هادی قوامی نایب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه در مورد اقدامات دولت و مجلس برای جلوگیری از افزایش قیمتها گفت: قیمت دستوری نیست که ما به قیمت دستور دهیم بالا بیاید یا پایین بیاید البته میشود فشارهایی را ایجاد کرد و قیمتهایی را ثابت نگه داشت منتها چون به صورت نسبی قیمتها درحال تغییر است حتما این موضوع بربخشهای دیگر تاثیر میگذارد وآثارآن ظاهرمیشود.
نماینده اسفراین در مجلس در گفتوگو با عصر ایران ادامه داد: وقتی شرایط برای تولید و صادرات خوب نیست، قطعا ما مشکل کمبود تقاضا پیدا میکنیم البته عامل انتظارات نیز تاثیرگذار است که دولت میتواند براین عامل اثر بگذارد و آن را مدیریت کند الان مهمترین کاری که دولت و مجلس سوای قوانینی که میتوانند قیمتها را کنترل کنند داشته باشند بحث مدیریت انتظارات است .
این نماینده مجلس بیان کرد: الان انتظارات مردم و عدم مدیریت آنها آسیب زیادی به کشورزده است، وقتی انتظارات مردم نسبت به آینده خوب نمیشود تقاضا افزایش پیدا میکند و در پی افزایش تقاضا مردم تلاش میکنند که داراییهایشان را ازشکلی به شکل دیگر دربیاورند که این موضوع باعث افزایش قیمت میشود.
وی تصریح کرد: مدیریت انتظارات کار سختی نیست البته کار آسانی هم نیست، قطعا دولت و مجلس هم از این وضعیت ناراضی هستند، دولت میخواهد در همه کشور رونق باشد و عملکرد موفقی داشته باشد و همه اینها به صورت منفی به عملکرد دولت تمام میشود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: درحال حاضر در شرایط جنگ هستیم، وقتی ترامپ اعلام میکند که نسبت به ایران تحریمهای سختی را اعمال میکنم قطعا این مسئله سرمایه گذاری خارجی در داخل کشور را سخت میکند و سرمایهگذاران داخلی تحت فشار قرار میگیرند و همین مسئله باعث بی رونقی تولید و به هم ریختگی شرایط اقتصادی کشور میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر همین طورر بدون مدیریت انتظارات جلو برویم شرایط اقتصادی در آینده سخت تر میشود؛ البته خیلیها به استقبال شرایط سخت آینده هم میروند یعنی هم اینکه احساس میکنند از تیر ماه اتفاقاتی میافتد و از مهرماه اتفاقات بدتری میافتد از الان سعی میکنند که در وضعیت عرضه و تقاضاهایشان تصمیماتی اتخاذ کنند که اینها نیز بر بازار فشار میآورد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا ادامه این روند باعث شکل گیری یکسری اعتراضات اجتماعی و مدنی نمیشود گفت: این فشارها بر اقشار ضعیف جامعه وارد میشود و حتما دارای آثار منفی است که یکی از آنها میتوانند همین اعتراضات مدنی باشد که از دی ماه ۹۶ شاهد آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر همه ما در یک کشتی نشستهایم و میخواهیم این کشتی در تلاطمات به سلامتی به ساحل برسد و باید همه کمک کنیم تا نسبت به آینده خوش بینی ایجاد شود. در حال حاضر اتفاقی که در بورس افتاده است اتفاق مثبتی است و بخشی از نقدینگی را به سمت خودش میکشاند که باید تلاش کنیم بر این نقطه قوتها کار کنیم چراکه در غیر این صورت همه ما بازنده خواهیم بود یعنی اگر مدیریت انتظارات انجام نشود نه تنها دولت بلکه مجلس، قوه قضاییه و همه نهادهای نظام بازنده خواهند بود.
قوامی بیان کرد: تعارف که نداریم بالاخره آمریکا اعلام جنگ کرده است و ما نباید این تهدیدات را به شوخی بگیریم. حتما باید به ظرفیتهای داخل کشور توجه کنیم که هم جهتی بین همه نهادهای نظام ایجاد شود.