وزارت خزانهداری آمریکا میگوید ۳۵ شرکت و نفتکش دخیل در قاچاق نفت ایران را تحریم کرده است.
بر اساس بیانیهای که روز سهشنبه ۱۳ آذر در وبسایت وزارت خزانهداری آمریکا منتشر شده، ۱۴ شرکت ثبت شده در هند، امارات، چین، هنگکنگ، پاکستان، لیبریا، جزایر مارشال و ایران به لیست تحریمهای آمریکا اضافه شدند.
به علاوه، ۲۱ نفتکش دخیل در قاچاق نفت، محصولات نفتی و پتروشیمی ایران، موسوم به «ناوگان ارواح» یا «ناوگان سایه»، نیز در لیست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند.
پیشتر کلیر جانگمن مدیر بخش ردیابی نفتکشها در سازمان اتحاد علیه ایران هستهای به رادیو فردا گفته بود این سازمان حدود ۴۰۰ نفتکش «ناوگان سایه» را که در کار قاچاق نفت ایران بودند، شناسایی کرده است که بسیاری از آنها هنوز در لیست تحریمهای آمریکا قرار ندارد.
شرکت مشاوره انرژی، وُرتکسا، نیز ماه گذشته اعلام کرد دستکم ۱۹۰ نفتکش غولپیکر در میان «ناوگان سایه» هستند که هر کدام ظرفیت حمل دو میلیون بشکه را دارند و هنوز ۶۰ درصد آنها تحریم نشدهاند.
ناوگان ارواح به نفتکشهایی گفته میشود که با خاموش کردن سیستم شناسایی خودکار، بصورت پنهانی محمولههای نفتی را با توسل به انواع روشها به بازارهای مقصد میرسانند؛ از جمله تخلیه چندباره محمولههای نفتی در دل اقیانوسها به نفتکشهای دیگر و تغییر اسناد و برند نفت.
خزانهداری آمریکا میگوید اقدام جدید برای تحریم شرکتها و نفتکشهای فعال در قاچاق نفت ایران واکنشی به حمله موشکی اول اکتبر ایران به اسرائیل، تشدید تنشهای هستهای، همچنین در راستای تکمیل لیست تحریمهای ۱۱ اکتبر آمریکا علیه ایران و اعمال هزینههای بیشتر بر درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی است.
این بیانیه میافزاید درآمدهای نفتی منابع مالی برای رژیم ایران فراهم میکند تا بودجه هستهای، توسعه پهپادها و موشکهای پیشرفته و حمایتهای مالی و مادی مداوم از فعالیتهای تروریستی نیروهای نیابتی در منطقه را تامین کند.
بردلی تی اسمیت، معاون سرپرست وزارت خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی میگوید ایران همچنان درآمدهای حاصل از تجارت نفت خود را به سمت توسعه برنامه هستهای، تکثیر فناوری موشکهای بالستیک و پهپادی خود و حمایت از گروههای تروریستی منطقهای اختصاص میدهد که خطر بیثباتی بیشتر در منطقه را به دنبال دارد.
او تصریح کرد ایالات متحده متعهد به ایجاد اختلال در ناوگان سایه و اپراتورهایی است که در کار تسهیل غیرقانونی قاچاق نفت ایران هستند.
خزانهداری آمریکا در بیانیه خود گفته است ایران به شبکه گستردهای از نفتکشها و شرکتهای مدیریت حمل و نقل دریایی برای انتقال نفت خود به مشتریان خارجی با استفاده از تاکتیکهایی مانند جعل اسناد، دستکاری سیستمهای ردیابی کشتیها، تغییر مداوم نام و پرچم کشتیها متکی است.
رادیو فردا