شهروندان معترض آبادانی چهارشنبه شب چهارم خرداد به خیابانها آمدند و علیه مقامها و نظام جمهوری اسلامی شعار سر دادند. اینترنت هماکنون در شهر آبادان دچار اختلال شده است.
براساس ویدیوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی، معترضان در این اعتراضها فریاد میزدند: «آخوند برو گمشو»؛ «ننگ ما، ننگ ما، صداوسیمای ما»؛ «باقی جنایت میکنه، مسئول حمایت میکنه»؛ «ما اشتباه کردیم که انقلاب کردیم»؛ «میکشم میکشم، آنکه برادرم کشت».
در ویدئوهایی که در چهارشنبه شب منتشر شدهاند، گروهی از شهروندان در حال عزاداری برای قربانیان برج متروپل دیده میشوند.
معترضان در این ویدئوها شعار میدهند:
* ما اشتباه کردیم که انقلاب کردیم
* آبادانی بپاخیز برادرت کشته شد
* باقی جنایت میکنه، مسئول حمایت میکنه
* آبادان بسه دیگه، غیرتت رو نشون بده
* دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست
* سلام فرمانده، بچههای ما زیر آوار مانده
* مرگ بر دادستان
* مرگ بر شورای شهر
* ایران خدا ندارد
* عزا عزاست امروز
* ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما
* آبادانی میمیرد ذلت نمیپذیرد
* واویلا، واویلا، شهید متروپل
* میکشم، میکشم، آنکه برادرم کشت
روز دوشنبه دوم خرداد بخشهایی از ساختمان بزرگ متروپل در خیابان امیرکبیر آبادان فرو ریخت. فروریختن این برج به کشته شدن دست کم ۱۶ تن انجامید.
این حادثه مرگبار با واکنش خشمآلود عمومی همراه بود؛ به ویژه به دلیل فسادی ساختاری که پروژه ساختوساز ساختمان متروپل به نمونه بارز و مهلک آن بدل شده است.
به گزارش رادیو زمانه، براساس اطلاعات منتشرشده، ساختمان تجاری، پزشکی، اداری متروپل در فضایی با بیش از شش هزار مترمربع توسط بزرگترین گروه انبوهسازی شهری و ساختمانی در منطقه آزاد اروند، به نام هلدینگ عبدالباقی، متعلق به حاج حسین عبدالباقی در سال ۱۳۹۸ ساخته و توسط استاندار وقت خوزستان افتتاح و به بهرهبرداری رسیده بود. حسین علیپور شهردار آبادان نیز فروردینماه سال جاری با تکمیل آن موافقت کرده بود.
عملیات ساخت این برج بلند در حالی آغاز شد و ادامه یافت که سازمان نظام مهندسی با ساخت آن مخالف بود و در اینباره حتی هشدار داده بود.
سهشنبه ۳ خرداد خبرگزاری میزان به نقل از دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان نوشت حسین عبدالباقی، مالک و پیمانکار اصلی ساختمان متروپل آبادان که از متهمان بوده و دستور بازداشت او نیز صادر شده بود و در جریان ریزش ساختمان در محل حضور داشت، در جریان این حادثه جان خود را از دست داده است. گروهی از کاربران شبکههای اجتماعی در صحت این خبر تردید کرده بودند.
شهروندان معترض آبادانی نیز در اعتراضهای چهارشنبه شب خود ادعای مرگ او را زیر سوال بردند.
این اعتراضها چندین روز پس از موجی از اعتراضهای مردمی به آزادسازی قیمت کالاهای اساسی و سیاستهای اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی رخ میدهند که میانه اردیبهشت از خوزستان آغاز شد و به استانهای دیگری از جمله اصفهان و چهارمحال و بختیاری کشید.