بازار طلا روز آغارین هفته را ابتدا با نوسانات آرام و اندک شروع کرد، اما همزمان با افزیش تقاضا، طلای ۱۸ عیار از کانال چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به کانال بالاتر صعود کرد. همچنین سکه امامی در کانال ۵۰ میلیونی قرار گرفت. همچنین قیمت دلار که در معاملات پشتخطی روز گذشته در کانال هشتم از کریدور ششم معامله میشد، امروز نیز در نیمه همین کانال نوسان میکند.
به گزارش اقتصاد24، برزو حقشناس کارشناس بازارهای مالی در تحلیل خود از قیمت طلا و سکه گفت: «از آنجایی که هم اونس جهانی کاهش داشت و هم رشد قیمت دلار متوقف شد، طبیعی است که در بازار طلا و سکه هم شاهد روند نزولی باشیم. ضمن اینکه سکه حباب هم خالی کرد.»
وی درخصوص اینکه آیا روند ریزشی قیمت طلا و دلار ادامهدار خواهد بود؟ عنوان کرد: «گمان نمیکنم افت قیمت طلا به لحاظ قیمتی از ۵ تا نهایتا ۱۰ درصد عبور کند. به لحاظ زمانی ممکن است اصلاحاتی داشته باشد و در همین محدوده بماند، چراکه اونس جهانی هم تقریبا دارد به یک کفی میرسد.»
این کارشناس بازارهای مالی در پیشبینی خود از روند قیمتی که دلار طی خواهد کرد، بیان کرد: «در مورد دلار من بعید میدانم به قیمت کمتر از ۶۵ هزار تومان عقبگرد کند، مگر اینکه در حوزه سیاست خارجی اتفاق خاصی رخ دهد. ولی اگر مفروضات کلان اقتصادیمان را در نظر بگیریم، باورم بر این است که دلار تا پایان سال به سمت صعود پیش خواهد رفت و بازه ۷۰ هزار تومان را رد خواهد کرد. از سوی دیگر قیمت دلار مانند اهرمی است که به قیمت طلا و سکه در کشور جهت میدهد. قیمت اونس هم من فکر نمیکنم تا آخر سال ۱۴۰۳ بیش از این کاهش پیدا کند.»
حقشناس در پاسخ به اینکه آیا ممکن است از زمان استقرار رسمی ترامپ در کاخ سفید، شاهد افزایش قیمتها در بازار طلا و ارز باشیم، به اقتصاد ۲۴ گفت: «احتمالش زیاد است. باتوجه به اینکه متاسفانه آقای ترامپ طرفدار فشار حداکثری به ایران است و سابقه بدی هم در دوره قبل از او داشتهایم، احتمالا مشکلاتی برای ما در حوزه فروش نفت ایجاد خواهد کرد و ما به راحتی دوره بایدن نخواهیم توانست نفت بفروشیم.»
وی ادامه دارد: «از ۱۵ آذر ماه هرچه به سمت بهمن ماه پیش برویم، به دلیل اینکه نزدیک پایان سال میلادی و سال چینی است و یکسری شرکتها تسویه دارند و تقاضایشان برای خرید دلار زیاد میشود، در نتیجه قیمت دلار افزایش پیدا میکند. این بدین معنا نیست که خریداران طلا و سکه میتوانند سود خوبی داشته باشند بلکه منظور این است که آنهایی که پیشتر خرید کردهاند، به یک کف قیمیتی رسیدهاند.»
این کارشناس بازارهای مالی در پاسخ به اینکه باتوجه به اینکه بسیاری نرخ دلار را تا پایان سال ۷۰ هزار تومان پیشبینی کرده بودند، اکنون که احتمال عبور دلار از این نرخ وجود دارد به لحاظ اقتصادی چه پیش خواهد آمد؟ گفت: «قصد ندارم که عدد بدهم، اما ارزش ذاتی دلار با توجه به شرایط اقتصادی ما و با فرض تداوم تحریم، بیش از رقمهای فعلی است. ما همچنان روی دلار حباب منفی داریم و سیاستگذار هم این مهم را میداند ولی متاسفانه به جز آقای همتی، هر شخصی که بر صندلی ریاست بانک مرکزی تکیه میزند، نیتش سرکوب قیمت است. الان هم که ایشان وزیر اقتصاد هستند اخطار میدهند که اگر دلار ارزانتر از چیزی که باید، باشد به نفع اقتصاد ما نیست.»
حقشناس در پایان افزود: «شرایط کنونی طوری است که تدوام سرکوب نرخ ارز برای آقای فرزین سخت خواهد بود. یکسری افراد صحبتهایی درباره بازار توافقی مطرح میکنند که به شرط عملی شدن و اینکه قیمت را عرضه و تقاضا تعیین کند، به اینکه قیمت بازار آزاد پایین بیاید و کنترل شود، کمک خواهد کرد، اما اگر همان روش سامانه نیما و سرکوب قیمتی را پیش ببرند، بانک مرکزی نمیتواند کمکی به حل این وضعیت کند.»