وزیر خزانهداری آمریکا با نمایندگان ۱۶ بانک جهانی و سازمانهای مجری قانون فدرال برای اجرای تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی، از جمله تلاش برای کاهش صادرات نفت ایران، دیدار و گفتوگو کرد.
اسکات بسنت روز چهارشنبه ۱۳ فروردین در این نشست گفت که دولت دونالد ترامپ فشار اقتصادی را تا حد ممکن تشدید میکند تا دسترسی ایران به منابع مالی را مختل نماید.
او ایران را متهم کرد که این منابع را به حماس و دیگر گروههای شبهنظامی در سراسر خاورمیانه اختصاص میدهد و از آن برای دستیابی به سلاح هستهای استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بسنت افزود: «این شامل میلیاردها دلاری است که ایران سالانه از طریق فروش نفت خود به دست میآورد و رژیم از آن برای تأمین مالی برنامهٔ خطرناک خود و حمایت از نیابتیها و شرکای تروریستی متعدد خود استفاده میکند».
دونالد ترامپ سیاست فشار حداکثری خود بر ایران را در بهمنماه بازگرداند که شامل تلاشهایی برای به صفر رساندن صادرات نفت تهران است.
وزارت خزانهداری ایالات متحده در اسفندماه نفتکشهای حامل نفت ایران و یک پالایشگاه «قوری» چینی را برای پالایش نفت تحریم کرد. قوریها پالایشگاههای کوچک و مستقل در چین هستند. پالایشگاههای شرکت ملی نفت چین به دلیل نگرانی از تحریمهای آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کردهاند.
آقای بسنت در اظهارات خود به تحریم شرکت پتروشیمی «شاندونگ شوگوانگ لوکینگ» توسط ایالات متحده، پالایشگاه قوری اشارهشده و مدیر اجرایی آن برای خرید و پالایش صدها میلیون دلار نفت خام ایران، از جمله از کشتیهای مرتبط با حوثیها و وزارت دفاع و نیروهای مسلح ایران، اشاره کرد.
وزیر خزانهداری آمریکا گفت: «خرید نفت ایران توسط پالایشگاههای قوری، راه نجات اصلی اقتصاد رژیم جمهوری اسلامی است».
او همچنین به بانکها هشدار داد که ایران فعالیتهای ارزی خود را از طریق «شبکهٔ بانکداری در سایه» انجام میدهد.
وزیر خزانهداری ایالات متحده افزود: «پیام من به مؤسسات مالی در سراسر جهان صریح است: از مؤسسات خود در برابر سوءاستفاده از این شبکه بدخیم محافظت کنید تا بتوانید با صداقت به مشتریان قانونی خود خدمت کنید».
رویترز میگوید که وزارت خزانهداری به درخواست آن مبنی بر اینکه کدام بانکها و سازمانها در نشست روز چهارشنبه شرکت داشتند، فوری پاسخ نداد.
آقای بسنت گفت: خزانهداری از ابزارهایی مانند جلسه روز چهارشنبه برای گرد هم آوردن مؤسسات مالی، سازمانهای نظارتی و مجری قانون استفاده میکند تا آنچه را که «جریانهای درآمد غیرقانونی ایران» خواند، مختل کند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «انبیسی» همچنین تهدید کرد که بر خریداران کالاهای روسیه و ایران «تعرفههای ثانویه» وضع میکند.
او در ماه مارس یک فرمان اجرایی را امضا کرد که چنین تعرفههایی را بر خریداران نفت ونزوئلا وضع میکند.
رادیو فردا