پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - Thursday 3 April 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 10:27

آمریکا: اعزام هواپیماهای جنگی بیشتری به خاورمیانه


پنتاگون روز سه‌شنبه اعلام کرد که پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، در بحبوحه بیش از دو هفته بمباران هوایی آمریکا در یمن و افزایش تنش‌ها با ایران، توان نظامی آمریکا را در خاورمیانه با اعزام هواپیماهای جنگی بیشتر تقویت کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیانیه کوتاه پنتاگون مشخص نکرد که چه نوع هواپیماهایی به منطقه اعزام شده‌اند یا دقیقاً به کجا فرستاده شده‌اند.

با این حال، به گفته مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، حداکثر شش بمب‌افکن B-2 طی یک هفته گذشته به پایگاه نظامی مشترک آمریکا و بریتانیا در جزیره دیگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند این اقدام باعث می‌شود بمب‌افکن‌های B-2 که دارای فناوری پنهان‌کاری (استیلث) هستند و قادر به حمل سنگین‌ترین بمب‌های آمریکایی و سلاح‌های هسته‌ای‌اند، در موقعیتی ایده‌آل برای عملیات در خاورمیانه قرار گیرند.

شان پارنل، سخنگوی پنتاگون، در بیانیه‌ای گفت: “در صورتی که ایران یا نیروهای نیابتی آن، منافع و نیروهای آمریکایی در منطقه را تهدید کنند، ایالات متحده اقدام قاطعانه‌ای برای دفاع از مردم خود انجام خواهد داد.”

فرماندهی راهبردی ارتش آمریکا از ارائه جزئیات درباره تعداد بمب‌افکن‌های B-2 مستقر در دیگو گارسیا خودداری کرده و اعلام کرده است که درباره تمرینات و عملیات‌های این بمب‌افکن اظهار نظر نمی‌کند.

قدرت نظامی آمریکا در منطقه

در حال حاضر، توان آتش ارتش آمریکا در خاورمیانه چشمگیر است و به‌زودی دو ناو هواپیمابر ایالات متحده در این منطقه حضور خواهند داشت.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، روز یکشنبه تهدید کرد که در صورت عدم توافق تهران با واشنگتن بر سر برنامه هسته‌ای‌اش، ایران را هدف بمباران قرار خواهد داد و همچنین تحریم‌های ثانویه را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.

در حالی که بمب‌افکن‌های B-2 برای حمله به اهداف حوثی‌های یمن به کار گرفته شده‌اند، بسیاری از کارشناسان معتقدند که استفاده از این بمب‌افکن‌های پیشرفته در یمن بیش از حد لازم است، زیرا اهداف موردنظر چندان عمیق در زمین دفن نشده‌اند.

با این حال، بمب‌افکن B-2 قادر است قوی‌ترین بمب آمریکا، یعنی بمب ۳۰,۰۰۰ پوندی GBU-57 معروف به “نفوذگر عظیم مهمات” (Massive Ordnance Penetrator) را حمل کند. کارشناسان معتقدند که این سلاح می‌تواند برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران به کار گرفته شود.

با توجه به اینکه نیروی هوایی ایالات متحده تنها ۲۰ فروند بمب‌افکن B-2 در اختیار دارد، این هواپیماها معمولاً به‌ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

واکنش ایران

علی خامنه‌ای روز دوشنبه هشدار داد که در صورت اجرای تهدیدهای ترامپ، ایالات متحده با ضربه‌ای شدید روبه‌رو خواهد شد.

همچنین، امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، نیروهای آمریکایی در منطقه را تهدید کرده و گفته است: “پایگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه مانند خانه‌ای شیشه‌ای هستند و نباید سنگ پرتاب کنند.”

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که ارتش آمریکا در حال انتقال برخی سامانه‌های دفاع هوایی از آسیا به خاورمیانه است.

پیشینه تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای ایران

در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ (۲۰۱۷-۲۰۲۱)، او ایالات متحده را از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران و قدرت‌های جهانی که محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها اعمال کرده بود، خارج کرد و بار دیگر تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرد.

از آن زمان، ایران محدودیت‌های تعیین‌شده در آن توافق را به‌شدت نقض کرده و سطح غنی‌سازی اورانیوم خود را فراتر از آن قرار داده است.

قدرت‌های غربی، ایران را متهم می‌کنند که مخفیانه به دنبال توانایی تولید سلاح هسته‌ای است و سطح غنی‌سازی اورانیوم آن بالاتر از حدی است که برای یک برنامه صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای توجیه‌پذیر باشد. در مقابل، تهران تأکید دارد که برنامه هسته‌ای‌اش کاملاً برای مقاصد صلح‌آمیز و تولید انرژی است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net