پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - Thursday 3 April 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 7:26

مایکل والتز تمایل زیادی به تشویق اقدام نظامی علیه ایران دارد

بررسی‌های ترامپ درباره سرنوشت مایکل والتز


* در بیشتر روزهای این هفته، ذهن رئیس‌جمهور ترامپ درگیر یک پرسش بود: او باید با مشاور امنیت ملی‌اش، مایکل والتز، چه کند؟ 

«باید او را برکنار کنم؟» این سؤالی بود که ترامپ از دستیاران و متحدانش می‌پرسید، در حالی که پیامدهای افشای حیرت‌انگیز یک گفت‌وگوی گروهی در اپلیکیشن سیگنال ادامه داشت. این گروه توسط آقای والتز ایجاد شده بود، اما او به‌طور ناخواسته یک خبرنگار را به این مکالمه درباره حمله نظامی قریب‌الوقوع به یمن اضافه کرده بود.

در انظار عمومی، موضع پیش‌فرض ترامپ دفاع از والتز و حمله به رسانه‌ها بود. روز سه‌شنبه، یک روز پس از آنکه جفری گلدبرگ از نشریه آتلانتیک این خبر را منتشر کرد که به‌طور تصادفی در این گفت‌وگو حضور داشته است، رئیس‌جمهور اعلام کرد که والتز «مرد خوبی» است و نیازی به عذرخواهی ندارد.

اما پشت پرده، ترامپ از افراد داخل و خارج از دولتش پرسیده بود که چه تصمیمی باید بگیرد.

طبق گفته چندین فرد مطلع، او به متحدانش گفته بود که از پوشش رسانه‌ای این ماجرا ناراضی است، اما نمی‌خواهد تسلیم فشار رسانه‌ها به نظر برسد. همچنین، او تمایلی نداشت که در اوایل دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش افراد ارشد دولت را برکنار کند.

با این حال، به گفته افراد نزدیک به ترامپ، مشکل اصلی برای او نه بی‌احتیاطی مشاور امنیت ملی‌اش در بحث درباره برنامه‌های نظامی در یک اپلیکیشن عمومی بود، بلکه این بود که احتمالاً والتز به نوعی با جفری گلدبرگ، روزنامه‌نگار واشنگتن که ترامپ از او نفرت دارد، ارتباط داشته است. رئیس‌جمهور از این موضوع که والتز شماره تلفن گلدبرگ را در گوشی خود داشت، ابراز نارضایتی کرده بود.

عصر چهارشنبه، ترامپ با معاونش جِی‌دی ونس، رئیس کارکنان کاخ سفید سوزی وایلز، رئیس دفتر پرسنلی کاخ سفید سرجیو گور، فرستاده ویژه‌اش در امور خاورمیانه استیو ویتکاف و چند نفر دیگر جلسه‌ای برگزار کرد تا درباره ماندن یا کنار گذاشتن والتز تصمیم بگیرد.

اواخر پنجشنبه، در حالی که جنجال ادامه داشت، ترامپ والتز را به دفتر بیضی کاخ سفید احضار کرد. صبح روز بعد، سه منبع مطلع از افکار رئیس‌جمهور گفتند که او به اطرافیانش علامت داده که مایل است والتز را نگه دارد.

در مصاحبه‌ای با شبکه NBC در روز شنبه، ترامپ همچنان این ماجرا را کم‌اهمیت جلوه داد و پرسش‌های مربوط به مقام‌های درگیر را «یک شکار جادوگر» خواند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند والتز تا حدی به این دلیل توانسته در سمت خود باقی بماند که برخی از اعضای دولت همچنان از او حمایت می‌کنند. علاوه بر این، ترامپ می‌خواهد از مقایسه شدن با دوران پرآشوب دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش جلوگیری کند؛ دورانی که بیشترین تغییرات در میان مقامات ارشد را در تاریخ ریاست‌جمهوری آمریکا داشت.

