پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - Thursday 7 November 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 02.11.2024, 16:05

یک زن آفریقایی‌تبار، رهبر حزب محافظه‌کار بریتانیا شد


کمی بیدناک به عنوان رهبر جدید حزب محافظه‌کار بریتانیا انتخاب شد. خانم بیدناک اولین رهبر آفریقایی‌تبار یکی از دو حزب اصلی بریتانیا است.

اولکومی اولوفونتو آدگوکه بیدناک نیجریه‌ای‌تبار است و هرچند در بریتانیا متولد شده، اما کودکی‌اش را در لاگوس بزرگ‌ترین شهر نیجریه سپری کرده است.

رابرت جنریک رقیب کمی بیدناک بود.

خانم بیدناک در اولین سخنرانی خود پس از پیروزی، انتخابش به رهبری حزب محافظه‌کار را «بزرگترین افتخار» خود توصیف کرد.

او در این سخنرانی همچنین گفت: «زمان آن فرا رسیده است که سیاست‌هایمان را بازنگری کنیم... حزب باید در مورد این حقیقت صادق باشد که ما اشتباه کردیم».

مقامات و شخصیت‌های حزب محافظه‌کار و حزب حاکم کارگر نسبت به انتخاب خانم بیدناک واکنش نشان داده‌اند.

بعد از انتخاب رهبر جدید حزی محافظه کار، رابرت جنریک، رقیب او در این رقابت‌ها از هوادارانش خواست که اکنون از خانم بیدناک حمایت کنند.

او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت : «از همه کسانی که از دیدگاه من برای حزب محافظه‌کار که ریشه در زمینه‌های مشترک سیاست بریتانیا دارد، حمایت کردند، تشکر می‌کنم.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که محافظه کاران پشت سر کمی متحد شوند و با دولت فاجعه بار حزب کارگر مبارزه کنند.

سه نفر از نخست‌وزیران سابق حزب محافظه‌کار از محافظه‌کاران خواسته‌اند تا حول رهبر جدید خود متحد شوند.

ریشی سوناک، که اکنون رهبری را به خانم بیدناک تحویل خواهد داد، گفت که رهبر تازه این حزب از ارزش‌های محافظه‌کار دفاع خواهد کرد و مبارزه را به سمت حزب کارگر پیش خواهد برد... بیایید پشت سر او متحد شویم».

بوریس جانسون «شجاعت و شفافیت» خانم بیدناک را ستود و گفت که از حمایت کامل او برای رهبری محافظه‌کاران برای پیروزی در انتخابات بعدی برخوردار است.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا از حزب کارگر از انتخاب خانم بیدناک به عنوان رهبر جدید حزب محافظه‌کار استقبال کرد.

او گفته که انتخاب اولین رهبر سیاه‌پوست یکی از دو حزب اصلی بریتانیا، لحظه‌ای افتخارآمیز برای این کشور است. او خطاب به خانم بیدناک افزود: «من مشتاقانه منتظر همکاری با شما و حزب شما در راستای منافع مردم بریتانیا هستم.»

اد دیوی، رهبر حزب لیبرال دموکرات بریتانیا هم به کمی بیدناک به خاطر پیروزی اش تبریک گفت.

او در اظهاراتی مشابه اظهارت نخست‌وزیر بریتانیا گفت : «انتخاب اولین رهبر سیاه پوست یک حزب سیاسی بزرگ بریتانیا لحظه‌ای تاریخی برای این کشور است.

اما آقای دیوی تاکید کرد که حزب محافظه کار نمی‌تواند به خوبی در جایگاه اپوزیسیون کار کند.

او گفت: «رای‌دهندگان در سراسر کشور معتقدند که حزب محافظه‌کار بیش از حد دچار دو دستگی است و قادر به پذیرش شکست‌های محافظه‌کاران در سال‌های گذشته نیست.»

بی‌بی‌سی فارسی


شکست سنگین در انتخابات، حزب محافظه‌کار را به سمت راست سوق داد 

تحلیل از «راب پیچتا»، سی‌ان‌ان

حزب محافظه‌کار بریتانیا که به شدت تحت فشار قرار گرفته بود، روز شنبه کمی بادنوک را به عنوان رهبر جدید خود انتخاب کرد؛ کسی که دیدگاه‌های راست‌گرایانه‌ای دارد و به شدت با سیاست‌های هویتی، حقوق ترنس‌ها و هزینه‌های دولتی مخالف است و هدفش بازسازی اعتبار حزب پس از شکست سنگین انتخاباتی است.

بادنوک با ۵۳٬۸۰۶ رأی در برابر ۴۱٬۰۰۰ رأی، رابرت جنریک را در انتخابی که چندین ماه به طول انجامید شکست داد و جانشین ریشی سوناک شد. او نخستین زن سیاه‌پوست است که رهبری یک حزب بزرگ سیاسی در بریتانیا را بر عهده گرفته است.

انتخاب او تقریباً تضمین‌کننده یک چرخش به سمت راست در گفتمان سیاسی بریتانیا در سال‌های آینده است و تضاد سبکی شدیدی را با رهبر جدید حزب مخالف، کیر استارمر، نخست‌وزیر جدی و متین حزب کارگر، ایجاد می‌کند.

بادنوک در سخنان خود گفت: «انتخاب شدن به عنوان رهبر حزبی که به من این همه چیز داده است، افتخاری بسیار بزرگ است.»

