سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ -
Tuesday 26 November 2024
|
بررسیهای «اعتماد» از اخبار رسمی نشان میدهد که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون دستکم ۱۸ فقره آدم ربایی رخ داده است. همچنین طبق بررسیهای دیگر «اعتماد» علت اصلی گروگانگیریها «اختلافات مالی» است. در ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی گروگانگیری و آدمربایی جرم شناخته شده و شخص آدمربا به حبس از پنج تا پانزده سال محکوم خواهد شد. «اعتماد» در این گزارش به گروگانگیریهایی که از ابتدای امسال تاکنون رخ داده و همچنین علت اصلی آنها پرداخته است.
■ ۱۹ فروردین ماه، علی ولیپور گودرزی، رییس پلیس آگاهی پایتخت از انهدام شرکتی هرمی که اعضای خود را به بهانه کاریابی اغفال کرده و گروگان گرفته بودند، خبر داد و گفت: «مرد جوانی به اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه و اعلام کرد که خواهرزاده ۱۹ سالهاش به قصد کاریابی در فضای مجازی آگهی استخدام در یک شرکت را مشاهده کرده و پس از تماسهای مکرر برای گزینش و استخدام به تهران رفته است، اما پس از چند روز از شرکت مذکور با آنان تماس گرفته و گفتهاند که خواهرزادهاش هدف ضرب و جرح قرار گرفته و با تهدید به قتل او در ازای آزادیاش، ۲۰۰۰ دلار ارز درخواست کردهاند.» گودرزی در ادامه گفت: «تحقیقات ابتدایی کارآگاهان نشان میداد که چند مرد با ایجاد یک شرکت هرمی تحت عنوان هیونت به عنوان کاریابی در شرکتهای معتبر، جوانان را اغفال و جذب کرده و سپس با جلب اعتماد این افراد از خانواده آنها مبالغی اخاذی کردهاند. موضوع پیگیری شد و مخفیگاه متهمان در شهر ملارد استان تهران شناسایی و ۱۵ متهم که از اتباع کشور همسایه بودند، دستگیر و جوان مذکور به خانوادهاش تحویل شد.»
■ ۱۴ اردیبهشت ماه، کاووس حبیبی، رییس پلیس آگاهی استان فارس اعلام کرد: «در پی گزارش یک فقره آدمربایی در یکی از محلات شهرستان شیراز تیمی از ماموران پلیس آگاهی جهت بررسی موضوع وارد عمل شدند. در بررسیهای به عمل آمده مشخص شد ۸ نفر از سرنشینان ۳ خودرو ناشناس در یکی از محلات شهرستان شیراز اقدام به ربایش مردی ۵۶ ساله که در یک کافه نشسته بوده میکنند و سریعا از محل متواری میشوند. کارآگاهان تحقیقات خود را آغاز و آدمربایان را شناسایی و متهمان که عرصه را بر خود تنگ دیده بودند فرد ربوده شده را در یکی از محلات شیراز رها میکنند. علت و انگیزه آدمربایی اختلافات مالی بوده است.»
■ ۲۰ اردیبهشت ماه، عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در مورد یک فقره آدمربایی گفت: «یکی از شهروندان طی تماس با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ تهران اعلام کرده که با تماس همسرش اطلاع پیدا کرده است که او و دخترش توسط یک نفر به هویت مشخص ربوده شده و رباینده در ازای آزادی آنها درخواست پول و سکه طلا کرده است. ماموران کلانتری ۱۲۲ دربند به محل سکونت فرد تماسگیرنده مراجعه و در تحقیقات میدانی اطلاع پیدا کردند که گروگانگیر با تهدید چاقو، سوار یک دستگاه خودروی شاسیبلند به شماره پلاک انتظامی مشخص شده و همسر و دختر فرد تماسگیرنده با پلیس را گروگان گرفته است. با شناسایی دقیق خودرو، ماموران خودروی مذکور را با سه سرنشین در خیابان مقدسی اردبیلی، روبروی مجتمع تجاری پالادیوم مشاهده و شناسایی کردند. در همان تحقیقات اولیه، فرد گروگانگیر انگیزه خود را شخصی و با هدف انتقام و اخاذی از پدر خانواده اعلام کرد.»