و اگرچه ترامپ همواره می‌تواند نظرش را تغییر دهد، این ماجرا نشان‌دهنده تمایل او به نادیده گرفتن فشارهای خارجی در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش است، در حالی که همزمان با محدودیت‌های آزمون وفاداری که برای کارکنان دولتش تعیین کرده، دست‌وپنجه نرم می‌کند.

حتی پیش از افشای چت در سیگنال، موقعیت مایکل والتز متزلزل بود. برخی از مشاوران رئیس‌جمهور او را بیش از حد جنگ‌طلب می‌دانستند و معتقد بودند که او تمایل زیادی به تشویق اقدام نظامی علیه ایران دارد، در حالی که خود رئیس‌جمهور به‌صراحت اعلام کرده بود که ترجیح می‌دهد به یک توافق برسد.

اما هرچند ارتباط والتز با جفری گلدبرگ نامشخص بود، همین موضوع به مخالفانش ابزار بیشتری داد تا تردیدها نسبت به او را تقویت کنند.

برخی از نزدیک‌ترین متحدان ترامپ این سؤال را مطرح کرده بودند که آیا والتز، که سابقه فعالیت در دولت جرج دبلیو بوش را دارد، با سیاست خارجی رئیس‌جمهور سازگار است یا نه. طبق گفته چندین فرد مطلع، والتز در مباحثات سیاست‌گذاری به‌ویژه درباره ایران، با جی‌دی ونس و سوزی وایلز اختلاف‌نظر پیدا کرده بود، چرا که آن‌ها بر اجرای ترجیحات ترامپ تأکید داشتند.

کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، در بیانیه‌ای اعلام کرد که ترامپ تیمی دارد که اعضای آن با یکدیگر بحث می‌کنند اما می‌دانند که رئیس‌جمهور «تصمیم‌گیرنده نهایی» است. او افزود: «وقتی او تصمیمی می‌گیرد، همه در همان مسیر حرکت می‌کنند تا آن را اجرایی کنند.»

چند هفته پیش، برخی از دستیاران کاخ سفید این بحث را مطرح کرده بودند که آیا والتز از نظر ایدئولوژیک با رئیس‌جمهور همسو است یا خیر. به گفته دو فرد مطلع از این مکالمات، ترامپ که گاهی در محافل خصوصی از والتز به‌شدت تمجید کرده بود، صراحتاً گفته بود که نمی‌خواهد چرخه برکناری‌ها را این‌قدر زود در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش آغاز کند. ترامپ که در سال ۲۰۱۷ از برکناری مشاور امنیت ملی نخستین دولتش، مایکل فلین، تنها پس از کمتر از یک ماه پشیمان شده بود، معتقد بود که اخراج والتز باعث ایجاد این روایت می‌شود که دولت او دچار هرج‌ومرج است.

پس از افشای چت گروهی در سیگنال، فردی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) بخش کوتاهی از یک ویدئوی سال ۲۰۱۶ از والتز را منتشر کرد. این ویدئو توسط گروهی تهیه شده بود که عمدتاً از سوی برادران میلیاردر کوک تأمین مالی می‌شد. والتز که در این ویدئو به‌عنوان یک کهنه‌سرباز نظامی سخن می‌گفت، مستقیم به دوربین نگاه کرد و ترامپ را به فرار از خدمت سربازی متهم کرده و گفته بود: «ترامپ را همین حالا متوقف کنید.» این ویدئو توجه منتقدان والتز را به خود جلب کرد.

در مقابل، به نظر می‌رسد که پیت هگستِث، وزیر دفاع، در سمت خود ایمن است، حتی با وجود اینکه او نیز در همان چت گروهی سیگنال جزئیاتی از زمان حملات به نیروهای حوثی در یمن را به اشتراک گذاشته بود. چهره‌های سرشناس جنبش مگا (MAGA) مانند چارلی کرک از او در فضای آنلاین دفاع کردند.

ترامپ روز چهارشنبه گفت: «هگستث هیچ ارتباطی با این موضوع نداشت.»