او وظایف پیش‌رو را برای طرفداران حزب تشریح کرد: پاسخگویی به دولت کارگر و آمادگی برای حکمرانی با «برنامه‌ای روشن.» بادنوک همچنین افزود که نخست‌وزیر بریتانیا، کیر استارمر، اکنون بیش از پیش با خطرات عدم برخورداری از چنین برنامه‌ای آشنا می‌شود.

بادنوک ادامه داد که حزب باید صادق باشد؛ «صادق باشد که ما اشتباه کردیم، و صادق باشد که استانداردهایمان را پایین آوردیم.»

او در پایان سخنانش گفت: «زمان آن رسیده که حقیقت را بگوییم، از اصول‌مان دفاع کنیم، برای آینده‌مان برنامه‌ریزی کنیم، سیاست‌ها و تفکراتمان را دوباره تنظیم کنیم و به حزب و کشورمان شروع تازه‌ای بدهیم. زمان آن رسیده که دست به کار شویم و تجدید قوا کنیم.»

بادنوک که از رویارویی لذت می‌برد و در رقابت‌های مختلف خود برای رهبری، حمایت اندکی از نمایندگان هم‌حزبی خود دریافت کرده است، به رویارویی‌های فرهنگی به سبک آمریکا در موضوعات مختلف تکیه کرده و اعضای پایگاه راست‌گرای محافظه‌کاران را در این فرآیند به خود جذب کرده است.

اکنون او باید حزبی را احیا کند که هنوز با نتایج بدترین شکست انتخاباتی خود کنار نیامده است. محافظه‌کاران در انتخابات عمومی جولای از دولت کنار گذاشته شدند و از ۳۷۲ کرسی به ۱۲۱ کرسی رسیدند که نشان‌دهنده خشم عمومی نسبت به مدیریت آنها در زمینه اقتصاد، جرم، مهاجرت و استانداردهای زندگی عمومی بود.

هر دو کاندیدا اصرار داشتند که محافظه‌کاران می‌توانند در انتخابات بعدی که در سال ۲۰۲۹ یا زودتر برگزار می‌شود به قدرت بازگردند، اما این کار برای بلوکی که هنوز درگیر اثرات یک دوران فاجعه‌بار است، بسیار دشوار خواهد بود و دخالت خود بادنوک در دولت‌های ناکام لیز تراس و ریشی سوناک ممکن است مانعی بر سر راه او باشد.

در حالی که نتیجه انتخابات روز شنبه بالاخره به دوره طولانی مدت بلاتکلیفی در رأس حزب پایان داد، اما هیچ کمکی به خاموش کردن صداهای مختلفی که درباره مسیر آینده محافظه‌کاران اظهار نظر می‌کنند، نکرده است.

یک کارزار بحث‌برانگیز

دو نفر از محافظه‌کاران در این انتخابات رقابت کردند، اما بسیاری در حزب کارگر احساس می‌کنند که پیروزی به نفع آنها بوده است.

رقابت رهبری به عنوان یک همه‌پرسی درباره آینده حزب مطرح شد؛ اینکه آیا انرژی خود را به بازپس‌گیری رأی‌دهندگان از دست‌رفته به مرکز یا راست اختصاص می‌دهد.

اما زمانی که دو راست‌گرای کم‌تجربه به رأی‌گیری نهایی رسیدند، نتیجه مشخص شد. بادنوک که برخی از اعضای حزب او را فردی دشوار برای همکاری توصیف کرده‌اند، تنها از حمایت ۴۲ نماینده محافظه‌کار پیش از رأی‌گیری اعضا برخوردار بود.

بادنوک و جنریک در طول کمپین خود، از اعضا خواستار رأی با برنامه‌های پوپولیستی شدند و جنریک به‌ویژه وعده داد که تمرکز خود را بر بازگشت رأی‌دهندگان راست‌گرا قرار دهد که بیشتر نگران افزایش مهاجرت به بریتانیا هستند.

بادنوک، که در نیجریه بزرگ شده و سابقه کاری در بانکداری دارد، به عنوان وزیر در دپارتمان‌های برابری، تجارت، مسکن و تجارت در دوره حکمرانی محافظه‌کاران خدمت کرده است. او چهارمین زن رهبر حزب محافظه‌کاران است که در مقایسه با حزب کارگر، که تنها مردان آن را رهبری کرده‌اند، یک تفاوت است.

او از اقدامات امپراتوری بریتانیا دفاع کرده و مخالف نظریه نژادی انتقادی بوده است که ادعا می‌کند در نهادهای بریتانیا مانند مدارس و بیمارستان‌ها رایج شده است. بادنوک به دنبال تغییر قوانین برابری بریتانیا برای تعریف جنسیت به عنوان یک موضوع زیستی بود که با انتقاد گروه‌های حقوق ترنس‌ها روبرو شد.

او در کمپین خود با اظهار نظری جنجالی عنوان کرد که پرداخت مرخصی زایمان اجباری «بیش از حد» است و با شوخی گفته بود که تا ۱۰ درصد از ۵۰۰ هزار کارمند دولتی بریتانیا «باید در زندان باشند.»

پیشینه جذاب و زبان بی‌پرده او باعث شده که جایگاه خوبی برای بازسازی جناح راست حزب داشته باشد که پس از عمل نکردن به وعده‌ها در کاهش مهاجرت قانونی و غیرقانونی به بریتانیا، سقوط کرد. حزب پوپولیست «رفرم یو‌کی» به رهبری نایجل فراژ، سهم محافظه‌کاران را در انتخابات جولای کاهش داد و رای‌دهندگان سنتی حزب را به خود جذب کرد.

بادنوک با سیاست‌های ضد مقررات و کاهش حجم دولت، بی‌شک حزب مخالف را به سمت راست می‌کشاند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024