■ ۸ خرداد ماه، جواد تقوی، فرمانده انتظامی استان اردبیل با اشاره به خبر آدمربایی در شهرستان خلخال گفت: «در پی مراجعه فردی به کلانتری ۱۲ شهرستان خلخال و طرح این موضوع که برادرش طی تماس تلفنی اعلام کرده توسط افرادی ربوده شده و به عنوان گروگان در یک گاوداری متروکه محبوس و زندانی شده؛ بررسی موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. با انجام بررسیهای لازم، محل زندانی شدن گروگان در یکی از روستاهای این شهرستان شناسایی شد که پس از هماهنگی قضایی و در عملیات مقتدرانه ماموران کلانتری ۱۲ و پلیس آگاهی این شهرستان، گروگان آزاد شد. ۲ گروگانگیر در عملیات مختلف دستگیر شدند و انگیزه خود را اختلافات مالی بر سر تهیه و انتقال مواد مخدر اعلام کردند.»
■ ۱۴ خرداد ماه، رهام بخش حبیبی، فرمانده انتظامی استان فارس درباره ربایش مردی ۴۰ ساله اعلام کرد: «بامداد چهاردهم خردادماه در پی تماس تلفنی شهروندان با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر ربایش مردی ۴۰ ساله و درخواست مبلغ زیادی وجه نقد در قبال آزادی او در یکی از روستاهای شهرستان داراب، بررسی موضوع بهصورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. ماموران در محل حاضر و مطلع شدند که ۴ نفر مسلح به سلاح گرم با ورود به خانه مردی ۴۰ ساله او را گروگان گرفته و با یک دستگاه سواری پژو از محل متواری شدند. پس از چندین مرحله هشدار و عدم توجه به اخطارهای پلیس، پس از ۳ ساعت درگیری و تیراندازی متقابل؛ ماموران انتظامی موفق شدند ۲ نفر از گروگانگیران را دستگیر کنندکه در این خصوص یکدستگاه سواری پژو و یک دستگاه بیسیم دستی کشف شد و متهمان ۲۳ و ۴۳ ساله در بازجویی اولیه انگیزه خود را از این اقدام اختلافات مالی اعلام کردند.»
■ ۱۴ تیر ماه، مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان کرمان در گزارشی اعلام کرد: «در پی تماس شهروندی با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ و درخواست کمک در رابطه با وقوع آدمربایی همسرش توسط سرنشینان یک دستگاه خودرو، نزدیکترین واحد گشت انتظامی به محل اعزام و پس از شناسایی اولیه خودرو مورد نظر درصدد توقیف آن بر آمدند، اما راننده خودرو که از اشرار سابقهدار بوده است، بدون توجه به هشدار پلیس اقدام به فرار کرد. ماموران به منظور متوقف ساختن این خودرو با رعایت قانون به کارگیری سلاح مجبور به تیراندازی شدند که پس از متوقف شدن خودرو، فرد گروگانگیر را دستگیر و گروگان را آزاد کردند. همچنین فرد مونثی به هویت معلوم که یکی از چند سرنشین این خودرو بوده جان باخته است.» در این اطلاعیه جزییات بیشتر از جمله انگیزه آدمربا منتشر نشده است.
■ ۱۶ تیر ماه، محسن لشکری، فرمانده انتظامی شهرستان لامرد از دستگیری گروگانگیر ۳۱ سالهای خبر داد و گفت: «در پی اعلام به مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر یک فقره گروگانگیری در یکی از محلات شهرستان لامرد، بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت. ماموران انتظامی به محل مورد نظر اعزام و در بررسیهای اولیه مطلع شدند. فردی ۶ نفر از اعضای خانواده خود (پدر، مادر، خواهر، داماد و دو فرزند او) را در یکی از اتاقهای خانه گروگان گرفته و آنان را با اسلحه تهدید به قتل میکند. ماموران با اقدامات فنی موفق شدند گروگانگیر که یک قبضه اسلحه کلت در دست داشته را دستگیر و ۶ نفر گروگانگیران را صحیح و سالم آزاد کنند. متهم انگیزه گروگانگیری را اختلافات مالی با پدرش اعلام کرده است.»
■ ۲۰ مرداد ماه، محمدتقی سلطانی، رییس پلیس آگاهی استان آذربایجان شرقی در مورد یک فقره آدمربایی گفت: «در پی دریافت گزارشی مبنی بر ربایش یکی از شهروندان شهرستان تبریز توسط افراد ناشناس بررسی موضوع در دستورکار کارآگاهان اداره مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی استان قرار گرفت. کارآگاهان تلاش گسترده را برای رهاسازی فرد ربوده شده، آغاز کردند که با انجام اقدامات تخصصی سرنخهایی از هویت متهمان و محل نگهداری گروگان در حاشیه شهر تبریز به دست آمد که در نهایت موفق به شناسایی مخفیگاه آنها شدند. سپس با اخذ مجوز از مرجع قضایی در عملیاتی غافلگیرانه ۶ نفر از اعضای باند آدمربا دستگیر و گروگان بدون هیچگونه خسارت مالی و جانی از بند آنها رها شد. متهمان در ابتدا منکر بزه ارتکابی بودند، اما پس از مواجهه با دلایل مستدل و مستند چارهای جز اعتراف نداشتند و به بزه انتسابی معترف شدندکه در بررسیهای صورت گرفته علل و انگیزه متهمان برای ربایش اختلافات مالی اعلام شد.»
