مرکز مطالعاتی آلما در اسرائیل در گزارشی نوشت جمهوری اسلامی افراد وزارت اطلاعات و سپاه قدس را در قالب نیروهای هلال احمر به لبنان فرستاده است تا وضعیت گروه حزبالله را ارزیابی کنند.
آلما با اشاره به اسناد ویکیلیکس نوشت این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی این ترفند را به کار میگیرد و بارها از جمعیت هلال احمر بهعنوان پوششی برای فعالیت نیروهای نظامی و اطلاعاتی خود استفاده کرده است.
به گفته این موسسه، الگوی استفاده حکومت ایران از سازمانهای غیرنظامی، بهویژه نهادهای بشردوستانه و پزشکی به منظور فعالیتهای اطلاعاتی و نظامی، در کشورهایی مانند سوریه، عراق و یمن شناخته شده و در لبنان نیز بارها به کار رفته است.
خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۱۴ آذر در گزارشی اختصاصی به نقل از چهار منبع نوشت که حزبالله به طور قابل توجهی از نظر نظامی از سوی اسرائیل تضعیف شده اما احتمالا میکوشد تا ذخایر و نیروهای خود را بازسازی کند و تهدیدی بلندمدت برای ایالات متحده و متحدان منطقهای این کشور باشد.
پیش از این و در اواخر مرداد امسال یاسین رامین، از مدیران پیشین هلال احمر که از او با عنوان «آقازاده» یاد میشود، در گفتوگو با ایراناینترنشنال، جزییاتی را از سوءاستفاده سپاه پاسداران از هلال احمر و پشت پرده کمکهای بشردوستانه آن به غزه افشا کرد.
او با اشاره به ارسال اسلحه و مهمات و اعزام نظامیان در پوشش نیروهای امدادی گفت هلال احمر در ۳۰ کشور جهان، دفتر نمایندگی یا مرکز درمانی دارد و در تمام این کشورها سپاه پاسداران در پوشش هلال احمر حضور دارد.
مرکز مطالعاتی آلما نوشت جمعیت هلالاحمر ایران در جریان جنگ سال ۲۰۰۶ اسرائیل و حزبالله، گروههایی را تحت عنوان «کمک به جمعیت غیرنظامی لبنان» به این کشور اعزام کرد اما این افراد در واقع اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران بودند که برای کمک به حزبالله به لبنان رفتند.
این تیمها به ظاهر محمولههای تجهیزات پزشکی را منتقل میکردند اما در واقع از این محمولهها بهعنوان پوششی برای انتقال تجهیزات نظامی و سلاح استفاده میشد.
به گفته آلما، این الگوی جمهوری اسلامی از دهه ۱۹۹۰ شناخته شده است و به خاورمیانه نیز محدود نمیشود.
سعید قاسمی، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران، فروردین سال ۱۳۹۸ در مصاحبه با یک تلویزیونی اینترنتی و در پاسخ به سوالی درباره نقش خود در جنگ بوسنی گفته بود سپاه آنجا تحت پوشش هلال احمر، فعالیت نظامی انجام میداد.
او درباره جنگ سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ میلادی در بوسنی گفته بود: «ما هلال احمریهایی بودیم که برای آموزش نیروهای جهادی به بوسنی رفته بودیم.»
آلما با اشاره به حضور مستمر نیروهای هلال احمر در لبنان طی حدود یک سال اخیر، ارزیابی کرد جمهوری اسلامی نقش خود را در تمامی جنبههای نظامی و غیرنظامی فعالیتهای حزبالله افزایش خواهد داد.
این موسسه افزود حزبالله آسیبهای جدی دیده و جمهوری اسلامی مصمم به بازسازی آن است.
به گفته آلما، جمهوری اسلامی در زمینه بازسازی نظامی حزبالله، بیسروصدا عمل خواهد کرد و از سازمانهای غیرنظامی مانند جمعیت هلال احمر که برای بازسازی خانهها به لبنان میفرستد، بهعنوان پوششی برای فعالیتهای نظامی و اطلاعاتی خود استفاده خواهد کرد.
ایران اینترنشنال