-
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 04.04.2025, 10:13

گفت‌وگوی تلفنی مسعود پزشکیان با ولیعهد عربستان

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران در گفت‌وگوی تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفت که تهران با هیچ کشوری «سر جنگ» ندارد، اما در دفاع از خود «هیچ تردیدی» نیز نخواهد داشت.

بنا به گزارش رسانه‌های ایران، آقای پزشکیان در این گفت‌وگوی تلفنی که شامگاه پنج‌شنبه انجام شده، گفته که آمادگی و توانمندی ایران در زمینه دفاع از خود در «بالاترین سطح» است.

این گفت‌وگوی تلفنی پس از آن انجام شده است که دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا ایران را تهدید کرده است که در صورت عدم توافق تهران با واشنگتن در خصوص برنامه هسته‌ای، گزینه بمباران را اعمال خواهد کرد. همچنین در روزهای گذشته، آمریکا هواپیماهای جنگی بیشتری را به منطقه اعزام کرده است.

آقای پزشکیان با بیان اینکه «ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده است»، تأکید کرد که استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای «به هیچ‌وجه» جایی در دکترین امنیتی و دفاعی کشورش ندارد.

رئیس جمهوری ایران همچنین در بخش دیگری از گفت‌وگوی تلفنی خود با ولیعهد عربستان سعودی گفت: «این امکان وجود دارد که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران همچون همه سال‌های گذشته به طور کامل تحت راستی‌آزمایی قرار گیرند.»

آقای پزشکیان افزود: «ایران آماده تعامل و گفت‌وگو در زمینه رفع برخی تنش‌ها، بر اساس منافع و احترام متقابل است.»

آقای ترامپ که ایران را به گفت‌وگو بر سر برنامه هسته‌ای‌اش فراخوانده است، بنا به گزارش پایگاه آمریکایی اکسیوس قصد دارد در اواسط ماه مه برای اولین سفر خارجی خود پس از بازگشت به کاخ سفید، به عربستان سعودی سفر کند.

رئیس جمهوری ایران همچنین با قدردانی از سخنان و دیدگاه‌های ولیعهد عربستان در زمینه همکاری و انسجام کشورهای مسلمان و همسایه منطقه، خطاب به او گفت: «همانطور که شما در سخنان خود گفتید اگر کشورهای اسلامی دست به دست یکدیگر دهند، می‌توانند جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه را متوقف، ثبات و آرامش را برقرار ساخته و در راستای شکوفایی هر چه بیشتر منطقه تلاش کنند.»

بنا به گزارش رسانه‌های ایران، آقای بن سلمان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی بر آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در زمینه کمک به رفع هر گونه تنش و ناامنی در منطقه تأکید کرده است.

او در ادامه با ارائه تحلیلی از وضعیت منطقه و کشورهای اسلامی، گفت که «همکاری ایران و عربستان و دیگر کشورهای منطقه می‌تواند به تقویت ثبات و استقرار صلح کمک مؤثری کند.»

یورونیوز فارسی



اسرائیل می‌گوید یکی از فرماندهان حماس را در لبنان کشته است
-
iran-emrooz.net | Fri, 04.04.2025, 9:45

اسرائیل می‌گوید یکی از فرماندهان حماس را در لبنان کشته است

رویترز: ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که حسن فرهت، یکی از فرماندهان گروه فلسطینی حماس را در منطقه صیدا در جنوب لبنان کشته است.

وزارت بهداشت لبنان از کشته شدن سه نفر در حمله اسرائیل به آپارتمانی در صیدا خبر داد.

دفتر نواف سلام، نخست وزیر لبنان گفت حمله اسرائیل نقض آشکار آتش‌بس مورد حمایت آمریکا بود که به جنگ سال گذشته بین اسرائیل و گروه حزب‌الله تحت حمایت ایران پایان داد.

آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای متزلزل به نظر می‌رسد، به طوری که اسرائیل دو بار به حومه جنوبی بیروت تحت کنترل حزب‌الله حمله کرد و در دو نوبت موشک از لبنان به سمت اسرائیل شلیک شد.

حزب‌الله هر گونه نقشی در شلیک موشک را رد کرده است.



-
iran-emrooz.net | Fri, 04.04.2025, 8:00



-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 23:34



ماکرون از شرکت‌های فرانسوی خواست سرمایه‌گذاری‌های جدید در آمریکا را «به حالت تعلیق» درآورند
-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 23:06

ماکرون از شرکت‌های فرانسوی خواست سرمایه‌گذاری‌های جدید در آمریکا را «به حالت تعلیق» درآورند

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه تصمیم جدید دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین علیه متحدان اروپایی و شرکای تجاری ایالات متحده را «رویکردی شتابزده و بی اساس» خواند و خواستار پاسخ یکپارچه اروپا به آن شد.
آقای ماکرون که در کاخ الیزه با نمایندگان بخش‌های به شدت آسیب‌دیده از اقدامات تعرفه‌ای ایالات متحده سخن می‌گفت، تصریح کرد: «این یک شوک بزرگ است که همه بخش‌های اقتصادی و صادرات اروپا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

وی یادآور شد که صادرات به آمریکا ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی فرانسه را تشکیل می‌دهد در حالیکه این سهم برای ایتالیا و آلمان به ترتیب ۳ و ۴ درصد است.

رئیس‌جمهور فرانسه سپس خواستار پاسخ متحد و یکپارچه کشورهای اروپایی به رویکرد جنجال‌ برانگیز دولت ترامپ شد و تاکید کرد: «باید ضمن در پیش گرفتن مؤثرترین و متناسب‌ترین اقدام، نشان دهیم که منفعلانه عمل نخواهیم کرد.»

امانوئل ماکرون در ادامه خاطرنشان کرد که به ویژه نگران پیامدهای غیرمستقیم این تصمیمات و به طور خاص «خطر بالقوه» منحرف شدن برخی از محصولات و کالاهای آسیایی به سمت اروپا است که به گفته وی ممکن است «توازن در برخی از صنایع و بازارهای اروپایی را مختل کنند».

وی هشدار داد: «در بسیاری از بخش‌ها، ما با مازاد ظرفیت شرق آسیا مواجه خواهیم شد که جریان‌ کالاهای خود را به سمت اروپا هدایت خواهند کرد.»

«هیچ چیزی منتفی نیست»

رئیس جمهوری فرانسه سپس یادآور شد که واکنش اروپا به تعرفه‌های اعمال شده از سوی واشنگتن در دو مرحله انجام خواهد شد.

مرحله اول به گفته آقای ماکرون شامل افزایش مالیات بر فولاد و آلومینیوم خواهد بود که اواسط ماه آوریل اجرایی می‌شود.

مرحله دوم در پایان همین ماه، پس از بررسی‌های دقیق صورت گرفته به شکل بخش به بخش، اجرایی خواهد شد.

امانوئل ماکرون در ادامه از نمایندگان بخش‌ها و صنایع به شدت آسیب دیده از تعرفه‌‌های جدید آمریکا خواست تا درخواست‌ها و توصیه‌های خود را ارائه دهند و با همتایان اروپایی خود هماهنگ شوند.

او افزود: «هیچ چیزی مستثنی نیست، بنابراین همه ابزارها، از پاسخ‌های تعرفه‌ای و فعال‌سازی مکانیسم‌هایی مانند مقابله با اقدامات جبرآمیز گرفته تا بررسی ساز و کارهای تامین مالی اقتصاد آمریکا، همگی روی میز هستند.»

آقای ماکرون در همین راستا خواستار اتحاد و یکپارچکی همه بازیگران اروپایی شد و نسبت به تمایل برخی قدرت‌ها برای در پیش گرفتن یک رویکرد مجزا هشدار داد.

وی تاکید کرد که نباید به تعرفه‌های دولت آمریکا با دادن «امتیازات فوری» یا «تن دادن به سرمایه‌گذاری‌ها برای دریافت معافیت‌» پاسخ داد.

او حتی فراتر رفت و خواستار تعلیق «سرمایه‌گذاری‌های اخیر تا زمان شفاف‌سازی بیشتر از سوی دولت آمریکا» شد.

امانوئل ماکرون سپس این سوال را مطرح کرد که «سرمایه‌گذاری بازیگران بزرگ اروپایی به ارزش میلیاردها یورو در اقتصاد آمریکا در زمانی که آنها در حال “ضربه زدن” به ما هستند، چه پیامی خواهد داشت؟»

تشخیص درست، پاسخ اشتباه

اگرچه امانوئل ماکرون از بی‌سابقه بودن دامنه این تعرفه‌ها سخن گفت اما در عین حال یادآور شده که اعتقاد دارد نخستین قربانی پیامدهای منفی این تصمیمات، خود ایالات متحده خواهد بود.

وی در این خصوص گفت: «این تصمیمات برای اقتصاد آمریکا پایدار و قابل تحمل نخواهد بود. تبعات چنین رویکردی بر اقتصاد آمریکا فوری و بسیار گسترده خواهد بود؛ به نحوی که بر اساس اولین تحلیل‌ها، حدود ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

آقای ماکرون سپس تاکید کرد: «اقتصاد آمریکا و شهروندانش، چه شرکت‌ها و چه مردم، ضعیف‌تر از دیروز و فقیرتر از گذشته از این ماجرا خارج خواهند شد.»

به گفته وی «تشخیص آمریکا درست اما پاسخ به آن اشتباه است»؛ رئیس جمهوری فرانسه در پایان خاطرنشان کرد که «راه حل غرب برای مقابله با پدیده صنعتی‌زدایی تعرفه نیست، بلکه افزایش بهره‌وری است».


یورونیوز فارسی



وحشت خامنه‌ای از قیام مردم و تهدید به سرکوب / بیانیه
-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 22:39

وحشت خامنه‌ای از قیام مردم و تهدید به سرکوب / بیانیه

بیانیه‌ جبهه آزادی و نجات ایران
وحشت خامنه‌ای از قیام مردم و تهدید به سرکوب با اتکا به خدای سال شصت!

چهل و شش سال از تأسیس حکومتی می‌گذرد که با شعار آزادی و عدالت، اما با سرکوب و استبداد، تاریخ ایران را به یکی از تاریک‌ترین دوران‌های خود کشاند. این حکومت از نخستین روزهای حیاتش پایه‌هایش را بر خشونت، اعدام، زندان و ارعاب استوار کرد. هزاران جوان بی‌گناه که در اسارت رژیم بودند، به جوخه‌های اعدام سپرده شدند. دادگاه‌های فرمایشی، زندان‌ها و شکنجه‌گاه‌های مخفی، چهره‌ای حقیقی از آنچه جمهوری اسلامی نامیده شد، به نمایش گذاشتند.

در همان سال‌های نخست، با ورود ایران به جنگی هشت‌ساله که ادامه‌اش تنها در راستای بقای نظام بود، نسل‌های آینده کشور را قربانی سیاست‌های بی‌خردانه کردند. میلیون‌ها خانواده داغدار شدند، هزاران نفر مفقود و مجروح گشتند و منابع کشور در آتش یک جنگ بی‌حاصل سوخت. در حالی که می‌شد با دیپلماسی و درایت، این ویرانی را به کشور تحمیل نکرد، رهبران جمهوری اسلامی جنگ را فرصتی برای تحکیم پایه‌های قدرت خود دیدند و آن را ادامه دادند.

با رسیدن قدرت مطلق به دستان علی خامنه‌ای، ایران وارد فاز جدیدی از استبداد و سرکوب شد. تداوم سرکوب مخالفان، گسترش فساد سیستماتیک، چپاول ثروت ملی، گسترش فقر و تنگدستی و دخالت‌های بی‌جا در منطقه، همگی به نابودی هرچه بیشتر سرمایه‌های انسانی و اقتصادی ایران انجامید. اعتراضات مردمی، که هر بار با امید به تغییر شکل می‌گرفت، به خون کشیده شد و حقوق اساسی شهروندان بیش از پیش پایمال گردید.

علاوه بر سرکوب سیاسی، جمهوری اسلامی با دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی، همبستگی دیرینه مردم ایران را هدف قرار داده است. ایران، کشوری متکثر با اقوام گوناگون و فرهنگ‌ها و گویش‌های متنوع، قرن‌ها بر پایه همزیستی مسالمت‌آمیز بنا شده بود. اما این حکومت با ترویج ایدئولوژی شیعه‌گرایانه خود، اقوام و پیروان ادیان دیگر را به حاشیه راند و آنان را سرکوب کرد. دشمنی آشکار با بهائیان، یهودیان و دیگر اقلیت‌های مذهبی، همراه با زن‌ستیزی سیستماتیک، موجب شده است که ایران در صحنه بین‌المللی منزوی شود و دشمنان این سرزمین، با سوءاستفاده از این شرایط، در امور داخلی کشور مداخله کنند.

اگر چه خامنه ای، این دیکتاتور بزرگ قرن، پس از چهل و شش سال در وهم و جنونش خود را در مقام خدای بی رحم، بیدادگر و سرکوبگر سال شصت گاهگاه به رخ مردم ایران می کشد، اما در برابر سرکوب و ستم حکومت او مردم ایران خاموش نماندند. از دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸ گرفته تا اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، مردم ایران بارها نشان داده‌اند که به دنبال تغییرند. در این میان، جنبش “زن، زندگی، آزادی” به‌عنوان یکی از مهم‌ترین جنبش‌های تاریخ معاصر ایران، نه‌تنها نشان‌دهنده اراده زنان برای رهایی از  رژیم اپارتاید جنسیتی و مذهبی و قوانین تبعیض‌آمیز است، بلکه نمادی از مبارزه کل مردم ایران برای آزادی و عدالت به‌شمار می‌آید. این جنبش و برامد های  کنونی مبارزه سرتاسری ایرانیان بار دیگر نشان داد که مردم ایران دیگر حاضر نیستند به سازوکارهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی تن دهند.

اکنون، مردم ایران با وضعیتی اسفبار درگیر بحران‌های فزاینده، به‌ویژه در حوزه اقتصادی هستند. حکومت جمهوری اسلامی تحت فرماندهی علی خامنه‌ای، بدون هیچ‌گونه توجهی به این بحران‌ها و منافع ملی، همچنان سیاست‌های ویرانگر خود را ادامه می‌دهد. دشمنی کورکورانه با غرب و اسرائیل، کشور را در آستانه جنگی خطرناک قرار داده است . رژیم اسلامی تلاش می‌کند با خشونت و وحشت، جنبش‌های مردمی را خاموش کند؛ اما حرکت آزادی‌خواهانه مردم ایران، علی‌رغم سرکوب‌ها، در راه است و آینده‌ای روشن‌تر را نوید می‌دهد.

مردم ایران، با تجربه تلخ بیش از چهار دهه زندگی تحت سلطه جمهوری اسلامی و پس از ضربات سنگین و قطع بازوهای رژیم در منطقه و ریزش های پی درپی درونی رژیم به ناتوانی و پوکی استخوان‌های نظام اسلامی آگاهند و امیدوار و باورمند در راه سرنگونی رژیم ایستاده اند . مردم ما  آگاهند که ادامه وضع موجود ممکن نیست و دیر یا زود، قیامی بزرگ در راه خواهد بود. اکثر متخصصان امور سیاسی و اقتصادی بر این باورند که حکومت جمهوری اسلامی با سیاست‌های ویرانگر خود، کشور را به لبه پرتگاه برده است. تنها راه نجات ایران، اراده جمعی مردم برای رهایی از این استبداد و حرکت به‌ سوی آزادی، عدالت و بازسازی کشور است.

امروز، در حالی که این رژیم در تلاش است تا با تبلیغات و سرکوب، چهره‌ی واقعی خود را پنهان کند، مردم ایران بیش از هر زمان دیگری آگاه و هوشیارند. آرمان آزادی، عدالت و حق تعیین سرنوشت مشترک، هیچ‌گاه خاموش نخواهد شد. آینده ایران را نه استبداد که اراده مردم رقم خواهد زد. “زن، زندگی، آزادی” دیگر یک شعار نیست؛ بلکه راهی برای نجات ایران است.

زنده باد آزادی، پاینده باد ایران
فروردین ۱۴۰۴
جبهه آزادی و نجات ایران (جان ایران)



-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 20:06



-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 19:33



حسینعلی نیری، حاکم شرع اعدام‌های تابستان ۶۷ درگذشت
-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 12:50

حسینعلی نیری، حاکم شرع اعدام‌های تابستان ۶۷ درگذشت

حسینعلی نیری، قاضی شرع اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷ و عضو «هیئت مرگ» که حکم به اعدام صدها تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی داده بود، درگذشت.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه ۱۴ فروردین در یک پیام تسلیت، از نیری به عنوان «مقام پیشین دستگاه قضایی» نام برده و گفته که او برای مدت طولانی بیمار بوده است.

او این بیماری را ناشی از «سالیان مدید خدمتگزاری» نیری به نظام جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی، دانسته است.

حسینعلی نیری هنگام مرگ ۶۹ ساله داشت. زمان مرگ او اعلام نشده است.

پیشتر گزارش‌هایی از اعزام او به بیمارستانی در آلمان برای درمان در سال ۱۴۰۲ منتشر شده بود، اما نه این گزارش‌ها تأیید شدند و نه اطلاعاتی در مورد بیماری‌اش منتشر شد. فعالان سیاسی و مدنی ایرانی آن زمان قصد داشتند که علیه این مقام سابق قضایی، به دلیل دست داشتن در اعدام‌های ده‌ها زندانی سیاسی، اقامه دعوا کنند.

حسینعلی نیری در چهار دهه گذشته در سمت‌های مهم قضایی از جمله ریاست دادگاه‌های ویژه اصل ۴۹، ریاست دادگاه عالی انتظامی قضات و مشاور ریاست قوه قضائیه، کار کرده بود.

اما شاخص‌ترین سابقه او به دست داشتن او در اعدام‌های تابستان سال ۱۳۶۷ برمی‌گردد. او به عنوان حاکم شرع همراه با مرتضی اشراقی (دادستان وقت تهران)، ابراهیم رئیسی (معاون وقت دادستان) و مصطفی پورمحمدی (نماینده وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین)، چهار مقام قضایی و چهره اصلی «هیئت مرگ» بودند.

این هیئت با فرمان روح‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، هزاران زندانی سیاسی و عقیدتی را که در حال گذراندن دوران حبس خود در زندان‌ها بودند، دوباره «محاکمه» و به اتهام‌های سیاسی اعدام کردند.

اجساد اعدام‌شدگان که اغلب از اعضای زندانی سازمان مجاهدین خلق و گروه‌های چپ و کمونیست بودند، مخفیانه در گورهای دسته‌جمعی دفن شدند.

اعضای هیئت مرگ بعداً با حسینعلی منتظری، قائم‌مقام وقت رهبر جمهوری اسلامی، ملاقات کردند که بر اساس یک فایل صوتی منتشر شده از این دیدار، منتظری از کشتار سال ۶۷ تحت عنوان «جنایت تاریخی» یاد کرده و می‌گوید: «به نظر من بزرگ‌ترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده از اول انقلاب تا حالا به دست شما انجام شده است. در آینده، جزو جنایتکاران تاریخ از شما یاد خواهد شد».

فعالان حقوق بشری می‌گویند که جمهوری اسلامی بدون هیچ روند قانونی این زندانیان را اعدام کرد و آن‌ها اتهام جدیدی در پرونده خود نداشتند.

خود آقای نیری در مصاحبه‌ای در سال ۱۴۰۱، در پاسخ به این پرسش که چرا زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ دوباره محاکمه و بسیاری از آن‌ها اعدام شدند، مدعی شده بود: «این‌ها به خاطر همان پرونده محاکمه نشدند؛ این‌ها در زندان دوباره شلوغ کردند».

او در مصاحبه با مرکز اسناد انقلاب اسلامی، با این ادعا که شرایط ایران در سال ۶۷ «بحرانی» و «ویژه» بود، در دفاع از شیوهٔ اقدام «هیئت مرگ» افزود: «در این شرایط بحرانی باید چه کرد؟ باید حکم قاطعی داد. آن که دادگاه را اداره می‌کند و مسائل در دستش است، باید مسئله را جمع کند. در این شرایط که نمی‌شود با “قربانت بروم و فدایت بشوم” کشور را اداره کرد».

حسینعلی نیری پیش از آن نیز در محاکمه و اعدام مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی در سال‌های نخست بعد از انقلاب بهمن ۵۷ نقش داشت و از جمله حکم مرگ سیمون فرزامی، روزنامه‌نگار ایرانی، را در سال ۱۳۵۹ به اتهام «جاسوسی» صادر کرده بود.

آقای فرزامی در ۲۷ آذر همان سال در زندان اوین تیرباران شد و جسدش به خانواده‌اش تحویل داده شد.

رادیو فردا



-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 10:49



نشست وزیر خزانه‌داری آمریکا با ۱۶ بانک جهانی و سازمان برای «کاهش صادرات نفت ایران»
-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 10:36

نشست وزیر خزانه‌داری آمریکا با ۱۶ بانک جهانی و سازمان برای «کاهش صادرات نفت ایران»

وزیر خزانه‌داری آمریکا با نمایندگان ۱۶ بانک جهانی و سازمان‌های مجری قانون فدرال برای اجرای تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی، از جمله تلاش برای کاهش صادرات نفت ایران، دیدار و گفت‌وگو کرد.

اسکات بسنت روز چهارشنبه ۱۳ فروردین در این نشست گفت که دولت دونالد ترامپ فشار اقتصادی را تا حد ممکن تشدید می‌کند تا دسترسی ایران به منابع مالی را مختل نماید.

او ایران را متهم کرد که این منابع را به حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی در سراسر خاورمیانه اختصاص می‌دهد و از آن برای دستیابی به سلاح هسته‌ای استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بسنت افزود: «این شامل میلیاردها دلاری است که ایران سالانه از طریق فروش نفت خود به دست می‌آورد و رژیم از آن برای تأمین مالی برنامهٔ خطرناک خود و حمایت از نیابتی‌ها و شرکای تروریستی متعدد خود استفاده می‌کند».‌

دونالد ترامپ سیاست فشار حداکثری خود بر ایران را در بهمن‌ماه بازگرداند که شامل تلاش‌هایی برای به صفر رساندن صادرات نفت تهران است.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در اسفندماه نفتکش‌های حامل نفت ایران و یک پالایشگاه «قوری» چینی را برای پالایش نفت تحریم کرد. قوری‌ها پالایشگاه‌های کوچک و مستقل در چین هستند. پالایشگاه‌های شرکت ملی نفت چین به دلیل نگرانی از تحریم‌های آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کرده‌اند.