■ ۲۷ مرداد ماه، علی ولیپور گودرزی، رییس پلیس آگاهی تهران در مورد گروگانگیری ۴ نفر از اتباع تاجیکستان گفت: «به دنبال تشکیل پروندهای با موضوع ربایش چهار تبعه تاجیکستانی توسط گروهی از قاچاقچیان بینالمللی انسان، موضوع برای رسیدگی در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و آنان در جریان تحقیقات خود متوجه شدند که چهار فرد ربوده شده در ابتدا به صورت قانونی وارد ایران شده، اما در ادامه قصد داشتند تا با استفاده از قاچاقچیان انسان خود را ابتدا به کشورهای اروپایی و نهایتا به امریکا برسانند، اما پس از ورود به تهران توسط قاچاقچیان انسان ربوده شده و قاچاقچیان در ازای آزادی آنها مطالبه چند ۱۰ میلیارد تومان وجه نقد کردهاند. کارآگاهان با انجام اقدامات پلیسی در یک ویلا در یکی از شهرستانهای استان تهران متهمان را شناسایی و چهار تبعه خارجی را آزاد کردند.»
■ ۱۹ شهریور ماه، مجید عسکرینیا، فرمانده انتظامی شهرستان بهارستان در استان تهران گفت: «شب گذشته یک مورد درگیری خانوادگی در داخل خانهای در سلطانآباد شهرستان بهارستان به مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ گزارش شد که ماموران کلانتری برای بررسی موضوع در محل حضور پیدا کردند. با حضور واحد گشت در محل، فرد امدادخواه اعلام میدارد دامادشان به همراه فرد دیگری؛ خواهر، پدر و مادرش را به گروگان گرفته و با سلاح گرم آنان را تهدید میکند. عوامل انتظامی قصد مداخله در حل بحران خانوادگی را داشتند که گروگانگیر با سلاح گرم به سمت ماموران تیراندازی میکند. عوامل واحد گشت پس از چندین مرحله دعوت فرد مسلح به آرامش و مذاکره؛ در ادامه با هدف نجات جان خانواده، گروگانگیر را متوقف میکنند. گروگانگیر جهت درمان به بیمارستان منتقل میشودکه در مرکز درمانی فوت شده و همدست او نیز دستگیر میشود.»
■ اواخر شهریور ماه، یک صراف تهرانی در اداره یکم پلیس آگاهی شکایتی مطرح کرد و گفت: «چند روز قبل ۴مرد با ظاهری شیک و مرتب به صرافیام آمدند و خودشان را تاجر پارچه و لوازم خانگی معرفی کردند. یکی از آنها میگفت که شرکت اصلیشان در انگلیس است که معاملهای در لندن انجام دادهاند و از من خواست برای انتقال پول معامله به ایران کمکشان کنم. به این ترتیب قرار شد که نماینده آنها در لندن نزد رابط صرافی ما در این شهر برود و حدود ۳۰۰هزار پوند به او پرداخت کند. پس از پرداخت این پول به رابط ما در لندن، من هم ۳۰۰هزار دلار به او پرداخت و در این میان کمیسیونی که مبلغ قابل توجهی بود را دریافت کنم. روزی که رابط ما برای دریافت پوندها به محل قرار رفته بود، با چند مرد کلمبیایی مواجه شده بود. آنها رابط ما را با تهدید اسلحه ربوده و با خود به خانهای برده بودند. بعد هم از او خواسته بودند که در تماس تصویری با من، دروغ بگوید و مدعی شود که پوندها را تحویل گرفته است. در حقیقت رابط ما درحالی که لوله اسلحه گروگانگیران کلمبیایی مقابل صورتش بوده از ترس مجبور شده بود که در تماس تصویری با من دروغ بگوید و مدعی شود که پوندها را تحویل گرفته و من هم براساس حرف او، ۳۰۰هزار دلار به او و همدستانش دادم، اما دقایقی بعد، وقتی گروگانگیران کلمبیایی رابط ما را آزاد کردند، او با من تماس گرفت و ماجرا را شرح داد و فهمیدم که در دام یک باند مخوف گرفتار شدهایم.» با ثبت اظهارات شاکی، ماموران راهی صرافی او شدند و در بررسی تصاویر دوربینهای مداربسته، تصویر ۴ متهم شیکپوش را به دست آوردند. در ادامه تحقیقات یکی از آنها شناسایی و معلوم شد که او قبلا نیز به اتهام کلاهبرداری دستگیر و زندانی شده است. در نهایت پلیس سه همدست دیگر او را نیز دستگیر کرد. همچنین متهم اصلی نیز که در لندن به سر میبرده توسط اینترپل به پلیس ایران تحویل داده شد که به اتهام کلاهبرداری و آدم ربایی محاکمه شود.
