پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - Thursday 21 November 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 16.06.2018, 23:22


هم‌وطنان عزیز
مردم ایران

در نهمین سالگرد راهپیمایی میلیونی ۲۵ خرداد قرار داریم. حرکتی آرام، عظیم و شگفت‌آور. نشانه‌ای از آنکه اراده انسان‌های تنها، آن زمان که به یکدیگر پیوند بخورد، چون قطره‌هایی است که اندک اندک جمع می‌شوند و دریایی بزرگ را تشکیل می‌دهند. دریایی به نام ملت. یک ملت بزرگ. یک ملت مستقل. یک ملت مقتدر. ملتی که می‌تواند بایستد، از حقوق خود دفاع کند، کرامت خود را پاس بدارد و مشکلاتش را با اتکا به خود و به شیوه مسالمت‌آمیز طرح و در صورت همراهی حل کند؛ و مگر نه‌این است که ما چنین ملتی بودیم؟

ما اقتدار خود را بارها و بارها در طول تاریخ به نمایش گذاشته و ثبت کرده‌ایم. در انقلاب پر افتخار مشروطه؛ در جنبش ملی‌ شدن صنعت نفت، در انقلاب آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه ۵۷ و در جریان هشت سال دفاع در برابر دشمنی که برای تجاوزکاری خود به کمک‌های آشکار وپنهان نیمی از جهان متکی بود. پس چطور کار ما به اینجا رسید؟ یکصد سال پس از مشروطه و ۴۰ سال پس از انقلاب ۵۷، آیا این رویایی بود که ایرانیان به دنبالش بودند؟

فقر و احتیاج قامت بسیاری را خم کرده؛ رکود و بیکاری جوانان ما را درمانده کرده؛ کارگران ما برای دریافت کمترین حقوق‌شان فریاد می‌زنند و جوابی نمی‌گیرند. از معلمان‌مان که می‌گفتیم شغل‌شان شغل انبیاست، حق هر اعتراضی سلب شده است. زنان ما برای بدیهی‌ترین حقوقی که شایسته کرامت انسانی‌شان باشد مبارزه می‌کنند و هزینه می‌دهند. اقوام و مذاهب متنوع کشور چنان در تور تبعیض گرفتارند که گویی ایرانی نیستند. حصارهای خودی و غیرخودی همه ما را پراکنده کرده است. چنان متفرق شده‌ایم که دیگر یک ملت به نظر نمی‌رسیم. حتی از همدیگر بیزار شده‌ایم و به سیمای هم چنگ می‌زنیم. وقتی در داخل با هم‌وطنان خود چنین می‌کنیم، چه جای تعجب که در میان جهانیان نیز به منزوی‌ترین‌ها بدل شویم؟ ایرانی که پدران و مادران ما رویایش را داشتند این نبود. ایرانی که آباد و آزاد می‌خواستیمش چنین نبود.

هم‌وطنان

۹ سال پیش میلیون‌ها ایرانی بار دیگر قدم به خیابان گذاشتند تا یادآوری کنند که این ملت هنوز بزرگ است و هرگز حاکمیت بر سرنوشت خویش را رها نخواهد کرد. دریغ که آن صدای نجیب، شریف، آرام اما رسا پاسخ درخوری دریافت نکرد. از آن پس ما باز هم روزهای سختی را پشت‌ سر گذاشتیم و به مدد یکدیگر تلاش کردیم که آرامش و عقلانیت را به کشور باز گردانیم. بسیاری از ما زخم‌هایی را در سینه داریم که شاید هیچ‌گاه التیام نیابد. اما آنان که بیشتر زخم برداشتند، دلسوزانه‌تر، باگذشت‌تر و با نجابت‌تر، از دردهای شخصی خود به سودمصالح ملی چشم پوشیدند. ما صبورانه انتظار کشیدیم، قهر را کنار گذاشتیم، دوباره رای دادیم و امیدوار باقی ماندیم، اما آنچه دریافت کردیم شایسته و متناسب این تلاش صبورانه ملی نبود.

