چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ -
Wednesday 27 November 2024
|
صدای آمریکا: وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، گزارشی در خصوص جزئیات فعالیت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران تهیه کرده که ماه گذشته توسط بخش پژوهش های فدرال کتابخانۀ کنگرۀ آمریکا منتشر شده است.
در این گزارش به شمار کارکنان وزارت اطلاعات ایران اشاره شده که ۳۰ هزار نفر است. در گزارش پنتاگون آمده که بسیاری از کارمندان وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در عملیات مخفی مشارکت دارند که در جای جای جهان انجام می گیرد؛ از جاسوسی و سرقت فن آوری گرفته تا بمب گذاری و ترور.
تهیه کنندگان گزارش پنتاگون از وزارت اطلاعات ایران به عنوان یکی از بزرگترین و پویاترین مؤسسات امنیتی خاورمیانه نام بردهاند.
بنا به محتوای گزارش وزارت دفاع آمریکا، وزارت اطلاعات ایران از سپاه پاسداران به طور تمام عیار حمایت میکند. پنتاگون می گوید سپاه پاسداران ایران در بمب گذاری های تروریستی در نقاط گوناگون دنیا، از آرژانتین تا لبنان دست دارد.
پژوهش ۶۴ صفحه ای پنتاگون همچنین حاکی از آن است که وزارت اطلاعات ایران از حماس، حزب الله، و القاعدۀ عراق حمایت مالی و نظامی می کند و در هر کجای جهان که جمهوری اسلامی منافعی دارد، فعال است. عراق، افغانستان، کویت، لبنان، آلمان، گرجستان، فرانسه، کرواسی، ترکیه، بریتانیا، اتریش، جمهوری آذربایجان، آسیای مرکزی، آفریقا، و کشورهای قارۀ آمریکا (شامل ایالات متحده) در میان این کشورها هستند.
فعالیت های وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در کشورهای آمریکای لاتین سبب شگفتی و نگرانی مسئولان دولت آمریکاست؛ فعالیت هایی که بخشی از راهبرد ایران برای حضور فعال در نزدیکی ایالات متحده تلقی می شود. وزارت اطلاعات با تأمین کمک های مالی و تعلیم نظامی به اعضای حزب الله لبنان، در اسرائیل نیز رخنه کرده است و فعالیت دارد.
وزارت اطلاعات ایران تحت نظارت مستقیم آیت الله خامنه ای اداره می شود و پیش شرط انتصاب به مسند وزارت اطلاعات، روحانی بودن است.
گزارش پژوهشی پنتاگون به حضور و فعالیت فراگیر و روبه گسترش وزارت اطلاعات در خارج از ایران، ورای پیاده کردن عملیاتی نظیر قتلهای زنجیرهای، اشاره کرده و حاکی از آن است که وزارت اطلاعات، افراد را فارغ از باور و کیش آنها، به کار می گیرد و شهروندان بریتانیایی، عرب تبار و یهودی اسرائیلی در میان مأموران این وزارتخانه هستند.
در این گزارش آمده که سعید امامی که از معاونان این وزارتخانه بود، یهودیزاده بود و به رغم تبار و کیشش، به سمت معاونت منصوب شده بود.
در ادامۀ پژوهش ۶۴ صفحهای پنتاگون در خصوص وزارت اطلاعات ایران، آمده است که این وزراتخانه با تقویت عملیات شنود الکترونیکی در خاورمیانه و حوزۀ دریای مدیترانه، فعالیت خود را گسترده تر کرده و افزوده که این عملیات در شمال سوریه و بلندی های جولان توسعه یافته است، اما با این وصف، ظرفیت های ایران در حوزۀ امنیتی، به ویژه در راستای انتقال اطلاعات به حزب الله لبنان، محدود است و وزارت اطلاعات ایران برای گردآوری اطلاعات و اجرای عملیات تروریستی، به حزب الله لبنان وابسته است.
گزارش پنتاگون حاکی از آن است که ایران گونه ای ویروس رایانه ای ایجاد کرده که در عملیات جنگ سایبری به کار می آید. وزارت دفاع آمریکا اما توسل جمهوری اسلامی را به این ویروس نشان ضعف اطلاعاتی آن خوانده است.
به رغم اختلافات ایدئولوژیک، روسیه در اوایل دهۀ نود میلادی در ارایه آموزش های امنیتی به مأموران وزارت اطلاعات ایران نقش مؤثری ایفا کرده است، و این روزها هم وزارت اطلاعات به رغم اختلافات میان شیعه و سنی، به القاعده کمک امنیتی می کند. گزارش وزارت دفاع آمریکا ریشۀ این همکاری را منافع مشترک ایران و القاعده ارزیابی کرده که مبنای آن حضور آمریکا در منطقه، خصوصاً درعراق و افغانستان است.
در این گزارش، استفادۀ متقابل القاعده از ایران در راستای آن عنوان شده که تعدادی از تروریست های القاعده پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ همقطارانشان به آمریکا، بتوانند به سلامت از افغانستان به ایران بگریزند. بر مبنای این گزارش، ایران مرکز مناسبی برای ارتباط رهبری ارشد القاعده با متحدانش در منطقه است.
پژوهش اخیر پنتاگون به ۱۷ ایرانی اشاره کرده که بین دسامبر ۱۹۷۹ و مه ۱۹۹۶ خارج از ایران ترور شده اند. همۀ این هفده نفر، مخالف جمهوری اسلامی بوده اند. بر اساس این پژوهش، وزارت اطلاعات ایران مأموران مخفی بسیاری دارد و در حیطۀ جاسوسی به شدت فعال است و این کار را از راه نفوذ سازمان دهی شده به جمع ها و محافل ایرانیان ساکن خارج از کشور انجام می دهد؛ همچنین از طریق ایجاد نهادهایی که مدعی کمک به پناهندگان ایرانی تبار هستند.
پژوهشگران پنتاگون معتقدند که ایران یک واحد ضد اطلاعات قدرتمند با نام عقاب ۲ ایجاد کرده که با هدف صیانت از فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی در راستای غنی سازی اورانیوم ایجاد شده و با تمرکز بر مقابله با کوشش ایالات متحده برای نفوذ به اطلاعات برنامۀ هستهای ایران فعالتر شده است، اما راه اندازی و فعالیت آن چندان اثرگذار نبوده است.
علیرضا عسگری، کارمند پیشین وزارت اطلاعات که از آن جدا شد، به غرب کمک کرد تا ارتباط جمهوری اسلامی با حزب الله و جزئیات آن را تا اندازهای دریابند. وی همچنین اطلاعاتی نیز پیرامون راکتور اتمی مخفی سوریه در اختیار اسرائیل گذاشت. گفتنی است که هواپیماهای جنگی اسرائیل ظاهراً بر مبنای این اطلاعات، راکتور اتمی مخفی سوریه را در سال ۲۰۰۷ بمباران کردند.
در محتوای گزارش تحقیقی وزارت دفاع آمریکا با موضوع وزارت اطلاعات ایران، همچنین آمده است که شبکه های اطلاعاتی گوناگون ایران در کویت، ترکیه و بحرین کشف شده، و مأموران اطلاعاتی ایران کوشش بسیاری برای نفوذ در بدنۀ دولت بغداد به کار می بندند. همچنین در گزارش آمده است که مأموران مخفی جمهوری اسلامی در موارد بسیاری، ایرانیانی را در خارج از آن کشور ربوده و به ایران بازگردانده اند و آنها را زندانی کرده یا کشتهاند.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|