یورونیوز: فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در یک گفتوگوی تلوزیونی گفت: «از این پس حرفهای جدیدی برای ایران خواهیم داشت، صحبتهایی که تا پیش از این ازبغداد نشنیده بودند. به ایرانیها گفتیم که ما به همکاری ایران نیاز داریم اما نه به دخالتشان.»
فؤاد حسین که با شبکه تلویزیونی الغد مصر گفتگو می کرد افزود: «امروز عراق و سیاست خارجه اش وابسته به هیچ کشور دیگری نیست. سیاست خارجی امروز ما صراحت و شفافیت بیشتری پیدا کرده است، سیاست خارجه ما بر اساس تامین منافع کشورمان استواراست. با دوستانمان تعامل و گفتگو میکنیم ولی با دشمنانمان با ابزارهای مناسب مقابله میکنیم.»
وی ادامه داد: «ما اکنون از مرحله سکوت گذر کرده ایم و با صراحت بیشتری اعلام می کنیم که خواهان روابط حسنه با کشورهای همسایه هستیم و به تهران هم ضمن یادآوری اعتقادات مذهبی یکسان واشتراکات فراوان، تجاری، اقتصادی، دو کشور پیام روشنی مخابره کردیم مبنی بر اینکه دخالت در امور عراق، به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و طرف ایرانی باید این مسئله را درک کند. ما می خواهیم دو کشورهمسایه و دوست باقی بمانیم و با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشیم ولی مسئله دخالتهای ایران، غیر قابل قبول است.»
وزیر خارجه عراق درباره دخالتهای دیگر همسایه اش یعنی ترکیه هم گفت: «مداخله و تهاجم نظامی ترکیه به مرزهای عراق به بهانه سرکوب کردهای پ ک ک محکوم و مداخله ای غیرقانونی است.»
او در تکمیل صحبت های خود ادامه داد: «بین عراق و ترکیه هیچ توافق امنیتی وجود ندارد. آن توافق نظامی که بین دولت عراق در زمان صدام حسین و دولت ترکیه در سال ۱۹۸۴ امضا شده بود، یک توافق صرفا یک ساله بود که در متن صورتجلسه آن نشست تصریح شده بود مشروط به کسب اجازه از عراق، نیروهای ترکیه حق ورود به خاک عراق درعمق پنج کیلومتری را دارند و پس از انجام ماموریت خود، موظفند ظرف ۷۲ ساعت نیز عقبنشینی کنند ولی اکنون ترکها به استناد قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد میگویند که حق دفاع از تمامیت ارضی خود را دارند و باید برای دفع مخاطرات دشمنان خود، پاسخ قاطع بدهند در حالیکه حتی برای انجام این مورد باید مجوز شورای امنیت را دریافت کنند.»
فواد حسین در بخش دیگری از این مصاحبه به بحران کم آبی منطقه نیز اشاره کرد و گفت که مسئله بحران آب بسیارحساس و خطرناک شده است و به همین خاطراست که نگاه همه دولت ها معطوف به چگونگی حل این مساله و چالش شده است. برای بیابان زایی و مدیریت بحران آب اقدامات مشترک تمامی کشورهای همسایه مورد نیاز است و به همین منظور ما برنامهای برای دعوت از کشورهای همسایه داریم؛ اگر شرایط سیاسی اجازه دهد ما برای میزبانی از کشورهای ترکیه، کویت، اردن و سوریه، برای بحث در مورد مسائل زیستی محیطی منطقه ای و دستیابی به راهکاری برای برون رفت از این بحران، آمادگی کامل داریم.
حسین همچنین در خصوص نشستها و مذاکرات دو کشورعربستان و ایران اعلام کرد: «این نشستها با ابتکار عراق صورت گرفته و درحال حاضر دور پنجم این مذاکرات به پایان رسیده است.»
وی خاطرنشان کرد: «در دور پنجم و آخرین دور از این مذاکرات مقرر شد نشست ها و مذاکرات بعدی دو کشوردر سطح وزرای خارجه دو کشور تداوم یابد و باید بگویم که گامهای رو به جلو و مثبتی برداشته شد و پیشرفتهایی در این مذاکرات را شاهد بودیم.»