يكشنبه ۲ دي ۱۴۰۳ - Sunday 22 December 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 17.07.2012, 20:01


دویچه وله: وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا یک پایگاه دفاع موشکی پیشرفته در همسایگی ایران در جنوب خلیج فارس دایر کرده و خود را هم‌ز‌مان برای بزرگ‌ترین عملیات مین‌روبی در آبهای خلیج فارس آماده می‌کند.

مذاکرات اتمی با ایران به کندی پیش می‌رود، به همین دلیل ایالات متحده آمریکا خود را برای احتمالات دیگر آماده می‌کند. براساس اطلاعاتی که روزنامه "وال‌استریت‌ژورنال" بدست آورده، آمریکا با دایر کردن یک پایگاه دفاع موشکی در مکانی مخفی در قطر، رادارهایی از نوع «AN/TPY-2» و «X-Band» در آن مستقر کرده است.

این رادارها می‌توانند موشک‌های پرتاب‌شده را با دقت بسیار بالا ردگیری کنند. مشابه این سیستم دفاع موشکی هم‌اکنون در صحرای نقب در اسرائیل و نیز خاک ترکیه مستقر شده‌اند.

بنابر گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، فن‌آوری نصب شده در قطر قادر به ردیابی موشک‌هایی است که از غرب، جنوب و شمال ایران به سوی اسرائیل و یا اروپا شلیک ‌شوند. به نوشته این روزنامه، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اعتقاد دارد که ایران موشک‌های دوربردی دارد که در چند سال آینده پس از ارتقای توان فنی آنها، می‌توانند به خاک آمریکا برسند.

با ناکامی چند دور مذاکره میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت و آلمان، تنش بر سر برنامه‌ی اتمی ایران رو به فزونی گذاشته است. غربی‌ها در صلح‌آمیز بودن اهداف برنامه‌ی اتمی ایران تردید دارند و این کشور را متهم می‌کنند که در تدارک ساخت سلاح اتمی است. ایران این اتهام‌ها را رد می‌کند. با این حال ادامه این مناقشه به برقراری شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور منجر شده است.

از اول ژوئیه ۲۰۱۲ شریان‌های اصلی اقتصاد ایران، یعنی صادرات نفت و مراودات بانکی با جهان خارج هدف تحریم‌ها قرار گرفته‌اند. در اثر این تحریم‌ها هم‌اکنون بیش از ۴۰ درصد درآمد نفتی ایران کاهش یافته و این کشور برای دریافت پول فروش فراورده‌های نفتی به کشورهایی که هنوز حاضر به خرید نفت آن هستند، با مشکلات جدی مواجه است.

تدارک بزرگ‌ترین مانور مین‌روبی

ایران در برابر فشار علیه صادرات نفت خود، تهدید به بستن تنگه هرمز کرده است. به نقل از رسانه‌های دولتی ایران ۱۵۰ تن از نمایندگان مجلس طرحی را امضا کرده‌اند که براساس آن تنگه هرمز تا زمان لغو تمامی تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بسته بماند. طبق این طرح، بازگشایی تنگه هرمز منوط به تحقق ۱۴شرط شده است. خبرگزاری فارس نوشته است که این طرح پس از امضای ۲۵۰ نفر از نمایندگان به هیات رئیسه مجلس تقدیم خواهد ‌شد.

تهدیدهای جاری در مورد بستن تنگه هرمز موجب تدارک بزرگ‌ترین تمرین مین‌روبی ارتش آمریکا در آبهای خلیج فارس شده است. این عملیات برای ماه سپتامبر برنامه ریزی شده است. آنچه توجه ناظران را جلب کرده همراهی قطر و امارات با ارتش آمریکا در این مانور است. از آبراهه هرمز علاوه بر کالاهای دیگر، روزانه بیش از ۱۷ میلیون بشکه نفت به سایر نقاط جهان صادر می‌شود.

در این میان وزارت دفاع آمریکا تصمیم گرفته که ناو هواپیمابر "یواس‌اس جان استینز" را چند ماه قبل از موعد مقرر به منطقه خاورمیانه اعزام کند. این ناو که هم‌اکنون در اقیانوس آرام مستقر است، قرار بود چهار ماه دیگر رهسپار خاورمیانه شود.

"جرج لیتل" سخنگوی پنتاگون در شامگاه دوشنبه (۱۶ ژوییه/۲۶ تیرماه) اعلام کرد که اعزام پیش از موعد این ناو هواپیمابر به خاورمیانه به‌واسطه درخواست فرماندهی مرکزی نیروهای مسلح آمریکا صورت گرفته است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024