پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - Thursday 21 November 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 17.11.2024, 20:45

اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه مجوز گرفت


بایدن به اوکراین اجازه داد از تسلیحات آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند

جو بایدن، رئیس‌جمهور  آمریکا به اوکراین اجازه داده است تا از تسلیحات ساخت آمریکا برای حملات هدف‌هایی در عمق خاک روسیه استفاده کند. دو مقام آمریکایی و یک منبع آگاه از این تصمیم روز یکشنبه اعلام کردند که این تصمیم تغییر قابل توجهی در سیاست واشنگتن در قبال درگیری اوکراین و روسیه به حساب می‌آید.

منابع مذکور گفتند که اوکراین در روزهای آینده قصد دارد نخستین حملات دوربرد خود را انجام دهد، اما به دلایل امنیتی جزئیات بیشتری ارائه نکردند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تنها دو ماه تا آغاز به کار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، در ۲۰ ژانویه باقی مانده است. همچنین این تصمیم پس از ماه‌ها درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گرفته شد که از آمریکا خواسته بود به ارتش اوکراین اجازه دهد از تسلیحات آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی روسیه در عمق خاک این کشور استفاده کند.

این تغییر سیاست عمدتاً به دلیل اعزام هزاران نفر از نیروهای زمینی کره شمالی برای تقویت نیروهای روسیه بوده است؛ موضوعی که نگرانی‌های جدی در واشنگتن و کی‌یف ایجاد کرده است. این اطلاعات را یک مقام آمریکایی و منبع آگاه از این تصمیم در گفت‌وگو با رویترز تأیید کردند.

کاخ سفید و وزارت امور خارجه از اظهار نظر در این باره خودداری کردند. وزارت خارجه اوکراین و دفتر رئیس‌جمهور این کشور نیز فوراً به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

روسیه هشدار داده است که چنین اقدامی، که محدودیت‌های استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی را کاهش می‌دهد، به عنوان یک تشدید عمده تنش تلقی خواهد شد.

طبق گفته منابع، احتمالاً اوکراین در نخستین حملات عمیق خود از راکت‌های ATACMS استفاده خواهد کرد که بردی تا ۱۹۰ مایل (۳۰۶ کیلومتر) دارند.

اگرچه برخی مقامات آمریکایی نسبت به این که اجازه دادن به حملات دوربرد بتواند مسیر کلی جنگ را تغییر دهد، ابراز تردید کرده‌اند، اما این تصمیم ممکن است در شرایطی که نیروهای روسیه در حال پیشروی هستند به اوکراین کمک کند و احتمالاً موقعیت کی‌یف را در مذاکرات احتمالی آتش‌بس تقویت کند.

مشخص نیست که ترامپ پس از آغاز به کار این تصمیم بایدن را لغو خواهد کرد یا خیر. ترامپ مدت‌ها است که از میزان کمک‌های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین انتقاد کرده و قول داده است جنگ را به سرعت پایان دهد، هرچند که توضیح نداده چگونه.

سخنگوی ترامپ فوراً به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ نداد. اما یکی از نزدیک‌ترین مشاوران سیاست خارجی او، ریچارد گرنل، این تصمیم را مورد انتقاد قرار داد.

گرنل در پستی در پلتفرم ایکس (X) در واکنش به این خبر نوشت: «افزایش تنش در جنگ‌ها پیش از ترک دفتر.»

برخی از جمهوری‌خواهان کنگره از بایدن خواسته بودند تا محدودیت‌های مربوط به نحوه استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی را کاهش دهد.

از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ۵ نوامبر، مقامات ارشد دولت بایدن بارها گفته‌اند که از زمان باقی‌مانده خود استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند اوکراین در سال آینده به طور مؤثر می‌تواند بجنگد یا از «موضع قدرت» با روسیه برای صلح مذاکره کند.

«خیلی دیر شده است»

ایالات متحده معتقد است که بیش از ۱۰,۰۰۰ سرباز کره شمالی به شرق روسیه اعزام شده‌اند و بیشتر آن‌ها به منطقه کورسک منتقل شده و عملیات‌های جنگی را آغاز کرده‌اند.

روسیه با وجود متحمل شدن تلفات سنگین، با سریع‌ترین سرعت از سال ۲۰۲۲ تاکنون در حال پیشروی است و اوکراین اعلام کرده که با برخی از این نیروهای کره شمالی که در کورسک مستقر شده‌اند درگیر شده است.

نیروهای اوکراینی که با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند، بخشی از مناطقی را که در حمله‌ای در ماه اوت به کورسک تصرف کرده بودند از دست داده‌اند. زلنسکی پیش‌تر گفته بود که این مناطق می‌توانند به عنوان برگ برنده در مذاکرات استفاده شوند.

الکس پلیتساس، پژوهشگر ارشد غیرمقیم در شورای آتلانتیک، گفت: «حذف محدودیت‌های هدف‌گیری به اوکراینی‌ها اجازه می‌دهد که بدون دست‌بسته بجنگند.»

او افزود: «با این حال، مثل همه چیز دیگر، معتقدم تاریخ خواهد گفت که این تصمیم خیلی دیر اتخاذ شد. درست مثل سیستم‌های موشکی ATACMS، HIMARS، خودروهای زرهی بردلی، تانک‌های آبرامز و جنگنده‌های F-16. همه این‌ها خیلی زودتر لازم بودند.»

علیرغم درخواست‌های مکرر زلنسکی، کاخ سفید تمایلی به اجازه دادن به استفاده از تسلیحات تأمین‌شده توسط آمریکا برای هدف‌گیری در عمق خاک روسیه نداشت، چرا که نگران بود این اقدام باعث تشدید درگیری شود.

سایر متحدان کی‌یف نیز تسلیحات ارائه کرده‌اند، اما محدودیت‌هایی در مورد نحوه و زمان استفاده از آن‌ها در خاک روسیه اعمال کرده‌اند. این نگرانی وجود داشت که چنین حملاتی می‌تواند به تلافی‌هایی منجر شود که پای کشورهای ناتو را به جنگ باز کند یا موجب یک درگیری هسته‌ای شود.

رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، نیز این اقدام را پاسخی به مداخله کره شمالی دانست.

سیکورسکی در پلتفرم ایکس (X) گفت: «رئیس‌جمهور بایدن در واکنش به ورود نیروهای کره شمالی به جنگ و حمله موشکی گسترده روسیه به زبانی که ولادیمیر پوتین آن را درک می‌کند پاسخ داد - با برداشتن محدودیت‌ها بر استفاده اوکراین از موشک‌های غربی.»


خبرگزاری رویترز
نویسندگان: مایک استون و هومرا پاموک
واشنگتن، ۱۷ نوامبر  ۲۰۲۴



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024