آقای بسنت در اظهارات خود به تحریم شرکت پتروشیمی «شاندونگ شوگوانگ لوکینگ» توسط ایالات متحده، پالایشگاه قوری اشاره‌شده و مدیر اجرایی آن برای خرید و پالایش صدها میلیون دلار نفت خام ایران، از جمله از کشتی‌های مرتبط با حوثی‌ها و وزارت دفاع و نیروهای مسلح ایران، اشاره کرد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «خرید نفت ایران توسط پالایشگاه‌های قوری، راه نجات اصلی اقتصاد رژیم جمهوری اسلامی است».

او همچنین به بانک‌ها هشدار داد که ایران فعالیت‌های ارزی خود را از طریق «شبکهٔ بانکداری در سایه» انجام می‌دهد.

وزیر خزانه‌داری ایالات متحده افزود: «پیام من به مؤسسات مالی در سراسر جهان صریح است: از مؤسسات خود در برابر سوء‌استفاده از این شبکه بدخیم محافظت کنید تا بتوانید با صداقت به مشتریان قانونی خود خدمت کنید».

رویترز می‌گوید که وزارت خزانه‌داری به درخواست آن مبنی بر این‌که کدام بانک‌ها و سازمان‌ها در نشست روز چهارشنبه شرکت داشتند، فوری پاسخ نداد.

آقای بسنت گفت: خزانه‌داری از ابزارهایی مانند جلسه روز چهارشنبه برای گرد هم آوردن مؤسسات مالی، سازمان‌های نظارتی و مجری قانون استفاده می‌کند تا آنچه را که «جریان‌های درآمد غیرقانونی ایران» خواند، مختل کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته در مصاحبه‌ با شبکه تلویزیونی «ان‌بی‌سی» همچنین تهدید کرد که بر خریداران کالاهای روسیه و ایران «تعرفه‌های ثانویه» وضع می‌کند.

او در ماه مارس یک فرمان اجرایی را امضا کرد که چنین تعرفه‌هایی را بر خریداران نفت ونزوئلا وضع می‌کند.

رادیو فردا



وزارت امور خارجه سوریه حملات اسرائیل را محکوم کرد
-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 8:15

وزارت امور خارجه سوریه حملات اسرائیل را محکوم کرد

وزارت امور خارجه سوریه موج اخیر تجاوزات اسرائیل به سوریه را به شدت محکوم کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا موضعی قاطع اتخاذ کرده و به اسرائیل فشار وارد کند تا تجاوزات خود را متوقف کرده و به قوانین بین‌المللی پایبند باشد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای که در کانال تلگرام خود منتشر کرد، اعلام کرد: «نیروهای اسرائیلی در نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حاکمیت سوریه، طی ۳۰ دقیقه حملات هوایی را به پنج نقطه در سراسر کشور انجام دادند که منجر به تخریب تقریباً کامل فرودگاه نظامی حما و زخمی شدن ده‌ها غیرنظامی و پرسنل نظامی شد. این تشدید تنش غیرموجه، تلاشی عمدی برای بی‌ثبات کردن سوریه و تشدید رنج مردم آن است.»

وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد که در زمانی که سوریه در تلاش برای بازسازی پس از ۱۴ سال جنگ است، این حملات مکرر بخشی از یک استراتژی آشکار اسرائیل برای عادی‌سازی خشونت بار دیگر در کشور است که تلاش‌های بازسازی را تضعیف کرده و فرهنگ مصونیت را تثبیت می‌کند.

وزارت امور خارجه سوریه افزود: «جمهوری عربی سوریه از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که موضعی قاطع اتخاذ کرده و به اسرائیل فشار وارد کند تا تجاوزات خود را متوقف کند، به قوانین بین‌المللی احترام بگذارد و به تعهدات خود تحت توافقنامه جدایی نیروهای سال ۱۹۷۴ پایبند باشد. ما همچنین از سازمان ملل متحد و تمام نهادهای بین‌المللی مربوطه می‌خواهیم که برای توقف این تشدید تنش و جلوگیری از تخلفات بیشتر، اقدامات فوری انجام دهند.»

بیانیه ارتش اسرائیل

ارتش اسرائیل بنا بر اعلام خود روز چهارشنبه به پایگاه‌های هوایی، نظامی و سایت‌های زیرساختی در شهرهای دمشق، حماه و حمص سوریه حمله کرد.

به گزارش رویترز، این منبع گفت: “اسرائیل پایگاه هوایی حما را به طور کامل منهدم کرده است تا اطمینان حاصل شود که از آن استفاده نمی‌شود. این یک بمباران سیستماتیک برای از بین بردن قابلیت‌های نظامی پایگاه‌های هوایی اصلی کشور است.”

پایگاه هوایی حماه در غرب شهر یکی از اصلی ترین پایگاه‌های هوایی سوریه است که در جریان درگیری ۱۳ ساله بین اسد و شورشیان قبل از سرنگونی اسد به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حماه، یک منبع نظامی سوری به رویترز گفت که ده‌ها حمله باعث تخریب باند، برج، انبارهای اسلحه و آشیانه‌های فرودگاه نظامی شدند.

اسرائیل همچنین روز چهارشنبه اعلام کرد که پایگاه هوایی T4 در استان حمص را هدف قرار داده است که در هفته گذشته بارها به آن حمله کرده است.

اسرائیل بلافاصله پس از سرنگونی اسد توسط شورشیان مسلح در ۸ دسامبر، تأسیسات مرکز تحقیقات را بمباران کرد و ادعا کرد که از آن برای ساخت موشک‌های هدایت شونده و سلاح‌های شیمیایی استفاده شده است.



-
iran-emrooz.net | Thu, 03.04.2025, 7:08



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 22:49



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 22:04



هشدار ۳۷ نهاد مدنی و حقوق‌بشری درباره انحلال سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 21:36

هشدار ۳۷ نهاد مدنی و حقوق‌بشری درباره انحلال سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا

سازمان گزارشگران بدون مرز و ۳۶ نهاد و سازمان حقوق‌بشری دیگر در نامه‌ای مشترک به کنگرۀ ایالات متحده در مورد خطرات انحلال سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا برای برخی روزنامه‌نگاران خارجی آن هشدار دادند.

گزارشگران بدون مرز و انجمن قلم آمریکا و ۳۵ سازمان دیگر در این نامه که ۱۲ فروردین به کنگره ارسال شده، از اعضای کنگره خواسته‌اند تا دولت آمریکا به‌ویژه وزارت خارجه را تحت فشار قرار دهند تا منابع لازم را برای حمایت از خبرنگاران خارجی در سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا (یو‌اس‌ای‌جی‌ام) اختصاص دهند.

آن‌چنان‌که در این نامه آمده است، بسیاری از این خبرنگاران ممکن است در صورت بازگشت به کشورهایشان به‌دلیل فعالیت خبری‌شان با خطرات جدی مواجه شوند.

یو‌اس‌ای‌جی‌ام که پس از صدور فرمان اجرایی دونالد ترامپ در تاریخ ۱۴ مارس (۲۵ اسفند) عملاً منحل شد، بودجه‌های تصویب‌شده در کنگره را بین رسانه‌هایی مانند صدای آمریکا، رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی و رادیو آسیای آزاد توزیع می‌کرد. رادیو فردا نیز یکی از سرویس‌های رادیو اروپای آزاد است.

براساس این گزارش، تیبو بروتن، رئیس سازمان گزارشگران بدون مرز، نیز تأکید کرد که «کنگرۀ آمریکا باید مسئولیت حفاظت از این گزارشگران و همه رسانه‌های تأمین‌شده توسط یو‌اس‌ای‌جی‌ام را که خود کنگره آن‌ها را تأمین مالی کرده، بپذیرد».

به‌گفتۀ اقای بروتن، «این مسئولیت تنها یک مسئولیت اخلاقی نیست بلکه از تعهد ایالات متحده به دفاع از اصول دموکراسی و آزادی مطبوعات ناشی می‌شود.»

در حال حاضر بیش از ۱۰ خبرنگار خارجی سازمان یو‌اس‌ای‌جی‌ام در سراسر جهان زندانی هستند و علاوه بر آن‌ها، دست‌کم ۸۴ خبرنگار نیز که با ویزای کاری در ایالات متحده زندگی می‌کنند، اکنون با خطر اخراج به کشورهایی مواجه‌اند که در آن‌جا ممکن است با پیگرد قانونی و آزار شدید مواجه شوند.

دو هفته پس از صدور فرمان اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا برای انحلال سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا، یک قاضی در آمریکا در در ۲۸ مارس با درخواست صدور دستور منع موقت موافقت کرد؛ این درخواست توسط سازمان گزارشگران بدون مرز و گروهی از کارکنان صدای آمریکا و اتحادیه‌های آن‌ها برای توقف انحلال ارائه شده بود.

پس از صدور فرمان اجرایی کاهش بودجهٔ رادیو اروپای آزاد و شش نهاد دیگر زیر نظر سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا در ۲۵ اسفند ۱۴۰۳، کری لیک، که خود را مشاور ارشد مدیرعامل یواس‌ای‌جی‌ام معرفی کرده است، در نامه‌ای اعلام کرد که کمک مالی مصوب کنگره به این رسانه نیز متوقف شده است.

با این‌که یواس‌ای‌جی‌ام پس از آن از لغو این تصمیم و نامه خبر داد، اما تاکنون هیچ مبلغی از بودجهٔ مصوب کنگره را در اختیار رادیو اروپای آزاد قرار نداده و این موضوع باعث شد که رادیو اروپای آزاد از اول آوریل (۱۲ فروردین) برخی از کارکنان خود را به مرخصی بفرستد.

رادیو فردا



اسرائیل بار دیگر به مناطقی در دمشق و حماه در سوریه حمله کرد
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 21:18

اسرائیل بار دیگر به مناطقی در دمشق و حماه در سوریه حمله کرد

خبرگزاری دولتی سوریه از حمله جنگنده‌های اسرائیلی در شامگاه چهارشنبه ۱۳ فروردین به فرودگاه شهر حماه در سوریه و اطراف مرکز تحقیقات دفاعی در محله برزه در دمشق خبر داد.

برخی رسانه‌های محلی سوریه نیز از شنیده شدن صدای انفجارهایی در اطراف فرودگاه نظامی «تی فور» در شرق حمص خبر دادند.

ارتش اسرائیل هنوز اطلاعیه‌ای در این باره منتشر نکرده، اما کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل این حملات را تأیید کرده است.

اسرائیل مدت کوتاهی پس از برکناری بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه، تأسیسات مرکز تحقیقات دفاعی در برزه دمشق را با این ادعا که این مرکز برای توسعه موشک‌های هدایت‌شونده و سلاح‌های شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گرفته، بمباران کرده بود.

ارتش اسرائیل روز اول فروردین نیز به دو پایگاه نظامی «تدمور» و «تی ۴» حمله کرده و از آن‌ها را «دارای قابلیت‌های استراتژیک نظامی» خوانده بود.

اسرائیل تا پیش از سقوط حکومت بشار اسد، به شکل مداوم پایگاه‌ها و زاغه‌های نظامی ارتش سوریه و شبه‌نظامیان نزدیک به جمهوری اسلامی در خاک سوریه را هدف قرار می‌داد؛ حملاتی که به کشته‌شدن تعدادی از افسران ارشد سپاه پاسداران هم منجر شده بود.

با سرنگونی اسد، مسیر انتقال سلاح قطع شد، اما اسرائیل همچنان به حمله به پایگاه‌های نظامی سوریه ادامه داده و از جمله در نخستین روزها، نیروهای اسرائیلی با ادعای نیاز به ایجاد یک منطقۀ امنیتی حائل، بخش‌های دیگر بلندی‌های جولان را هم که در کنترل سوریه بود، اشغال کردند.

تنش‌های مرزی بین اسرائیل و سوریه با روی کار آمدن رهبری اسلام‌گرای جدید در سوریه، پس از سرنگونی اسد توسط نیروهای شورشی، شدت یافته است.

اسرائیل اعلام کرده که حضور گروه‌های اسلام‌گرای مسلح در جنوب سوریه را تحمل نخواهد کرد و نیروهای خود را به مناطق مرزی سوریه اعزام کرده است. رهبری جدید سوریه اما اعلام کرده که قصد ندارد جبهه‌ای علیه اسرائیل باز کند.

رادیو فردا



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 17:30



احمد شرع رئیس جمهور سوریه و همسرش در جشن عید فطر
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 14:36

احمد شرع رئیس جمهور سوریه و همسرش در جشن عید فطر

احمد شرع رئیس جمهور انتقالی سوریه و همسرش لطیفه الدروبی در جشن عید فطر در کاخ ریاست جمهوری دمشق



دیانت ما فدای سیاست ما؟ / علی پیرحسین‌لو
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 14:29

دیانت ما فدای سیاست ما؟ / علی پیرحسین‌لو

اظهارات ناگوار آقای علی لاریجانی در صداوسیمای جمهوری اسلامی، بازتاب‌های گسترده‌ای در فضای سیاسی داشته است. ایشان بالاترین مقام در بین مسئولان سابق و فعلی نظام است که از احتمال حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای سخن گفته است. یعنی یک قدم جلوتر از همان اتهامی که سال‌ها صهیونیست‌ها به جمهوری اسلامی می‌زدند و ما انکار می‌کردیم!

این سخنان و فحوا و نحوه‌ی بیان آن، که از حیث خلاف عادات دیپلماتیک بودن صرفا با سخنان معجزه هزاره سوم قابل مقایسه است، آنچنان مهیب و بدپیامد بوده که در اولین ساعات پس از انتشار، دو وزیر برای تکذیب و تصحیح آن به زبان آمده‌اند. بعید نیست که در روزهای آینده هم پژواک این اظهارات خسارت‌بار دستمایه‌ی تبلیغات جدیدی علیه ایران شود. قاعدتا اهل فن در رسانه‌ها و محافل سیاسی به نقد و اصلاح این مواضع پرداخته‌اند و خواهند پرداخت. من تخصصی در حوزه دیپلماسی ندارم و فقط می‌خواهم به جنبه‌ی دیگری از ماجرا توجه دهم.

فتوا. این مهمترین سند و مستندی بوده که از سوی جمهوری اسلامی ایران، چه دیپلمات‌ها و چه رهبران، در جریان مذاکرات برجام و پس از آن، به عنوان نشان صداقت و عهد و تضمین ما برای نرفتن به سمت ساخت سلاح هسته‌ای، به طرف مقابل عرضه شده است. ما فتوا را به عنوان حکم شرعی و تعهد دینی خود به طرف مذاکره فروخته‌ایم و گفته‌ایم که بالاتر از هر پایبندی سیاسی و تضمین دیپلماتیک است. با ترکه‌ی دین، پشت دست حقوق بین‌الملل زده‌ایم و گفته‌ایم برو کنار! چرا که فراتر از مناسبات مادی و معادلات مبتنی بر زور و امضا، ما به اعتقاداتی التزام داریم که جمهوری اسلامی ایران را به‌طور ماهوی از حرکت به سمت سلاح کشتار جمعی بازمی‌دارد. یعنی که برای حفظ کیان نظام و صلاح ملت، از دین خدا هم خرج کرده‌ایم؛ تا مبادا به خلق خدا آسیبی برسد. حالا با این نگاه، معنای حرف آقای لاریجانی چیست؟

این سخنان یعنی سلب اعتبار از فتوایی که در سطح جهانی عرضه شده؛ و بلکه بالاتر. فتوا مهمترین محصول کار فقه و ماحصل عمر فقیه است. یک دهه قبل این محصول را ما مصرف کردیم: درباره‌ی یکی از مهمترین مسائل مستحدثه‌ی سیاسی، یعنی مساله‌ی هسته‌ای، از ولی‌فقیه که قرار بوده فقه پویا را در خدمت مصلحت نظام قرار دهد، فتوایی گرفتیم و منتشر کردیم که یعنی ای جهان کفر! ما تضمینی بزرگتر از دین و اعتقادمان نداریم، و این دین اجازه نمی‌دهد که سلاح هسته‌ای داشته باشیم. یعنی که می‌خواستیم قدرت بازدارنده‌ی شریعت را به رخ بکشیم که مای مسلمان را از استهلاک حرث و نسل بازمی‌دارد، ولو آنکه خود آسیب ببینیم یا نابود شویم.

ما ایمان خود را گرو گذاشتیم که ایران را حفظ کنیم. ایران را و نظام را. ایمان را و دین را و خدا را. صداقت را و حقیقت را. همه را خرج کردیم که موضع سیاسی- عبادی خود در نفی سلاح هسته‌ای را، به عنوان مقدمه‌ی واجب برجام، اثبات و تثبیت کنیم. حالا آیا می‌فهمیم که چه چیزی را داریم قربانی می‌کنیم؟ حواسمان هست که وقتی یک کلام می‌گوییم ورق را برگردانیم، از کجا و تا کجا را داریم به عقب برمی‌گردیم؟ قابل درک است که امثال لاریجانی از یک شکست بزرگ نظامی می‌ترسند. من نمی‌پرسم که چرا از شکست بزرگتر سیاسی نمی‌ترسند. بلکه می‌پرسم چرا از شکست مهیب اخلاقی و ایمانی نمی‌ترسند؟

کاش آن روزی که سنگ بنای پیوند بین دین و سیاست در این نظام گذاشته می‌شد، صراحتا روشن می‌شد که کدام قرار است در خدمت دیگری باشند. حداقل امروز اینقدر سردرگم و سست‌بنیاد نمی‌شدیم که شده‌ایم.

امتداد
@emtedadnet



">
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 14:23



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 13:54



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 13:31



">
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 13:19



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 13:11



اسپارتاکوس ضد ترامپ؛ رکورددار طولانی‌ترین سخنرانی در تاریخ آمریکا
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 13:04

اسپارتاکوس ضد ترامپ؛ رکورددار طولانی‌ترین سخنرانی در تاریخ آمریکا

کوری بوکر، سناتور دموکرات اهل نیوجرسی پس از ۲۵ ساعت و ۵ دقیقه سخنرانی علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در صحن سنا، طولانی‌ترین سخنرانی تاریخ سنا را به نام خود ثبت کرد.

به این ترتیب او رکورد سناتور استروم تورموند را که ۶۸ سال پیش یک سخنرانی ۲۴ ساعت و ۱۸ دقیقه‌ای علیه قانون حقوق مدنی انجام داده بود، شکست. البته تورموند در این کار شکست خورد و آن قانون با هدف دفاع از حقوق سیاه‌پوستان به تصویب رسید.

اقدام بوکر در روز سه‌شنبه اول آوریل، نمایشی قابل‌توجه از استقامت بود تا دموکرات‌ها به حامیان ناراضی خود نشان دهند که همه توان خود را برای مقابله با سیاست‌های ترامپ به کار گرفته‌اند. او در سخنرانی خود گفت: «رای‌دهندگان از من خواسته‌اند که کاری متفاوت انجام دهم. از من خواسته‌اند که ریسک کنم.»

بوکر همچنین با طرح موضوعات مختلفی تقریباً از همه اقدام‌های دولت جدید آمریکا و شخص دونالد ترامپ انتقاد کرد، از جمله کاهش بودجه اداره توسعه بین‌المللی آمریکا، جنگ روسیه و اوکراین و سخنان دونالد ترامپ درباره الحاق گرینلند و کانادا به آمریکا. او همچنین از کاهش تعداد دفاتر تأمین اجتماعی که بر اساس تصمیم ایلان ماسک، مشاور دونالد ترامپ انجام شده است، انتقاد کرد.

این اقدام بوکر که به آن «اطاله بررسی یا سد رأی» گفته می‌شود چندین بار در سال‌های گذشته انجام شده است.

بوکر که دومین دوره سناتوری خود را می‌گذراند، در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا کاندیدا شد اما موفقیتی کسب نکرد. او کارزار انتخاباتی خود را از نیوآرک آغاز کرد اما به دلیل عدم موفقیت در جلب حمایت کافی در میان رقابت فشرده نامزدها و نرسیدن به حد نصاب لازم برای شرکت در مناظره ژانویه ۲۰۲۰، از رقابت دراین انتخابات کناره‌گیری کرد.

اینک با توجه به اینکه دموکرات‌ها از رهبران پیشین خود رضایت ندارند و به‌دنبال رهبری از نسل جدید هستند، سخنرانی بوکر در صحن سنا می‌تواند وضعیت او را به‌عنوان یکی از چهره‌های برجسته در میان دموکرات‌ها بهبود بخشد.

این سناتور اهل نیوجرسی پس از سخنرانی خود در صحن سنا گفت نمی‌دانسته که چقدر برای این سخنرانی دوام خواهد آورد.

بوکر در مدت سخنرانی خود در صحن سنا هیچ استراحتی نداشت و از سرویس بهداشتی نیز استفاده نکرد. اما در طول سخنرانی او، دیگر سناتورهای دموکرات با مطرح کردن پرسش‌هایی در صحن سنا، به او فرصت استراحت کوتاه می‌دادند.

بوکر با ابراز خوشحالی از اینکه توانسته است بیش از ۲۵ ساعت در صحن سنا سخنرانی کند، از همه آمریکایی‌ها خواست در برابر اقدامات ترامپ مقاومت کنند.

در همین حال، هریسون فیلدز، معاون سخنگوی کاخ سفید با به سخره گرفتن سخنرانی بوکر، گفت: «او به‌دنبال فرصتی دیگر برای نمایش من اسپارتاکوس هستم، است، اما این نمایش نه در کارزار ناموفق کاندیداتوری ریاست‌جمهوری‌اش جواب داد، و نه در تلاش او برای متوقف کردن نامزدی برت کاوانا برای دیوان عالی جواب خواهد داد.»

