رفاه لگاتوم وضعیت کشورها را از نظر میزان احساس رضایت و شادی مردم و در کل میزان امید به زندگی و آینده آنها مقایسه میکند. امسال ایران با افتی دو پلهای ۱۲۳مین کشور دنیاست.
به گزارش تجارتنیوز، همانند سالهای گذشته، شاخص رفاه لگاتوم در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است. از سال ۲۰۰۹ موسسه لگاتوم کشورهای جهان را از نظر میزان رفاه بررسی میکند. اما رفاه در این مطالعات تنها به معنای تولید خالص داخلی نیست. زیرا احساس رفاه چیزی فراتر از این است.
رفاه لگاتوم وضعیت کشورها را از نظر میزان احساس رضایت و شادی مردم و در کل میزان امید به زندگی و آینده آنها مقایسه میکند. ارکان شاخص رفاه لگاتوم جنبههای مختلفی از زندگی مردم را در بر میگیرد.
این ارکان شامل: امنیت، آزادی شخصی، حکمروایی، سرمایه اجتماعی، محیط سرمایه گذاری، شرایط کسب و کار، زیر ساخت اقتصادی و دسترسی بازار، کیفیت اقتصاد، شرایط زندگی، سلامتی، تحصیلات و محیط زیست هستند.
امسال این موسسه ۱۶۷ کشور جهان را از نظر میزان رفاه بررسی و رتبه بندی کرده است.
در این رتبه بندی ایران جایگاه ۱۲۳م را دارد. سال گذشته این رتبه ۱۲۱ و در سال ۲۰۱۱، ۱۲۵ بود. رتبه ایران در هر کدام از ارکان این شاخص متفاوت بوده است.
رتبه امنیت ایران ۱۳۱، آزادی فردی ۱۶۵، حکمروایی ۱۴۵، سرمایه اجتماعی ۸۹، محیط سرمایه گذاری ۱۲۶، شرایط کسب و کار ۱۵۲، زیر ساخت اقتصادی و دسترسی بازار ۱۰۴، کیفیت اقتصاد، ۱۳۸، شرایط زندگی ۷۵، سلامتی ۶۱، تحصیلات ۷۵ و محیط طبیعی ۱۵۶ بوده است.
در این میان کشور دانمارک رتبه اول و سودان جنوبی رتبه آخر را دارد. رتبههای اول در هر کدام از این بخشها به شرح زیر هستند:
نروژ از نظر امنیت و آزادی فردی، فنلاند از نظر حکمروایی، دانمارک از نظر سرمایه اجتماعی، سنگاپور از نظر محیط سرمایهگذاری، زیرساخت اقتصادی و دسترسی بازار و تحصیلات، هنگکنگ از نظر شرایط کسب و کار، سوئیس از نظر کیفیت اقتصاد، هلند از نظر شرایط زندگی، ژاپن از نظر سلامت و سوئد از نظر محیط زیست.