ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 31.12.2024, 18:10

حسن روحانی: تا تحریم برداشته نشود، مشکلات کشور حل نمی‌شود


* راه‌حل مشکلات امروز، تعامل سازنده با دنیا، اعتدال در داخل و گوش دادن به نظرات مردم است. باید با مردم یکی شویم و به خواست اکثریت مردم گوش دهیم.

* از روز اول تشکیل نظام جمهوری اسلامی قرار این بود که از مردم بپرسیم که چه می‌خواهند. قرار بودحداکثر ما پیشنهاددهنده باشیم و مردم تعیین کننده.

* اگر همین مبنا را تا امروز حفظ می‌کردیم شرایط ما متفاوت بود. از مقطعی به بعد به مردم گفتیم حالا گوش کنید و عمل کنید. دیگر از مردم نپرسیدیم. وقتی افکار و ایده و خواست مردم حاکم نباشد هر نظامی دچار مشکل می‌شود.

* اینکه می‌گوییم امر به معروف و نهی از منکر یعنی مردم معروفی را قبول داشته باشند و ما تبلیغ کنیم و مردم منکری را پذیرفته باشند و ما نهی کنیم. نه اینکه ما بگوییم این معروف است و آن منکر است.

* خدا مرحوم مدرس را رحمت کند. در مجلس گفت ما باید نوکر مردم باشیم. یک نماینده گفت آقای مدرس ما وکیل مردم هستیم نه نوکر مردم. مدرس گفت آنچه من می‌فهمم اینست که انبیا هم نوکر مردم بودند و آمدند به مردم خدمت کنند.

* امروز تا تحریم برداشته نشود، تا با دنیا تعامل سازنده نداشته باشیم و اف‌ای‌تی‌اف اجرا و روابط بانک‌های ما با جهان برقرار نشود، چه آقای دکتر پزشکیان باشد، چه هر رئیس‌جمهور دیگری، مشکلات کشور حل نمی‌شود.

* سوم آذر ۹۲ اولین قدم برای رفع تحریم برداشته شد. تحریم صادرات نفت ایران که قرار بود هر ۶ ماه ۲۰ درصد کاهش پیدا کند لغو شد. ۶ کشور بزرگ دنیا اصل غنی‌سازی در ایران را پذیرفتند که مهمترین خواسته ما بود. در همان توافق اولیه پذیرفتند که ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌شده ما آزاد شود. البته مشکلات زیادی پیش روی ما بود تا بتوانیم به برجام برسیم.

* روزهایی بود که آقایان دکتر ظریف و عراقچی و تخت‌روانچی، به من می‌گفتند اگر برخی دستورات را ابلاغ کنم دیگر توافق نخواهد شد. به آن‌ها می‌گفتم دستور را ابلاغ می‌کنم ولی توافق هم خواهد شد فقط شما بایستید. با همه فراز‌ونشیب‌ها امید مردم باعث شد به توافق برسیم. من هم از آبرو و حیثیت و اعتبار و سوابقم گذشتم تا این توافق انجام شد.

* در دولت من از مواردی که توفیقمان محدود بود، استفاده گسترده از جوانان و زنان در رده‌های مدیریتی بالا بود.

* از همان روز اول به همه وزیران گفتم وظیفه شما اینست که حداقل از دو نفر جوان و دو نفر خانم به عنوان معاون یا مدیرکل یا مشاور استفاده کنید که بعداً بتوانند وزیر شوند و مرتب با بعضی از وزرایی که این کار را نکرده بودند بحث داشتم

* با وجود اینکه برای اولین بار چند نفر جوان را به عنوان وزیر یا معاون رئیس‌جمهور انتخاب کردم و تحول بزرگی در ورود خانم‌ها به عرصه مدیریتی انجام شد اما متأسفانه آن‌طور که در نظر داشتم محقق نشد. باید مدیریت کشور را نسل جوان ما به عهده بگیرد. مگر روز اول که ما مسئولیت به عهده گرفتیم چند ساله بودیم؟ قرار بود به تدریج نسل جوان جای ما را بگیرند و این امر باید محقق شود.

عصر ایران