مقامهای لبنانی شماری از افسران و سربازان سوری را که به لبنان گریخته بودند، به حاکمان جدید سوریه تحویل دادند. در تحولی دیگر، وزرای امور خارجه ترکیه و ایالات متحده درباره همکاری با دولت جدید سوریه گفتوگو کردند.
لبنان شنبه هشتم دیماه حدود ۷۰ افسر و سرباز سوری را که قصد داشتند بهصورت غیرقانونی از سوریه به لبنان فرار کنند، به دولت جدید این کشور تحویل داد.
به گفته مقامهای امنیتی لبنانی، افسران و سربازان سوری در یک کامیون در شهر ساحلی جبیل شناسایی شدند.
بسیاری از مقامهای ارشد حکومت پیشین سوریه و افراد نزدیک به خاندان بشار اسد پس از سرنگونی او، به کشورهای همسایه از جمله لبنان گریختند.
پیشتر در ۲۹ آذر، وزارت کشور عراق اعلام کرد آن دسته از نیروهای ارتش سوریه که در پی سقوط حکومت اسد، به عراق گریختهاند، به سوریه بازگردانده میشوند.
جنگ داخلی سوریه که با تظاهرات مسالمتآمیز مردم این کشور علیه حکومت اسد در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، بیش از ۵۰۰ هزار کشته و شش میلیون آواره بر جای گذاشت.
در نهایت، مخالفان مسلح در یک عملیات غافلگیرکننده ۱۱ روزه که از ادلب و حلب آغاز شد، توانستند ۱۸ آذر به دمشق برسند و به پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان دهند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه هشتم دیماه گزارش داد پرسنل نظامی سوری در ردههای مختلف از طریق گذرگاه عریضه از لبنان به سوریه بازگردانده شدند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه افزود این افراد پس از عبور از مرز، به دست مقامهای حکومت جدید سوریه بازداشت شدند.
دولت جدید سوریه در روزهای اخیر عملیات گستردهای را علیه آنچه «باقیماندههای حکومت اسد» مینامد، آغاز کرده است.
گفتوگوی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا درباره تحولات سوریه
خبرگزاری رویترز هشتم دیماه گزارش داد هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه و آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی او، در تماسی تلفنی درباره لزوم همکاری با دولت جدید سوریه گفتوگو کردند.
بنا بر اعلام وزارت خارجه ترکیه، فیدان در این گفتوگو تاکید کرد کشورش اجازه نخواهد داد «شبهنظامیان کرد یپگ» در سوریه پناه بگیرند.
گروه کُردی یگانهای مدافع خلق، موسوم به یپگ، رهبری نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه را بر عهده دارد.
ترکیه اعضای کُرد نیروهای دموکراتیک سوریه را وابسته به پکک (حزب کارگران کردستان) میداند و بر عقبنشینی نیروهای کُرد غیرسوری از این کشور تاکید دارد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده هم اعلام کرد بلینکن در گفتوگو با فیدان، بر حمایت از یک فرآیند سیاسی به رهبری سوریها در مقطع کنونی تاکید کرد و خواستار رعایت حقوق بشر و تشکیل یک دولت فراگیر در این کشور شد.
در این بیانیه همچنین آمده است که بلینکن و فیدان درباره جلوگیری از «تهدید تروریسم» علیه امنیت ترکیه و سوریه بحث و تبادل نظر کردند.
ترکیه با پشتیبانی از گروه تحریر شام، نقشی تعیینکننده در سرنگونی حکومت اسد ایفا کرد.
با اینکه آمریکا پیشتر تحریر شام را گروهی تروریستی میدانست، پس از سقوط اسد، هیاتی از این کشور با رهبران تحریر شام دیدار کرد.
ایران اینرتنشنال