چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ -
Wednesday 22 January 2025
|
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فن آوری میگوید مجلس مخالف افزایش پنهای باند اینترنت در کشور است.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فن اوری اطلاعات روز ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ گفت که نمایندگان مجلس با افزایش پهنای باند اینترنت در ایران مخالف هستند. او در جلسه علنی روز ۲۵ فروردین سال ۹۴ به پرسشهای نمایندگان در مجلس درباره شبکه ملی اطلاعات و همچنین توسعه باند اینترنت پاسخ داد اما نمایندگان از پاسخهای او قانع نشدند و سوال او به رای گذاشته شد که از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر، ۷۰ رأی موافق، ۹۹ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع دادند.
این اولین بار است که وزیر ارتباطات از مخالفت مجلس با پهنای باند اینترنتی که موجب دسترسی وسرعت بیشتر کاربران به اینترنت در ایران می شود، به عنوان دلیل اصلی نپذیرفتن پاسخهای او در مجلس سخن میگوید. ۹۹ رای مخالف به وزیر ارتباطات به معنی اخطار جدی به محمود واعظی تلقی می شود که به عنوان کارت زرد برای او محسوب می شود.
واعظی در حاشیه گردهمایی سراسری مدیران پستی کشور در جمع خبرنگاران گفت: “نمایندگان مجلس درباره تاخیر در اجرای شبکه ملی اطلاعات به من کارت زرد ندادند، بلکه آنها می گفتند پهنای باند اینترنت نباید توسعه پیدا کند.”
به گفتهی واعظی در دولت حسن روحانی پهنای باند داخلی از ۵۰۰ گیگابیت به ۲۴۰۰ گیگابیت و پهنای باند بین الملل از ۷۰ گیگابیت به ۱۷۰ گیگابیت افزایش یافته است.
محمود واعظی که برای پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران در جلسه علنی روز ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ در مجلس حاضر شده بود.
وزیر ارتباطات در حالی از مجلس به دلیل توسعه پهنای باند اینترنت اخطار دریافت کرد که بر اساس آخرین آمارها ایران در بین ۱۹۲ کشور جهان از نظر سرعت دانلود اینترنت خانگی در جایگاه ۱۶۹ قرار گرفته است.
پرسش دیگر نمایندگان مجلس درباره پیوست فرهنگی برای شبکه اینترنت نسل سوم و چهارم بر روی گوشیهای موبایل بود. نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در توضیح سوال خود از وزیر ارتباطات و فن اوری اطلاعات با بیان اینکه “مدیریت و حاکمیت فضای مجازی با هدف سرگرم کردن مردم در دست آمریکا است،” از وزیر ارتباطات پرسید: «دلایل توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و قبل از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و بیتوجهی به ظرفیت داخلی چیست؟»
درواقع از نظر برخی نمایندگان مجلس دلیل اصلی سوال از وزیر ارتباطات این نکته بود که وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات بدون تصویب پیوست فرهنگی شبکه و پهنای باند اینترنت کشور را توسعه داده است و این در حالی است که تصویب پیوست فرهنگی در اختیار وزارت ارتباطات نیست و شورای عالی فضای مجازی باید نسبت به تصویب آن اقدام کند.
پیوست فرهنگی به آییننامهای شامل ساختار و قالب کلی در سطح کلان در بخش موبایل باندپهن و اینترنت سرعت بالا عنوان میشود که در آن الزامات مربوط به تماس تصویری موبایل، پیامکهای انبوه را برای ارائه این خدمات از سوی اپراتورهای تلفن همراه تعیین میکند.
در نهایت روز ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ محمدرضا کشاورزی دبیر کمیسیون عالی ارتقای محتوای مرکز ملی فضای مجازی در گفتگو با خبرگزاری مهر از تصویب پیوست فرهنگی موبایل باند پهن خبر داد و گفت: “این مصوبه در صف تصویب نهایی در شورایعالی فضای مجازی قرار دارد.”
تاکنون هیچ متنی از جزییات این پیوست فرهنگی منتشر نشده است.
در تاریخ ۲۸ آبان ۱۳۹۳ کمپین در گزارش جامع خود با عنوان «اینترنت در زنجیر» محدودیت ها و ممنوعیت ها در مورد سرعت اینترنت و پهنای باند را به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار داد. در این گزارش آمده است : «دولت حسن روحانی در راستای عمل به وعده خود برای افزایش سرعت اینترنت با خارج کردن مجوز نسل سوم و چهارم اینترنت از حالت انحصاری که فقط در اختیار شرکت رایتل بود، این مجوز را به تمام شرکتهای ارائه دهنده اینترنت برای گوشیهای موبایل اعطا کرد. اعطای این مجوز با مخالفتهای بسیاری در بین محافظه کاران در مجلس شورای اسالمی و مراجع سنتی ایران روبه رو شد.»
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|