هنوز هم تمام سوالات و نگرانی‌های آن روزها پا برجاست. هنوز هم بخش بزرگی از این مردم احساس می‌کنند که شهروندانی بیگانه محسوب می‌شوند و حتی بدتر، این‌که حاکمان ما هرچند به درستی حاضرند با کشورهای دیگر بر سر میز مذاکره بنشیند، اما در شنیدن خواسته‌های رسای مردم خود کوششی ندارند. هنوز هم «کرامت انسانی» شهروند ایرانی در شان و شایستگی‌اش حفظ نمی‌شود. هنوز نگرانی از نابودی سرزمین عزیزمان، با تهدیدات بزرگی همچون خشک‌سالی، آلودگی و ریزگردها پابرجاست. هنوز اقتصاد ما ناتوان، کارگران ما گرفتار و خانواده‌های ما نگران هستند و فقر و فساد و تبعیض چون خوره پایه‌های اعتماد و انسجام عمومی را از درون تهی می‌کند. در کنار همه این نگرانی‌های داخلی، سایه شوم و مداوم تهدیدهای خارجی بدخواهان این ملت و خطر تحریم‌های جدید و ای بسا گستاخ‌تر شدن دشمنان این کشور بار دیگر از راه رسیده است.

مردم ایران

به باور ما، این مشکلات هرچند گسترده، متنوع و گاه ریشه‌دار و بلندمدت هستند، اما همگی در یک نقطه مشترک به هم می‌رسند: فراموشی محوریت اصلی سیاست در ایران، رویگردان شدن از «مردم»! پس راه حل آن نیز هر چند پیچیده می‌نماید، اما در نهایت سهل و ساده است: بازگشت به مردم. ما باید به خودمان بازگردیم؛ تحول‌خواهان باید به مردم بازگردند تا امیدی باشد که سیاست‌گذاران و حاکمان هم به مردم بازگردند. بازگشت به مردم، بازگشت به خویشتن است. باید به مردمی که خودمان نیز جزیی از آن هستیم اعتماد کنیم و اطمینان داشته باشیم که عموم مردم بهتر و بیشتر از هر شخص یا گروهی مصالح و منافع خود را تشخیص می‌دهند. باید بدانیم که کوچکترین گام‌ها در مسیر اصلاحات نیز نیازمند حضور فعال اجتماعی و مشارکت پیگیرانه و مطالبه‌محور شهروندان است. با خانه‌نشین کردن شهروندان و دور کردن آنان از عرصه مشارکت فعال و تقلیل دادن سهم مشارکت مردمی به شرکت در انتخابات؛ این روند نامیمون متوقف نخواهد شد. تنها با حضور و پی‌گیری و قدرت موثر بدنه اجتماعی است که می‌توان ابزار کافی برای چانه‌زنی‌های درون حکومتی را فراهم ساخت و تنها کسانی می‌توانند نمایندگی این مذاکرات را بر عهده بگیرند که پیشتر با حمایت از پشتوانه حضور مردمی، اعتماد آنان را جلب کرده و مشروعیت خوددر میان تحول‌خواهان را تثبیت کرده باشند.

ما به عنوان گام نخست برای بازگشت به مردم در سیاست‌گذاری و سیاست‌ورزی، برای احیای وحدت ملی و شکل‌گیری اراده عمومی در بازسازی کشور، برای اقتدار و اتحاد و آزادی و عدالت داخلی و در یک کلام، برای «نجات ایران»، خواستار برداشته شدن محدودیت‌های ناروا و در اولین گام «رفع حصر» هستیم. ما باور داریم که بازگشت مهندس موسوی، حجت‌الاسلام کروبی و دکتر رهنورد به دل جامعه سیاسی کشور، نمادین‌ترین گام برای حرکت به سمت یک گشایش ملی و یک وفاق و اقتدار ملی است. اینان سرمایه‌های گران‌بهایی هستند که باید ازحضورشان در جمع گسترده خود بهره‌مند شویم و در کناریکدیگر راه دشوار اما شیرین و روشن بازسازی کشور را همراه با همه نیروها آغاز کنیم. بی‌تردید، این تنها نخستین گام است، اما گامی است بلند و نشان دهنده عزمی راسخ و آشکار برای ساخت دوباره یک ایران آباد و آزاد و زیستی عادلانه و شرافتمندانه برای تمامی ایرانیان. برای ایرانی مقتدر، که متعلق به تمامی ایرانیان باشد.