هگستث، پس از یک روند دشوار تأیید در سنا، با حمایت ونس توانست این مرحله را پشت سر بگذارد و در حال حاضر رابطه مستحکمی با ترامپ دارد.

در حالی که ممکن است مایکل والتز در سمت خود باقی بماند، این جنجال به دستیاران ترامپ یادآوری کرد که استراتژی رئیس‌جمهور در مدیریت بحران — پافشاری و انکار، صرف‌نظر از اینکه واقعیت‌ها چقدر مشکل‌ساز باشند — برای آن‌ها به‌خوبی آنچه در طول سال‌ها برای ترامپ جواب داده، کارآمد نیست.

زمانی که گزارش آتلانتیک منتشر شد، والتز ادعا کرد که هرگز با جفری گلدبرگ ملاقات نکرده، او را نمی‌شناسد و با او هیچ ارتباطی نداشته است. اما این ادعا به‌سرعت زیر سؤال رفت، چرا که عکس‌هایی از یک رویداد در سال ۲۰۲۱ در سفارت فرانسه در واشنگتن منتشر شد که در آن والتز و گلدبرگ در کنار یکدیگر ایستاده بودند. متحدان والتز این ایده را که این عکس نشان‌دهنده آشنایی این دو نفر است، رد کردند.

گلدبرگ در گزارش اولیه خود درباره مکالمه گروهی در سیگنال گفته بود که پیش‌تر والتز را ملاقات کرده است. روز شنبه، وقتی از او درباره رابطه‌اش با والتز و اینکه آیا شماره او را دارد یا نه پرسیدند، تنها گفت: «من قصد ندارم درباره رابطه‌ام با شخصیت‌های عمومی یا منابع خبری، به هر نحوی، اظهار نظر کنم.»

در حالی که ترامپ خواهان وفاداری کامل از کارکنانش است، واقعیت این است که برخی از مقامات ارشد، از چهره‌های باسابقه در واشنگتن هستند که روابط، تجربه‌های گذشته و تماس‌هایی با افرادی دارند که ترامپ از آن‌ها بیزار است.

جان آر. بولتون، که سومین مشاور امنیت ملی ترامپ بود و بعداً کتابی افشاگرانه درباره دوران حضورش در کاخ سفید نوشت، در این باره گفت: 

«من می‌گویم که اصل اساسی این است که افرادی کاملاً مطیع و تأییدکننده در اطرافش جمع شوند، و پایه این اصل این است که هیچ گذشته‌ای نداشته باشند که خلاف این را ثابت کند، یا اگر داشته‌اند، آن را انکار کنند.»

بولتون افزود: «هرکسی که ۱۰ یا ۱۵ سال در واشنگتن حضور داشته باشد، گذشته‌ای پیچیده دارد.»

روز جمعه، در گرینلند، معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس که در سفر همراه والتز بود تا برای تصاحب این منطقه توسط ایالات متحده فشار وارد کند، صراحتاً اعلام کرد که والتز در افزودن گلدبرگ به گفت‌وگوی سیگنال مقصر بوده است.

اما ونس، که خود نیز در این گروه چت حضور داشت و پیش‌تر از والتز در داخل دولت دفاع کرده بود، بار دیگر از او حمایت کرد. این موضوع نشانه‌ای از آن بود که ترامپ، فعلاً، آماده است که از این ماجرا عبور کند.

ونس گفت: «اگر فکر می‌کنید که می‌توانید رئیس‌جمهور ایالات متحده را مجبور کنید کسی را اخراج کند، سخت در اشتباهید.»

او افزود: «رئیس‌جمهور ترامپ روز دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه این را گفته است، و من هم به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور اینجا در روز جمعه اعلام می‌کنم که ما پشت کل تیم امنیت ملی خود ایستاده‌ایم.»


مگی هابرمن و تایلر پیجر / نیویورک تایمز
۲۹ مارس ۲۰۲۵



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net