یورونیوز فارسی



ده دلیل برای رد احتمال جنگ آمریکا با ایران از زبان رسانه‌های خارجی
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 12:51

ده دلیل برای رد احتمال جنگ آمریکا با ایران از زبان رسانه‌های خارجی

با افزایش تنش‌ها در منطقه و تهدیدات پراکنده از سوی آمریکا، برخی رسانه‌ها گمانه‌هایی درباره احتمال درگیری نظامی میان ایالات متحده و ایران مطرح کرده‌اند. با این حال، بررسی تحلیلی منابع معتبر بین‌المللی نشان می‌دهد که وقوع چنین جنگی بسیار بعید است. در این گزارش، ده دلیل کلیدی که از سوی رسانه‌ها و اندیشکده‌های خارجی برای رد احتمال جنگ آمریکا با ایران مطرح شده، به‌صورت خلاصه ارائه می‌شود:

۱. هزینه‌های نجومی جنگ (Forbes):
نشریه فوربس گزارش داده که هزینه درگیری نظامی با ایران حتی در مقیاس محدود، می‌تواند در سه ماه نخست بین ۶۰ میلیارد تا ۲ تریلیون دلار باشد. این رقم، هزینه‌ای سنگین برای اقتصادی است که با چالش‌های داخلی نیز مواجه است.

۲. پیچیدگی‌های جغرافیای سیاسی منطقه (Responsible Statecraft)
این اندیشکده تأکید می‌کند که هرگونه جنگ با ایران می‌تواند موجب آشفتگی در منطقه و ایجاد زنجیره‌ای از بحران‌های ثانویه شود، از جمله تهدید به بسته شدن تنگه هرمز و تأثیرگذاری بر بازار جهانی انرژی.

۳. احتمال واکنش‌های غیرقابل پیش‌بینی ایران (Brookings Institution):
تحلیل‌گران بروکینگز هشدار می‌دهند که اقدام نظامی علیه ایران ممکن است با واکنش‌های شدید، غیرمتقارن و فراتر از انتظار مواجه شود، از حملات به پایگاه‌های آمریکا گرفته تا تحریک جبهه‌های منطقه‌ای.

۴. فشار افکار عمومی داخلی در آمریکا (Pew Research Center):
بر اساس نظرسنجی‌های مرکز پژوهشی Pew، بیش از نیمی از مردم آمریکا با ورود کشورشان به یک جنگ جدید در خاورمیانه مخالف‌اند، حتی اگر تهدیدات لفظی وجود داشته باشد.

۵. درس‌های تاریخی از جنگ‌های پرهزینه گذشته (Brown University):
گزارش‌های دانشگاه براون نشان می‌دهد که جنگ عراق بیش از ۲.۴ تریلیون دلار هزینه داشته و پیامدهای اقتصادی و انسانی آن هنوز ادامه دارد. این تجربه تلخ، به‌ویژه برای تصمیم‌سازان آمریکایی، یک هشدار روشن است.

۶. عدم اجماع بین‌المللی برای اقدام نظامی:
در فضای فعلی، هیچ اجماع سیاسی یا بین‌المللی برای اقدام نظامی علیه ایران وجود ندارد. حتی متحدان سنتی آمریکا در اروپا، برخلاف گذشته، تمایلی به همراهی در یک جنگ جدید ندارند.

۷. اولویت داشتن چالش‌های دیگر برای واشنگتن:
رسانه‌های تحلیلی مانند Atlantic Council یادآور می‌شوند که تمرکز راهبردی آمریکا عمدتاً روی چین، روسیه، و مسائل داخلی است و درگیری در منطقه‌ای دیگر می‌تواند این تمرکز را مختل کند.

۸. خطرات اقتصادی برای بازار جهانی انرژی:
ایران نقش مهمی در امنیت انرژی منطقه دارد. هرگونه درگیری نظامی می‌تواند به جهش شدید قیمت نفت منجر شود، که تأثیرات مستقیم بر اقتصاد جهانی، از جمله آمریکا خواهد داشت.

۹. آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها و منافع آمریکا در منطقه:
مراکز مطالعاتی هشدار داده‌اند که پایگاه‌های نظامی و ناوهای آمریکا در منطقه، در معرض تهدید پاسخ‌های ایران هستند، و این موضوع موجب افزایش تلفات و فشارهای داخلی می‌شود.

۱۰. خطر خروج ایران از چارچوب‌های بین‌المللی:
جنگ ممکن است ایران را به سمت اقدامات جدی‌تر مانند خروج از معاهده NPT و افزایش فعالیت‌های هسته‌ای سوق دهد، که تبعات غیرقابل پیش‌بینی امنیتی برای منطقه و جهان خواهد داشت.


منبع: کانال خبرهای فوری



درخواست اپوزیسیون ترکیه برای عدم خرید در روز چهارشنبه
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 12:29

درخواست اپوزیسیون ترکیه برای عدم خرید در روز چهارشنبه

دولت ترکیه درخواست‌های مخالفان برای تحریم گسترده تجاری پس از دستگیری اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول، که اعتراضات سراسری را برانگیخت، محکوم کرد و این اقدامات را یک «تلاش خرابکارانه اقتصادی» خواند.

به گزارش رویترز، پس از بازداشت شهردار دو هفته پیش، حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP)، حزب اصلی مخالف، خواستار تحریم کالاها و خدمات شرکت‌هایی شد که به دولت رئیس‌جمهور رجب طیب اردوغان مرتبط دانسته می‌شوند.

این فراخوان روز چهارشنبه گسترش یافت و شامل توقف تمامی خریدها برای یک روز شد، که موجب شد برخی مغازه‌ها در حمایت از معترضان به بازداشت امام‌اوغلو — که آن را اقدامی سیاسی و ضد دموکراتیک برای تضعیف چشم‌اندازهای انتخاباتی مخالفان می‌دانند — تعطیل شوند.

امام‌اوغلو رقیب اصلی اردوغان و نامزد احتمالی CHP برای انتخابات آینده است.

وزیر تجارت: تحریم‌ها تهدیدی برای ثبات اقتصادی است

عمر بولات، وزیر تجارت، گفت فراخوان‌های تحریم تهدیدی برای ثبات اقتصادی هستند و مدافعان آن را متهم کرد که قصد تضعیف دولت را دارند.

او گفت: «این‌ها تلاشی برای خرابکاری در اقتصاد و شامل عناصر ناعادلانه تجاری و رقابتی است. ما این را اقدام بیهوده حلقه‌هایی می‌دانیم که خود را اربابان این کشور می‌پندارند.» 

معاون رئیس‌جمهور، جودت یلماز، نیز گفت این فراخوان‌ها هماهنگی اجتماعی و ثبات اقتصادی را تهدید می‌کنند و «محکوم به شکست» هستند.

چندین وزیر کابینه و چهره‌های طرفدار دولت، از جمله مسعود اوزیل، هافبک سابق فوتبال تیم ملی آلمان و رئال مادرید، از هشتگ #BoykotDegilMilliZarar («نه تحریم، که آسیب ملی») برای تأکید بر موضع خود استفاده کردند.

رهبری اعتراضات توسط CHP و واکنش اردوغان

این فراخوان‌ها توسط اوزگور اوزل، حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP)، هدایت شده که به تشویق اعتراضات خیابانی پرداخته است — اعتراضاتی که به بزرگ‌ترین ناآرامی‌های ترکیه در بیش از یک دهه اخیر تبدیل شده‌اند. اردوغان این اعتراضات را «شر» خوانده و گفته دوامی نخواهند داشت.

اقتصاد ترکیه سال‌هاست با بحران گرانی و سقوط‌های پیاپی ارز دست‌وپنجه نرم می‌کند، به‌طوری‌که رشد اقتصادی کند شده و تورم در فوریه همچنان بالای ۳۹٪ باقی مانده است.

روز سه‌شنبه، دادستانی تحقیقاتی را علیه کسانی که در رسانه‌های اجتماعی و سنتی از تحریم حمایت کرده‌اند، آغاز کرد.

دادستانی کل استانبول اعلام کرد در حال بررسی فراخوان‌هایی است که ادعا می‌شود قصد جلوگیری از مشارکت بخشی از مردم در فعالیت‌های اقتصادی را دارند و ممکن است نقض قوانین ضد سخنان تنفرآمیز و تحریک خصومت عمومی محسوب شوند.



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 11:08



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 10:44



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 10:27



ژان کلود یونکر: ملی‌گرایی سم است؛ ترامپ به اروپا به چشم رقیب می‌نگرد
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 10:07

ژان کلود یونکر: ملی‌گرایی سم است؛ ترامپ به اروپا به چشم رقیب می‌نگرد

ژان کلود یونکر، رئیس پیشین کمیسیون اتحادیه اروپا، در گفت‌وگویی با نشریه ال‌پائیس درباره چالش‌های پیش روی اروپا و تحولات سیاسی اخیر صحبت کرد.

او با اشاره به تأثیر ترامپ بر سیاست‌های جهانی گفت: «ترامپ اروپا را مجبور کرده که سرنوشت خود را در دست بگیرد. دوران او، که همزمان با دوران پوتین و شی جین‌پینگ است، اروپا را وادار به تقویت امنیت خود کرده است.»

یونکر تأکید کرد که دوران وابستگی به چتر دفاعی آمریکا به پایان رسیده و اروپا باید به فکر تقویت توان دفاعی خود باشد. او افزود: «همان‌طور که جنگ اوکراین ما را مجبور کرد از انرژی ارزان روسیه دست بکشیم، اکنون هم مجبور شده‌ایم درباره امنیت خود تجدیدنظر کنیم.»

رئیس سابق کمیسیون اروپا با اشاره به بحران‌های گذشته، از جمله بحران بدهی اروپا، بحران مهاجرت و برکسیت تاکید کرد که اروپا در زمان بحران‌ها همیشه تغییرات مهمی را تجربه کرده است. یونکر در عین حال هشدار داد که وضعیتی که او آن‌را «اضطراری دائمی» نامیده نباید به یک قاعده تبدیل شود.

او همچنین به ضرورت ایجاد ارتش مشترک اروپایی اشاره کرد و گفت: «بسیاری از کشورهایی که در سال ۲۰۱۴ نسبت به این موضوع تردید داشتند، اکنون از آن حمایت می‌کنند. پیمان‌های فعلی شامل بخش دفاعی نیستند، اما تجاوز روسیه باعث شده که این روند غیرقابل توقف شود.»

یونکر درباره سیاست‌های ترامپ و تأثیر آن بر آینده اروپا نیز گفت: «ترامپ، با نگاه کاملاً تجاری خود به سیاست، دیگر اروپا را به عنوان یک شریک استراتژیک نمی‌بیند، بلکه به آن به چشم یک رقیب نگاه می‌کند. ما در دوران او شاهد خروج تدریجی آمریکا از بسیاری از تعهدات بین‌المللی بودیم، و این روند اکنون تشدید شده است. هدف او از روز اول ایجاد تفرقه در اروپا بود، اما در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش موفق نشد و حالا هم همین هدف را دنبال می‌کند.»

او همچنین به ضرورت بازتعریف روابط اروپا و آمریکا اشاره و تاکید کرد که اروپا نمی‌تواند دیگر مانند گذشته به حمایت آمریکا تکیه کند.

آقای یونکر با اشاره به اینکه اروپایی‌ها باید سیاست‌های دفاعی خود را مستقل از واشنگتن طراحی کنند اضافه کرد که در گذشته تصور بر این بوده که آمریکا همیشه در کنار اتحادیه اروپا خواهد بود اما زمان نشان داده که این فرض اشتباه بوده است.

یونکر در بخش دیگری از این مصاحبه مفصل به این پرسش که آینده اتحادیه اروپا با این چالش‌ها چگونه خواهد بود، گفت: «اروپا به یک تصمیم‌گیری جدی نیاز دارد. یا باید به یک قدرت مستقل تبدیل شود که بتواند از خود دفاع کند، یا اینکه در آینده با بحران‌های بیشتری روبه‌رو خواهد شد. این شامل تغییر در سیستم تصمیم‌گیری اتحادیه نیز می‌شود؛ زیرا نمی‌توان اجازه داد که کشورهایی مانند مجارستان با وتو کردن تصمیمات مهم، کل اتحادیه را به گروگان بگیرند.»

او در پایان با اشاره به خطر رشد احزاب راست افراطی در اروپا، ملی‌گرایی را «یک سم» معرفی و در عین حال تاکید کرد که احزاب سنتی در اروپا با رفتارهای خود به این روند دامن زده‌اند.

او در ادامه افزود: «کاری که احزاب سنتی ما انجام می‌دهند، نگران‌کننده است. جناح راست میانه تمایل دارد از پوپولیسم راست افراطی تقلید کند، در حالی که جناح چپ میانه کنترل خود را به جریان پوپولیسم چپ افراطی داده است. خطر راست افراطی بسیار جدی است. اتحادیه اروپا در برابر راست افراطی آسیب‌پذیر شده است؛ جریانی که با سمی به نام ناسیونالیسم مردم را جذب می‌کند، به دنبال نابودی دولت رفاه است و با مهاجرت مخالفت می‌کند. ما باید در حوزه واژه‌ها هم بجنگیم: کلماتی مثل امنیت، حفاظت، حاکمیت و افتخار باید به واژگان ما برگردند. پوپولیست‌ها نباید این مفاهیم را مصادره کنند و از ترس بهره‌برداری کنند. این نبردی است که باید آن را پیش ببریم.»

آقای یونکر همچنین در پایان هشدار داد در صورتی که اروپا نتواند راهی برای حفظ اتحاد و پیشبرد سیاست‌های مشترک خود پیدا کند، تهدید ملی‌گرایی به یک بحران جدی تبدیل خواهد شد.

یورونیوز فارسی



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 10:02



راه یا چاه؟ / احمد زیدآبادی
-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 9:50

راه یا چاه؟ / احمد زیدآبادی

قدرتِ نظامیِ معطوف به مقابله با آنچه “نظام جهانی” خوانده می‌شود، اگر از حدود متعارف خود خارج شود، به جای بازدارندگی خودش به تهدید تبدیل می‌شود.

نمونهٔ روشنش وضعیت عراق پس از جنگ 8 ساله با ایران است. عراق که در طول جنگ برای مهار “امواج انسانی نیروهای ایرانی” مورد حمایت قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای قرار گرفته بود، توانست زرادخانهٔ عظیمی از موشک و تسلیحات شیمیایی برای خود فراهم کند. با فرونشستن آتش جنگ، اسرائیل همین زرادخانه را به عنوان تهدیدی علیه خود و به هم خوردن توازن قوا در خاورمیانه به حساب آورد و حامیان غربی‌اش را به حمله نظامی علیه آن کشور ترغیب کرد.

برخی تحلیلگران عرب می‌پنداشتند که قدرت موشکی و شیمیایی عراق، آن کشور را غیرقابل شکست و مصون از حملهٔ نظامی آمریکا و متحدانش کرده است، حال آنکه همان قدرت موشکی و شیمیایی، دلیل اصلیِ تعریف عراق به عنوان تهدیدی منطقه‌ای و جهانی و زمینه‌ساز حمله به آن شد.

بنا بر این تجربه، مقام‌های جمهوری اسلامی هر چه بیشتر در بارهٔ توانایی‌های نظامی کشور داد سخن دهند و بخصوص از  تغییر استراتژی اتمی کشور حرف به میان آورند، کار را برای خودشان سخت‌تر و برای آمریکا و اسرائیل آسان‌تر می‌کنند.

رفع تهدید نظامی از کشور، نه تهدید به ساخت سلاح اتمی و نه دعوت به همکاری اقتصادی با آمریکا بدون رفع چالش‌های امنیتی و سیاسی با آن است! راهش حل منازعات سیاسی و امنیتی با طرف مقابل در یک گفتگوی رو در رو بر اساس یک فرمول منصفانه است.

بنابراین، آنچه این روزها علی لاریجانی مطرح کرده و شماری دیگر از حرف او استقبال کرده‌اند، حرکت در جهت افتادن به چاهی است که اسرائیلی‌ها پیش پای ایران کنده‌اند!


تلگرام نویسنده



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 7:57



-
iran-emrooz.net | Wed, 02.04.2025, 7:42



-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 22:45



عضو هیات اتاق تهران: بعد از افغانستان، عقب‌مانده‌ترین کشور منطقه هستیم
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 20:00

عضو هیات اتاق تهران: بعد از افغانستان، عقب‌مانده‌ترین کشور منطقه هستیم

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: اگر دولت مسیر اصلاحات را پیش نگیرد و پزشکیان در ابتدای سال فرمان را نچرخاند، بخش خصوصی را در حل مشکلات اقتصادی مشارکت ندهد، مشکلات ادامه پیدا خواهد کرد و نارضایتی بیشتری در بین فعالان اقتصادی ایجاد می‌شود و ما نگران هستیم.

به گزارش اقتصادآنلاین، حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: در شرایطی که کشور‌های توسعه‌یافته نیز با مشکلات خاص خود مواجه هستند، فعالان اقتصادی در کشور ما با چالش‌های پیچیده‌تری رو‌به‌رو هستند که حل آنها برای کسب‌وکار‌ها به مراتب دشوارتر است. طی چند سال اخیر، این فعالان اقتصادی از عملکرد خود، احساس نارضایتی دارند و به دلیل مشکلات موجود در زیرساخت‌های اقتصادی کشور، نمی‌توانند بهره‌وری مطلوبی از فعالیت‌های خود داشته باشند.

صالحی افزود: اقتصاد کشور هنوز به شدت وابسته به درآمد‌های نفتی است، و همین امر باعث شده که رقابت در بازار معنی‌دار نباشد و تولید به صورت مطلوب انجام نشود. در حالی که کشور به تحریک‌های اقتصادی و تشویق به تولید نیاز دارد، این فضا به شدت با موانع و تنبیهات رو‌به‌رو است. روند فعلی اقتصاد در سال‌های اخیر ادامه پیدا کرده است و به نظر می‌رسد که در سال آینده نیز این مشکلات ادامه یابد.

وی اضافه کرد: از طرف دیگر، بروکراسی دولتی و دیوان‌سالاری سنگین، رشد بخش خصوصی را محدود کرده و این بخش نمی‌تواند به درستی به رفع مشکلات کشور کمک کند.این فعال اقتصادی گفت: سال آینده با چالش‌های جدیدی همچون کمبود انرژی و بحران‌های زیرساختی رو‌به‌رو خواهیم بود. در حال حاضر، مشکل کسری برق کشور با ارقام بالایی مواجه است و به نظر می‌رسد این مشکل در آینده نیز ادامه یابد. از سوی دیگر، بخش خصوصی سهم زیادی از حل این مشکلات ندارد و در بسیاری از موارد نمی‌تواند به حل بحران‌ها کمک کند، چرا که دولت اجازه مشارکت برای حل مشکلات موجود را به بخشی خصوصی نمی‌دهد.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: به عنوان فعال اقتصادی، پیشنهاد می‌کنم که دولت به عنوان ناظر و رگولاتور، بخش خصوصی را در حل مشکلات اقتصادی کشور شریک کند. بخش خصوصی توانایی دارد که بسیاری از مسائل را حل کند، اما متاسفانه فضای کسب‌وکار برای آن محدود است. همچنین، اگر دولت بتواند مسیر را برای بخش خصوصی هموار کند و از دخالت‌های مستقیم کاسته شود، می‌توانیم شاهد پیشرفت‌های بیشتری در اقتصاد کشور باشیم.

صالحی گفت: کشور عقب افتاده است و در منطقه به غیر از کشور افغانستان عقب افتاده‌ترین وضعیت را نسبت به سایر کشور‌ها داریم. در نهایت، اگر دولت مسیر اصلاحات را پیش نگیرد و پزشکیان در ابتدای سال فرمان را نچرخاند، بخش خصوصی را در حل مشکلات اقتصادی مشارکت ندهد، مشکلات ادامه پیدا خواهد کرد و نارضایتی بیشتری در بین فعالان اقتصادی ایجاد می‌شود و ما نگران هستیم.



-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 16:26



می‌زند یا نمی‌زند؟ / احمد زیدآبادی
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 15:24

می‌زند یا نمی‌زند؟ / احمد زیدآبادی

در محافل سیاسی خبرها داغ است. بحث جنگ یا توافق بالا گرفته است. قاعدتاً مردم عادی باید با نگرانی خبرها را دنبال کنند، اما خیلِ گردشگرانی که به سواحل جنوبی هجوم آورده‌اند، اصلاً خیال‌شان هم نیست!

صدای پخش ترانه را تا سرحد ممکن بلند می‌کنند، می‌رقصند، تخمه می‌شکنند، سوار قایق‌های موتوری و جت اسکی می‌شوند، شنا می‌کنند، قلیان می‌کشند و تا دل‌تان بخواهد زباله تولید می‌کنند!

ظاهراً نسبت به خبرها بی‌حس و بی‌اعتمادند.

اگر به فرض، بین چند نفر موضوع جنگ پیش آید، معمولاً با قاطعیت نظر می‌دهند. برخی قاطعانه می‌گویند جنگ نمی‌شود، زیرا “آخوندها” زرنگ‌تر از این حرف‌ها هستند!

برخی دیگر جنگ را حتمی و فوری می‌دانند و عجیب این‌که عواقب آن را هم خوب می‌بینند!

آنها که شبکهٔ ایران‌اینترنشنال را دنبال می‌کنند، مدعی‌اند که به زودی جنگ می‌شود و بعد “پسر شاه” برمی‌گردد! اگر بپرسی چطور برمی‌گردد، حرف‌شان این است که آمریکا و اسرائیل خودشان نقشه‌اش را ریخته‌اند. یک جوری که به ذهن ما نمی‌رسد، او را برمی‌گردانند!

همین افراد، جنگ را هم فاقد تلفات در بین مردم عادی می‌دانند. می‌گویند طوری می‌زنند که خون از دماغ هیچ آدم معمولی نیاید!

نمونهٔ تلفات انسانی در غزه را استثنا می‌پندارند و یا می‌گویند، حق‌شان است!

با این‌حال، در گفتگوهای “عیددیدنی” متوجه شدم که وقتی عواقب جنگ برای افراد توضیح داده می‌شود، اکثریت قاطع آنها واقعاً نگران می‌شوند و می‌پرسند: “پس این کارشناس‌ها چی می‌گن؟”

منظورشان همان افرادی است که در شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور ظاهر می‌شوند و تحت عنوان “کارشناس” علایق و آرزوها و اوهام خود را به عنوان “نظر کارشناسی” به مردم القا می‌کنند.

جالب اینکه به هیچکدام از این “کارشناس‌ها” هم اعتماد ندارند. می‌گویند‌؛ هر روز یه چیزی می‌گن! گیج‌مون کرده‌اند!

