دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - Monday 31 March 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 25.03.2025, 18:37

آمریکا سه مامور اطلاعاتی ایران را تحریم کرد


وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کردند که ایالات متحده سه مأمور اطلاعاتی ایران را به دلیل ادعای مشارکت در ناپدید شدن رابرت لوینسون، مأمور سابق اف‌بی‌آی، تحریم کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تحریم‌های اعمال‌شده علیه رضا امیری مقدم، غلامحسین محمدنیا و تقی دانشور از وزارت اطلاعات ایران، جدیدترین اقدامات مرتبط با پرونده ناپدید شدن این مأمور سابق اف‌بی‌آی است. واشنگتن معتقد است که لوینسون در ایران ربوده شده و در اسارت جان باخته است.

در نتیجه این تحریم‌ها، هرگونه دارایی این افراد تحت صلاحیت آمریکا مسدود خواهد شد و به‌طور کلی شهروندان آمریکایی از هرگونه معامله با آنان منع شده‌اند. همچنین، اشخاص خارجی که با آنها معامله داشته باشند، در معرض خطر قرار گرفتن در لیست سیاه قرار می‌گیرند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: “رفتار ایران با آقای لوینسون، لکه‌ای دیگر بر پرونده تاریک نقض حقوق بشر این کشور است. وزارت خزانه‌داری به همکاری با شرکای دولت آمریکا برای شناسایی مسئولان و افشای رفتارهای نفرت‌انگیز آنها ادامه خواهد داد.” 

لوینسون که به عنوان یک محقق خصوصی فعالیت می‌کرد، در مارس ۲۰۰۷ پس از سفر به جزیره‌ای تحت کنترل ایران برای یک ملاقات درباره ادعای فساد مالی مرتبط با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهور سابق ایران، ناپدید شد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که سه فرد تحریم‌شده در ربودن، بازداشت و مرگ احتمالی لوینسون، همچنین در تلاش برای پوشاندن مسئولیت ایران نقش داشته‌اند.

این تحریم‌ها بر اساس یک فرمان اجرایی است که توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، امضا شده و هدف آن پاسخگو نگه داشتن گروه‌های تروریستی، باندهای جنایتکار و دیگر “کنشگران مخرب” است که برای اهداف مالی یا سیاسی گروگان‌گیری می‌کنند.

آمریکا پیش‌تر در دسامبر ۲۰۲۰ نیز دو مقام دیگر ایرانی را به اتهام مشارکت در ناپدید شدن لوینسون تحریم کرده بود.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net