حوالی ساعت ١٢ روز سهشنبه ۴ دیماه واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات تهران واقع در بلوار سیمون بولیوار ۹ دانشجو جان خود را از دست دادند و ۲۷ نفر نیز مجروح شدند.
تعداد کشتهشدگان این حادثه ابتدا هفت نفر اعلام شد اما ساعاتی بعد دو از مجروحان این سانحه در بیمارستان جان خود را از دست دادند.
فوت یکی دیگر از مصدومان
رئیس اورژانس تهران از فوت یکی دیگر از مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات خبر داد.
دکتر صابریان در گفت وگو با ایسنا بااشاره به حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات با ۳۵ سرنشین در روز گذشته، گفت: در این حادثه هفت تن از سرنشینان در محل حادثه جان باختند و ۲۸ تن به بیمارستان منتقل شدند که تا شب گذشته دو تن دیگر نیز به علت شدت وخامت حالشان در بیمارستان جان باختند.
وی ادامه داد: متاسفانه بامداد امروز نیز یکی دیگر از مصدومان این حادثه به نام “محمدرضا فضیلتی نیا” جان خود را از دست داد و تعداد قربانیان حادثه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات ۱۰ تن شد.
نظر برخی دانشجویان درباره علت حادثه
به گزارش ایسنا، این اتوبوس در محوطه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد واژگون شد. در پی وقوع این حادثه کلاسهای امروز واحد علوم و تحقیقات تعطیل شد.
یکی از دانشجویان حاضر در محل حادثه به خبرنگار ایسنا گفت: دانشگاه علوم تحقیقات در سراشیبی قرار دارد و دانشکدهها به صورت پلکانی در مسیر هستند؛ از آنجایی که مسیر طولانی است، دانشجویان ناگزیرند از اتوبوسهای دانشگاه استفاده کنند.
این دانشجو ادامه داد: پیش از این قرار بود که دانشجویان با حمل و نقل کابلی جابهجا شوند، اما با تغییر مدیریت دانشگاه، پروژه تلکابین دانشگاه متوقف شد.
یکی دیگر از دانشجویان نیز در گفتگو با ایسنا تاکید کرد: اتوبوسهایی که برای سیستم حمل و نقل دانشگاه مورد استفاده قرار میگیرند بعضا مستهلک هستند و ایمنی درستی ندارند و قرار نبود که طولانی مدت از آنها استفاده شود. مخصوصا در زمستان که یخبندان میشود، این موضوع نگران کنندهتر است.
وی ادامه داد: در مورد حادثه امروز هم ما اینطور شنیدیم که اتوبوس ترمز بریده بود و متاسفانه تا الان هفت نفر فوت کردهاند.
یکی از دانشجویان واحد علوم و تحقیقات نیز گفت: اتوبوسهای دانشگاه همگی مستهلک هستند و تعداد آنها کافی نیست و بیشتر از ظرفیت و حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر دانشجو را سوار میکنند.
به گفته این دانشجو، بعضاً دیده شده که رانندگان پشت فرمان خواب آلوده هستند و یا در حال خوردن و آشامیدن هستند و تمرکز کافی ندارند!
یکی از دانشجویان نیز اظهار کرد: علی رغم اینکه مسیر بین دانشکده ها در دانشگاه علوم و تحقیقات مانند جاده چالوس است اما این مسیر فاقد گاردریل است و رانندگان نیز حتی اصول ایمنی اولیه را هم رعایت نمیکنند و گاهی بیش از ظرفیت دانشجو سوار میکنند. به همه این موارد، سیستم ناکارآمد و فرسوده حمل و نقل دانشگاه را هم باید اضافه کرد.
اسامی برخی مصدومان و فوتیهای حادثه
پیمان صابریان مدیر مرکز اورژانس تهران اسامی مصدومان و فوتی های حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات را اعلام و تشریح کرد: سجاد پوراحسان، علی حسین زاده و احسان صفایی از جمله فوتی های این حادثه هستند که تاکنون مشخص شده است.
وی اسامی مجروحان را نیز به همراه محل بستری آنان به شرح زیر اعلام کرد:
۱. علیرضا ولی محمدی
۲. مینا نعمتی
۳. محمد ابراهیمی فر
۴. میر مهنا یوزباشی
۵. ملیکا سادات افتخاز عزیزی
۶. شکوه نعمتی
۷. فاطمه عبداللهی
۸. ثنا عابدی
۹. فاطمه رحیمی
۱۰. کیارش اسدی کمال
۱۱. سامان قضاوتی
۱۲. مهدی مغنیان
۱۳. هدیه جلیلی
۱۴. کوروش ثابت
۱۵. کامیاب اهری
۱۶. خدیجه وکیلی
۱۷. محمد امین عابدینی
۱۸. سید آرین حقیقت
۱۹. علی هروانی
۲۰. بهاره کوچه باغیان
۲۱. علی عرب نژاد
۲۲. ملیکا فراهانی
۲۳. محمد مهدی قدیمی
۲۴. محسن رحمانی - بیمارستان عرفان
۲۵. محمد مهدی رسولی
۲۶. محمدرضا فضیلتی
روایت دو دانشجوی مصدوم از لحظه حادثه؛ اتوبوس ترمز بریده
یکی از مصدومان حادثه اتوبوس دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات با تشریح لحظه وقوع حادثه گفت: بچهها مدام به سرشان میزنند و داد میزدند: اتوبوس ترمز بریده ...