اگر در بارهٔ “کارشناسان” صدا و سیما از افراد پرسیده شود، بلافاصله می‌گویند که برنامه‌های صدا و سیما روی اعصاب‌شان است از بس که مزخرف است. به ندرت به شبکه‌های صدا و سیما سر می‌زنند: “مگر چطور بشه! سریالی چیزی مثل همین نقی معمولی را ببینیم!”
تلگرام نویسنده
@ahmadzeidabad



افت بازارهای مالی اروپا در واکنش به آغاز اعمال تعرفه‌های آمریکا
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 15:19

افت بازارهای مالی اروپا در واکنش به آغاز اعمال تعرفه‌های آمریکا

با تصمیم دولت دونالد ترامپ برای وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو به آمریکا، بازارهای سهام اروپا در ماه مارس برای نخستین بار در سال ۲۰۲۵ شاهد افت بودند.

سه شاخص عمده بازار سهام اروپا در آخرین روز کاری بازارهای مالی و بورس این قاره شاهد افت بودند. شاخص «استاکس اروپا ۶۰۰» با ۱.۵۱ درصد افت، شاخص «دکس» با ۱.۳۳ درصد افت و شاخص «کک ۴۰» با ۱.۵۸ درصد افت مواجه شدند. به این ترتیب، این سه شاخص مهم در ماه مارس به ترتیب ۳.۸ درصد، ۲.۳۸ درصد و ۴.۰۹ درصد از ارزش خود را از دست دادند.

با وجود این افت، بازار سهام اروپا در سال جاری میلادی عملکرد بهتری نسبت به همتای آمریکایی خود داشته است. بازارهای مالی آمریکا در ماه مارس شدیدترین کاهش ماهانه خود را از دسامبر ۲۰۲۲ تجربه کردند، زیرا نگرانی‌ها درباره پیامدهای اقتصادی تعرفه‌های جدید و گسترش آن‌ها توسط دولت ترامپ افزایش یافته است.

ترامپ قرار است از روز دوم آوریل تعرفه‌های جدیدی را بر واردات کالاها به آمریکا اعمال کند. تعرفه‌ ۲۵ درصدی بر واردات خودرو به آمریکا نیز در همین روز اعمال می‌شود.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه در اعمال تعرفه‌های گمرکی هیچ معافیتی برای هیچ کشوری در نظر گرفته نخواهد شد، گفت که این سیاست دولت ترامپ به احتمال اتحادیه اروپا، ژاپن، هند و کانادا را نیز در برخواهد گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین پیشنهاد وضع تعرفه بر محصولات پزشکی، چوب و نیمه‌رساناها را داده است. پیش‌بینی می‌شود دولت ترامپ در هفته‌های آینده بر واردات مس به آمریکا نیز تعرفه ببندد. ترامپ در اواسط ماه مارس بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی بست که این سیاست در ادامه وضع تعرفه‌های گسترده‌ بر واردات از مکزیک، کانادا و چین بود.

کاهش ارزش سهام برخی شرکت‌ها

با وضع تعرفه بر واردات کالا به آمریکا انتظار می‌رود که برخی بخش‌های مهم مانند کالاهای لوکس، صنعت خودروسازی و حوزه بهداشت و درمان تحت تأثیر این سیاست قرار گیرند.

در ماه مارس، سهام چرخه‌ای با ۱۲ درصد کاهش، بیشترین افت را در شاخص «استاکس اروپا ۶۰۰» داشت. این افت عمدتاً ناشی از کاهش ارزش سهام شرکت‌های لوکس و خودروسازی بود. دو شرکت فرانسوی «هرمس» و «ال‌وی‌ام‌اچ» نیز به ترتیب شاهد افت ۱۸ درصد و ۱۲ درصدی بودند.

بخش خودروسازی نیز با زیان‌های سنگینی مواجه شد، زیرا سرمایه‌گذاران نگران تأثیر تعرفه‌ها بودند. سهام‌های شرکت‌های مرسدس بنز ۹.۳ درصد، فولکس‌واگن ۱۰ درصد، بی‌ام‌و ۱۲ درصد و استلانتیس ۱۷ درصد کاهش یافتند.

سهام بخش‌های بهداشت و درمان و فناوری نیز از جمله بزرگ‌ترین بازندگان بازار سهام بودند. افت سهام در این بخش‌ها ناشی از تهدیدهای ترامپ برای اعمال تعرفه بر محصولات پزشکی و تراشه‌های نیمه‌رسانا بوده است.

در ماه مارس، سهام شرکت داروسازی «نوو نوردیسک» ۲۷ درصد سقوط کرد که بدترین عملکرد آن از سال ۲۰۲۲ تاکنون بوده است. این افت ناشی از نتایج ناامیدکننده آزمایش‌ داروهای نسل جدید کاهش وزن و همچنین نگرانی‌ها درباره احتمال اعمال تعرفه‌های آمریکا بود.

همچنین در این ماه، دو شرکت بزرگ فناوری اروپا یعنی ، یعنی شرکت آلمانی «اس‌آپ» و شرکت «ای‌اس‌ام‌ال هلدینگ» به ترتیب شاهد افت ۷.۹ درصد و ۱۰.۷ درصدی بودند.

ثبت بیشترین رشد ماهانه یورو از سال ۲۰۲۲ تاکنون

در مقابل، یورو بهترین عملکرد ماهانه خود در برابر دلار آمریکا از نوامبر ۲۰۲۲ تاکنون را داشته است. نرخ برابری یورو/دلار آمریکا در ماه مارس ۴.۲۵ درصد افزایش یافت و از ۱.۰۴ به ۱.۰۸ رسید. خوش‌بینی نسبت به برنامه‌های مالی اتحادیه اروپا، از جمله افزایش هزینه‌های دفاعی و اصلاحات در مقررات بدهی آلمان، از عوامل اصلی این رشد بود.

در همین حال، دلار آمریکا تضعیف شد زیرا نگرانی‌ها از تأثیرات منفی وضع تعرفه‌ بر واردات کالا به آمریکا بر رشد اقتصادی افزایش یافته است.

نرخ بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله آلمان ۲۹ واحد پایه افزایش یافت و به ۲.۷۳ درصد رسید، در حالی که نرخ بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا بدون تغییر ماند و در پایین‌ترین سطح سه‌ماهه، یعنی ۴.۲۱ درصد، ثابت شد.

سرمایه‌گذاران به دلیل افزایش نگرانی‌ها درباره رکود اقتصادی به اوراق قرضه دولتی آمریکا به‌عنوان یک دارایی امن روی آوردند، در حالی که اوراق قرضه دولتی اروپا با فروش گسترده مواجه شد. این موضوع باعث شد که نرخ بازده اوراق قرضه اروپا افزایش یابد.

یورونیوز فارسی



روسیه کاندیداتوری آنالنا بئربوک برای ریاست مجمع عمومی سازمان ملل را رد کرد
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 15:07

روسیه کاندیداتوری آنالنا بئربوک برای ریاست مجمع عمومی سازمان ملل را رد کرد

روسیه کاندیداتوری آنالنا بئربوک، وزیر امور خارجه آلمان، برای ریاست مجمع عمومی سازمان ملل در دوره ۲۰۲۵/۲۰۲۶ را رد کرده است.

خبرگزاری دولتی تاس به نقل از ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، گزارش داد: «عجیب خواهد بود که ۸۰ سال پس از پیروزی (در جنگ جهانی دوم)، نوه یک نازی که به “افتخارات جدش” افتخار می‌کند، در جایگاه رئیس مجمع عمومی قرار گیرد.» 

بنابر گزارش خبرگزاری آلمان به نقل از منابع دولتی در برلین، دولت فدرال آلمان قصد دارد این سیاستمدار حزب سبز را به عنوان کاندیدای آلمان برای این پست معرفی کند. 

بئربوک قرار است در اوایل ژوئن توسط مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب شود و در سپتامبر دوره یک‌ساله خود را آغاز کند.

پست ریاست مجمع عمومی سازمان ملل با پست دبیرکل سازمان ملل، که در حال حاضر آنتونیو گوترش عهده‌دار آن است، متفاوت است.

این سیاستمدار حزب سبز به صراحت درباره پدربزرگش صحبت می‌کند که افسر ورماخت (ارتش آلمان نازی) در جبهه شرقی بوده است. مسکو بارها پیشینه نازی او را مطرح کرده تا وزیر امور خارجه آلمان را بی‌اعتبار کند.



-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 13:50



دست‌کم ۳ کشته در حمله اسرائيل به جنوب بیروت
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 9:57

دست‌کم ۳ کشته در حمله اسرائيل به جنوب بیروت

ارتش اسرائیل بامداد سه‌شنبه ساختمانی را در حومه جنوبی بیروت هدف حمله قرار داد که در نتیجه آن دست‌کم سه نفر کشته شدند. این حمله به گفته ارتش اسرائیل، علیه یکی از اعضای گروه شبه‌نظامی حزب‌الله انجام شد.

به گفته وزارت بهداشت لبنان، در این حمله هوایی دست‌کم هفت نفر دیگر زخمی شدند.

این دومین حمله هوایی به جنوب لبنان در یک هفته گذشته است. روز جمعه اسرائیل برای اولین بار از زمان آتش‌بس که درگیری‌ها میان نیروهای اسرائیلی و گروه شبه‌نظامی حزب‌الله را در ماه نوامبر پایان داد، به پایتخت لبنان، بیروت، حمله کرد. ارتش اسرائیل پیش از این حمله به ساکنان مناطق پرجمعیت حومه جنوبی هشدار داده بود.

اسرائيل می‌گوید حمله روز جمعه پس از شلیک دو موشک از جنوب لبنان انجام شده؛ شلیک‌هایی که حزب‌الله مسئولیت آن را رد کرد.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که حمله صبح سه‌شنبه اول آوریل، یک عضو حزب‌الله را هدف قرار داد که به گفته آن‌ها به گروه فلسطینی حماس در نوار غزه برای انجام حملات علیه اسرائیل کمک می‌کرد. در این بیانیه آمده است که این حمله هوایی «تحت هدایت شین‌بت»، سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل، انجام شده است.

حزب‌الله درباره این حمله اظهارنظری نکرده است و هنوز اطلاعات فوری درباره تلفات اعلام نشده است.

تصاویر و ویدئوهایی که به طور گسترده در رسانه‌های محلی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشان‌دهنده آسیب‌دیدگی سه طبقه بالای یک ساختمان مسکونی پس از این حمله است. توده‌های آوار خودروهای زیر ساختمان را پوشانده بود.

پیش از این حمله، صدای جنگنده‌ها در بخش‌هایی از پایتخت لبنان نزدیک محله حی‌مادی شنیده شده بود. در جریان آخرین جنگ اسرائیل با حزب‌الله، پهپادها و جت‌های اسرائیلی به طور مرتب حومه جنوبی را که حزب‌الله در آن نفوذ و حمایت گسترده‌ای دارد، بمباران می‌کردند. اسرائیل این منطقه را پایگاه شبه‌نظامیان می‌داند و این گروه را به ذخیره تسلیحات در آنجا متهم می‌کند.

حسین نورالدین، یکی از ساکنان این محله، گفت: «ما در خانه بودیم. عید فطر بود». «نمی‌دانستیم کجا اتفاق افتاده، اما وقتی دود برطرف شد، دیدیم ساختمانی روبه‌روی ما بود.»

رهبر گروه حزب‌الله لبنان، شیخ نعیم قاسم، روز شنبه هشدار داد که اگر حملات اسرائیل به لبنان ادامه یابد و دولت لبنان برای توقف آن‌ها اقدامی نکند، این گروه در نهایت به گزینه‌های دیگری متوسل خواهد شد.

بر اساس آتش‌بس میانجی‌گری شده توسط آمریکا که جنگ ۱۴ ماهه اسرائیل و حزب‌الله را پایان داد، قرار بود نیروهای اسرائیلی تا اواخر ژانویه از تمامی خاک لبنان خارج شوند، در حالی که حزب‌الله نیز باید حضور مسلحانه خود را در جنوب رودخانه لیتانی در نزدیکی مرز با اسرائیل پایان می‌داد.

اسرائیل از زمان اجرایی شدن آتش‌بس که با میانجی‌گری آمریکا برقرار شده، روزانه حملاتی را در جنوب و شرق لبنان انجام داده و اعلام کرده است که اعضای حزب‌الله و زیرساخت‌های این گروه را هدف قرار می‌دهد. ارتش لبنان به تدریج در منطقه جنوبی این کشور مستقر شده و بیروت از جامعه بین‌المللی خواسته است تا بر اسرائیل فشار بیاورد تا حملات را متوقف کند و نیروهایش را که هنوز در پنج تپه در خاک لبنان حضور دارند، خارج کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس



لاریجانی: اگر آمریکا خطا کند، ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای می‌رود
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 9:35

لاریجانی: اگر آمریکا خطا کند، ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای می‌رود

علی لاریجانی، مشاور رهبر و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در مصاحبه‌ای به بررسی پیامدهای احتمالی حملات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران پرداخت. او تأکید کرد که تلاش‌های نظامی بدون تبعات نخواهد بود و به نقض تعهدات آمریکا در توافق هسته‌ای (برجام) اشاره کرد.

وی اظهارداشت: «اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هسته‌ای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود. کار نظامی با ایران بدون تبعات نیست. محتوای نامه ترامپ تقریبا همان حرف‌هایی است که مرتب می‌زند. حرف آمریکایی‌ها دقیق نیست چون برای آن‌ها مضر است و مشکلات ایجاد می‌کند».

لاریجانی ادامه داد: مذاکرات غیرمستقیم برای فهمیدن مطالبات طرف مقابل و امتیازهای مقابل است. اغلب سیاستمداران، حرف‌های ترامپ را نوعی لفاظی می‌دانند. در دنیا، رفتار ترامپ مسئله شده است. برای روسیه و کانادا خط نشان کشید ولی اتفاق مهمی نیافتاد. نیروهای نظامی احتمال کم را هم محاسبه می‌کنند و آماده هستند.

وی با بیان اینکه در برجام آمریکا به راحتی تعهدات خود را زیر پا گذاشت، گفت: رهبر، برجام را توافق خوبی ندانستند چون به راحتی یک رئیس جمهور در آمریکا زیر تعهدات این توافق زد در حالی که ما به تعهدات خود عمل کردیم.

لاریجانی تاکید کرد: فتوای رهبری نداشتن سلاح هسته‌ای است، اگر خطایی از آمریکا صورت بگیرد، ایران با فشار مردم مجبور می‌شود به سمت رفتن ساخت سلاح هسته‌ای برود. تکنولوژی هسته‌ای ایران طوری برنامه‌ریزی شده که در صورت بمباران حتی تاخیر هم متوجه آن نخواهد شد. خود عقلای آنها متوجه شدند که اگر به ایران حمله کنند ایران را به سمت سلاح هسته‌ای می‌فرستد.

وی با اشاره به ادامه مقاومت حماس در غزه گفت: «گروه‌های مقاومت دائم به دنبال تقویت خود هستند چون به آتش‌بس های اسرائیل اعتماد ندارند. رژیم صهیونیستی نسبت به مسئله آتش‌بس کاملا ابزاری برخورد می‌کند همه کشورها می‌دانند این آتش‌بس ها از طرف اسرائیل چندان اعتبار ندارد کسی از کشورهای عربی و غربی دلش برای کشورهای اسلامی منطقه نسوخته است از دل نشست های کشورهای عربی چیزی برای حمایت از مسلمانان در برابر اسرائیل در نمی‌آید راه حل نجات از حملات اسرائیل فقط مبارزه است و راه دیگری ندارد».

خبرگزاری آنادولو



-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 9:28



اتوبوس واژگون شده ۱۷ نفر بیش از ظرفیت سرنشین داشت
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 8:57

اتوبوس واژگون شده ۱۷ نفر بیش از ظرفیت سرنشین داشت

ابوذر عطاپور، معاون استاندار کرمان اعلام کرد اتوبوسی که عصر دیروز (یکشنبه دهم فروردین) در جاده کرمان به راور واژگون شد،‌ ۱۷ نفر بیش از ظرفیت سرنشین داشته است. در همین حال رئیس پلیس راه راهور فراجا هم از «برکناری مسئول پاسگاه پلیس راه چترود کرمان» در پی این حادثه خبر داد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان به ایرنا گفت: «راننده خارج از ضوابط و بیرون از ترمینال در راهرو وسط و جعبه بغل اتوبوس مسافر سوار کرده بود و اگر بازرسی لازم انجام می شد، اتوبوس در مسیر متوقف می‌گردید.»
در این حادثه ۱۵ نفر کشته و ۴۵ نفر مجروح شده‌اند. به گزارش رسانه‌های ایران، راننده این اتوبوس در دم کشته شده و کمک راننده در بیمارستان جان باخته است.

آمار بالای مجروحان و کشته‌شدگان این حادثه فاش کرد که این اتوبوس که از کرمان به مقصد شهر مشهد در حرکت بوده،‌ بیش از ظرفیت خود مسافر داشته است.

یکی از مجروحان این حادثه که از سرنشینان عقب اتوبوس بوده به خبرگزاری ایسنا گفت اتوبوس خیلی شلوغ بود و حتی تعدادی پتو انداخته و روی زمین نشسته بودند.

او می‌گوید که آنها ناگهان متوجه شدند که «مسافران تند تند در حال فرار به سمت عقب اتوبوس هستند و در پاسخ به سوال آنها که پرسیدند چه شده،‌ پاسخ دادند راننده گفته ترمز بریده است.»



-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 8:53



دوازدهم فروردین روز تحمیل "جمهوری اسلامی" به مردم ایران
-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 8:40

دوازدهم فروردین روز تحمیل "جمهوری اسلامی" به مردم ایران

دوازده فروردین (سال ۵۸) روز تحمیل حکومت شیعه ولائی، با نام “جمهوری اسلامی” به مردم ایران از طرف آیت‌الله خمینی و دیگر رهبران انقلاب اسلامی با یک همه‌پرسی دروغین و فرمایشی بود.

قبل از برگزاری رفراندوم نام “جمهوری اسلامی” مورد توافق خمینی و یارانش قرار گرفته بود، منتهی نیاز به تائید مردم داشت، تا با برگزاری یک همه‌پرسی دروغین و با فریبکاری و تقلب به حاکمیت خود رسمیت بخشد بنا به ادعای وزارت کشور، در این همه پرسی، ۹۸ در صد مردم با رای “آری”، “جمهوری اسلامی” را مورد تائید قرار دادند. این در حالی بود که خیل عظیمی از جامعه روشنفکری، احزاب و سازمان‌های سیاسی، بخصوص مردم مناطق ملی (تورکمن صحرا، کردستان،بلوچستان و خوزستان) این “همه‌پرسی” را تحریم کرده بودند.

مردم تورکمن به خاطر مبهم بودن محتوای “جمهوری اسلامی” این رفراندوم را تحریم نمود، و هزینهء این تحریم را با یورش وحشیانه به مردم بی‌دفاع گنبد و تحمیل جنگی ناخواسته پرداخت.

جمهوری اسلامی با عدول از اهداف انقلاب و زیر پا قرار دادن شعارها و خواسته‌های مردم ایران، طی دوران ۴۶ ساله حکومت‌داری خود، دستاوردی جز گسترش فقر، فحشاء، شکنجه و زندان منتقدین خود، ایجاد جو خفقان، اعدام فله‌ای مخالفین سیاسی، ویرانی صنایع و زیرساخت‌های اقتصادی، نابودی محیط زیست، دخالت در امور کشورهای منطقه و ... نداشته است.

دوازده فروردین، روز رسمیت یافتن “جمهوری اسلامی” و آغاز روزهای تیره و تار، برای مردم ایران بود که هم اکنون مردم خود شاهد آن می‌باشد. تا زمانی که سایهء شوم و تاریک این نظام بر کشور حاکم باشد، مردم هرگز روی آرامش و آسایش را نخواهند دید.

ما در این روز سیاه، همراه و هم صدا با مردم قهرمان ایران با صدای بلند فریاد خواهیم زد: “نه به جمهوری اسلامی” و “آری” به جمهوری سکولار و دمکراتیک با ساختاری غیر متمرکز!

تورکمن‌های دمکرات ایران



-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 8:34



-
iran-emrooz.net | Tue, 01.04.2025, 8:19



امارات برای سه فرد متهم به قتل خاخام اسرائيلی حکم اعدام صادر کرد
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 22:52

امارات برای سه فرد متهم به قتل خاخام اسرائيلی حکم اعدام صادر کرد

دادگاهی در امارات عربی متحده سه نفر را به اتهام قتل زوی کوگان، شهروند اسرائیلی-مولداوی، به اعدام محکوم کرد.

خبرگزاری رسمی امارات روز دوشنبه گزارش داد این احکام پس از برگزاری دادگاه در «اتاق امنیت دولتی» دادگاه ابوظبی صادر شده است. همچنین، یک متهم دیگر که در این قتل مشارکت داشته، به حبس ابد محکوم شده است.

مقامات امارات هویت متهمان را اعلام نکرده‌اند، اما سه تبعه ازبکستانی که در ترکیه بازداشت شده بودند، در ارتباط با این پرونده به امارات بازگردانده شدند. این قتل در ماه نوامبر رخ داده بود.

خبرگزاری رسمی دولت امارات در گزارش خود نوشته که دادستانی مدارکی از جمله اعترافات کامل متهمان درباره قتل و آدم‌ربایی، گزارش‌های پزشکی قانونی، نتایج کالبدشکافی، ابزارهای استفاده‌شده در این جنایت و شهادت شاهدان را به دادگاه ارائه کرده است.

مقامات اماراتی هنوز انگیزه این قتل یا جزئیات مربوط به نحوه ربوده شدن و کشته شدن کوگان را اعلام نکرده‌اند. با این حال، این حادثه در بحبوحه جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه رخ داد؛ جنگی که خشم گسترده‌ای را در سراسر جهان اسلام برانگیخته است.

روابط دیپلماتیک اسرائیل و امارات با وجود تنش‌های ناشی از جنگ همچنان برقرار است و اسرائیل کنسولگری خود را در دبی و سفارتش را در ابوظبی حفظ کرده است.

مقامات اسرائیلی، از جمله بنیامین نتانیاهو، مستقیماً ایران را مسئول این قتل ندانسته‌اند، اما از اصطلاح «محور شرارت» برای اشاره به عاملان این جنایت استفاده کرده‌اند؛ عبارتی که اسرائیل پیش‌تر برای توصیف ایران و متحدانش به کار برده است.

سفارت ایران در ابوظبی هرگونه ارتباط تهران با این قتل را رد کرده و امارات نیز چنین اتهامی را مطرح نکرده است. با این حال، مقامات غربی معتقدند ایران در امارات عملیات اطلاعاتی انجام می‌دهد.

