دوشنبه ۳ دي ۱۴۰۳ -
Monday 23 December 2024
|
عصر ایران؛ جعفر محمدی - تصویر بیجان «آیلان»، کودک معصوم سوری که هنگام فرار و مهاجرت از این کشور در آبهای مدیترانه جان باخته بود، موجی از احساسات انسانی را در جهان برانگیخت چرا که هر بینندهای، آیلان را همانند نوه، فرزند خردسال یا خواهر و برادر کوچکش میدید و حسی از اندوه و همدردی او را فرا میگرفت.
در ایران هم بسیاری به حال آیلان گریستند، بیآنکه بدانند صدها هزار آیلان در کشورشان زندگی میکنند، با این تفاوت که آیلان سوری، در دریا غرق شد و آیلانهای ایرانی در دریای فقر و بیغذایی.
آیلان سوری، به لطف عکاسانی که به موقع از راه رسیدند و رسانههایی که آن را جهانی کردند، معروفترین کودک جهان در ۲۰۱۵ میلادی شد ولی آیلانهای ایرانی در کنج غربت، آرام آرام میسوزند و تنها شانسشان برای زندگی را در میانه فقر و بیغذایی سپری میکنند.
آمارهای رسمی، حکایت از آن دارد که ۴۰۰ هزار آیلان ایرانی که زیر ۶ سال سن دارند، درست در همین لحظهای که این متن را میخوانید، از فرط فقر گرسنهاند و درگیر سوء تغذیه.
این کودکان را وزارت بهداشت توسط شبکه خانههای بهداشت که در سراسر کشور پراکندهاند، شناسایی کرده است.
از آنجا که ۹۰ درصد رشد مغزی انسانها تا قبل از ۶ سالگی صورت میگیرد، سوء تغذیه باعث میشود این کودکان نتوانند به رشد مغزی کامل برسند و در نتیجه، تمام عمرشان را بامغزهای تکامل نیافته سر میکنند.
تابستان امسال، مدیران سایتهای خبری پربیننده ایران، نشستی با مدیران جدید کمیته امداد امام خمینی گذاشتند تا این معضل واقعاً بزرگ ملی و انسانی را بررسی و راهکاری برایش بیایند.
در آن جلسه مشخص شد که کمیته امداد با همکاری وزارت بهداشت و سیستم بانکی، کارت خرید مواد غذایی برای این کودکان در نظر گرفته که با آن کارت فقط میتوان مواد غذایی از فروشگاههای خاص برای کودکان خریداری کرد.
برآوردها نشان میدهد که با شارژ ۷۰ هزار تومانی هر کارت بانکی در ماه، میتوان کودکان زیر ۶ سال را از خطر سوء تغذیه نجات داد.
خانههای بهداشت نیز موظفاند قد و وزن و وضعیت سلامتی این کودکان را رصد و ثبت کنند تا مشخص شود که والدین آنها، وجوه دریافتی را هزینه تغذیه کودکشان میکنند.
با این حال، دو مشکل وجود داشت:
اول اینکه اعتبارات کافی برای این کار وجود ندارد و اگر قرار باشد این کودکان به امید دولت و مجلس بمانند، ۶ سالشان با مغزهای تکامل نیافته تمام میشود و بعد از آن هم نمیتوان کاری برایشان کرد. بنابراین، لازم است خود مردم پا پیش بگذارند.
دومین مشکل این بود که بیهیچ تعارفی، عملکرد کمیته امداد در سالهای گذشته، باعث شده است اعتماد مردم به این نهاد امدادی کاهش یابد و حتی بعضاً از بین برود. بنابراین، مردمی که واقعاً دوست دارند به آیلانهای ایرانی کمک کنند، مطمئن نیستند که کمکهایشان واقعاً به دست این کودکان میرسد یا خیر؟
بحثهای زیادی شد، از جمله اینکه خود سایتهای خبری، عهده دار جمع آوری کمک و رساندن آن به بچهها شوند ولی واقعیت این است که سایتها سازوکار این مهم را آن هم تا دورافتادهترین روستاهای ایران ندارند و این در حالی است که چنین زیرساختی با هزینه بیت المال در کمیته امداد و وزارت بهداشت شکل گرفته است و فقط باید به درستی کار کند.
نتیجه این شد که کمیته امداد عهده دار عملیات اجرایی این کار شود و سایتهای خبری، بر حسن عملکرد آن نظارت داشته باشند و به مردم گزارش دهند.
همچنین، بنا به خواسته سایتها و فعالان فضای مجازی، کمیته امداد حسابی «جدا از سایر حسابهای بانکی»اش برای این طرح گشود تا پولی که مردم به کودکان زیر ۶ سال میدهند، باپولهای دیگر تلفیق نشود و صرفاً در این مورد صرف شود.
با همفکری سایتها و فعالان فضای مجازی، این طرح، «همسفره» نام گرفت و مقرر شد سایتی جدا از سایت اصلی کمیته امداد برای آن طراحی شود تا مردم بتوانند برای کمک به کودکان معصوم زیر ۶ سال ایرانی که دچار سوء تغذیهاند، از طریق این سایت اقدام کنند.
اینک سایت همسفره آماده شده است. هر ایرانی که بخواهد کودکی را همسفره خود کند، میتواند به این سایت مراجعه کند و عضو آن شود.
حتی میتواند تعیین کند کودکی که میخواهد مسوولیت تغذیهاش را تقبل کند، از کدام شهر باشد.
هر ایرانی خیّر میتواند یک یا چند کودک گرسنه را تحت تکفل خود قرار دهد و به ازای هر کدام از آنها، ۷۰ هزار تومان در ماه کمک کند.
کمیتهای مرکب از مدیران سایتهای خبری که به زودی آغاز به کار خواهد کرد، بر روند امور نظارت میکند و تا زمانی که کارها طبق نیت خیرین به پیش میرود، از این طرح حمایت خواهد کرد و گزارشهای مستمر از آن را به کاربران و خیرین خواهد داد تا مردم مطمئن شوند پولهایی که به کودکان دچار سوء تغذیه میدهند، صرفاً در این عرصه صرف میشود و نهایتاً به رفع سوء تغذیه از کودکان میانجامد.
همچنین قرار شد از شرکتها، کارخانهها، بانکها، موسسات تجاری، فروشگاههای بزرگ و... نیز دعوت شود هر کدامشان تعدادی از این کودکان را تحت پوشش قرار دهند و رسانهها هم این کار نیکوی آنها را پوشش خبری مناسب دهند.
اگر شما هم میخواهید در طرح همسفره شرکت کنید و یک یا چند کودک زیر ۶ سال ایرانی را که دچار سوء تغذیه است، بر سر سفره مهربانی خودتان بنشانید، اینجا را کلیک کنید و در سایت همسفره عضو شوید و آنلاین کمک ماهانه یا موردی کنید.
همه آن ۴۰۰ هزار کودک ایرانی، که خودشان هم نمیدانند چه بر سرشان میآید، مثل کودکان خودمان هستند. آیلانهای ایرانی را دریابیم.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|