ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 13.01.2025, 17:48

نواف سلام به عنوان نخست‌وزیر جدید لبنان انتخاب شد


با رای نمایندگان مجلس لبنان نواف سلام توانست به عنوان نخست وزیر جدید لبنان انتخاب و جانشین نجیب میقاتی شود.

نواف سلام توانست با رای ۷۰ نماینده از مجموع ۱۲۸ عضو پارلمان لبنان به عنوان نخست وزیر جدید این کشور انتخاب شود. این در حالی است که نجیب میقاتی نخست وزیر کنونی لبنان یکی دیگر از گزینه‌ها بود که نتوانست آرای چندانی کسب کند و رقابت را به رقیب حقوقدان خود واگذار کرد.

نواف سلام که در حاضر حاضر ریاست دیوان دادگستری بین‌المللی را برعهده دارد از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ سفیر و نماینده دائم کشورش در سازمان ملل در نیویورک بوده است. او در روزهای گذشته حمایت‌های قابل توجهی را از میان گروه‌های مختلف در مجلس لبنان دریافت کرده و احتمال انتصاب او به عنوان نخست وزیر جدید را افزایش داده بود.

این انتخاب در حالی رخ داد که پیشتر قرار بود رئيس جمهور لبنان امروز با گروه حزب‌الله لبنان دیدار کند اما رسانه‌ها از لغو این دیدار به درخواست این گروه مورد حمایت ایران خبر دادند.

این گروه شیعه و همپیمان آن، «جنبش اَمل»، قصد داشتند به عون اعلام کنند که مخالف ادامه نخست‌وزیری نجیب میقاتی نیستند و مایل هستند او در مقام نخست وزیری باقی بماند اما پس از آنکه گزارش‌ها از افزایش تمایل به انتصاب نواف سلام در میان نمایندگان مجلس لبنان منتشر شد، حزب‌الله و جنبش امل تصمیم گرفتند این جلسه را لغو کنند.

بر اساس روال سیاسی لبنان، مقام نخست وزیر همیشه به یک مسلمان سنی می‌رسد، ریاست جمهور سهم مسیحیان است و رئيس مجلس از بین شیعیان انتخاب می‌شود.

خبرگزاری رویترز پیشتر گزارش داده بود که با مطرح شدن نواف سلام به عنوان کاندیدای معرفی نخست وزیری، حزب‌الله و جنبش امل تصمیم گرفتند دیدار با عون را به لغو کنند.

وضعیت سیاسی لبنان طی دهه‌های اخیر همواره همراه با تنش‌های فرقه‌ای بوده و همین موضوع از عوامل مهم در بحران‌های متمادی این کشور محسوب می‌شود. انتخاب نخست وزیر جدید به معنای شکل‌گیری دولتی است که نقش مهمی در مقابله با وضعیت اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم دارد.

براساس قانون‌های اساسی لبنان، رئیس جمهور موظف است فردی را به عنوان نخست وزیر منصوب کند که بیشترین حمایت را از سوی ۱۲۸ نماینده مجلس دارد.

این در حالی است که با توجه به وضعیت دوقطبی ایجاد شده در لبنان و همچنین اقتصاد تقریبا فروپاشیده این کشور ناظران سیاسی چشم‌انداز امیدوار کننده‌ای را برای آینده لبنان متصور نیستند.

یورونیوز فارسی