سرویس‌های اطلاعاتی ایران در گذشته نیز در امارات اقدام به ربایش افراد کرده‌اند. همچنین، ایران پیش‌تر از گروه‌های تبهکار برای هدف قرار دادن مخالفان و دشمنانش استفاده کرده است.

زوی کوگان، ۲۸ ساله، یک خاخام فوق‌ارتدوکس بود که یک فروشگاه مواد غذایی را در دبی اداره می‌کرد. از زمان عادی‌سازی روابط اسرائیل و امارات در سال ۲۰۲۰، بسیاری از اسرائیلی‌ها برای تجارت و گردشگری به این کشور سفر کرده‌اند.

امارات یک جامعه یهودی رو به رشد دارد که دارای کنیسه‌ها و کسب‌وکارهایی است که خدمات ویژه‌ای به یهودیان ارائه می‌دهند. کوگان یکی از اعضای جنبش حباد لوباویچ بود، یک شاخه برجسته و سخت‌گیر از یهودیت فوق‌ارتدوکس که مقر اصلی آن در محله کرون هایتز بروکلین، نیویورک قرار دارد. پیکر او در اسرائیل به خاک سپرده شد.

امارات عربی متحده که از هفت شیخ‌نشین تشکیل شده و حکومت آن متمرکز و خودکامه است، به ندرت احکام اعدام صادر می‌کند، اما در صورت تأیید نهایی، این احکام به‌سرعت اجرا می‌شوند. معمولاً در امارات اعدام‌ها با جوخه آتش انجام می‌شود.

یورونیوز فارسی



">
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 21:58



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 21:26



قطع بودجه توسط ترامپ روستاییان آمریکا را در تنگنا قرار داده است
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 18:12

قطع بودجه توسط ترامپ روستاییان آمریکا را در تنگنا قرار داده است

در پی تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای کاهش هزینه‌های فدرال، جوامع روستایی در آمریکا، به‌ویژه در ایالت‌هایی چون ویرجینیای غربی، به شدت آسیب دیده‌اند. این مساله به‌طور خاص روی زندگی کشاورزان خُرد تأثیر گذاشته است.

به گزارش «رویترز»، توقف برنامه‌هایی مانند «کمک به خرید غذای محلی» و «برنامه توافق تعاونی» که قرار بود امسال ۵۰۰ میلیون دلار به بانک‌های غذایی اختصاص دهد، همراه با بودجه‌های وزارت کشاورزی، وزارت بازرگانی، و سازمان کسب‌وکارهای کوچک آمریکا، موجب قطع زنجیره حمایتی اقتصادی در جوامع روستایی شده است. این برنامه‌ها برای چندین دهه‌ تکیه‌گاه مالی نهادهای محلی و کسب‌وکارهای خرد بوده‌اند.

افرادی که به این کمک‌ها وابسته بودند، اکنون با کاهش شدید درآمد و بدهی‌های فزاینده روبه‌رو هستند. ایالت‌هایی چون ویرجینیای غربی که بیش از نیمی از بودجه سالانه خود را از دولت فدرال تأمین می‌کنند، در برابر این کاهش‌ها بسیار آسیب‌پذیرند.

در نشست عمومی محلی در بکلی، جایی که هیچ‌یک از نمایندگان جمهوری‌خواهِ دعوت‌شده حضور نیافته بودند، مردم با خشم و اندوه درباره گرسنگی، فقر، و بی‌توجهی دولت صحبت کردند.

گزارش رویترز نشان می‌دهد که کاهش حمایت‌های فدرال، به ویژه در جوامع کم‌درآمد و وابسته به کشاورزی، نه تنها کسب‌وکارها را تهدید می‌کند، بلکه بر امنیت غذایی و آینده اجتماعی این مناطق نیز سایه انداخته است.

کاهش بودجه‌ها در حالی صورت می‌گیرد که برنامه‌های کمک‌های مالی فدرال که از طریق ایالت‌ها به پروژه‌های محلی تخصیص می‌یابند، برای چندین دهه‌ ستون فقرات توسعه در مناطق محروم آمریکا بوده‌اند.

این مدل تأمین مالی که در دهه ۱۹۶۰ با سیاست‌های ضد ‌فقر لیندون جانسون اوج گرفت، نه‌تنها منابع مالی حیاتی را به دست کشاورزان، مدارس و بانک‌های غذایی می‌رساند، بلکه موجب پیوند میان دولت فدرال و تخصص‌های محلی می‌شد. اکنون با حذف یا تعلیق این برنامه‌ها، بسیاری از پروژه‌های کوچک یا متکی به منابع محدود در معرض تعطیلی هستند.

به گفته رویترز، نهادهای ایالتی نیز توان جبران این کمبودها را ندارند. این موضوع نه‌تنها فشار اقتصادی بر خانواده‌ها و کسب‌وکارهای محلی را تشدید کرده، بلکه نوعی احساس خیانت در میان رأی‌دهندگانی ایجاد کرده است که در انتخابات پیشین به ترامپ اعتماد کردند.

العربیه فارسی



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 18:08



عفو بین‌الملل: نتانیاهو متهم به جنایت جنگی است و باید بازداشت شود
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 17:43

عفو بین‌الملل: نتانیاهو متهم به جنایت جنگی است و باید بازداشت شود

عفو بین‌الملل: در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، را دعوت کرده و قصد دارد روز چهارشنبه میزبان او در مجارستان باشد، اریکا گوئوارا-روساس، رئیس بخش تحقیقات جهانی، حمایت‌گری و سیاست‌گذاری سازمان عفو بین‌الملل، اظهار داشت:

«نخست‌وزیر نتانیاهو متهم به جنایت جنگی است و به استفاده از گرسنگی به‌عنوان روشی برای جنگ، حمله عمدی به غیرنظامیان، و جنایات علیه بشریت از جمله قتل، آزار و اذیت و سایر اقدامات غیرانسانی متهم شده است. مجارستان به‌عنوان یکی از کشورهای عضو «دیوان کیفری بین‌المللی» (ICC) موظف است در صورت سفر او به این کشور، وی را دستگیر کرده و به دیوان تحویل دهد. هر سفری که او به یک کشور عضو ICC انجام دهد و به دستگیری‌اش منجر نشود، اسرائیل را تشویق می‌کند تا جنایات بیشتری علیه فلسطینی‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین مرتکب شود.

دعوت اعلام‌شده از نتانیاهو باید به‌عنوان تلاشی ریاکارانه برای تضعیف دیوان کیفری بین‌المللی و فعالیت‌های آن تلقی شود و توهینی به قربانیان این جنایات است که برای عدالت به این دیوان چشم دوخته‌اند. دعوت مجارستان نشان‌دهنده بی‌احترامی به قوانین بین‌المللی است و تأیید می‌کند که جنایتکاران جنگی متهم که تحت تعقیب ICC هستند، در خیابان‌های یک کشور عضو اتحادیه اروپا مورد استقبال قرار می‌گیرند.

سفر نتانیاهو به مجارستان نباید به شاخصی برای آینده حقوق بشر در اروپا تبدیل شود. رهبران اروپا و جهان باید به سکوت و بی‌عملی شرم‌آور خود پایان دهند و از مجارستان بخواهند نتانیاهو را در جریان این سفر دستگیر کند؛ سفری که رنج قربانیان فلسطینی نسل‌کشی اسرائیل در غزه، جنایات جنگی در دیگر بخش‌های سرزمین‌های اشغالی فلسطین، و نظام ریشه‌دار آپارتاید علیه همه فلسطینی‌هایی که حقوقشان تحت کنترل اسرائیل است را به سخره می‌گیرد.

سازمان عفو بین‌الملل از دادستان ICC می‌خواهد که همه جنایات اسرائیل را مورد تحقیق و پیگرد قرار دهد. مجارستان نیز باید با به‌کارگیری اصول صلاحیت جهانی همین کار را انجام دهد. رهبران قدرتمندی مانند نتانیاهو که از سوی ICC به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت متهم شده‌اند، نباید دیگر از چشم‌انداز مصونیت دائمی برخوردار باشند.»

«دیوان کیفری بین‌المللی برای اطمینان از پاسخگویی در قبال قربانیان نسل‌کشی و دیگر جنایات تحت قوانین بین‌المللی تأسیس شد، تا جنایاتی که وجدان بشری را به لرزه درمی‌آورند، دیگر با مصونیت همراه نباشند و “هرگز دوباره” تکرار نشوند. در “به عدالت کشاندن قدرت”، ICC اکنون با واکنش جهانی از سوی رهبران قدرتمندی مواجه است که به دنبال تضعیف حاکمیت قانون بین‌المللی و از بین بردن امکان پاسخگویی برای قدرتمندان هستند.»

پیش‌زمینه
در نوامبر ۲۰۲۴، دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین، و محمد دیاب ابراهیم المصری، فرمانده گردان‌های القسام، را به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت صادر کرد.

از آن زمان، رهبران کشورهای عضو ICC از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا، مجارستان و لهستان اعلام کرده یا تلویحاً گفته‌اند که اگر بنیامین نتانیاهو به کشورهایشان سفر کند، او را دستگیر نخواهند کرد. ایالات متحده نیز تحریم‌هایی علیه کریم خان، دادستان ICC، وضع کرده است.

یکی از اصول بنیادین اساسنامه رم، که دیوان کیفری بین‌المللی بر اساس آن تأسیس شده، این است که همه افرادی که مشمول حکم بازداشت ICC هستند، باید بدون استناد به مصونیت، در صورتی که در حوزه قضایی کشورهای عضو ICC، از جمله در خاک آنها، حضور یابند، دستگیر و به دیوان تحویل داده شوند.



دولت آینده آلمان: زمان مجازات اوربان فرا رسیده است
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 15:50

دولت آینده آلمان: زمان مجازات اوربان فرا رسیده است

دولت آینده آلمان تصمیم دارد از اتحادیه اروپا بخواهد که در برخورد با کشورهایی که اصول و قوانین این اتحادیه را نادیده می‌گیرند، اقدام‌های جدی‌تری انجام دهد که این خواسته اشاره‌ای غیرمستقیم به مجارستان دارد.

بر اساس پیش‌نویس توافق دو حزب محافظه‌کار آلمان با حزب سوسیال دموکرات این کشور که پولیتیکو به آن دست یافته است، آن‌ها از اتحادیه اروپا خواهند خواست تا بودجه و حق رأی کشورهایی که اصول کلیدی و مهم این اتحادیه را نقض می‌کنند به حالت تعلیق درآورد.

با پیروزی محافظه‌کاران آلمان در آخرین انتخابات این کشور، نامزد آن‌ها، فریدریش مرتس با تشکیل یک ائتلاف می‌تواند صدر اعظم آینده آلمان شود. بنابراین محافظه‌کاران و حزب سوسیال دموکرات در تلاش هستند تا با توافق بر سر اصول اساسی به تشکیل یک ائتلاف دست یابند.

اگرچه در این پپش‌نویس نامی از مجارستان برده نشده است، اما به وضوح به بدترین ناقض اصول اتحادیه اروپا اشاره دارد، کشوری که در سال‌های گذشته به تضعیف دموکراسی، محدود کردن آزادی مطبوعات و کاهش استقلال قضات متهم شده است.

از همین رو نویسندگان پیش‌نویس توافق بلوک محافظه‌کاران به رهبری مرتس و حزب سوسیال دموکرات بر استفاده هرچه «منسجم‌تر» از ابزارهایی مانند تعلیق بودجه و حق رأی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای مهار کشوهای ناقض اصول اساسی این اتحادیه تأکید کرده‌اند.

در سال ۲۰۱۸، پارلمان اروپا به اجرای ماده ۷ علیه مجارستان به دلیل «نقض جدی» ارزش‌ها و حقوق اساسی اتحادیه اروپا رأی داده بود اما این روند که می‌تواند به تعلیق حق رأی مجارستان منجر شود، به دلیل اختلافات سیاسی میان کشورهای عضو این اتحادیه متوقف شد.

در سال ۲۰۲۲ نیز کمیسیون اروپا تصمیم گرفت حدود ۲۲ میلیارد یورو از بودجه مجارستان را مسدود کند، اقدامی که به دلیل نگرانی‌ها درباره حقوق بشر و استقلال قوه قضاییه صورت گرفت. با این حال، این نهاد اروپایی در سال گذشته میلادی بیش از ۱۰ میلیارد یورو از این مبلغ را آزاد کرد که با واکنش‌های منفی همراه شد.

یکی دیگر از نقاط اختلاف بین اتحادیه اروپا و بوداپست، نزدیکی ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان با روسیه بوده است، به‌طوری که بوداپست بارها از قدرت وتوی خود در اتحادیه اروپا برای مسدود کردن تحریم‌ها علیه اولیگارش‌ها و مقامات نظامی روسیه استفاده کرده است.

برای دور زدن حق وتوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، دولت آینده آلمان قصد دارد با ارائه پیشنهادی به اعضای این اتحادیه، در نحوه تصمیم‌گیری در این بلوک تغییراتی ایجاد کند، به گونه‌ای که در بعضی موضوعات خاص در سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا مانند اعمال تحریم‌ها نیازی به تأیید همه کشورها نباشد و به رأی اکثریت اکتفا شود.

توافق احزاب آلمانی برای اعمال فشار بر اتحادیه اروپا به منظور مقابله با کشورهایی مانند مجارستان، بخشی از یک مجموعه‌ توافقات موقت است که موضوعات متنوعی مانند مهاجرت، کنار گذاشتن زغال‌سنگ و هزینه‌های رفاهی را در بر می‌گیرد.

توافق نهایی بلوک محافظه‌کاران و حزب سوسیال دموکرات برای تشکیل این ائتلاف ممکن است در اواسط آوریل حاصل شود.

یورونیوز فارسی



پیام دادخواهی مادر بیژن کاظمی زندانی سیاسی
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 15:46

پیام دادخواهی مادر بیژن کاظمی زندانی سیاسی

هم‌وطنان‌عزیز
درود بر شما

با گذشت بیش از ۷۰ روز، پسرم هم‌چنان در بازداشت موقت به‌سر می‌برد و هم‌چنان محروم از تمامی حقوق انسانی و شهروندی‌اش.

در اولین روز فروردین، یکی از ضابطان پرونده‌ی بیژن از لرستان با من تماس گرفت. ۲۳ دقیقه مکالمه‌ تلفنی که نه تنها  ابهامی از وضعیت بیژن و بی‌خبری مطلق از او نزدود، بلکه بر شرایط مبهم، به زعم آن‌ها «پیچیده» و‌ نگران کننده‌‌اش‌ افزود.

عنوان اتهامی بیژن بنا به اظهار این ضابط امنیتی با آن‌چه پیش‌تر یکی دیگر از ضابطان پرونده در تهران عنوان کرده بود، در تعارض است؛ و‌ این در حالی‌است که هر دو ضابط، وابسته به یک نهاد، یعنی وزارت اطلاعات هستند. در خصوص  این که ضابط فعلی پرونده، وزارت اطلاعات است یا حفاظت  اطلاعات قوه‌ی قضائیه هم پاسخ صریحی دریافت نکردم و به تبع، این ابهام در مورد محل حبس بیژن نیز وجود دارد.

تنها نکته‌ی امیدوارکننده‌ی این تماس تلفنی، وعده‌ی ملاقات با پسرم بود که متاسفانه آن‌هم تا به حال عملی نشده‌است. بنابر این، چاره‌ای ندارم جز این که یک‌بار دیگر دست یاری برای دادخواهی به سوی هم‌وطنان‌ عزیزم دراز کنم و از  شما مردم شریف ایران بخواهم صدای یک مادر دادخواه و بی‌گناهی فرزندش باشید.

این اولین بار نیست که بیژن نوروز را در حبس  سپری می‌کند. او سال ۱۴۰۰ را نیز در زندان آغاز کرد. امسال اما، روز تولدش، چهارم فروردین ماه هم پشت آن دیوارهای بلند بود. دیوارهائی که برای بیژن ناآشنا نیستند.

او  فقط دو سال سن داشت که سردی میله‌های زندان را حس کرد… وقتی به‌زور او را از پدرش که آن‌سوی میله‌ها بود، جدا می‌کردند… حالا بیژن ۷۱ روز است که آن‌سوی میله‌هاست، ۷۱ روز بی‌خبری مطلق و  مايیم و‌ سردی میله‌ها که هر لحظه تا اعماق وجودمان را می‌سوزاند.
لطفن صدای ما باشید.

سپاسگزارم
#صدای_بیژن_کاظمی_باشیم



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 14:22



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 13:52



شاید آخرین نماز! / احمد پورمندی
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 13:22

شاید آخرین نماز! / احمد پورمندی

امروز خامنه ای آخرین نماز عید فطر را خواند. معمولا چیدن مقامات در صف اول نماز، مثل مراسم سان و رژه روس ها در دوران شوروی، معانی خاصی دارد. این بار سید حسن خمینی در کنار پزشکیان و بعد از فردی که ظاهرا محافظ یا پزشک خامنه ایست، نزدیک ترین مکان به رهبر را اشغال کرد. سمت راست رهبر به قالیباف رسید. اژه ای با سه سر فاصله، در کنار سلامی و رادان قرار گرفت و تیم سرداران با نقدی تکمیل شد. برادران لاریجانی هم در صف اول حضور یافتند.باقی سرداران به صف دوم به بعد منتقل شدند. از سران ارتش هم در صف اول نشانی دیده نمی شود.، اما حضور سه فرمانده سپاه، بسیج و نیروی انتظامی در صف اول را می توان نسخه تصویری و نمادین سخنرانی ویژه عید خامنه ای هم دانست.

خامنه ای در این سخنرانی توجه حامیانش را به دو خطر جلب کرد: خطر شرارت از خارج و خطر فتنه در داخل!

در مورد شرارت از خارج، شیر گر نظام، تاکتیک غرش و نالش را در پیش گرفت: بعید است حمله ای اتفاق بیفتد، اما اگر زدند، محکم جواب می دهیم! یعنی که ته دل امت حزب الله محکم باشد، انشاالله حمله ای در کار نخواهد بود!

تاکید خامنه ای بر احتمال فتنه در داخل اما، حاوی یک پیام جدی است. پیام این است که صدای رسیدن کارد به استخوان ها را شنیده ام و می دانم که هر لحظه ممکن است بلند شوید و فتنه بر پاکنید، اما مطمئن باشید که همین مثلث سلامی-رادان- نقدی، اگر حفظ نظام اقتضا کند، نه با ساچمه و گلوله پلاستیکی، بلکه با توپ و تانک به خدمت شما خواهند رسید.

فتنه، سالها اسم رمز جنبش سبز بود. بعد از جنبش مهسا، فتنه و فتنه زاده، سرجمع «فتنه» نامیده شدند. خامنه ای احتمالا می داند « تا سه نشه، بازی نشه!» و به قول آلمانی ها « همه چیزهای خوب، سه تایی هستند!» و اگر فتنه ۳ در بگیرد، می تواند دودمانش را بر باد بدهد، برای همین حتی در نماز عید هم نمی تواند ترس خود را پنهان کند و از فتنه گر خواندن ملتی که بنا به آمار خود رژیم، نزدیک ۹۰ درصدش حکومت او را نمی خواهد، خود داری کند.

خامنه ای با فتنه گر خواندن ملت در نماز عید، شمشیر را از رو بسته است. پاسخ مردم ایران اما روز به روز روشن تر شده است: برای فتنه گری در این کشور دیگر جایی نیست. وقت کمی داری تا صندلی فتنه گری را ترک کنی و از سر راه ملت کنار بروی، پیش از آنکه کشور را مثل محمد رضا شاه در گرداب یک انقلاب غرق کنی، بعد از این آخرین نماز، گورت را گم کن!
تلگرام نویسنده
t.me/apurmandi



افزایش ۷۰ درصدی قیمت‌ها در صنایع غذایی
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 12:04

افزایش ۷۰ درصدی قیمت‌ها در صنایع غذایی

عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق اصناف ایران گفت: افزایش هزینه بسته‌بندی کالا گاه تا ۲۰۰ درصد و افزایش ۵۵ درصدی هزینه حمل و نقل در سال ۱۴۰۳ به افزایش بیش از ۷۰ درصدی قیمت‌ها در صنایع غذایی در سال ۱۴۰۳ انجامید.

احمدرضا بخشی، عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق اصناف ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا دلایل افزایش بیش از ۷۰ درصدی قیمت‌ها در صنایع غذایی کشور در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد و گفت: این افزایش قیمت به چند دلیل اتفاق افتاد؛ تغییر نرخ ارز تخصیصی به تولید، گوناگونی سامانه‌ها و مشکلات برآمده از آنها برای واردکنندگان، قانون مالیات بر ارزش افزوده و افزایش هزینه بسته‌بندی کالا گاه تا ۲۰۰ درصد و افزایش ۵۵ درصدی هزینه حمل و نقل شماری از این دلایل هستند که هزینه تمام‌شده تولید و تامین مواد غذایی را افزایش داده‌اند.

وی افزود: به این مشکلات طولانی شدن زمان تامین ارز واردات مواد اولیه تولید را هم بیفزایید، اتفاقی که زمان خواب پول بازرگان را افزایش داده و به دلیل تورم به کاهش ارزش پول او می‌انجامد، ما روزانه در حال از دست دادن ارزش پول ملی خود هستیم و مجموع عوامل یادشده سبب شده که هزینه تولید در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ نسبت به نیمه نخست سال گران‌تر شود.

بخشی اظهار کرد: این افزایش قیمت ۷۰ درصدی در حالی حادث شده که در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد تقارن نوروز و ماه رمضان بودیم و این همزمانی تقاضا برای انواع مواد غذایی را نسبت به زمان مشابه سال ۱۴۰۲ به میزان چشمگیری افزایش داد.

عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق اصناف ایران در ادامه به موضوع مالیات بر ارزش افزوده پرداخت و گفت: اکنون تمام صنوف کشور موظف شده‌اند مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت کنند، در حالی که اولا مالیات بر ارزش افزوده یک قانون اروپایی امریکایی است و در کشور ما هم دارد انجام می‌شود و ثانیا در هر نقطه‌ای از دنیا که قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرا می‌شود، از مواد غذایی این مالیات گرفته نمی‌شود.

