ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 30.05.2008, 20:40
آفریقای جنوبی بودن مایه ننگ است

برگردان: علی‌محمد طباطبایی
گفتگو با اسقف یوهانس برگ در باره خشونت‌های اخیر آفریقای جنوبی



اشپیگل: آقای اسقف ورین، چندین روز است که صدها نفر از مردم زیمبابوه و مالاوی به کلیسای شما پناهنده شده‌اند که علت آن اذیت و آزاد باندهای اراذل و اوباش بر ضد مهاجرین است. ریشه این هجوم‌های خونین در چیست؟

ورین: علت‌های کاملاً متفاوتی را می‌توان نام برد. در گذشته سیاستمداران و رسانه‌ها تصویر بسیار منفی از خارجی‌ها ترسیم کرده‌اند. حتی به آنها لقب « خارجی‌های غیر قانونی » داده‌اند. روزنامه‌ها اغلب هنگامی که مثلاً شخصی با اصلیت مالاوی در یک جنایت نقشی داشته، مسئله را بیش از حد بزرگ کرده و باعث ایجاد تعصب بر ضد خارجی‌ها شده‌اند. از طرف دیگر جدایی بسیار عمیق میان ثروتمند و فقیر در کشور ما به نوبه خود همه چیز را چندین برابر بدتر می‌کند.

اشپیگل: حالا چرا باید به ناگهان در سرتاسر کشور تنفر از مهاجرین به جوش آید؟

ورین: در گذشته نیز گاهی به خارجی‌ها حمله‌هایی صورت می‌گرفت. اما به عقیده من این حمله‌های اخیر با دقت سازماندهی و برنامه ریزی شده است. سیاستمداران و مقامات محلی احتمالاً باعث آنها هستند.

اشپیگل: آیا می‌توان این ادعا را ثابت کرد؟

ورین: کسانی که شاهد چنین حمله‌های خونینی بوده‌اند نزد من آمده و دردل دل کرده‌اند. مطابق با آنچه آنها تعریف کرده اند، پلیس مخفی از مدت‌ها قبل یعنی چهار ماه پیش می‌دانست که خشونت‌هایی در حال شکل گیری است. اما حکومت دست روی دست گذاشت.

اشپیگل: حکومت احتمالاً چه مناقعی می‌تواند در این قبیل برنامه‌ها داشته باشد؟

ورین: یک علت آن نفرت و انزجار است. ما هنوز هم از تاریخ گذشته خود که مبتنی بر آپارتاید بود جدا نشده ایم. در آن دوره نفرت و انزجار تمامی گروه‌های جامعه به ویژه سیاهان را در بر گرفته و نهادینه شده بود. حمله‌ها احتمالاً قرار است ثابت کنند بسیاری از خارجی‌های نظم را در کشور ما متزلزل می‌سازند.

اشپیگل: برای آن که این وضعیت دلخراش به پایان رسد چه کار باید کرد؟

ورین: اول از همه نیروهای پلیس و ارتش باید بسیار بیشتر از این فعالیت کنند. تمامی رهبران سیاسی نیز باید صریحاً خشونت‌ها را محکوم کنند. و ما نیز لازم است از کشورهای همسایه برای رفتار با شهروندانشان عذر خواهی کنیم. در حال حاضر شهروند آفریقای جنوبی بودن مایه شرمساری است. شاید بعضی از آلمانی‌ها نیز در جنگ دوم همین احساس را داشتند.

اشپیگل: قرار است آفریقای جنوبی میزبان جام جهانی در ۲۰۱۰ باشد. آیا علاقمندان فوتبال که می‌خواهند به آفریقای جنوبی بیایند باید نگران باشند؟

ورین: بله، اگر قرار است که کشورما با خارجی‌ها چنین رفتاری داشته باشد. هرکس می‌خواهد به اینجا بیاید باید کمی بیشتردر باره سفرش تامل کند.

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,555430,00.html