در گام بعد، باید «خانه ملت» را به جایگاه شایسه خودباز گردانیم. باید اجازه بدهیم نمایندگان واقعی مردم در مجلس حاضر شوند تا تمام توان تخصصی کشور، فارغ از جناح‌بندی‌ها و اختلافات، فارغ از گرایش‌های قومی و مذهبی، فارغ از تمایلات سیاسی، همه در کنار یکدیگر قرار بگیرند. تنها چنین مجلسی که برآمده از آرای واقعی مردم و نماینده تمامی گروه‌های حاضر در جامعه باشد می‌تواند بهترین تدبیر را در حل مشکلات کشور به کار گیرد. مجلسی که از فیلترهای سلیقه‌ای و تنگ نظری‌های استصوابی عبور نکرده باشد و مجلسی که حق نظارت و قانون‌گذاری در تمامی جنبه‌های اداره کشور را داشته باشد. این، معنای واقعی بازگشت حکومت به سوی مردم و تبلور عینی حق حاکمیت شهروندان بر سرنوشت خویش است.

در نهایت آنکه، این‌ها تنها پیشنهادات و شعارهایی نصیحت‌گونه نیستند. این‌ می‌تواند پیمانی باشد برای همه ما و سر آغازی برای گام نهادن در مسیری که دوباره تمامی دلسوزان را گرد هم جمع کند. ما قصد داریم این راه را تا نجات کامل ایران از خطراتی که همه از آن آگاه هستیم طی کنیم.

۲۵ خردادماه ۱۳۹۷

فهرست اول از برخی از چهره‌هایی که تا این لحظه بیانیه را امضا کرده‌اند:
(اسامی صرفا بر اساس حروف الفبا فهرست شده‌اند)

زهره آقاجری
ابراهیم اصغرزاده
حسین انصاری‌راد
ابوالفضل بازرگان
اشرف بروجردی
سهراب بهلولی قشقایی (نماینده فیروزآباد در مجلس ششم)
مصطفی تاجزاده
غلام‌حسین تکفلی (نماینده مشهد در مجلس ششم)
غلامعباس توسلی
محمد توسلی
جلال جلالی‌زاده
حمیدرضا جلایی‌پور
سعید حجاریان
فاطمه حقیقت‌جو
ابوالفضل حکیمی
امیر خرم
تقی رحمانی
حسین رفیعی
فیاض زاهد
جلیل سازگارنژاد (نماینده شیراز در مجلس ششم)
عیسی سحرخیز
داوود سلیمانی
احمد شیرزاد
هاشم صباغیان
زهرا صدراعظم نوری
محسن صفایی فراهانی
کیوان صمیمی
احمد عظیمی (نماینده شیراز در مجلس ششم)
علیرضا علوی‌تبار
علی اصغر غروی
علیرضا فرزاد (نماینده دوره سوم مجلس)
پروین فهیمی
مرتضی کاظمیان
جمیله کدیور
حسین کروبی
محمد کیانوش‌راد
فخرالسادات محتشمی پور
علی مزروعی
اکرم مصوری منش (نماینده اصفهان در مجلس ششم)
آذر منصوری
خسرو منصوریان
عبدالله مومنی
لطف‌الله میثمی
منصور میرزا کوچکی (نماینده بروجن در مجلس ششم)
فرخ نگهدار
حسن یوسفی اشکوری

****

فهرست دوم از برخی از چهره‌هایی که تا این لحظه بیانیه را امضا کرده‌اند:
(اسامی صرفا بر اساس حروف الفبا فهرست شده‌اند)

میثم مشایخ
ابوطالب آدینه‌وند
صدرا آقاسی
علی آمره
مرتضی احمدی
سعید اردشیری
حسن اسدی زیدآبادی
ابراهیم اسکافی
معصومه اشرفی
آرمان امیری
پدرام امیریان
محمد اولیایی فرد
مسعود باستانی
عماد بهاور
صفا بیطرف
علی تاجرنیا
مصطفی تنها
زهرا توحیدی
هدی توحیدی
رضا تهرانی
سیاوش حاتم
رضا حاجی
ابوالفضل حاجی‌زادگان
مازیار خسروی
علیرضا خوشبخت
ویدا ربانی
احد رضایی
سیاوش رضاییان
مهدی رضاحسینی
سعید رضوی فقیه
حامد سیاسی‌راد
بهروز شاهرخ‌نیا
حامد شجاعی
حجت‌اله شریفی
مهدی شیرزاد
حسام طالقانی
علیرضا طاهری
محمد فرید طاهری
فرشته طوسی
ادریس صالحی
رضا عینی
علی فرخی
غفار فرزدی
امین فلاح
میرا قربانی فر
غنچه قوامی
محمدعلی کامفیروزی
فاطمه کمالی
ساجده کیانوش‌راد
بیژن گل‌افرا
محسن محققی
مهدی محمودیان
مجید مرادی
رضا مسموعی
مهدی معتمدی‌مهر
حسین معصومی
نجمه معصومی
علی ملیحی
میراصغر موسوی
مهرداد محمدی
احمد هاشمی
محمدهادى هادى‌زاده یزدى
علیرضا هندی
رضا یوسفیان