وی اضافه کرد: استفاده از خدمات رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها مشمول مالیات بر ارزش افزوده می‌شود زیرا در این دو مکان مشتری غیر از ماده غذایی خدمات مختص به آماده‌سازی غذا را هم دریافت می‌کند اما وقتی مشتری مواد غذایی را از فروشگاه‌های عرضه‌کننده مانند سوپرمارکت و قصابی و از این قبیل می‌خرد خدمتی دریافت نمی‌کند که به ازای آن ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده باشد بنابراین دریافت مالیات بر ارزش افزوده از خریدار مواد غذایی با روح این قانون سنخیت ندارد.

بخشی تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده از مواد غذایی و دارو باید حذف شود زیرا مصرف این دو گروه کالایی امنیت غذایی و سلامت جامعه را تامین می‌کند.



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 10:13



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 9:52



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 9:23



واکنش خامنه‌ای به تهدید ترامپ: حمله نظامی را محتمل نمی‌دانم
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 9:15

واکنش خامنه‌ای به تهدید ترامپ: حمله نظامی را محتمل نمی‌دانم

علی خامنه‌ای روز دوشنبه هشدار داد که اگر آمریکا به تهدید رئیس‌جمهور دونالد ترامپ مبنی بر بمباران ایران عمل کند، پاسخ محکمی دریافت خواهد کرد.

ترامپ روز یکشنبه با تکرار تهدیدات خود اعلام کرد در صورت عدم پذیرش پیشنهاد مذاکره، ایران بمباران خواهد شد. ‌رئیس جمهور آمریکا اوایل مارس در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، ایران را دعوت به مذاکره کرده بود.

خامنه‌ای روز دوشنبه در نماز عید فطر در تهران گفت: “دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی همواره وجود داشته است. آنها تهدید به حمله می‌کنند که ما آن را بسیار محتمل نمی‌دانیم، اما اگر مرتکب هرگونه شرارتی شوند، قطعاً پاسخ محکم متقابلی دریافت خواهند کرد.”

او افزود: “و اگر قصد ایجاد فتنه در داخل کشور را داشته باشند مانند سال‌های گذشته، این بار مردم ایران خود با آنها برخورد خواهند کرد.”

هفته گذشته ایران به نامه رئیس جمهور آمریکا پاسخ داد. مسعود پزشکیان، رئیس جمهور روز یکشنبه تأکید کرد تهران مذاکره مستقیم با واشنگتن را نخواهد داشت، اما طبق دستور آیت‌الله خامنه‌ای آماده ادامه مذاکرات به صورت غیرمستقیم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اسماعیل بقایی نیز روز یکشنبه در توییتی نوشت: “تهدید آشکار ‘بمباران’ ایران توسط یک رئیس‌دولت، توهینی شوک‌آور به اساس صلح و امنیت بین‌المللی است. خشونت، خشونت می‌آفریند و صلح، صلح را. آمریکا می‌تواند مسیر را انتخاب و عواقب آن را بپذیرد.”

ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود (۲۰۱۷-۲۰۲۱) آمریکا را از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران با قدرت‌های جهانی خارج کرد. این توافق محدودیت‌های سختی بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها اعمال می‌کرد. ترامپ همچنین تحریم‌های گسترده آمریکا علیه ایران را بازگرداند.

از آن زمان، ایران از محدودیت‌های این توافق در زمینه غنی‌سازی اورانیوم فراتر رفته است.

قدرت‌های غربی ایران را متهم می‌کنند که با غنی‌سازی اورانیوم تا سطح استفاده نظامی، در پی دستیابی پنهانی به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای است. تهران تأکید دارد برنامه هسته‌ای آن کاملاً برای مقاصد صلح‌آمیز انرژی است.



-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 9:00



نه، من نمی‌توانم دروغ بگویم! / رحیم قمیشی
-
iran-emrooz.net | Mon, 31.03.2025, 8:56

نه، من نمی‌توانم دروغ بگویم! / رحیم قمیشی

همیشه در تعطیلات عید نوروز کم کار بوده‌ام، شاید از سر تنبلی!
اما این بار تنبلی‌ای در کار نبوده.
دو هفته است تعهد سپرده‌ام برای برخورداری از آزادی موقت، چیزی ننویسم.
اما هر چه فکرش را می‌کنم، می‌بینم نمی‌توانم...
نه، من این آزادی را نمی‌خواهم!
من نمی‌خواهم بین من و دوستان شهیدم، فرسنگ‌ها فاصله بیفتد.
نمی‌خواهم آن دنیا دوستانم  مسخره‌ام کنند؛ چقدر ترسو بودم.
نمی‌خواهم از آنها خجالت بکشم...
پا روی حقیقت بگذارم تا نفس بکشم!
نه! من این آزادی را نمی‌خواهم.
آقای قاضی، آقای بازجو، من دروغ گفتم نمی‌نویسم!
آمدم توبه کنم از دروغم.
من نمی‌توانم ننویسم، وقتی فکر می‌کنم اگر دوستان شهیدم زنده بودند این روزها یک ثانیه هم آرام نداشتند.

به بازجویم گفتم؛ یعنی شهدا همین روزها را برای مردم ما خواسته بودند!؟
من چشم‌بند ضخیمی روی چشم‌هایم بود و نمی‌توانستم ببینم عکس‌العملش چیست، فقط متوجه شدم خیلی مکث کرد.
حس کردم او هم مثل من بغض کرده...
بالاخره گفت: نه!
دیگر بغضم شکست.
گفتم مگر ما چه می‌گوییم!؟
ما صدها هزار شهید ندادیم تا به امروز برسیم!!
ما آن نوجوان‌های نازنین مجروح را وسط میدان تنها نگذاشتیم که به این روزها برسیم.
من به آن نوجوان‌ها بدهکارم، من نمی‌توانم آن لحظه‌ای را که تیرخلاص می‌خوردند را تجسم کنم.
ولی آنها تیر خلاص خوردند.
بازجویم ساکت شده بود...
- چرا شما نمی‌فهمید نه فقط من، همه مردم ایران خود را بدهکار آنها می‌دانند.
ما نمی‌خواهیم دزدی‌ها را ببینیم و ساکت باشیم.
ما نمی‌خواهیم باور کنیم مصلحت نظام آنست که مردم فقیر باشند و هر روز فقیرتر شوند.
ما نمی‌خواهیم باور کنیم بیگناهان در نظام برآمده از شهدا به زندان می‌افتند!
ما نمی‌خواهیم قبول کنیم همه آن شهدا برای “هیچ” شهید شدند، برای تداوم ظلم و ناکارآمدی...
خجالت می‌کشیدم در حین بازجویی گریه کنم، اما دست خودم نبود.
-آخر چطور دلتان آمد ایثارگران را بزنید؟
چطور دلتان آمد خانه‌ام را به هم بریزید!
فقط بگویید دنبال چه می‌گشتید!؟
دفترچه‌های خاطرات دخترم و پسرم قرار بود چه داشته باشد؟
لابلای کتاب‌هایم قرار بود چه چیزی پنهان باشد؟
خانه را زیر و رو کردید، چه پیدا کردید؟
از خواهر شهید شرم نکردید کمد لباس‌های خوابش را به هم ریختید..
اسناد ارتباط ما را با نتانیاهو می‌خواستید پیدا کنید؟!
خجالت نمی‌کشیدید فردایش اعلام کنید نتانیاهو ایثارگران و خانواده‌های شهدا را هم جذب کرده؟

نه، من نمی‌توانم دروغ بگویم!
من به قاضی هم دروغ نخواهم گفت...
من نمی‌گذارم شهدا را مصادره کنید.
چه کسی گفته شهدا رفتند تا به امروز برسیم؟
چه کسی گفته شهدا خواستند دیکتاتوری در کشور باشد؟
دزدی و گرانی و بیکاری و جنگ توجیه شود، که نمی‌شود کاری کرد!
چه کسی گفته وقتی اکثر مردم چیزی را می‌خواهند، شهدا ممکن است مخالف آن باشند!
نه، من نمی‌توانم دروغ بگویم!
شهدا همان چیزی را می‌خواستند که امروز اکثر مردم می‌خواهند.
ایثارگران و خانواده‌های شهدا خود را مدیون همین مردم می‌دانند.
افتخار ما نوکری این مردم است، نه نوکری قدرت.
مرا اعدام هم کنید، همه ما را حذف کنید، چیزی بر عمر حکومت‌تان اضافه نمی‌شود، شما رسوا بودید، رسواتر می‌شوید!

آمدم تا صادقانه بگویم
نه پشیمانم
نه قرار است سکوت کنم
نه پیمانم را با شهدا فراموش می‌کنم
“ایران” باید همانطور باشد که مردم می‌خواهند.
ایران برای هیچکس نیست.
نه هیچ گروه اقلیت اسلحه به‌دستی
نه گروهی که زندان دارند و بازداشتگاه
نه گروهی که خود را نمایندگان خدا می‌دانند
ایران برای همه مردم ایران است...
و من دست تک‌تک آن مردم را می‌بوسم
که با وجود همه سختی‌ها
همچنان می‌بخشندمان
همچنان امیدوارند
همچنان صلح‌دوستند
و همچنان به فرزندان‌شان اعتماد می‌کنند.
و باز ما را در آغوش می‌گیرند
و به ما امید می‌دهند؛
ایران ساخته خواهد شد
با دستان فرزندان خودش
بدون دخالت هیچ قدرت خارجی.
و “قانون” در این کشور برقرار خواهد شد.
و صداقت اصل مهم زندگی خواهد بود
ما با “راستی” ایران را خواهیم ساخت...

نه!
من نمی‌توانم دروغ بگویم...

تلگرام نویسنده
@ghomeishi3



مظنونان سوری‌تبار و فلسطینی‌تبار در شلیک موشک از لبنان به اسرائیل نقش داشتند
-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 23:22

مظنونان سوری‌تبار و فلسطینی‌تبار در شلیک موشک از لبنان به اسرائیل نقش داشتند

ارتش لبنان روز یکشنبه چند فرد مظنون به شلیک موشک به سوی اسرائیل را بازداشت کرد. یک منبع امنیتی به «العربیه» گفت این افراد که تابعیت سوری و فلسطینی دارند، به اتهام مشارکت در حملات راکتی اخیر بازداشت شده‌اند.

این منبع تأکید کرد ارتش لبنان با هر گروهی که بخواهد آتش‌بس بین لبنان و اسرائیل را نقض کند، قاطعانه برخورد خواهد کرد و گشت‌زنی‌های مرزی این نیروها در طول شبانه‌روز ادامه دارد.


ارتش لبنان پیش‌تر در روز جمعه اعلام کرده بود محل شلیک راکت‌ها به سوی اسرائیل را در منطقه «قعقعیة الجسر» در جنوب کشور شناسایی کرده و تحقیقات برای شناسایی عاملان این حمله را آغاز کرده است.

رودولف هیكل، فرمانده ارتش لبنان، نیز روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرده بود که شلیک راکت‌ها به سود اسرائیل تمام می‌شود. او گفت ارتش همچنان در حال انجام تحقیقات است و تعدادی از مظنونان نیز تحت بازجویی قرار دارند.

هیكل همچنین با اشاره به موانع پیش‌روی ارتش برای کنترل کامل مناطق مرزی، تصریح کرد تنها مانع در مسیر تقویت استقرار ارتش لبنان، حضور اسرائیل در نقاطی از خاک لبنان است.

ارتش اسرائیل چندی پیش‌ مناطقی در جنوب لبنان و منطقه ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار داده بود؛ حمله‌ای که به گفته مقام‌های اسرائیلی، در واکنش به شلیک راکت به‌سوی شهر کریات شمونا در شمال اسرائیل انجام شد.

العربیه فارسی



-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 22:06



-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 20:24



سه دانشمند منتقد ترامپ در دانشگاه ییل، آمریکا را ترک می‌کنند
-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 18:46

سه دانشمند منتقد ترامپ در دانشگاه ییل، آمریکا را ترک می‌کنند

رسانه ‌آلمانی سایت‌آنلاین گزارش داده که سه دانشمند برجسته دانشگاه آمریکایی ییل که دیدگاه انتقادی نسبت به دونالد ترامپ؛ رئیس‌جمهور ایالات متحده دارند، از قصد خود برای ترک آمریکا خبر داده‌اند.

تیموتی اسنایدر و مارسی شور؛ پژوهشگران تاریخ و جیسن استنلی؛ محقق در زمینه فاشیسم اعلام کرده‌اند که به کانادا خواهند رفت. استنلی در گفت‌وگو با این رسانه، دلیل تصمیم خود را “تحولات سیاسی در ایالات متحده” عنوان کرد و گفت که محرک این تصمیم، “فشار دولت آمریکا بر دانشگاه کلمبیا در نیویورک و واکنش این دانشگاه” بوده است.

این محقق در زمینه فاشیسم با اشاره به وضعیت سیاسی در آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا او شرایط کنونی در کشور را فاشیستی می‌داند، گفت: «بله، البته. دیگر باید از چه واژه‌هایی استفاده کنیم؟» او با بیان این که “فاشیسم صرفا یک ناسزا نیست، بلکه مفهومی است که به درک واقعیت کمک می‌کند” گفت: «آنچه اکنون می‌بینیم فاشیسم است.»

مارسی شور، که همسر اسنایدر است نیز در گفت‌وگو با روزنامه “تورنتو تودی” با بیان این که مقصد مهاجرت آن‌ها کانادا خواهد بود افزود: «البته فاجعه آمریکایی در تصمیم نهایی ما نقش داشته است.» او همچنین با اشاره به تحولات سیاسی در آمریکا پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید گفت که “نگران است که یک جنگ داخلی در راه باشد”.

فشار بر دانشگاه کلمبیا: “اذیت و آزار محض”

جیسن استنلی محقق در زمینه فاشیسم در گفت‌وگو با رسانه آلمانی سایت‌آنلاین گفت هنگامی که دانشگاه کلمبیا “ثابت کرد که بزدل‌ است” او متوجه شد که این فشارها در دانشگاه‌های دیگر نیز ادامه خواهند یافت و از این رو تصمیم گرفت دانشگاه ییل را ترک کند. به گفته او تهدید دولت به قطع کمک‌های فدرال به دانشگاه، “هیچ پایه و اساس حقوقی نداشت”.

او در ادامه گفت: «این فقط اذیت و آزار محض بود. و [دانشگاه] کلمبیا چه می‌کند؟ آن‌ها هر چه خواسته شود، اطاعت می‌کند.»

دانشگاه کلمبیا هفته گذشته پذیرفت که در دستورالعمل‌های خود برای اعتراضات، قوانین امنیتی و بخش مطالعات خاورمیانه به‌طور گسترده‌ای بازنگری کند. پیش از آن، دولت آمریکا گفته بود تنها در صورت اعمال تغییرات گسترده، ۴۰۰ میلیون دلار کمک فدرال به این دانشگاه را آزاد خواهد کرد.

دولت ترامپ دانشگاه کلمبیا را متهم کرده بود که در زمان اعتراضات، از دانشجویان یهودی در برابر آزار و تهدید در محوطه دانشگاه به اندازه کافی محافظت نکرده است. در بهار گذشته، این دانشگاه به صحنه اعتراضات گسترده طرفداران فلسطینی‌ها تبدیل شده بود.


دویچه وله فارسی



-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 17:39



-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 14:13



مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر رسید
-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 13:55

مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر رسید

مصرف بنزین کشور در روز گذشته (شنبه، نهم فروردین‌ماه) به ۱۴۴ میلیون لیتر رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال (نهم فروردین ۱۴۰۳)، ۱۵ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، بر اساس آمار ارائه شده از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، دیروز (شنبه، نهم فروردین) در مجموع ۱۴۴ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شد که این رقم در مقایسه با ۱۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر مدت مشابه پارسال (نهم فروردین ۱۴۰۳) ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر، معادل ۱۵ درصد افزایش یافته است.

میانگین مصرف روزانه بنزین در فاصله روزهای یکم تا نهم فروردین امسال ۱۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بوده است، همچنین مصرف بنزین کشور در روزهای هفتم و هشتم فروردین ۱۴۰۴ به ترتیب ۱۳۹ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر و ۱۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر گزارش شده است.



پزشکیان: ادامه مسیر مذاکره را نوع رفتار آمریکایی‌ها مشخص می‌کند
-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 13:53

پزشکیان: ادامه مسیر مذاکره را نوع رفتار آمریکایی‌ها مشخص می‌کند

پزشکیان با اشاره به اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به نامه رئیس جمهور آمریکا، از طریق کشور عمان به دست آنها رسیده است، گفت: در این پاسخ اگر چه موضوع مذاکره مستقیم میان دو طرف رد شده، اما عنوان شده مسیر مذاکره غیرمستقیم باز است.

به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» روز یکشنبه در جلسه هیات دولت، افزود: «در پاسخ نامه تاکید شده است که ایران هیچ‌گاه از مذاکره پرهیز نداشته و این فقط بدعهدی‌ها بوده که باعث بروز مشکل در این مسیر شده که باید جبران شده و اعتمادها بازسازی شوند؛ این، نوع رفتار آمریکایی‌هاست که ادامه مسیر مذاکره را مشخص می‌کند.»



ایران قهرمان واترپلو زیر ۲۰ سال آسیا شد
-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 13:46

ایران قهرمان واترپلو زیر ۲۰ سال آسیا شد

تیم ملی واترپلو جوانان ایران با پیروزی مقابل چین، عنوان قهرمانی رقابت‌های زیر ۲۰ سال آسیا را به دست آورد.

به گزارش ایرنا، تیم‌های ملی واترپلو جوانان ایران و چین در دیدار فینال مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۵ در سنگاپور به مصاف یکدیگر رفتند که ملی‌پوشان ایران با ارائه نمایشی درخشان و برتری ۱۵-۱۱، فاتح این رقابت‌ها شدند.

این پیروزی در حالی به دست آمد که ایران در مرحله گروهی، در دیداری نزدیک ۱۳-۱۱ مقابل چین شکست خورده بود اما در فینال با بازی کم‌نقص، انتقام آن دیدار را گرفت و قهرمان شد.

تیم ملی واترپلوی جوانان ایران همچنین با راهیابی به جمع چهار تیم برتر، سهمیه حضور در مسابقات جهانی را نیز بدست آورده است.

تیم ملی واترپلو جوانان ایران در اولین بازی مرحله گروهی، سریلانکا را ۴۰-۱ شکست داد. در دیدار دوم، ۱۳-۱۱ مغلوب چین شد و در بازی سوم، مالزی را ۲۸-۶ از پیش رو برداشت. در مرحله یک‌چهارم نهایی، برابر ازبکستان ۳۲-۷ به پیروزی رسید. سپس در نیمه‌نهایی، با نتیجه ۱۵-۱۰ سنگاپور میزبان را مغلوب کرد و به فینال راه یافت.

بازیکنان:
۱. امیرحسین امیریان
۲. آرمان شمس
۳. سهیل پرگاری
۴. فربد برقعی
۵. علی شعبانیان
۶. سالار هاشمی
۷. علی ابوالقاسمی
۸. آروین ممیزسیاهکل
۹. سیدارسا میرکریمی
۱۰. محمدامین سهیلی
۱۱. مهراب گلستان‌راد
۱۲. عرشیا عبداللهی‌فر
۱۳. سیدمحمدامین معصومی
۱۴. محمدمهدی جعفری

کادر فنی و مسئولین تیم:
۱۵. مرتضی محسنی – سرپرست تیم
۱۶. علی پیروزخواه – سرمربی
۱۷. امیرمحمد ماندنی میرآبادی – مربی
۱۸. حمید قدسی‌نژاد – مربی
۱۹. دژان میلوکوویچ – مدیر فنی



سخنگوی دولت: مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در دستور کار قرار گرفت
-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 10:43

سخنگوی دولت: مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در دستور کار قرار گرفت

سخنگوی دولت با اشاره به ارسال پاسخ ایران به درخواست مذاکره آمریکا، نوشت: روند دیپلماسی ادامه دارد.

به گزارش گروه سیاسی ایرنا، فاطمه مهاجرانی امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس در پیامی با اشاره به ارسال پاسخ ایران به نامه آمریکا در روزهای گذشته، نوشت: «پاسخ ایران به نامه ارسالی تهیه و تحویل داده شد. در همین راستا، مسیر مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا در دستور کار قرار گرفته و روند دیپلماسی ادامه دارد.»

«سیدعباس عراقچی»، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هفتم فروردین ماه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره زمان پاسخگویی تهران به نامه ارسال شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت: پاسخ رسمی ایران به نامه آقای ترامپ دیروز ( چهارشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۴) به طور مقتضی و از طریق کشور عمان ارسال شد.

وزیر خارجه ادامه داد: این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن نقطه‌نظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.

عراقچی تاکید کرد : سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته، می‌تواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.



-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 7:50



-
iran-emrooz.net | Sun, 30.03.2025, 7:26



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 22:43



حماس طرح آتش‌بس در غزه را پذیرفت
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 21:56

حماس طرح آتش‌بس در غزه را پذیرفت

یک مقام ارشد حماس روز شنبه اعلام کرد که این گروه طرح آتش‌بس در غزه را که دو روز پیش از میانجی‌گران مصری و قطری دریافت کرده بود، پذیرفته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خلیل الحی، عضو ارشد حماس که تیم مذاکره‌کننده این گروه در گفت‌وگوهای غیرمستقیم برای آتش‌بس در جنگ غزه را رهبری می‌کند، در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «دو روز پیش، طرحی از میانجی‌گران در مصر و قطر دریافت کردیم. ما با آن برخورد مثبتی داشتیم و آن را پذیرفتیم.»

وی افزود: «امیدواریم که رژیم اشغالگر (اسرائیل) این طرح را نقض نکند.»

به گفته منابع امنیتی که روز پنجشنبه با رویترز صحبت کردند، مصر نشانه‌های مثبتی از اسرائیل درباره یک طرح جدید آتش‌بس دریافت کرده که شامل یک مرحله انتقالی می‌شود. این منابع گفتند که بر اساس این طرح، حماس موظف است هر هفته پنج گروگان اسرائیلی را آزاد کند. 

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که بر اساس طرح دریافتی از میانجی‌گران، مشورت‌هایی انجام داده و یک پیشنهاد متقابل را با هماهنگی کامل آمریکا به میانجی‌گران ارائه کرده است. رویترز از دفتر نخست‌وزیر اسرائیل پرسید که آیا آنها نیز با طرح آتش‌بس موافقت کرده‌اند، اما این دفتر بلافاصله پاسخی نداد. 

