پنجشنبه ۶ دي ۱۴۰۳ -
Thursday 26 December 2024
|
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر، امروز چهار شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ با توقف اجرای حکم حبس به مرخصی اعزام شد.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم محمدی به دنبال توقف اجرای حکم حبس، دقایقی پیش با تودیع وثیقه ۸ میلیارد و پانصد میلیون تومان به مدت ۲۱ روز به مرخصی اعزام شد.
مصطفی نیلی، وکیل مدافع وی نیز در این خصوص نوشت: “با توجه به نظر پزشکی قانونی، دادستانی تهران اجرای حکم خانم نرگس محمدی را به مدت سه هفته متوقف کرد و ایشان از زندان خارج شدند. دلیل این امر شرایط جسمانی ایشان بعد از عمل برداشتن تومور و پیوند استخوان است که بیست و یک روز پیش انجام شد. خوشبختانه تومور برداشته شده خوشخیم بوده ولی بایستی هر سه ماه یک بار از این بابت معاینه شوند.”
خانم محمدی که از بیماریهای قلبی، توده در سینه و درد مزمن کمر رنج میبرد، چندین بار از اعزام به مراکز درمانی برای آنژیوگرافی و بررسی وضعیت سلامتی خود بازمانده بود. در نهایت وی در تاریخ ۶ آبان سال جاری، برای رسیدگی درمانی، از زندان اوین به بیمارستان اعزام شد.
مصطفی نیلی، وکیل خانم محمدی، اعلام کرد که موکلش پس از عمل جراحی برداشتن تومور و پیوند استخوان در ساق پا، در تاریخ ۲۶ آبانماه به زندان بازگردانده شده است.
خانم محمدی در خردادماه سال ۱۴۰۰ پس از مدتی که مجازاتش با قانون کاهش مجازات حبس، از زندان زنجان آزاد شده بود، در خصوص پرونده ای که در طول آن دوران علیه وی گشوده شده بود، توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد.
او در آبانماه ۱۴۰۰، در جریان برگزاری مراسم یادبود دومین سالگرد جانباختن ابراهیم کتابدار، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. پس از مدتی خانم محمدی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به هشت سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید و سایر محرومیتهای اجتماعی محکوم شد.
خانم محمدی بابت پرونده دیگری که در دوران حبس علیه وی گشوده شده، در مهر ماه سال ۱۴۰۱ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یک سال و سه ماه حبس تعزیری به همراه سایر مجازت های تکمیلی محکوم شد. وی در مرداد سال گذشته نیز توسط دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیزی محکوم شد.
این فعال حقوق بشر، در دی ماه ۱۴۰۲، در بخش دیگری از پرونده خود، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ۱۵ ماه زندان، دو سال تبعید به خارج از تهران و استان های مجاور، دو سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروه های اجتماعی-سیاسی و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد.
اواخر خردادماه سال جاری، در یک پرونده جدید دیگر در زندان، توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد.
اواخر مهرماه سال جاری نیز، در پی اعتراض زندانیان بند زنان اوین پس از اطلاع از اجرای حکم اعدام رضا رسایی و درگیری گارد زندان و با آنها، پرونده جدیدی علیه خانم محمدی و چند زندانی دیگر گشوده شد. او توسط دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ریاست قاضی ابوالفضل عامری شهرابی از بابت اتهام درگیری با مامور و تمرد به شش ماه حبس محکوم شد.
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که با محکومیت های متعددی روبرو است، تاکنون در مجموع به ۱۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. این احکام شامل ۳۰ ماه حبس در خرداد ۱۴۰۰، هشت سال در آبان ۱۴۰۰، یک سال و سه ماه در مهر ۱۴۰۱، یک سال در مرداد ۱۴۰۲، ۱۵ ماه در دی ۱۴۰۲، یک سال در خرداد ۱۴۰۳ و شش ماه در مهر ۱۴۰۳ است. با احتساب سایر مجازاتها، وی تاکنون به ۱۵۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و محرومیتهای اجتماعی متعدد نیز محکوم شده است.
در سال ۲۰۲۳ میلادی جایزهٔ صلح نوبل توسط کمیته نوبل نروژ “به خاطر مبارزه شجاعانهاش برای آزادی و حقوق بشر در طول سه دهه” به نرگس محمدی اهدا شد.
