کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، در واکنش به موجی از حملات ایلان ماسک به او و دولتش، این ادعاها را «دروغ و اطلاعات غلط» نامید و گفت هدف آن زیر سوال بردن دمکراسی در این کشور است.
نخستوزیر بریتانیا، روز دوشنبه ۱۷ دی در یک جلسه پرسش و پاسخ در بیمارستانی در حومه لندن در پاسخ به یک سوال، «افرادی که این دروغها و اطلاعات غلط را منتشر میکنند و بهطور مشخص سیاستمداران حزب محافظه کار، حزب اصلی مخالف دولت، که ادعاهای ماسک را ترویج میکنند» به شدت مورد انتقاد قرار دارد.
از زمان پیروزی حزب کارگر در انتخابات پارلمانی بریتانیا در ماه ژوئیه ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان و مالک شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) و مدیرعامل تسلا، در مجموعهای از اظهارنظرهای خصمانه بر سیاست داخلی بریتانیا تمرکز کرده است.
او همچین از حزب راست افراطی آلمان نیز حمایت کرده و اولاف شولتس، صدراعظم این کشور، را به باد انتقاد گرفته که این مواضع واکنش آقای شولتس را به دنبال داشت.
این در حالی است که آقای ماسک در پیامهای خود در ایکس خواهان برگزاری انتخابات جدید در بریتانیا و زندانی کردن کییر استارمر شده است.
او روز دوشنبه در بین حدود ۲۱۰ میلیون دنبال کننده خود در این شبکه اجتماعی این پیشنهاد را به رای گذاشت: «آمریکا باید مردم بریتانیا را از حکومت ستمگرانه آزاد کند.»
ایلان ماسک در پیامهای اخیرش روی موضوع سوءاستفاده و آزار جنسی کودکان تمرکز کرده، به خصوص موارد مشخصی که در چند شهر در شمال انگلستان روی داده و اکثر مجرمان مردان بریتانیایی پاکستانیتبار بودهاند.
گروهها و سیاستمداران راست افراطی با استناد به این موارد مشکل سوءاستفاده و آزار جنسی کودکان در بریتانیا را به مهاجران ارتباط میدهند و سیاستمداران و مقامات دولتی را متهم میکنند که از ترس متهم شدن به نژادپرستی روی این موارد سرپوش میگذارند.
ایلان ماسک در یکی از جدیدترین پیامهای خود در ایکس خواستار انجام تحقیقات علنی در مورد این پروندهها شده است.
آقای ماسک در پیام دیگری کییر استارمر را متهم کرده که در زمان ریاست دادستانی کل بریتانیا در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ مجرمان کودک آزادی را مجازات نکرده است.
آقای استارمر در جلسه پرسش و پاسخ روز دوشنبه ضمن دفاع از عملکرد خود در دوره ریاست بر دادستانی کل بریتانیا گفت در آن زمان بسیاری از پروندههایی که قبلاً مختومه شده بود را بازگشایی کرده و «روش برخورد دادستانی» در بررسی و پیگرد این جرایم را متحول کرده است.
نخستوزیر بریتانیا درعین حال از لحن آقای ماسک در برخورد با جس فیلیپس، وزیر مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان در دولت فعلی، انتقاد کرد.
آقای ماسک در یکی از پیامهای خود خانم فیلیپس را که درعین حال عضو پارلمان بریتانیا است «پوزش خواه تجاوز و نسلکشی» نامیده و گفت باید زندانی شود.
او در پیام دیگری خواستار آزادی یکی از رهبران مشهور راست افراطی بریتانیا موسوم به تامی رابینسون شد که به دلیل نقض حکم دادگاه زندانی شده است.
آقای استارمر افزود: «وقتی که موضعگیری راست افراطی به تهدید علیه وزرای دولت و دیگران بدل میشود به اعتقاد من از یک خط قرمز عبور کردهاند. من با بحث و جدل سیاسی صریح کاملاً موافقم ولی این مباحث باید بر مبنای واقعیت باشد و نه دروغ.»
او افزود افرادی که خواستار آزادی تامی رابینسون هستند قصد دارند از خشونتهای خیابانی که افرادی مثل تامی رابینسون دامن میزنند بهرهبرداری کنند.
رادیو فردا