ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 15.11.2024, 9:09

پارلمان اتحادیه اروپا خواستار مقابله با «ناوگان شبح‌» مسکو شد


نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه به قطعنامه‌ای رای دادند که هدف از آن مقابله با دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا و گروه هفت از سوی روسیه و صدور نفت و گاز این کشور است.

این قطعنامه بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر اتحادیه اروپا برای مقابله با دور زدن تحریم‌ها از سوی روسیه محسوب می‌شود. در این قطعنامه بر لزوم مقابله با استفاده روسیه از کشتی‌های متروک و قدیمی برای صادرات نفت و گاز تاکید شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه از کشورهای عضو و نهادهای اتحادیه اروپا خواسته‌اند تا با آنچه به «ناوگان شبح‌» روسیه برای صدور نفت و گاز معروف شده است مقابله کنند.

استفاده از پهپاد و ماهواره برای تقویت نظارت بر کشتی‌ها و جریمه کشتی‌هایی که بدون بیمه‌نامه در آب‌های اتحادیه اروپا تردد می‌کنند از جمله راهکارهای پیشنهادی در این قطعنامه است.

اعضای پارلمان اروپا همچنین خواستار ممنوعیت کامل واردات و استفاده از سوخت‌های فسیلی روسیه از جمله گاز طبیعی مایع این کشور شدند.

تخمین زده می‌شود که مسکو در واکنش به تحریم‌های اتحادیه اروپا و گروه هفت ۹ میلیارد یورو به تجهیز و استفاده از کشتی‌های قدیمی و فرسوده برای صادرات نفت و گاز خود اختصاص داده است. فرسودگی این کشتی‌ها و تردد آنها بدون بیمه‌نامه باعث می‌شود تا ردیابی آنها برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا دشوار باشد.

این کشتی‌ها اغلب با پرچم کشورهایی همچون گابن، پاناما، لیبریا و جزایر کوک تردد می‌کنند.

برخی دیگر از کشورهایی که تحت تحریم‌های شدید بین‌المللی قرار دارند مانند ایران، ونزوئلا و کره‌شمالی نیز از این روش برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کنند. با این حال روش روسیه به دلیل گستردگی و تخصصی شدن آن مورد توجه بیشتری در اتحادیه اروپا قرار گرفته است.

مقصد اصلی کشتی‌های فرسوده روسی کشورهایی همچون چین، هند و ترکیه است. نفت و گاز روسیه پس از صدور به این کشورها به صورت پالایش شده یا بدون امکان ردیابی به کشورهای دیگر از جمله اعضای اتحادیه اروپا می‌رسد.

به گفته یکی از اعضای پارلمان اروپا حدود ۶۰۰ کشتی فرسوده روسی بدون بیمه‌نامه تنها در دریای سیاه و دریای بالیتیک تردد می‌کنند. تخمین زده می‌شود که مسکو در مجموع از حدود ۱۴۰۰ کشتی کهنه برای صدور نفت و گاز خود و دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کند.

یورونیوز فارسی