بیانیه بنیاد نرگس:
نرگس محمدی پس از سالها تحمل حبس با ۲۱ روز توقف حکم به مرخصی آمد
حدود سه هفته پس از عمل جراحی سنگین نرگس محمدی، سرانجام دادستان با درخواست مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی، موافقت کرد و دستور «توقف حکم به مدت ۲۱ روز» (به جای اعطای مرخصی پزشکی) را صادر کرد. این تصمیم پس از هفتهها زندگی در شرایط غیرقابلتحمل و سخت زندان اتخاذ شد و نرگس امروز چهارشنبه ۱۴ آذر با آمبولانس از زندان به خانه منتقل شد.
نرگس در سال ۱۴۰۱ چندین بار دچار حمله قلبی شد و در نهایت برای عمل آنژیوگرافی به بیمارستان منتقل شد. در اوایل مهر ۱۴۰۳، خانواده محمدی نگرانی شدید خود را نسبت به امتناع مکرر مقامات زندان اوین از انتقال نرگس به بیمارستان برای انجام آنژیوگرافی که از سوی متخصص قلب او در اسفندماه تجویز شده بود، ابراز کردند؛ نرگس در نهایت ششم آبان ۱۴۰۳ به این قرار ملاقات پزشکی دست یافت. در ۱۳ آبان، وکیل او اعلام کرد که در طول معاینه اخیر پزشکی، پزشکان یک ضایعه استخوانی مشکوک به سرطان در پای راست او کشف کردند. اگرچه نرگس تحت عمل جراحی برای برداشتن بخشی از استخوان پای خود و انجام پیوند استخوان قرار گرفت؛ اما تنها دو روز پس از جراحی، با وجود گزارش کامل پزشکی و توصیه صریح پزشک برای سپری کردن حداقل سه ماه دوره نقاهت در خارج از زندان، به زندان بازگردانده شد. این بازگشت در شرایطی صورت گرفت که او حتی توان نشستن و استفاده از سرویسهای بهداشتی غیراستریل زندان را نداشت.
طی سه هفته گذشته، شرایط غیربهداشتی زندان، عدم امکان تعویض پانسمان جراحی در محیط استریل، ازدحام جمعیت (بیش از ۷۵ نفر در بند عمومی و ۱۳ نفر در اتاق او)، ضعف سیستم ایمنی و فشارهای ناشی از جراحی، به بروز زخم بستر و تشدید دردهای کمر و پاهای او انجامیده است که نیاز به طی کردن روند درمان ریشهای دارد.
ما، در بنیاد نرگس، خواستار تمدید «توقف حکم» به حداقل سه ماه و آزادی بیقید و شرط نرگس محمدی هستیم. تاکید میکنیم که توقف یکماهه حکم، کافی و عادلانه نیست. مشکلات جسمی متعدد که طی سالها حبس و زندان به وجود آمدهاند، نیاز به درمان قطعی و طولانیمدت زیر نظر پزشکان دارند پروسهای که طی یک ماه و به طور فشرده و سرسری امکانپذیر نیست.
بسیاری از فعالان حقوق بشر و همبندیهای نرگس محمدی، از جمله ویدا ربانی و مطهره گونهای، با اعتصاب غذا و نامهنگاریهای متعدد برای دریافت حقوق اولیه و مرخصی پزشکی او تلاش کردهاند. مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، کمیته مستقل حقیقتیاب سازمان ملل متحد، بیش از هزار فعال حقوق بشر در فرانسه و صد فعال مدنی و سیاسی داخل و خارج کشور نیز با پیگیری وضعیت نرگس نقش مهمی ایفا کردهاند. بنیاد نرگس از تمامی این حمایتها، بهویژه از حمایت و تلاشهای شبانهروزی ائتلاف «آزادی نرگس»، صمیمانه قدردانی و تشکر میکند.
بنیاد نرگس یادآوری میکند که جای هیچ فعال حقوق بشری، زندان نیست و فعالیت حقوق بشری جرم نیست.
نرگس تا به امروز بیش از ۱۰ سال از عمر خود را در زندان سپری کرده و از آبان ۱۴۰۰ یعنی هزار و ۱۱۴ روز پیش که مجددا به به دلیل فعالیتهای حقوق بشری، زندانی شد، مجموعا به ۱۳ سال و ۹ ماه حبس، ۱۵۴ ضربه شلاق و مجازاتهای ناعادلانه دیگر محکوم شده است.
از تمامی سازمانهای حقوق بشری، نهادهای بینالمللی و فعالان حقوق بشر و حقوق زنان میخواهیم که همچنان صدای نرگس محمدی باشند و برای آزادی او و تمامی زندانیان سیاسی در ایران تلاش کنند.
نرگس محمدی و تمامی زندانیان سیاسی را آزاد کنید!
بیانیه بنیاد نرگس – ۱۴ آذر ۱۴۰۳
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|