****

فهرست اسامی دیگر امضا کنندگان این بیانیه تا کنون که به صورت اینترنتی امضای خود را ثبت کرده‌اند. (اسامی بر اساس حروف الفبا فهرست شده‌اند)

۱ مهین ابتهاج فرد
۲ مهین احمد خمسه
۳ سعید احمدوند
۴ مجتبی احمدی
۵ محمدرضا احمدی فرد
۶ عباس اخلاقی
۷ سعید اردشیری
۸ کمال ارس
۹ امیر اصغرنیا
۱۰ مهدی اعرابی
۱۱ حسن افتخاراردبیلی
۱۲ محمد افشار
۱۳ محدثه اقابراریان
۱۴ سروش اکبری اردبیلی
۱۵ محبوبه اکبری سومار
۱۶ علی الله مرادی
۱۷ سینا امیدی نژاد
۱۸ طهمورث امیران
۱۹ احسان امیری
۲۰ علی امینی کردکندی
۲۱ رضا انصاری‌راد
۲۲ لیلا ایپکچی
۲۳ فاطمه ایزدی
۲۴ مریم ایده پور
۲۵ سارا باقری
۲۶ رضا باقری
۲۷ زهرا باقری
۲۸ مروارید باقری
۲۹ علیرضا برادران شرکاء
۳۰ سعید برزین
۳۱ بهمن برنادل
۳۲ اشرف بروجردی
۳۳ رویا بلوری
۳۴ سمیه بهرامی
۳۵ مهدی پرنیانچی
۳۶ علی پور نقوی
۳۷ مهدی پوررحیم نجف آبادی
۳۸ مهسا پورمقرری
۳۹ احمد پورمندی
۴۰ احسان پورنگ
۴۱ سعید پویا
۴۲ عاطفه پهلوان
۴۳ مجید ترابی
۴۴ علی احسان تقوی
۴۵ مجید تکیان
۴۶ محمد مهدی تل زرد
۴۷ امیر تنها
۴۸ برهان ثقفیان
۴۹ سید علی جزایری
۵۰ حسین جلالی
۵۱ بهنام جمالی
۵۲ امیرحسین جهانی
۵۳ فرانک چالاک
۵۴ رضا حاجی
۵۵ ابوالفضل حاجی زادگان
۵۶ حوریه حجت‌پناه
۵۷ مانی حدیدی
۵۸ سیدحسن حسنی
۵۹ سید رسول حسینی نژاد
۶۰ داوود حشمتی
۶۱ حمید حمیدی
۶۲ محمد حیدرزاده
۶۳ مرتضی حیدری
۶۴ بهروز خادم
۶۵ پویا خازنی اسکویی
۶۶ اشکان خانی
۶۷ اسماعیل ختائی
۶۸ پژمان خرسند
۶۹ سید ضیا خلیلى
۷۰ مجید خمسه
۷۱ محمدعلی خندان
۷۲ صدرالدین دانش
۷۳ میثم دهخدا
۷۴ سامان دهنوی
۷۵ مژگان رافت
۷۶ حسن رحمانی
۷۷ کوثر رحیم زاده
۷۸ روح الله رحیم پور
۷۹ مهدی رضاحسینی
۸۰ طاهره رضازاده
۸۱ اکبر رمدا
۸۲ مصطفی روستا
۸۳ سردار بهمن ریحانیفر
۸۴ وحید زارع
۸۵ سالار ستوده
۸۶ عیسی سحرخیز
۸۷ حسین سربندی
۸۸ محمدحسین سرپوشان
۸۹ سپهر سلطانی
۹۰ علی سلطانی
۹۱ سعید سلیمانی
۹۲ محسن سوراد
۹۳ سید رضا سیدزاده
۹۴ زهرا شجاعی
۹۵ میلاد شمالی
۹۶ علی شمسی
۹۷ مجید شیعه على
