سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ -
Tuesday 5 November 2024
|
یک منبع آگاه به وضعیت مسعود سید طالبی، زندانی۲۱ ساله ای که به دلیل فعالیت در فیسبوک به ۲۰ سال حبس محکوم شده است به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفت: «قاضی مقیسه حکم این جوان را با نقض فاحش قانون صادر کرده است. او در دادگاه روز ۲۹ آذر ماه که برای رفع نقض پرونده تشکیل شده بود اتهام توهین به مقدسات که در حکم وجود ندارد را به اتهامات افزود و به این ترتیب پنج سال دیگر به حکم این جوان اضافه کرد.»
مسعود سید طالبی، متولد ۱۳۷۲، اهل تهران و دانشجوی رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد تهران است. او روز اول مهرماه سال ۱۳۹۲ از سوی ماموران سپاه پاسداران دستگیر شد و یکی از هشت زندانی است که در پرونده موسوم به فعالان فیسبوکی در تیر ماه ۱۳۹۳ مجموعا به بیش از ۱۲۷ سال محکوم شدند.
آقای طالبی از طریق نوشتهها و عکسهای منتشر شده در صفحه فیسبوکش به اتهامات تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی کشور، توهین به مقامات کشوری و توهین به مقدسات و انتشار تصاویر نامناسب متهم شد.
در دادگاه بدوی پس از دفاعیات وکلای پرونده، قاضی مقیسه او را از اتهام توهین به مقدسات تبرئه و برای باقی اتهامات به ۱۵ سال حبس محکوم کرد. در آذر ماه امسال شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر با اعلام نقض در رای، پرونده این هشت زندانی را برای رفع نقض دوباره به شعبه بدوی ارسال کرد.
این منبع آگاه در مورد دادگاه روز ۲۹ آذر ماه که برای رفع نقض تشکیل شده بود، گفت: «وکلای مسعود امیدوار بودند که در بررسی مجدد حکم او کمتر میشود اما همه چیز برعکس شد. قاضی مقیسه که خودش متهم را از اتهام توهین به مقدسات تبرئه کرده بود این اتهام را دوباره به حکم اضافه کرد.»
این منبع افزود: «قاضی در این مرحله از نظر قانونی قادر نیست اتهامی که در کیفرخواست مطرح شده اما در حکم وجود ندارد را مجددا به حکم اضافه کند. او فقط باید حکم حاضر را مورد بررسی قرار میداد. قاضی مقیسه خارج از چارچوب قانون عمل کرده است.»
این منبع آگاه به وضعیت این زندانی به کمپین گفت: «مسعود روز اول مهرماه سال گذشته در حالیکه آماده رفتن به دانشگاه بوده در خانه پدریش توسط ماموران وزارت اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شد. ماموران در آن لحظات بازداشت و تفتیش خانه به همسایهها که جمع شده بودند میگفتند جرم او کلاهبرداری است.»
به گفته این منبع، خانواده این زندانی تا مدتها از علت و محل بازداشت او بی خبر بودند. او یک ماه اول بازداشت برای بازجویی در بند دو- الف وابسته به سپاه پاسداران زندان اوین بوده و بعدتر به بند ۳۵۰ این زندان منتقل شد. او تاکنون بیش از ۱۵ ماه است که در اوین به سر میبرد و مسولان با آزادی او با قرار وثیقه مخالفت کرده اند.
خبرگزاری ایرنا که برای اولین بار روز ۲۲ تیرماه ۱۳۹۳ از دادگاهی هشت شهروند ایرانی به اتهام فعالیت در فیسبوک خبر داد، نوشت قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران این هشت نفر را مورد تعقیب و شناسایی قرار داده و در نهایت در تیرماه ۱۳۹۲ بازداشت کرده است.
پیشتر کمپین در گزارشی اطلاع داده بود شش نفر از این محکومان مرد و در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر میبرند و یکی از آنها که زن است در بند زنان زندان قرچک ورامین در شرایط بسیار بدی نگهداری میشود. یکی از متهمان دیگر زن به دلیل داشتن دو فرزند کوچک با قرار وثیقه آزاد شده و اکنون در شهر کرمان، محل زندگیش به سر میبرد. مسن ترین متهم این پرونده یک زن ۴۲ ساله و جوان ترین یک پسر ۲۱ ساله است.
در گزارش قبلی کمپین در مورد صفحات فیسبوک این هشت شهروند ایرانی آمده بود که این هشت نفر صفحات مختلفی در فیسبوک با اسامی «عمام»، «ویکی فیس»، «تنهاترین زن»، «زندگی سگی»، «مرجان ماهی»، «تنهاترین مرد»، «راه که بیفتیم ترس مان میریزد»، «دهۀ پنجاهیها» و از این دست داشته اند.
همچنین در این گزارش که در روز اول مرداد ماه امسال منتشر شد به نقل از منبع آگاه آمده بود که بعضی از این هشت نفر متهم به «نگهداری سی دی مبتذل» هستند که منظور سی دیهای اورژینال از فیلمهایهالیوود بدون سانسور است.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|