■ اوایل مهر ماه، گزارش ربوده شدن دو مرد که مخزندار ارز دیجیتال بودند به پلیس گزارش شد، اما زمانی که کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی پایتخت تحقیقات برای آزادی گروگانها و دستگیری گروگانگیر را آغاز کرده بودند، گروگانها آزاد شدند. تحقیقات برای دستگیری متهمان ادامه داشت که خبر رسید یکی از همان مخزندارهای ارز وقتی به رستورانی در شمال پایتخت رفته بود، بار دیگر ربوده شده است. گروگانگیران اینبار خواهان ۳۰ میلیارد تومان برای آزادی او شده بودند. وقتی مرد تاجر و طراح سناریوی آدمربایی بازداشت شد، آدمربایان مرد گروگان را رها کردند. کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی موفق شدند یکی از گروگانگیرها را دستگیر کنند. او گفت: «به دنبال کار بودم که یکی از دوستانم شرکت گروگانگیری را معرفی کرد. ابتدا به من نگفته بود که کار آنها گروگانگیری و وصول طلب است، اما بعد از مدتی از این موضوع باخبر شدم. رییس شرکت چند نفر را استخدام کرده بود. او عکس و مشخصات افرادی را که بدهکار بودند در اختیارمان قرار میداد تا آنها را ربوده و به سولهای در زاهدان منتقل کنیم. حقوق این کار به قدری بالا بود که وسوسه شدم و با این گروه همکاری کردم.»
■ ۳ مهر ماه، اسماعیل زراعتیان، فرمانده انتظامی شهرستان شیراز در مورد یک فقره گروگانگیری گفت: «ماموران کلانتری گلسرخ شیراز با اقدامات فنی مطلع شدند که ۲ نفر خود را مامور نیروی انتظامی اعلام کرده و قصد دارند یک شهروند را گروگان بگیرند و از او اخاذی کنند که بررسی موضوع را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دادند. ماموران انتظامی پس از هماهنگی قضایی و اقدامات فنی به محل مورد نظر اعزام و موفق شدند ۲ نفر مامورنما را که سوار یک خودروی سمند بودند شناسایی و قبل از عمل مجرمانه دستگیر کنند.»
■ ۱۸ مهر ماه، رسانهها نوشتند؛ اعضای یک باند مخوف تاجران و افراد پولدار از اتباع را گروگان میگرفتند تا از خانوادههایشان اخاذی کنند. چند روز قبل، ماموران گشت پلیس در یکی از خیابانهای پایتخت متوجه خودروی پژویی شدند که با درهای باز کنار خیابان رها شده بود. با بررسی دوربینهای مداربسته در آن نزدیکی معلوم شد که ساعاتی قبل چند مرد با ایجاد تصادف ساختگی، این خودرو را متوقف کرده و بعد با تهدید چاقو راننده را گروگان گرفته و گریختهاند. با تشکیل پرونده آدمربایی، تحقیقات زیرنظر قاضی غلامحسین صادقزاده، بازپرس دادسرای جنایی تهران ادامه داشت و معلوم شد فردی که گروگان گرفته شده یک تاجر از اتباع است. گروگانگیران در تماس با خانواده این مرد درخواست ۴هزار دلار برای آزادیاش کرده بودند و خانواده گروگان از ترس جان او با آنها همکاری و معادل ۴هزار دلار به حساب آدمربایان واریز کرده بودند، اما گروگان هنوز آزاد نشده بود. کارآگاهان با بررسی شمارهحسابی که در اختیار خانواده گروگان قرار داده شده بود به جوانی از اتباع رسیدند. او بازداشت شد و در بازجوییها اسرار باند مخوف آدمربایی را فاش کرد. او گفت: «۲ نفر از اتباع سرکرده باند هستند و من و ۶نفر دیگر به دستور آنها آدمربایی میکنیم.سردستههای باند سوژهها را شناسایی میکردند. آنها سراغ اتباعی میرفتند که وضع مالی خوبی در ایران داشتند. بعد من و بقیه اعضای باند با تصادف ساختگی این افراد را میربودیم. ما آنها را به باغی در شهریار میبردیم و بقیه همدستانم گروگانها را بهصورت وحشیانهای شکنجه میکردند. مثلا قسمتی از گوش، بینی یا انگشت گروگانها را میبریدند و فیلم آن را برای خانواده قربانیان ارسال میکردند تا با تهدید از آنها اخاذی کنند. سردستههای باند سعی میکردند مبالغی که برای آدمربایی میگرفتند خیلی زیاد نباشد تا خانواده گروگان به پلیس شکایت نکنند و پول را خیلی زود آماده کنند. با اعتراف این مرد، همدستان او نیز بازداشت شدند و مرد گروگان که در خانهباغی در شهریار زندانی بود، آزاد شد.» تحقیقات برای دستگیری ۲سرکرده این باند ادامه دارد.
