ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 14.11.2024, 14:00

وزیر خارجه ترامپ؛ دشمن برجام و مخالف گفتگو با ایران


پنج نکته درباره گزینه دونالد ترامپ برای وزارت خارجه؛ دشمن برجام و مخالف گفتگو با ایران

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، مارکو روبیو را به عنوان گزینه خود برای وزیر امور خارجه معرفی کرده است.

در این گزارش به پنج نکته مهم درباره زندگی این سناتور اهل فلوریدا که اصالتی کوبایی دارد می‌پردازیم.

فرزند مهاجران کوبایی

مارکو روبیو، ۵۳ ساله، در میامی آمریکا متولد شد و هنوز هم این شهر را خانه خود می‌داند. پدرش یک پیشخدمت و مادرش خدمتکار هتل بود.

در اولین کارزار انتخاباتی سنای خود، او بارها به رأی‌دهندگان یادآوری می‌کرد که از یک خانواده طبقه کارگر است و آمریکا به او کمک کرده است تا به چنین جایگاهی برسد. داستان پسری که از مهاجران کوبایی توانست خود را به مقام سناتوری ایالات متحده برساند. روبیو که کاتولیک است، حدود شش سال از کودکی خود را در لاس‌وگاس گذراند. در آنجا در کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان غسل تعمید یافت و در مراسم مورمون‌ها شرکت می‌کرد. خانواده‌اش وقتی او هشت ساله بود به این شهر نقل مکان کردند و والدینش در صنعت هتل‌داری شغل پیدا کردند.

آن‌ها وقتی روبیو ۱۴ ساله بود به میامی بازگشتند.

بازی فوتبال دانشگاهی و ازدواج با یک تشویق‌کننده ورزشی

مارکو روبیو علاقه زیادی به فوتبال دارد و در دوران دبیرستان رؤیای ورود به لیگ ملی فوتبال (NFL) را داشت. اما فقط از دو دانشگاه پیشنهاد جدی برای بازی دریافت کرد.

او کالج تاکریو را انتخاب کرد، کالجی کمتر شناخته شده در شهری کوچک با کمتر از دو هزار نفر جمعیت در شمال غربی ایالت میسوری. اما با نزدیک شدن کالج به ورشکستگی و مصدومیت روبیو، او فوتبال را کنار گذاشت و به دانشگاهی در فلوریدا منتقل شد. او از دانشگاه فلوریدا و مدرسه حقوق دانشگاه میامی فارغ‌التحصیل شد.

او با ژانت دوسدبز که یکی از اعضای تشویق کننده تیم میامی بود آشنا و در سال ۱۹۹۸ با او ازدواج کرد. این زوج تاکنون ۴ فرزند دارند.

حضور در مجلس سنا

مارکو روبیو پس از فارغ‌التحصیلی به تدریج وارد دنیای سیاست شد و توانست به مجلس نمایندگان ایالت فلوریدا راه یابد. او در آنجا به عنوان رئيس مجلس انتخاب و خود را بیش از پیش به دنیای سیاست آمریکا معرفی کرد.

روبیو در سال ۲۰۱۰، او به عنوان یک نامزد دور از انتظار برای کسب نامزدی سنای جمهوری‌خواهان در مقابل فرماندار چارلی کریست رقابت کرد. اگرچه رهبران حزب از او خواستند تا از رقابت انصراف داده و برای دادستان کل نامزد شود و قول دادند که عرصه رقابت را برای او باز کنند، اما روبیو قبول نکرد و معتقد بود که نمی‌تواند پس از تعهد به رقابت سنا، عقب‌نشینی کند.

او در رقابت باقی ماند و توانست به پیروزی هم دست یابد. او در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ دو بار دیگر انتخاب شد اما با حضور در وزارت خارجه او دیگر در مجلس سنا حضور نخواهد داشت.

رقابت برای ریاست‌جمهوری و درگیری با ترامپ در سال ۲۰۱۶

روبیو در سال ۲۰۱۶ وارد رقابت‌های ریاست‌جمهوری شد و با یک میدان شلوغ از نامزدهای جمهوری‌خواه از جمله دونالد ترامپ روبه‌رو شد.

او در ایالت مینه‌سوتا، واشنگتن دی‌سی و پورتوریکو پیروز شد، اما در ایالت خانگی خود، فلوریدا، از ترامپ شکست خورد. ترامپ ۴۵.۷ درصد آرا و روبیو ۲۷ درصد آرا را به دست آوردند.

در طول کارزار انتخاباتی، آن دو به یکدیگر توهین می‌کردند. ترامپ او را «مارکو کوچولو» خطاب می‌کرد و روبیو نیز ترامپ را «حقه‌باز» می‌نامید و اندازه دستان او را به سخره می‌گرفت.

با این حال، پس از پیروزی ترامپ، رابطه آن‌ها بهبود یافت. روبیو بعدها اظهارات خود در سال ۲۰۱۶ را عادی و بخشی از رقابت انتخاباتی دانست. او در ادامه در کنار ترامپ باقی ماند و در مراحل پایانی کمپین انتخاباتی این نامزد جمهوری خواه به تلاش برای پیروزی ادامه داد.

ضد چین، ضد ایران و البته روسیه

مارکو روبیو در سال ۲۰۱۰ با موج جنبش «تی پارتی» همراه و علیه سیاست‌های باراک اوباما و کنگره دموکرات مشغول فعالیت شد.

او به عنوان معاون رئيس کمیته منتخب اطلاعات سنا و عضو کمیته روابط خارجی بارها علیه تهیدهای چین، روسیه، ایران و کره شمالی صحبت کرده است. او یکی از مخالفان سفت و سخت توافق هسته‌ای با ایران در سال ۲۰۱۵ بود و تلاش‌های فراوانی در مجلس سنا برای رد این توافق انجام داده بود.

روبیو در دولت ترامپ هم از خروج آمریکا از برجام حمایت و آن‌ را یکی از اقدامات درست دونالد ترامپ نامید. برخلاف ادعاهای ترامپ که وعده داده بود خواستار کاهش مداخلات آمریکا در نقاط مختلف دنیا است، روبیو را به عنوان یکی از نیروهای طرفدار مداخله بیشتر و نقش‌آفرینی فزو‌ن‌تر ایالات متحده در جهان می‌شناسند. او مدعی است که چین، روسیه، کره شمالی و ایران با همکاری یکدیگر در حال فعالیت علیه ایالات متحده هستند و باید برای این امر تدبیری اندیشیده شود.

او در یکی از سخنرانی‌های خود در ماه مارس گذشته در این خصوص چنین گفته بود: «همه آن‌ها یک هدف مشترک دارند، و آن این است که می‌خواهند آمریکا را تضعیف کنند، اتحادهای ما را تضعیف کنند، موقعیت و توانایی و اراده ما را ضعیف کنند.»

یورونیوز فارسی