ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 10.04.2025, 21:44

مرگبارترین فاجعه در دومینیکن؛ بیش از ۲۲۱ نفر جان باختند


دو روز پس از فرو ریختن سقف بر روی سر بیش از ۴۲۰ نفر از افرادی که در حال تماشای یک کنسرت زنده بودند، خانواده‌های قربانیان در خارج از خرابه‌های این مکان نمادین در سانتو دومینگو، پایتخت دومینیکن گرد هم آمدند تا عزیزان خود را پیدا کنند.

تعداد قربانیان ریزش سقف در یک کلاب شبانه مشهور در جمهوری دومینیکن روز پنج‌شنبه دهم آوریل (۲۱ فروردین) به ۲۲۱ نفر افزایش یافت و این حادثه را به یکی از بزرگ‌ترین فاجعه‌های تاریخ اخیر این کشور تبدیل کرد.

خوان مانوئل مندز، مدیر مرکز عملیات اضطراری دومینیکن اعلام کرد که تیم‌های جست‌وجو در محل حادثه همچنان در حال یافتن قربانیان و بازماندگان احتمالی هستند، اگرچه که دیگر از بعدازظهر سه‌شنبه هیچ فرد زنده‌ای پیدا نشده است.

او گفت: «ما تقریباً تمام محل وقوع حادثه را جست‌وجو کرده‌ایم» و افزود که تنها یک ناحیه کوچک از آوار باقی مانده است که تیم‌ها روی آن متمرکز شده‌اند.

پزشکان اعلام کردند که هنوز حدود بیش از ۲۰ نفر از مصدومان در بیمارستان بستری هستند و هشت نفر از آن‌ها که در وضعیت بحرانی به سر می‌برند.

ویکتور آتالا، وزیر بهداشت دومینیکن گفت: «اگر آسیب وارد شده بسیار شدید باشد، زمان زیادی برای نجات بیماران در این وضعیت باقی نمی‌ماند.»

جراحات این افراد شامل شکستگی‌هایی در جمجمه، استخوان ران و لگن است که به‌دلیل سقوط قطعات سیمانی بر روی افراد بوده است.

این افراد برای شرکت در کنسرت موسیقی سبک «مِرن‌گِی / Merengue» در کلاب شبانه «جت سِت» در سانتو دومینگو، ‌پایتخت دومینیکن حضور داشتند.

جست‌وجوی خانواده‌ها برای یافتن عزیزانشان

ده‌ها نفر که پس از مراجعه به بیمارستان‌ها و پزشکی قانونی، از عدم دریافت پاسخ ناامید شده بودند، روز چهارشنبه را با نگرانی برای جست‌وجوی عزیزان خود سپری کردند. اما در روز پنج‌شنبه، فقط یک خانواده باقی‌مانده بود که هنوز هیچ پاسخی درباره عزیزشان دریافت نکرده و به جست‌وجو ادامه می‌داد.

ماریا لوئیزا تاوراس به ایستگاه تلویزیونی Noticias SIN گفت که هنوز در جست‌وجوی خواهرش است. او با صدایی بغض‌آلود گفت: «ما به هر جایی که به ما گفته‌اند رفته‌ایم.»

خانم تاوراس گفت که خانواده‌اش به مناطق مختلف رفته‌اند، به طوری که هر یک از اعضای خانواده در یکی از بیمارستان‌ها و موسسه پزشکی قانونی مستقر شده‌اند.

دولت دومینیکن شب چهارشنبه اعلام کرد که وارد مرحله بازیابی شده و تمرکز آن بر یافتن اجساد است.

این کلاب معروف و افسانه‌ای در زمانی که سقف شروع به ریختن گرد و غبار به داخل لیوان‌های نوشیدنی‌ها کرد، مملو از موسیقی‌دانان، ورزشکاران حرفه‌ای و مقامات دولتی بود. دقایقی بعد، سقف به طور کامل فرو ریخت.

افراد مشهور در میان قربانیان ریزش سقف در کلاب جت‌ست

از قربانیان سرشناس این حادثه می‌توان به روبی پرز، ستاره سبک موسیقایی مِرن‌گِی که پیش از فرو ریختن سقف در حال اجرای برنامه برای جمعیت بود،‌ اشاره کرد.

علاوه بر این، دو نفر از بازیکنان سابق باشگاه بیس‌بال ام‌ال‌بی و فرماندار استان مونت‌کریستی در شمال غربی دومینیکن نیز جان باختند.

از دیگر قربانیان می‌توان به یک مقام بازنشسته سازمان ملل متحد، لوئیس سالیس نوازنده ساکسوفون که در زمان ریزش سقف روی صحنه در حال اجرا بود، طراح مد مستقر در نیویورک مارتین پولانکو، پسر و عروس وزیر کارهای عمومی، برادر معاون وزیر وزارت جوانان و رئیس بانک اِی‌اِف‌پی پاپولار و همسرش اشاره کرد.

راندولفو ریو گوئرز، مدیر شبکه اورژانس تلفنی گفت که این سامانه بیش از ۱۰۰ تماس دریافت کرده است، که چندین مورد از این تماس‌ها توسط افرادی که زیر آوار مدفون شده بودند، انجام شده بود. او اشاره کرد که پلیس در ۹۰ ثانیه به محل رسید و دقایقی بعد واحدهای امدادی نیز وارد عمل شدند. به گفته او، در کمتر از نیم ساعت، ۲۵ سرباز، هفت ایستگاه آتش‌نشانی و ۷۷ آمبولانس فعال شدند.

مقامات گفتند که تیم‌های امداد با استفاده از سگ‌ها و دوربین‌های حرارتی به جست‌وجو برای یافتن قربانیان پرداختند و بیش از ۱۸۰ نفر از بازماندگان را از زیر آوار نجات دادند.

یورونیوز فارسی