ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 10.02.2025, 11:11

قانون اصلاحات ارضی آفریقای جنوبی که ترامپ و ماسک با آن مخالفند چیست؟


بیش از سه دهه پس از پایان «آپارتاید»، که بین شهروندان سفیدپوست و غیرسفیدپوست تفاوت می‌گذاشت، سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی، اخیرا فرمان اجرای قانون اصلاحات ارضی را داد که برای پایان دادن به بی‌عدالتی تاریخی در قبال سیاهپوستان طراحی شده است.

به گزارش «رویترز»، این قانون، که در مواردی اجازه تصاحب زمین توسط سیاه‌پوستان بدون پرداخت غرامت به صاحبان سفیدپوست آن را می‌دهد، تنش‌های نژادی را در آفریقای جنوبی شعله‌ور کرده است.

منتقدان، از جمله دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی که متولد آفریقای جنوبی است، این قانون را حمله‌ به حقوق مالکیت می‌دانند. در مقابل، حامیان این قانون معتقدند که چنین اقدامی برای جبران میراث استعمار و آپارتاید ضروری است.

امروزه سفیدپوستان که تنها ۸ درصد جمعیت آفریقای جنوبی را تشکیل می‌دهند، مالک تقریباً سه‌چهارم زمین‌های خصوصی هستند، در حالی که آفریقایی‌های سیاه‌پوست که حدود ۸۰ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند، فقط ۴ درصد این اراضی را در اختیار دارند.

شهرک فاتنگ تسه نتشو در استان فری استیت آفریقای جنوبی نمادی آشکار از نابرابری‌های ارضی در این کشور است. در این شهرک جمعیتی متشکل از ۷۰۰۰ آفریقایی سیاه‌پوست زندگی می‌کنند که مزارع وسیع متعلق به سفیدپوستان آن را احاطه کرده است.

منتقدان این قانون، مانند کلی کریل، مدیرعامل گروه فشار «آفریفوروم» که از منافع سفیدپوستان آفریقای جنوبی حمایت می‌کند، نگران سوءاستفاده‌های احتمالی از روند مصادره زمین هستند.

برخی کشاورزان سفیدپوست، مانند دانی بروور، دیدگاه متعادل‌تری دارند، و در حالی که نگرانی کشاورزان را درک می‌کنند، اشاره می‌کنند که این قانون، مصادره زمین را به عنوان آخرین راه‌حل در نظر گرفته است.

تمبکا نگکوکایتوبی، کارشناس حقوقی، این قانون را گامی در جهت تحقق آزادی اقتصادی وعده داده‌شده پس از آپارتاید می‌داند، و تأکید می‌کند که این تنها آغاز مسیری طولانی برای دستیابی به عدالت است.


العربیه فارسی