آتش‌بس مرحله‌ای

مرحله اول آتش‌بس بین اسرائیل و حماس پس از ۱۵ ماه جنگ در ۱۹ ژانویه به اجرا درآمد و شامل توقف درگیری‌ها، آزادی برخی از گروگان‌های اسرائیلی در اختیار حماس و آزادی برخی زندانیان فلسطینی بود. 

مرحله دوم این توافق سه‌مرحله‌ای، بر آزادی باقی‌مانده گروگان‌ها و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه متمرکز است. حماس تأکید دارد که هر طرحی باید اجرای مرحله دوم را ممکن کند، در حالی که اسرائیل پیشنهاد داده مرحله اول ۴۲ روزه تمدید شود. 

در پاسخ به درخواست‌های اسرائیل و آمریکا برای خلع سلاح حماس، الحی گفت که زرادخانه این گروه یک خط قرمز است و تا زمانی که «اشغالگران صهیونیست» وجود دارند، حماس سلاح خود را زمین نخواهد گذاشت. اسرائیل و آمریکا می‌گویند که حماس نباید در ترتیبات پس از جنگ غزه نقشی داشته باشد. 

ادامه حملات اسرائیل

مقامات بهداشتی فلسطین روز شنبه گزارش دادند که حملات نظامی اسرائیل به غزه ادامه یافته و دست‌کم ۲۰ فلسطینی در نقاط مختلف این منطقه کشته شده‌اند. ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که فعالیت زمینی خود را در محله «جنینه» در منطقه رفح آغاز کرده تا «منطقه امنیتی» در جنوب غزه را گسترش دهد. 

در ۱۸ مارس، اسرائیل بمباران و عملیات زمینی در غزه را از سر گرفت و گفت که این اقدام برای افزایش فشار بر حماس جهت آزادی گروگان‌ها انجام شده است. از آن زمان، این رژیم به ده‌ها هزار ساکن در چندین منطقه شمال و جنوب غزه دستور تخلیه داده و به شلیک راکت به سمت سرزمین‌های اشغالی اشاره کرده است. 

مقامات فلسطینی می‌گویند که بیش از ۵۰ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند. اسرائیل این تهاجم را پس از حمله هزاران مسلح تحت رهبری حماس به جوامع جنوبی اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز کرد که بر اساس آمار اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به عنوان گروگان گرفته شدند. 



انفجار یک لیموزین متعلق به کاروان خودرویی ولادیمیر پوتین
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 20:38

انفجار یک لیموزین متعلق به کاروان خودرویی ولادیمیر پوتین

خودروی ۲۷۵ هزار پوندی «آوروس سنات» (Aurus Senat) متعلق به پوتین، در خیابانی در شمال مقر سرویس مخفی روسیه (FSB) در لوبیانکای مسکو شعله‌ور شد. گفته می‌شود که این خودرو متعلق به «اداره‌ی مدیریت املاک ریاست‌جمهوری» پوتین است، اما گزارش‌ها هنوز مشخص نکرده‌اند که هنگام وقوع این حادثه‌ی شوکه‌کننده چه کسی داخل خودرو بوده است.

این دیکتاتور ۷۲ ساله معمولاً از خودروهای ساخت روسیه استفاده می‌کند و در برخی موارد لیموزین‌هایی را به کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی، هدیه داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که سرنشینان خودرو آسیبی ندیده‌اند.

به طور جداگانه، تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد مأموران گارد تشریفاتی در شهر مورمانسک، هنگام انتظار برای ادای احترام به مقبره‌ی سرباز گمنام، توسط مأموران سرویس حفاظت فدرال (FSO) از نظر حمل سلاح یا مواد منفجره به دقت تفتیش می‌شوند.

بر اساس گزارش‌ها، در شرایطی که ترس از سوءقصد به پوتین از سوی نیروهای خودی شدت گرفته، خشاب‌های اسلحه‌ی این سربازان خارج شده و درون لوله‌ی تفنگ‌ها نیز مسدود شده است. تمامی اعضای گارد افتخاری روسیه تحت بازرسی قرار گرفته‌اند.

پوتین اخیراً با سوار شدن به زیردریایی هسته‌ای آرخانگلسک اعلام کرد: «مدتی پیش گفتم که آن‌ها [اوکراین] را به نابودی خواهیم کشاند — حالا به نظر می‌رسد که کارشان را تمام خواهیم کرد.» 

تشدید تدابیر امنیتی هم‌زمان با افزایش نارضایتی از جنگ با اوکراین 

اوایل این هفته، نشانه‌ی دیگری از نگرانی‌های شدید درباره‌ی امنیت پوتین در میانه‌ی جنگ نامحبوب او با اوکراین مشاهده شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مأموران سرویس حفاظت فدرال (FSO) در حال بررسی و باز کردن دریچه‌های فاضلاب در نزدیکی محلی در مسکو بودند که پوتین در آنجا سخنرانی داشت، تا از وجود بمب احتمالی اطمینان حاصل کنند.

چندی پیش، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، پیش‌بینی کرد که پوتین «به‌زودی خواهد مرد و این یک واقعیت است».

در سال ۲۰۲۲، کرملین مجبور شد شایعاتی را کنترل کند که ادعا می‌کردند پوتین پس از افتادن از پله‌ها دچار حادثه شده است. گفته می‌شد که او در اثر این سقوط، به دلیل ابتلا به «سرطان معده و روده»، به‌طور غیرارادی کنترل روده‌های خود را از دست داده است.

گمانه‌زنی‌ها درباره‌ی وخامت حال پوتین 

حضورهای اخیر پوتین در انظار عمومی و جلسات او در کرملین، شایعات گسترده‌ای درباره‌ی وخامت وضعیت سلامتی او برانگیخته است.

مشاهده‌ی جای زخمی روی گردن او باعث شده که برخی گمان کنند وی تحت درمان سرطان تیروئید قرار گرفته است.

سال گذشته، کانال تلگرامی General SVR که به انتشار گمانه‌زنی درباره‌ی وضعیت سلامتی پوتین مشهور است، ادعایی شوکه‌کننده مطرح کرد و گفت که او دچار حمله‌ی قلبی شده است.

به گفته‌ی این کانال، پزشکان موفق شدند او را احیا کرده و سپس به بخش مراقبت‌های ویژه در اقامتگاه رسمی‌اش منتقل کنند.



قاضی آمریکایی اخراج دانشجوی ترکیه‌ای را متوقف کرد
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 18:54

قاضی آمریکایی اخراج دانشجوی ترکیه‌ای را متوقف کرد

یک قاضی فدرال در ایالت ماساچوست روز جمعه اخراج یک دانشجوی دکتری ترکیه‌ای از دانشگاه تافتس را به‌طور موقت ممنوع کرد. این دانشجو در جنگ اسرائیل در غزه از فلسطینی‌ها حمایت کرده بود و این هفته توسط مقامات مهاجرتی ایالات متحده بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رومیسا اوزتورک، ۳۰ ساله، روز سه‌شنبه توسط مقامات مهاجرتی ایالات متحده در نزدیکی خانه‌اش در ماساچوست بازداشت شد. ویدئویی از این بازداشت نشان می‌دهد که مأموران فدرال نقاب‌دار او را دستگیر کرده‌اند. مقامات آمریکایی ویزای او را باطل کردند.

وزارت امنیت داخلی ایالات متحده بدون ارائه مدرک، اوزتورک را متهم به “انجام فعالیت‌هایی در حمایت از حماس” کرده است. دولت آمریکا گروه حماس را به‌عنوان “سازمان تروریستی خارجی” طبقه‌بندی کرده است.

اونجو کچلی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه، گفت تلاش‌ها برای آزادی اوزتورک ادامه دارد و حمایت کنسولی و حقوقی از سوی نمایندگی‌های دیپلماتیک ترکیه در ایالات متحده ارائه می‌شود.

کچلی در پستی در شبکه X نوشت: «سرکنسول ما در هیوستون در تاریخ ۲۸ مارس از شهروندمان در مرکزی که در لوئیزیانا نگهداری می‌شود، دیدار کرد. درخواست‌ها و مطالبات شهروندمان به مقامات محلی و وکیل او منتقل شده است.»

بازداشت اوزتورک یک سال پس از آن رخ داد که او به همراه دیگران مقاله‌ای انتقادی در روزنامه دانشجویی دانشگاه تافتس منتشر کرد و در آن از واکنش دانشگاه به درخواست‌های دانشجویان برای قطع ارتباط با شرکت‌هایی که با اسرائیل مرتبط هستند و “به رسمیت شناختن نسل‌کشی فلسطینی‌ها” انتقاد کرده بود.

کوتاه زمانی پس از بازداشت، وکیلی برای آزادی او شکایت کرد و روز جمعه، اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا به تیم حقوقی او پیوست و شکایت تجدیدنظر شده‌ای ارائه داد که در آن اعلام شده بود بازداشت او حقوق آزادی بیان و روند قانونی او را نقض می‌کند.

دنیس کاسپر، قاضی منطقه‌ای ایالات متحده در بوستون، در حکم روز جمعه خود اعلام کرد که برای فراهم کردن زمان لازم جهت بررسی اینکه آیا دادگاه او همچنان صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد یا خیر، اخراج اوزتورک را به‌طور موقت ممنوع می‌کند.

او به دولت ترامپ دستور داد تا روز سه‌شنبه به شکایت اوزتورک پاسخ دهد.

مهسا خانبابایی، وکیل اوزتورک، این تصمیم را “گامی اولیه برای آزادی رومیسا و بازگشت او به خانه‌اش در بوستون” توصیف کرد تا بتواند به تحصیلاتش ادامه دهد.

وزارت امنیت داخلی هنوز اظهارنظری در این باره ارائه نکرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، متعهد شده است که معترضان خارجی حامی فلسطین را اخراج کند و آن‌ها را متهم به حمایت از حماس، یهودستیزی و ایجاد موانع در سیاست خارجی کرده است.

معترضان، از جمله برخی گروه‌های یهودی، می‌گویند دولت ترامپ انتقاد آن‌ها از حمله اسرائیل به غزه و حمایتشان از حقوق فلسطینی‌ها را با یهودستیزی و حمایت از حماس اشتباه می‌گیرد.

دولت ترامپ ویزای چندین دانشجو و معترض را باطل کرده است و اعلام کرده که ممکن است بیش از ۳۰۰ ویزا را لغو کرده باشد.



تهران خواسته‌های ترامپ درباره برنامه موشکی و نیروهای نیابتی را رد کرد
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 18:03

تهران خواسته‌های ترامپ درباره برنامه موشکی و نیروهای نیابتی را رد کرد

روزنامه العربی الجدید گزارش داد تهران در پاسخ رسمی به نامه اخیر دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، بر مواضع دیرینه‌اش، از جمله عدم مذاکره در مورد برنامه موشکی یا گروه‌های نیابتی خود و همچنین عدم مذاکره فراتر از چارچوب توافق هسته‌ای برجام، تاکید کرده است.

این رسانه قطری شنبه ۹ فروردین به نقل از منابع ناشناس در ایران نوشت جمهوری اسلامی «خط به خط» به پیام ترامپ پاسخ داده و لحن و ساختار آن را در نامه خود منعکس کرده است.

در این پاسخ که هفتم فروردین از طریق عمان ارسال شد، خواسته‌های آمریکا «غیرمنطقی» توصیف و تاکید شده هرگونه گفت‌وگو در مورد پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی، باید بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و «احترام متقابل» باشد.

تهران در پاسخ خود به چه مسائلی پرداخت؟

به گزارش العربی الجدید، حکومت ایران در پاسخ به نامه ترامپ بر چهار موضوع تاکید کرده است: برنامه هسته‌ای، قابلیت‌های موشکی و دفاعی، روابط تهران با گروه‌های شبه‌نظامی منطقه‌ای، و تهدیدات آمریکا به تحریم‌های بیشتر و اقدام نظامی.

در زمینه مسائل دفاعی، جمهوری اسلامی هرگونه بحث درباره زرادخانه موشک‌های بالستیک خود را رد کرده و آن را غیرقابل مذاکره دانسته است.

تهران تاکید کرده توانمندی‌های نظامی‌اش برای «دفاع ملی» ضروری است و مشمول «چانه‌زنی‌های خارجی» نمی‌شود.

در بخش هسته‌ای، جمهوری اسلامی از آمادگی خود برای مذاکره سخن گفته، اما تنها در چارچوب شروط اصلی توافق برجام.

حکومت ایران هرگونه تلاش برای گسترش دامنه مذاکرات یا اعمال محدودیت‌های جدید برای برنامه هسته‌ای تهران را رد و بر صلح‌آمیز بودن آن تاکید کرده‌ است.

تهران در این نامه همچنین به مسائل منطقه‌ای پرداخته و با تلاش‌های واشینگتن برای محدود کردن حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی خود مخالفت کرده است.

منابعی در تهران به العربی الجدید گفتند: «این روابط بر اساس توافقات دوجانبه است و [این گروه‌ها] هم‌پیمانان مستقل هستند و از ما دستور نمی‌گیرند. هرگونه توافقی با این طرف‌ها، از سوی ایران مورد استقبال قرار خواهد گرفت.»

محمدکاظم آل‌صادق، سفیر ایران در عراق، هشتم فروردین اعلام کرد نامه ترامپ شامل درخواستی برای انحلال یا ادغام حشد شعبی و دیگر نیروهای نیابتی حکومت ایران در منطقه بود.

آل‌صادق گفت: «این موضوع هم برای ایران و هم برای عراق غیرقابل قبول است و حشد شعبی یک نهاد قانونی است.»

او افزود: «در مورد برنامه موشکی، مذاکره‌ای در کار نیست. تنها چیزی که باقی می‌ماند، همان پرونده هسته‌ای است. اگر آن‌ها شرایط و سخنانی را بیان کنند که حقوق کامل ایران را تضمین کند، ما آماده مذاکره خواهیم بود.»

العربی الجدید در ادامه گزارش خود نوشت تهران در آخرین بخش پاسخ خود، با اشاره به تهدیدات مطرح‌شده در نامه ترامپ، هرگونه گفت‌وگوی مستقیم در آینده را مشروط به تغییر لحن واشینگتن دانسته و تاکید کرده مذاکره نیازمند «برخورد با تهران بر اساس احترام و بدون تهدید یا فشار حداکثری» است.

منابع ایرانی به این روزنامه گفتند تصمیم تهران برای ارسال پاسخ از طریق عمان، به‌جای امارات متحده عربی که نامه ترامپ از آنجا فرستاده شده بود، اقدامی عمدی بوده است.

به گفته آن‌ها، این اقدام نشان‌دهنده اعتماد جمهوری اسلامی به نقش عمان به‌عنوان یک «میانجی‌ بی‌طرف» است.

تاکید مقام‌های جمهوری اسلامی بر مواضع پیشین حکومت

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، هفتم فروردین اعلام کرد پاسخ نامه ترامپ «به‌طور مقتضی و از طریق کشور عمان» داده است.

او با تاکید بر موضع تهران مبنی بر عدم مذاکره مستقیم تحت فشار حداکثری و تهدیدات نظامی گفت: «سیاست ما همچنان این است که تحت فشار، با ایالات متحده مذاکره مستقیم نکنیم؛ مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند ادامه یابد، همان‌طور که در دولت‌های قبلی انجام شد.»

سایر مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی نیز در جریان تظاهرات موسوم به «روز قدس»، به موضع‌گیری در قبال نامه ترامپ پرداختند.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، واشینگتن را به استفاده از دیپلماسی هسته‌ای برای خلع سلاح حکومت ایران متهم کرد و گفت در این شرایط «مذاکره برای قبول اجباری خواست دشمن» و مقدمه جنگ است.

علی شمخانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی، نیز پاسخ جمهوری اسلامی به نامه ترامپ را «خویشتدارانه» توصیف کرد و گفت این پاسخ از سوی نهادهای مختلف تهیه شده است.

او افزود مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا همچنان ممکن است، اما تنها اگر بر اساس اصل برابری انجام شود.

پایگاه خبری اکسیوس ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ گزارش داد نامه ترامپ لحنی تند داشته و ضرب‌العجلی دوماهه‌ برای رسیدن به یک توافق جدید هسته‌ای تعیین کرده است.

ترامپ ۱۶ بهمن سال گذشته دستورالعملی را برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد تا تهران را برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای خود تحت فشار بگذارد.

آمریکا علاوه بر درخواست برای محدودسازی برنامه‌های هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی، از تهران خواسته است حمایت خود از گروه‌های مسلح در منطقه را کاهش دهد.

ترامپ هشتم فروردین بار دیگر تاکید کرد جمهوری اسلامی یا باید مذاکره کند یا با پیامدهای بسیار بدی روبه‌رو خواهد شد.

ایران اینترنشنال




">
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 15:57



">
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 13:29



«ایکس» (توئیتر) در قالب معامله‌ای ۳۳ میلیارد دلاری به «ایکس‌ای‌آی» واگذار شد
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 13:08

«ایکس» (توئیتر) در قالب معامله‌ای ۳۳ میلیارد دلاری به «ایکس‌ای‌آی» واگذار شد

ایلان ماسک شرکت شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) را به شرکت هوش مصنوعی خود، «ایکس‌ای‌آی»، واگذار کرد. مجموع ارزش این انتقال، با احتساب ۱۲ میلیارد دلار بدهی، به ۴۵ میلیارد دلار می‌رسد.

ماسک در پستی نوشت که هدف از این ادغام، ترکیب داده‌ها، مدل‌ها، توان پردازشی، شبکه توزیع و نیروی انسانی دو مجموعه است تا روند توسعهٔ چت‌بات Grok سریع‌تر و کارآمدتر شود.

«گروک» چت‌بات هوش مصنوعی شرکت ایکس‌ای‌آی (xAI) است که رقیبی برای «چت‌جی‌پی‌تی» محسوب می‌شود و با این ادغام، از داده‌های لحظه‌ای کاربران شبکه اجتماعی ایکس برای بهبود و آموزش مدل‌های خود بهره خواهد برد.

الولید بن طلال، شاهزاده عربستانی و مالک شرکت «کینگدم هولدینگ»، اعلام کرد که این ادغام به پیشنهاد او انجام شده است. او گفت که با این معامله، ارزش سرمایه‌گذاری‌هایش در دو شرکت به حدود چهار تا پنج میلیارد دلار خواهد رسید.

پس از خرید توئیتر توسط ماسک و اخراج گستردهٔ کارکنان، بسیاری از برندها از این پلتفرم خارج شدند و درآمد آن به‌شدت افت کرد. اما با افزایش نفوذ سیاسی ماسک در دولت ترامپ، برخی تبلیغ‌دهندگان در ماه‌های اخیر به ایکس بازگشته‌اند.

شرکت ایکس‌ای‌آی که تنها حدود دو سال از تأسیس آن می‌گذرد، اکنون به‌طور مستقیم با شرکت‌هایی مانند اوپن‌ای‌آی، دیپ‌سیک و سایر بازیگران عرصه هوش مصنوعی رقابت می‌کند.

ماسک پیش‌تر با ارائه پیشنهاد خرید ۹۷.۴ میلیارد دلاری برای تصاحب اوپن‌ای‌آی ناکام ماند و اکنون از این شرکت شکایت کرده تا مانع از تبدیل آن به یک نهاد انتفاعی شود.

ایکس‌ای‌آی زیرساخت‌های خود را برای آموزش مدل‌های پیشرفته‌تر توسعه داده و با راه‌اندازی ابرکامپیوتر عظیم «کولوسوس» در شهر ممفیس آمریکا، و بهره‌گیری از داده‌های پلتفرم ایکس، به دنبال ارتقای توانمندی‌های خود در حوزهٔ هوش مصنوعی است.

در همین حال، هفت بانک آمریکایی که در سال ۲۰۲۲ برای خرید توئیتر به ماسک ۱۳ میلیارد دلار وام داده بودند، پس از دو سال توانستند این بدهی‌ها را به‌طور کامل به سرمایه‌گذاران بفروشند. به گفته کارشناسان، عملکرد مالی بهتر شرکت و رشد هیجان بازار در حوزه هوش مصنوعی نقش کلیدی در این موفقیت داشته است.

در حاشیه این تحولات، یک قاضی آمریکایی درخواست ماسک برای رد یک شکایت حقوقی را نپذیرفت. این شکایت مربوط به تأخیر در اعلام خرید اولیه سهام توئیتر بود که برخی سهام‌داران پیشین آن را نوعی فریب و خسارت مالی قلمداد کرده‌اند.

رادیو فردا



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 12:46



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 12:06



یک مقام وزارت خارجه ایران متن نامه ترامپ به خامنه‌ای را منتشر کرد
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 11:40

یک مقام وزارت خارجه ایران متن نامه ترامپ به خامنه‌ای را منتشر کرد

به‌دنبال اعلام رسمی ایران درباره پاسخ به نامه رئیس‌جمهوری آمریکا، منابع ایرانی جزئیاتی از محتوای این نامه را اعلام کردند. محمد صالح صدقیان، مدیر مرکز عربی مطالعات ایران، امروز (شنبه) متن نامه دونالد ترامپ را در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد.

در متن این نامه، ترامپ با خطاب قرار دادن رهبر ایران نوشت:

«جناب آیت‌الله خامنه‌ای، با احترام به جایگاه رهبری شما و مردم ایران، این نامه را با هدف ایجاد افق‌های جدید در روابطمان می‌نویسم؛ روابطی که در چند دهه گذشته شاهد دشمنی، سوءتفاهم و رویارویی‌های غیرضروری بوده است. اکنون زمان آن فرا رسیده تا از دشمنی‌ها عبور کنیم و صفحه‌ای نو از همکاری و احترام متقابل داشته باشیم. امروز همچنین فرصتی تاریخی در برابر ما قرار دارد.

ایالات متحده آمریکا تحت رهبری من آماده است گامی بزرگ به سوی صلح و کاهش تنش بردارد. ما می‌توانیم با هم تحریم‌ها را لغو کنیم، اقتصاد ایران را توانمند سازیم و درهای همکاری میان دو کشور را بگشاییم؛ نه فقط به نفع دو ملت، بلکه به سود ثبات و صلح در خاورمیانه و سراسر جهان.