۹۸ امین صادقی
۹۹ آرش صادقی علیایی
۱۰۰ بابک صارمی
۱۰۱ محمد صادق صالحی
۱۰۲ اسماعیل صحابه تبریری
۱۰۳ هادی صحرایی
۱۰۴ فاطمه صدقی زاده
۱۰۵ بهمن صدیق
۱۰۶ ناهید صفایی
۱۰۷ علیرضا طاهری
۱۰۸ عبدالمطلب طاهری
۱۰۹ فروغ طیاری
۱۱۰ مسعود طیبی
۱۱۱ رحیم عبادی
۱۱۲ سید محمد حسین عربی
۱۱۳ علیرضا عروجی
۱۱۴ محمدامین عزیزی
۱۱۵ شکوفه عصاره
۱۱۶ قاسم عطایی عظیمی
۱۱۷ فاطمه علمایی
۱۱۷ رضا علیجانی
۱۱۸ نسترن علی نوری
۱۱۹ محمد علی‌پور
۱۲۰ علی اصغر غلاگی
۱۲۱ علی غلامی
۱۲۲ لیلا فاضلی
۱۲۳ روزبه فتحی
۱۲۴ حمید فتوره‌چی
۱۲۵ زهرا فراهانی
۱۲۶ کیمیا فرجاوند
۱۲۷ حسن فرشتیان
۱۲۸ فرهاد فرنود
۱۲۹ سیامک فرید
۱۳۰ امین فریدیحیایی
۱۳۱ احمد فشخورانی
۱۳۲ محمدرضا فیاض بخش
۱۳۳ سحر قادری
۱۳۴ مسعود قاصدیان
۱۳۵ علی قاهری
۱۳۶ فاطمه قاهری
۱۳۷ فائزه قاهری
۱۳۸ کامیار قدیری
۱۳۹ احمد رضا قدیری
۱۴۰ عارف قراموسانلو
۱۴۱ محمد کاظمی
۱۴۲ احمد کاظمی
۱۴۳ سیدمحمدحسین کاظمی
۱۴۴ حسن کاکاوند
۱۴۵ امیر کاویانی
۱۴۶ وحید کریمی پور
۱۴۷ علی کریمی فاضلی
۱۴۸ نرگس کشاورزنیا
۱۴۹ علی کشتگر
۱۵۰ محمدصادق کیهان پناه
۱۵۱ امیرحسین کیهانپناه
۱۵۲ جواد كرمى
۱۵۳ مهدی گل‌محمدی
۱۵۴ جعفر گنجی
۱۵۵ پرهام لطفی
۱۵۶ مرضیه لهراسبی
۱۵۷ پویا محمدی
۱۵۸ ملیحه محمدی
۱۵۹ مجید مرادی
۱۶۰ فرید مرادی
۱۶۱ محمد مسلمی
۱۶۲ مهدی مظفری
۱۶۳ روزبه معادی
۱۶۴ پروین معصومی راد
۱۶۵ رسول مفیدی
۱۶۶ سهیلا مکارم پور
۱۶۷ کاظم ملکی
۱۶۸ حسین منفرد
۱۶۹ حسام موذن
۱۷۰ فاطمه مهدی‌نیا
۱۷۱ فریدون میرعالی
۱۷۲ سید عمادالدین میروهابی
۱۷۳ هاله میرمیری
۱۷۴ فرشته ناصر
۱۷۵ آرش نجبائی
۱۷۶ مجتبی نجفی
۱۷۷ شاهین نخستین
۱۷۸ طاهره نعمتی
۱۷۹ صادق نوابی
۱۸۰ روح الله نوآبادی
۱۸۱ مهدی نوربخش
۱۸۲ مجتبی نوری
۱۸۳ ایرج واحدی پور
۱۸۴ محمدهادی هادی زاده یزدی
۱۸۵ سینا یاری
۱۸۶ محسن یلفانی
۱۸۷ کژال یوسفی
۱۸۸ محسن یلفانی
۱۸۹ محسن یلفانی
۱۹۰- مهرداد حجتی
۱۹۱- یوسف مولایی
۱۹۲- بهرام خراسانی
۱۹۳- محمد رحمان زاده هروی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024