■ ۲۶ مهر ماه، محمد نادربیگی، جانشین فرمانده انتظامی البرز با اعلام یک فقره آدمربایی گفت: «در پی تماس فردی با مرکز فوریتهای پلیسی مبنی بر اینکه توسط افرادی به دلیل اختلافات مالی مورد ربایش قرار گرفته بود، بررسی موضوع در دستور کار ماموران پلیس آگاهی شهرستان ساوجبلاغ قرار گرفت. ماموران بلافاصله وارد عمل شده و با انجام اقدامات اطلاعاتی و تخصصی و با هماهنگی مقام قضایی، موفق شدند چهار متهم دخیل در این آدمربایی را در یکی از مناطق روستایی شهر گلسار شهرستان ساوجبلاغ شناسایی و آنان را در مخفیگاهشان در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر کنند.»
■ ۱۴ آبان ماه، حسین ناصرخاکی، دادستان فردیس با اعلام دستگیری یک باند گروگانگیر گفت: «دادستانی زمانی به این موضوع ورود کرد که فردی طی مراجعه ادعا کرد که مدتها در بازداشت افرادی شیاد در یکی از محلات فردیس بوده و هماکنون موفق به فرار شده است. در پی این گزارش، به پلیس آگاهی فردیس دستور بررسی محل صادر و در بازرسی از خانه مذکور، تعداد ۲۰ نفر از افراد حاضر شناسایی و دستگیر شدند. اعضای سرشاخه این شبکه به بهانه ایجاد اشتغال با درآمد بالا افراد را به محلهای مذکور دعوت میکردند و سپس با گروگانگیری، آنها را تا زمان عضوگیری افراد متعدد در حبس نگه میداشتند.»
■ ۱۵ آبان ماه، علی محمدی، فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی در مورد یک فقره آدمربایی در تبریز اعلام کرد: «در پی گزارش موضوع، با توجه به قرائن موجود که ظن جنایت را در این پرونده پررنگ میکرد، رسیدگی به موضوع در دستورکار ویژه کارآگاهان اداره مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی قرار گرفت. پس از بررسی، تحقیقات محلی و بازبینی فیلم دوربینهای مداربسته مسیر حرکتی شخص فقدانی مشخص شد، فرد مورد نظر توسط ۲ نفر ناشناس با یک دستگاه خودروی سواری مورد ربایش قرار میگیرد. پس از مدتی فرد ربوده شده با خانواده خود تماس میگیرد و درخواست مبلغ ۲۰ میلیارد ریال وجه میکند. با تحقیقات تکمیلی کارآگاهان مشخص شد آدمربایان با انگیزه اختلاف مالی قبلی این مرد را ربوده و به شهرستان شهر ری در استان تهران منتقل کردند. کارآگاهان با بررسی دقیق سرنخهای به دست آمده، هویت اصلی متهمان و محل اختفای آنها را شناسایی کرده و پس از صدور نیابت قضایی، ضمن دستگیری ۲ نفر از متهمان موفق شدند فرد ربوده شده را از چنگ آدمربایان آزاد کنند.»
■ ۱۷ آبان ماه، مهدی شریف کاظمی، فرمانده نوپو فراجا در مورد یک فقره گروگانگیری در تهران گفت: «متهم ۲۶ ساله که از اشرار سابقهدار بوده و قصد گروگانگیری و آزار و اذیت خانواده خود را داشته است پس از فرار اعضای خانوادهاش و تماس آنها با پلیس، شناسایی و دستگیر شد. ماموران نوپو با دریافت موقعیت مخفیگاه متهم در گلبرگ غربی به سرعت به محل اعزام شدند و توانستند این فرد را بازداشت کنند. در بازرسی از مخفیگاه متهم، سه قبضه سلاح شامل کلاشینکف، وینچستر و کلت کمری کشف شد.»
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|