پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ -
Thursday 7 November 2024
|
حساب «دادبان» در ایکس که خود را «مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنشگران» معرفی میکند در گزارشی از خودکشی آرزو خاوری، دانشآموز ۱۶ ساله در شهرری نوشت فشار مقامات مدرسه و تهدید به اخراج، در این اقدام موثر بوده است.
بنا بر جزییات رسیده به دادبان، خانواده خاوری از اتباع افغانستانی ساکن در شهرری هستند و مدرسهای که آرزو دانشآموز آن بوده، مدرسه کوثر واقع در منطقه ۲۰ شهرری بوده است. به شهادت یک منبع مطلع آرزو پیشتر نیز بارها از سوی مقامات این مدرسه به اخراج تهدید شده بود.
یک منبع مطلع روایت خود از اتفاقات پیش از اخراج آرزو خاوری را برای دادبان بازگو کرده است:
«مساله از یک اردوی دانشآموزی آغاز شد. دانشآموزان در اردوی مدرسه مانتوهای خود را درآوردند و سوییشرت پوشیدند اما مقنعههایشان سرشان بود و پردهی اتوبوس را نیز کشیده بودند. معاون مدرسه وقتی دانشآموزان را میبیند تذکر میدهد که چرا مانتوها را درآوردهاید و به آنها میگوید دیگر اسمتان را در هیچ اردوی دیگری نمینویسیم.»
به گفته این منبع آگاه پس از آنکه معاون مدرسه موضوع را به مدیر اطلاع میدهد، مدیر مدرسه با خانواده خاوری تماس میگیرد و آنها را به دلیل «پوشیدن شلوار لی توسط آرزو، و درآوردن مانتو و رقصیدن در اتوبوس» به مدرسه احضار میکند و قرار میشود آرزو فردا با خانواده به مدرسه بیاید.
آنطور که این منبع برای دادبان روایت کرده، مدیر مدرسه آرزو را تهدید میکند که اگر فردا با خانواده به مدرسه نیاید، اخراج خواهد شد.
بنا بر روایت این منبع، تهدید به اخراج آرزو از سوی مدیر مدرسه به قدری جدی بوده که سبب به هم ریخته شدن کامل روح و روان این دختر ۱۶ ساله و سوق دادن او به خودکشی شده است. به ویژه اینکه این تهدیدات به اخراج مسبوق به سابقه نیز بوده است.
به گفته این منبع مطلع پس از تهدیدات صورت گرفته از سوی مدیر مدرسه، آرزو به بهانهای از مدرسه خارج شده و فاجعه رقم میخورد.
این منبع آگاه میگوید: «مدیر مدرسه خانم مهناز قنبریان در دفترش مانیتور دارد که همه جای مدرسه در آن معلوم است در خروجی مدرسه هم در آن معلوم بوده چطور متوجه نشده که او فرار کرده یا کسی نبوده به او بگوید کجا میروی؟ اگر کسی دست آرزو را میگرفت یا از او سوالی میکرد ممکن بود او منصرف شود. نقش مقامات مدرسه روشن است.»
این منبع ادامه میدهد: «اول خبر گم شدنش به دانش آموزان میرسد ولی بعد گفتند او پیدا شده و صحیح و سالم به خانه برگشته. اما زنگ آخر برادر و پدرش به مدرسه آمدند دانش آموزان با خود گفتند حتما دوستشان پیدا نشده درحال برنامه ریزی بودند تا دوستشان را پیدا کنند غافل از اینکه دو زنگ از فوت شدنش گذشته است.»
به گفته این منبع مطلع، پس از فوت آرزو خاوری مقامات مدرسه هیچ تلاشی برای تسکین دیگر دانشآموزان و دوستان او نمیکنند: «در گروه مجازی مدرسه حتی یک پیام تسلیت گذاشته نشد. معاون مدرسه تلاش کرد جلوی دانش آموزان پیدایش نشود. حتی دانشآموزان یکبار میروند تا به او خرما تعارف کنند اما او میگوید به کسی خرما تعارف نکنید.»
آرزو خاوری ۱۶ ساله؛ قربانی جدید حجاب اجباری
پردیس ربیعی در توییتی از روایت شاهدان و همکلاسیهای آرزو نوشته است:
«آرزو روز شنبه به اردو رفت. اکثر دانشآموزان با شلوار لی آمده بودند، اما فقط به آرزو گیر دادند. آرزو با یک شلوار لی و مانتوی بلند آمده بود. معاون مدرسه، خانم رسولی، جلوی همه به او توهین کرد، تهدیدش کرد و گفت: «دیگر اجازه نمیدهم در اردو شرکت کنی!» آرزو هم سریع لباسهایش را عوض کرد.
موقع رقصیدن در اتوبوسی که فقط خودشان بودند، مقنعه آرزو افتاد و معاون مدرسه از او فیلم گرفت. کل اردو آرزو استرس داشت و از استرس استفراغ میکرد. روز یکشنبه بود که آرزو را از کلاس بیرون بردند و مدیر به او گفت که اخراجت میکنم و او را تهدید کرد. آرزو به بهانه رفتن به دستشویی از پیش مدیر خارج شد و ساعت ۱ نیم از مدرسه فرار کرد.
او به کوچه میرود، در باز خانهای را میبیند و وارد میشود. سپس از طبقه ششم خودش را به پایین میاندازد. آرزو درسش خوب بود. این بار اولشان نبود، با همه همینطور رفتار میکنند و همه را تهدید به اخراج میکنند.»
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|