اما به شما هشدار می‌دهم که اگر این دست دراز شده را رد کنید، و اگر نظام ایران مسیر تشدید تنش، حمایت مداوم از گروه‌های تروریستی و ماجراجویی نظامی را در پیش گیرد، پاسخ ما قاطع و سریع خواهد بود. ما در برابر تهدیدهای نظام شما علیه مردم‌مان یا متحدان‌مان بی‌تفاوت نخواهیم ماند.

صلح نشانه ضعف نیست، بلکه انتخاب قدرتمندان است. مردم بزرگ ایران شایسته آینده‌ای بهتر، دور از انزوا، فقر و رنج هستند.

اگر آماده مذاکره هستید، ما نیز آمادگی داریم. اما اگر به نادیده گرفتن خواست جامعه جهانی ادامه دهید، تاریخ ثبت خواهد کرد که فرصت بزرگی را از دست دادید.»

در همین راستا، دونالد ترامپ روز جمعه به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ترجیح می‌دهم با ایران به راه‌حلی دست یابیم. اما اگر به توافق نرسیم، اتفاقات بدی برای ایران خواهد افتاد.»


العربيه فارسى



در یک نظرسنجی مشخص شده ۶۹ درصد مردم موافق ارتباط با آمریکا هستند
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 11:18

در یک نظرسنجی مشخص شده ۶۹ درصد مردم موافق ارتباط با آمریکا هستند

تحولات ماه‌های پایانی سالی که گذشت و مشخصاً بازگشت ترامپ به کاخ سفید، مواضع تند و تیزش علیه ایران که منجر به احیای سیاست فشار حداکثری ظرف مدت کوتاهی پس از آغاز دوران ریاست‌جمهوری او شد و درنهایت نامه‌ای که خطاب به رهبری نوشت و خواستار مذاکره با ایران برای حل و فصل مشکلات چند ده ساله دو کشور ازجمله پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی شد، موج تازه‌ای از تحلیل‌ها و موضع‌گیری‌های کارشناسی در این رابطه را درپی داشت.

به گزارش رویداد ۲۴، مواضعی که بسته به آن‌چه در آن چندماه پایانی سال گذشته رقم می‌خورد، گاهی ناظر بود بر لزوم بازگشت فوری طرفین به میز مذاکره و استفاده حداکثری از فرصت احیای برجام و گاهی، بالعکس ناظر بر پرهیز از هرگونه مذاکره مستقیم و حتی غیرمستقیم تهران با واشنگتن بود. مواضعی که اگرچه بدواً ضد و نقیض به نظر می‌آیند، اما واقعیت آن است که آن‌چه در این مدت در روابط پرتنش ایران و امریکا شاهد بودیم، باتوجه به روحیات نامتعارف ترامپ و مواضع همواره ضدونقیضش، طبیعی بود و هست.

چنان‌که جواد امام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که دبیرکل مجمع ایثارگران است و سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در گفت‌وگویی در این رابطه  به‌رغم آن‌که تاکید دارد «بهترین راه برای حل مشکل ایران و امریکا، مذاکره و مسیر دیپلماسی است»، با اشاره به برخی اظهارات و اقدامات ترامپ ازجمله امضای یادداشت ریاست‌جمهوری به‌منظور «احیای سیاست فشار حداکثری علیه ایران» و «عدم پایبندی او به اصول اساسی دیپلماسی» که ازجمله درجریان خروج یکجانبه ایالات متحده از توافق هسته‌ای در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ شاهد بودیم، می‌گوید: «مذاکره با چنین شخصی، منافع ما را تامین نمی‌کند.»

لزوم مذاکره با رویکرد مبتنی‌بر عزت، حکمت و مصلحت

جواد امام که در این رابطه گفته «ما در جبهه اصلاحات همواره به صراحت اعلام کرده‌ایم که برای تامین و حفظ منافع ملی، باید با رویکرد عاقلانه و مبتنی‌بر عزت، حکمت و مصلحت _و نه با رویکرد تسلیم_ با ایالات متحده مذاکره کنیم».

او به اظهارات بحث‌انگیز جواد لاریجانی که در ماه‌های پایانی سال گذشته مطرح و تاکید کرد که «اگر منافع کشور ایجاب کند، حاضریم در قعر جهنم حتی با شیطان هم مذاکره کنیم» استناد کرد و گفت: «حتی درصورتی که بزرگان نسبت‌به هزینه‌های احتمالی انجام مذاکره نگرانی دارند، مشکلی نیست و می‌توان این نگرانی‌ها را نیز برطرف کرد؛ چراکه سازوکار حل این دست چالش‌ها در قانون تعریف شده و تنها لازم است یک بار این تابو شکسته شود و تصمیم‌گیری در این رابطه را به رفراندوم گذاشته و به آرای عمومی رجوع کنند.»

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب که تاکید دارد «حل این مشکل پیچیده نیست»، می‌گوید: «امروز کشور نیازمند تعامل و ارتباط با دنیا است و باید هرطور شده این دیوار‌های خودساخته و محدودیت‌هایی را که خودمان ایجاد کردیم، از بین ببریم.»

او در عین حال یادآور شد: «مسئله مهم‌تر این است که اتفاقاً اگر قرار باشد در مسیر دیپلماسی گام برداریم و سر میز مذاکره بشینیم، باز به پشتوانه مردم نیاز داریم. درواقع ما در درجه نخست باید ملت خودمان را قانع کنیم و مبتنی‌بر خواست و اراده مردم این کشور تصمیم بگیریم، نه این‌که از طرف مردم و بجای آنها تصمیم‌گیری کنیم. چراکه اگر نظرات خود به ملت را تحمیل کنیم، نه‌تنها قادر به حل مشکلات نخواهیم بود؛ بلکه موجب تعمیق بیش از پیش شکاف‌های اجتماعی نیز می‌شویم.»

لزوم تجدیدنظر در سیاستی که منجر به دوری کشور‌های منطقه از ما شد

سخنگوی جبهه اصلاحات با بیان این‌که «ما به تعامل با جهان نیاز داریم»، می‌گوید: «فراموش نکنیم؛ ما قرار نبود انقلاب را با موشک و حضور نظامی به دیگر نقاط جهان صادر کنیم، بلکه می‌خواستیم فرهنگمان را به جامعه جهانی ارائه کنیم.» او با تاکید بر این‌که «کشور قطعاً به توان تسلیحاتی نیاز دارد»، می‌گوید: «با این همه، اما واقعیت آن است که اگر مردم را نداشته باشیم و از حمایت ملت برخوردار نشویم، امنیت حقیقی نخواهیم داشت.»

دبیرکل مجمع ایثارگران با بیان این این‌که «شرایط امروز کشور با شرایط دهه ۶۰ فرق دارد و روحیات ملت نیز با آن ملتی که نزدیک به یک دهه مقابل صدام ایستاد، متفاوت است»، گفت: «البته که خدای دهه ۶۰، خدای امروز هم هست ولی شرایط تغییر کرده و درنتیجه امروز باید متناسب امروز و ظرفیت‌ها و ضرورت‌های امروز تصمیم بگیرم و اقدام کنیم.» او تصریح کرد: «قاعدتا ترامپ عاشق چشم ابروی ما نیست ولی ما باید برای منافع خودمان با او تعامل کنیم و در سیاستی که باعث شد کشور‌های منطقه از ما دور شده و به دامان اسرائیل پناه ببرند، تجدیدنظر کنیم.»

حرکت در راستای منافع ملی گام، نه مصالح یک جریان سیاسی

امام در ادامه در واکنش به این پرسش که آیا به‌واقع در عمل شاهد آن‌چه او درخصوص لزوم تعامل سازنده و حرکت در مسیر دیپلماسی با رعایت اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت پیشنهاد می‌کند، خواهیم بود و این رویکرد پیشنهادی با دیدگاه تصمیم‌گیران حوزه سیاست خارجی کشور همسویی دارد، گفت: «به هر حال این واقعیت جامعه را نمی‌توان نادیده گرفت؛ حتی اگر این واقعیت لزوماً مطابق خواست یک جریان خاص سیاسی نباشد.»

او با استناد به نظرسنجی‌هایی که در ماه‌های پایانی سال گذشته ازسوی چند نهاد کارشناسی داخل کشور انجام شده، گفت: «ظاهراً نتایج یکی از این نظرسنجی‌ها، نشان از این دارد که درصد موافقت با بحث ارتباط با امریکا در بازه زمانی ۳ ساله اخیر رو به افزایش بوده و نرخ آرای موافقان به مرز ۶۹ درصد رسیده است.» این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید دارد که «ما باید ببینیم مصالح و منافع کشور در چه مسیری است و آن را بپذیریم؛ چراکه اگر بخواهیم منافع نهاد‌های قدرت را به منافع ملی و خواست ملت ترجیح بدهیم، قاعدتاً وضع‌مان بهتر نخواهد شد.»

ترامپ باید اعتماد از دست رفته ایران را جلب کند

امام همچنین یادآور شد که «تاکید بر حرکت در مسیر منافع ملی، لزوماً به‌معنای حرکت در مسیر مذاکره نیست؛ ضمن آن‌که برخی مواضع و اقدامات ترامپ در مدت اخیر بیش از آن‌که طرفین را به یکدیگر نزدیک کند، به‌نحوی در راستای تحقیر ایران بوده و طبیعتاً این دست اقدامات، نه‌تنها در راستای منافع ملی ما نیست؛ بلکه می‌تواند منجر به تضعیف منافع ملی و حاکمیت ما شود و طبیعتاً در چنین شرایطی مذاکره نه‌تنها نمی‌تواند مصالح و منافع ملی را تامین کند؛ بلکه ممکن است منجر به تشدید مشکلات شود.»

او با اشاره به تاکید ترامپ بر مذاکره بدون هرگونه پیش‌شرط گفت: «اگر این ادبیات و مطالبه خاص رئیس‌جمهور امریکا به این معنا باشد که هرچه ترامپ خواست بگوید و برای ما تعیین‌تکلیف کند، طبیعتاً دلیلی ندارد که بخواهیم مذاکره کنیم و اساساً چنین رویکردی به مذاکره و دیپلماسی نمی‌انجامد، بلکه نتیجه‌اش تسلیم خواهد بود که بی‌تردید نمی‌تواند منافع ملی ایران را محقق کند.» امام با اشاره به بدعهدی ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش، تاکید کرد که «این ترامپ است که باید اعتماد ما را جلب کند و باتوجه به رفتاری که داشته و اتفاقاتی که رقم زده، از خود تعهد نشان بدهد تا ما بدانیم درصورت بازگشت به میز مذاکره و دستیابی به توافق احتمالی، چه ضمانتی برای اجرای آن وجود دارد.»



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 10:23



کارگران در تامین کالاهای موردنیاز ناتوان‌اند
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 9:44

کارگران در تامین کالاهای موردنیاز ناتوان‌اند

احسان سهرابی، فعال کارگری  با تاکید بر اینکه افزایش ۴۵ درصدی مزد تکافوی افزایش هزینه‌های زندگی در سال جدید را نمی‌دهد؛ گفت: با این حال، یک تفاوت عمده مذاکرات مزدی امسال با سال‌های قبل داشت و آن اینکه، دولتی‌ها سعی کردند با رویکرد وفاق به میز مذاکره بیایند و حرف نمایندگان کارگری شنیده شد.

به گزارش ایلنا، وی افزود: مدیریت جلسه به شیوه‌ای بهتر از سال‌های گذشته صورت گرفت و طرفین در پایان کار، به یک اجماع نسبی رسیدند.سهرابی در ادامه به نکات فرعی جلسات مزدی پرداخت و گفت: یک بحث مهم در ارتباط با سبد معیشت خانوارهای کارگری است؛ در نهایت سبد معیشت حدود ۲۵ میلیون تومان اعلام شد ولی بازهم حداقل دستمزد به اندازه سبد معیشت تعیین نشد؛ متاسفانه بازهم سبد معیشت محقق نشد؛ سبد معیشت، یکی از مولفه‌های اصلی است که قانونگذار برای تعیین دستمزد در نظر گرفته و هدف این بوده که قدرت خرید کارگران در گذر زمان حفظ شود.

وی با بیان اینکه کاهش قدرت خرید کارگران در سال‌های اخیر و به خصوص در ماههایی که پشت سر گذاشتیم بی‌سابقه بوده؛ ادامه داد: متاسفانه بازار برای کارگران تبدیل به موزه شده؛ خانواده‌های کارگری قادر به خرید از فروشگاه‌های مختلف نیستند و شب عید، کارگران پا به مغازه‌های فروش البسه، آجیل و شیرینی نگذاشتند؛ فرزندان کارگران مجبورند به تماشای اجناس بازار اکتفا کنند و حسرت بکشند.

به گفته سهرابی، باید قدرت خرید کارگران بر مبنای چهارچوبی که قانونگذار برای تعیین دستمزد مشخص کرده، حفظ شود.

این فعال کارگری با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی، افزایش ۴۵ درصدی دستمزد برای دولت افتخاری به دنبال ندارد؛ گفت: ساعت یک صبح دستمزد افزایش یافت؛ به چند ساعت نکشیده، قیمت سکه و ارز دوباره بالا رفت. پس چطور می‌شود از افزایش ۴۵ درصدی حداقل مزد و ۳۲ درصدی سایر سطوح دفاع کرد؟ به راستی گناه این سوءمدیریت‌ها بر گردن کیست؟ چرا پاسخگوی دردهای مردم نیستند؟

«اقدام موثری برای بهبود شاخص‌های زندگی مردم صورت نمی‌گیرد، حتی مبلغ یارانه نقدی فریز شده است»؛ سهرابی با بیان این مطلب تصریح کرد: بازار با شیب تند در مسیر صعود قرار گرفته است؛ یکبار مرغ از سفره‌ها پر می‌کشد، بار دیگر قیمت سیب زمینی فضایی می‌شود؛ دولت نیز به نظر می‌رسد توان یا اختیار مهار بازار را ندارد، برای مثال، سیب زمینی را با نرخ پایین صادر و با نرخ بالاتر وارد می‌کنند.

وی با بیان اینکه «دولت باید پاسخ بدهد که با این نوسانات ارزی و تورم، افزایش ۴۵ درصدی حداقل مزد چطور توان ماندگاری خواهد داشت» افزود: مهم‌ترین ضربه این شرایط به ستون فقرات طبقه کارگر وارد می‌شود؛ ما صدای خرد شدن استخوان‌های کارگران را می‌شنویم؛ مزدبگیران نه توان تامین مواد غذایی خانوار را دارند نه قدرت این را دارند که هزینه‌های دارو و درمان را بپردازند؛ این شرایط باید تغییر کند؛ اصلاحات ساختاری مورد نیاز است. اوضاع بایستی فراتر از جناح بازی‌های سیاسی که سالهاست دودِ این دعواها به چشم کارگران رفته، تغییر کند.

سهرابی در ادامه گفت: به نظر می‌رسد نظارتی بر قیمت‌ها نیست؛ دولت باید با قدرت پای کار بیاید؛ وقتی بزرگ‌ترین قانون گریزی‌ها و اجحافات از جانب دولت صورت می‌گیرد، چه انتظاری می‌توان از کارفرمایان داشت.او در پایان تاکید کرد: افزایش قیمت سکه، طلا و ارز، حلاوت افزایش دستمزد را خیلی زود از بین برده است؛ کارگران به افزایش مزد دلخوش نشدند و نتوانستند نفسی از سر آسودگی بکشند.



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 8:21



تحصن شبانه‌روزی حامیان حجاب اجباری مقابل مجلس پایان یافت
-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 8:13

تحصن شبانه‌روزی حامیان حجاب اجباری مقابل مجلس پایان یافت

برخورد نیروهای امنیتی با تحصن شبانه‌روزی چند هفته‌ای حامیان حجاب اجباری مقابل مجلس شورای اسلامی و جمع‌آوری آن‌ها، با واکنش‌های مختلفی در داخل ایران روبه‌رو شد. اصلاح‌طلبان نزدیک به حکومت از این برخورد استقبال کرده و در مقابل اصولگرایان می‌‌گویند این حمله نشانه نفوذ است.

شامگاه جمعه هشتم فروردین، ویدیوهایی در فضای مجازی منتشر شد که در آن‌ها گفته می‌شود نیروهای امنیتی، تحصن‌کنندگان هفته‌های اخیر مقابل مجلس را پس از ۴۸ شبانه‌ورز تحصن، جمع‌آوری می‌کنند.

آن‌چنان که چند نفر از متحصنین می‌گویند، این افراد را در اطراف بهشت‌زهرا و محل دفن روح‌الله خمینی، رها کرده‌اند.

در یکی از ویدیوهای ابتدایی، مردی که به نظر می‌رسید همراه زنان تحصن‌کننده است، مقابل چادرهای این تحصن، خطاب به دوربین می‌گوید «۴۰۰ موتور از حفاظت مجلس عبور کرده و به سمت تحصن می‌آیند» تا آن‌ها را جمع کنند.

در ویدیوی دیگری که نزدیکی محل دفن خمینی ضبط شده، یکی از این زنان تحصن‌کننده‌ می‌گوید: «کلا ما خانم‌ها ۲۰ نفر با آقایان بودیم و هر کدام از ما را یک گوشه شهر رها کردند.»

او در ادامه ویدیو با فریاد می‌گوید که گناه آن‌ها «غیرت و حیا» بوده است.

مشخص نیست برای برخورد با این تجمع ۲۰ نفره چند مامور امنیتی اعزام شده‌اند و هیچ تصویری هم از موتورسورانی که متحصنین می‌گویند ۴۰۰ دستگاه بوده‌اند منتشر نشده است اما پیش‌تر شماری از چهره‌های نزدیک به رییس مجلس و دولت، از ادامه این تحصن ابراز نارضایتی کرده بودند.

از آن جمله، جواد نیک‌بین، نماینده کاشمر در مجلس، ۲۰ روز پیش در صحن علنی مجلس گفته بود: «شنیده‌ام تجمع‌کنندگانی که برای ابلاغ قانون حجاب شب‌ها جلوی مجلس می‌خوابند، از جایی پول می‌گیرند.»

او در ادامه خواسته بود این موضوع از سوی وزارت اطلاعات و دستگاه‌های امنیتی بررسی شود.

امیر ابراهیم رسولی، مشاور سیاسی محمدباقر قالیباف، رییس مجلس نیز هفته گذشته در پستی در شبکه ایکس با انتشار عکسی از گفت‌وگوی کامران غضنفری، نماینده جبهه پایداری در مجلس و حسین‌ الله‌کرم، چهره چماقدار جمهوری اسلامی، مقابل چادر متحصنین نوشته بود: «کاش نسل نو از شماها یاد نگیره برخلاف نظر شورای امنیت کشورش هر غلطی بکنه.»

در مقابل چهره‌هایی مانند امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس از جبهه پایداری، چند روز پیش در جریان گفت‌وگو با متحصنین گفته بود اگرچه برگزاری تجمع و تحصن مجوز می‌خواهد اما وقتی دولت خودش کار غیرقانونی می‌کند «غلط می‌کنند به چهار نفر جلوی مجلس بگویند تجمع نکنند».

واکنش‌ها به متفرق‌کردن مدافعان حجاب اجباری

حمید رسایی، نماینده مجلس و عضو جبهه پایداری، در شبکه ایکس به این خبر واکنش نشان داد. او با اشاره به برگزاری راهپیمایی روز قدس در ایران، برخورد با متحصنین را نشانه بی‌عقلی یا نفوذ خواند: «تصمیم جمع کردن متحصنین مقابل مجلس در شام روز قدس ... از طرف هر کس و هر جایگاهی که بوده یا بی‌عقلی است و یا نفوذ!»

رسایی در ادامه با اشاره به مخالفتش با تحصن مقابل مجلس نوشت: «تحصن مقابل مجلس، روش درستی برای مطالبه‌ اجرای قانون نیست ولی آقایان روسای قوا، تصمیمات خلاف قانون، رفتارهای غیرقانونی تولید می‌کند.»

اصلاح‌طلبان وابسته به دولت و رسانه‌های آنان از برخورد با این تحصن حمایت کردند.

وب‌سایت خبری انتخاب نزدیک به دولت، با رادیکال خواندن گروه تحصن‌کننده در شبکه ایکس نوشت: «تحصن کنندگان رادیکال مقابل مجلس با ورود نیروهای انتظامی، متفرق شدند.»

رسولی، مشاور سیاسی قالیباف نیز در پستی که در یکی از شبکه‌های اجتماعی داخلی منتشر شده از «پایان» تحصن خبر داد و نوشت: «پایان تحصن غیرقانونی جلوی مجلس پس از صبر مهربانانه ...»

زهره فراهانی، خبرنگار حوزه دولت در ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری‌ اسلامی که پاییز سال گذشته جز تیم رسانه‌ای این خبرگزاری همراه مسعود پزشکیان به آمریکا اعزام شد، در شبکه ایکس نوشت: «بالاخره امشب پس از مدت‌ها بهارستان‌ و بهارستان‌نشینان بسی نفسی کشیدند.»

گزارش شیوه برخورد ماموران امنیتی با متحصنین

قربانعلی صلواتیان، سپاهی سابق و از نزدیکان معاون اجرایی رییس‌جمهوری در شبکه ایکس گزارشی از شیوه برخورد ماموران با متحصنین ارائه داد.

او ابتدا در پستی با عنوان «بساط اره، اوره و شمسی کوره جمع شد» به جمع‌آوری متحصنین واکنش نشان داد و سپس در دو پست دیگر گزارشی از شیوه برخورد یا آنان را ارائه داد.

به نوشته صلواتیان، پنج‌شنبه تذکرهایی برای خاتمه تحصن داده شده بود اما صدور اطلاعیه فراخوان حامیان حجاب اجباری برای تجمع ساعت سه عصر شنبه مقابل مجلس، «موجب تسریع در پایان بخشیدن به موضوع شد».

او در ادامه نوشت همه دستگیری‌ها را افسران زن انجام داده‌اند و «اندک زنان اهل تهران یا دارای آدرسی در تهران» به محل زندگی‌شان برده شده و «اکثریت که اهل تهران نبودند به انتخاب خود جهت بیتوته در شب» به محل دفن خمینی منتقل شده‌اند.

صلواتیان در ادامه نوشت که بر اثر مقاومت، دو-سه نفر از متحصنین «دچار خونریزی مختصری از ناحیه بینی شدند و خون منتشر شده بر صورت یکی از آنان حاصل زخم نیست بلکه خون مالیده شده به صورت است».

ایران اینترنشنال



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 8:12



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 8:02



-
iran-emrooz.net | Sat, 29.03.2025, 7:03



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net