دختر جوانی روی تخت بستری شده بود و خانواده او نیز با چشمانی نگران، دستهای او را فشار میدادند. این دختر که بیش از ۳۰ سال نیز نداشت به ایسنا میگوید: سوار اتوبوس که شدیم نزدیک ایستگاه کتابخانه دست اندازی بود که وقتی اتوبوس از روی آن رد شد سرعتش زیاد بود و همه بچهها به بالا و پایین پرتاب شدند. پسرها داد و بیداد کردند که چقدر تند میروی، آروم برو اما دیدیم که سرعتش همینطور تندتر و تندتر میشد. من هندزفری داشتم و وقتی درآوردم دیدم بچهها از جلوی اتوبوس به عقب میآیند، به سرشان میزنند و مدام داد میزنند: ترمز نمیگیره، اتوبوس ترمزش نمیگیره. اتوبوس همینطور سرعتش زیاد میشد. از روی پیچ که رد شد افتاد پایین و من دیگه چیزی متوجه نشدم و وقتی چشمام رو باز کردم دیدم بیرون اتوبوسم.
مادر این دختر که در کنار او نشسته بود با چشمانی گریان و دستانی لرزان به ایسنا میگوید: شما نمیدونید چی به سر ما اومد، من تا از قم به اینجا برسم مردم و زنده شدم. این حادثه رو کی باید جوابگو باشه، کی مسئولشه؟ جواب او مادرایی که بیرون وایسادن و بچههاشون مردن رو کی میده؟ اصلا وقتی یادش میافتم حالم بد میشه، اون از آموزش و پرورش (آتشسوزی مدرسه) و این هم از این حادثه، جان بچهها مگر ارزش نداره؟
به سراغ یکی دیگر از دانشجویان مصدوم و بستری شده روی تخت بیمارستان رفتم. دانشجوی مقطع دکتری علوم تحقیقات هست، درباره لحظه حادثه به ایسنا میگوید: از ساختمان ابن سینا پایین میاومدیم، راننده گفت ترمز ماشینش نمیگیره، البته اولش نگفت اما وقتی به وسطای راه رسیدیم بلند داد میزد که “ترمز ماشین نمیگیره”. البته بچههایی که اون ماشین رو میشناختند میگفتند که دیروز هم همین مشکل رو داشته و راننده گفته که ترمز نمیگیره ولی بازم امروز مسافر سوار کرده! سرعتش همین جوری زیاد و زیادتر میشد اینقدر سرعت زیاد شد که در پشتی اتوبوس باز شد و بچهها که از جلو پا میشدن و به عقب میاومدن دونه دونه از اتوبوس پرت شدن بیرون و منم از در پشتی پرت شدم بیرون و دیگه نفهمیدم چی شد. اما ماشین راننده مشکل داشت و اینکه گفتند سکته کرده نیست. چون خودش گفت ترمز نمیگیره و خیلی بد میرفت.
در ادامه به سراغ مدیر درمان مجتمع بیمارستان امام خمینی رفتیم تا جزئیات و شرح حال مصدومانی که از این حادثه در بیمارستان امام خمینی بستری شدند را جویا شویم. دکتر گنجعلی خان به ایسنا میگوید: از این حادثه حدودا ۱۶ نفر به بیمارستان امام خمینی منتقل شدند. این ۱۶ نفر تحت درمان قرار گرفتند و به سرعت درمانها نیز آغاز شد.
وی میگوید: رسیدگیها در سطح تخصصی و فوق تخصصی انجام شد. دو نفر مرخص شدند، ۱۴ نفر دیگر هم تحت نظرند که از این تعداد پنج نفر به ICU منتقل شدند و مابقی نیز در حال انجام کارهای درمانیاند. اگر به جراحی نیز نیاز باشد انجام میشود.
به گفته دکتر گنجعلی خان، در این بیمارستان هیچ فوتی از این حادثه نداشتیم و پنج نفری که در ICU هستند به جز یک نفر که بدحالتر است چهار نفر دیگر تقریبا حالشان رضایت بخش بوده ولی از جهت مراقبت ویژهای که باید برای آنها انجام شود در این بخش هستند. البته هنوز مشخص نیست دقیقا کی مرخص میشوند اما به نظر میرسد دو یا سه نفر فردا به بخش منتقل شوند.