وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که (در مذاکرات) به پیشرفتهای واقعی دست پیدا کردهایم ولی قرار نیست که تا ابد بر سر میز مذاکره بنشینیم. از سوی دیگر نباید میز مذاکره را ترک کنیم صرفا به خاطر این که عقربههای ساعت به نیمه شب رسیده است.
به گزارش ایسنا، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران حاضر در مقابل هتل کوبورگ با اشاره به مذاکرات فشرده و سختی که در دو هفته گذشته در وین صورت گرفته است، گفت: من به شما این اطمینان را میدهم که ما اینجا نبودیم که صرفا به خاطر این که مذاکره کرده باشیم، ما معتقدیم که به پیشرفتهای واقعی جهت رسیدن به توافق جامع دست پیدا کردهایم.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: همانطور که به باراک اوباما گفتم تا ابد بر سر میز مذاکره نمینشینیم و از سوی دیگر نباید میز مذاکره را ترک کنیم صرفا به خاطر این که عقربههای ساعت به نیمه شب رسیده است.
وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر این که کار ما فنی است و شتابزده عمل نمیکنیم و اجازه نمیدهیم کسی ما را به شتاب بیندازد، ادامه داد: آن چه که ما بر آن متمرکز هستیم و توافقی که باید تنظیم شود باید آزمون دهههای متمادی را پشت سر بگذارد و مساله هفته و سال نیست و به رغم تمام پیشرفتهای واقعی برخی از مسائل بسیار دشوار همچنان لاینحل باقی مانده است.
کری با بیان این که تصمیمگیریهای سخت با گذشت زمان آسان نخواهد بود، در هر حال این تصمیمات باید زودتر اتخاذ شود، تاکید کرد: هیاتهای ما به صورت سخت مشغول به کار هستند. تعدادی از طرفهای مذاکره رفتند و برگشتند تا ما بتوانیم در مورد مسائل سخت بار دیگر گفتوگو کنیم و این که آیا امکان دارد به یک توافق خوب که اینقدر روی آن کار کردهایم دست پیدا کنیم یا نه.
وی در پاسخ به سوالی تاکید کرد: همانطور که آقای اوباما دیشب گفت ما تا ابد نمیتوانیم صبر کنیم و اگر تصمیمات سخت اتخاذ نشود ما آماده هستیم که این پروسه را متوقف کنیم.
ظریف: نباید عجله کرد
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که نباید عجله کرد تا کار به خوبی انجام شود.
به گزارش ایسنا، جواد ظریف، رییس تیم مذاکراتی ایران با ۱+۵ در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: به شدت در حال کار هستیم، ولی نباید عجله کرد تا کار به خوبی انجام شود.
او ادامه داد: این حرف را جدی بگیرید؛ شما نمیتوانید اسبها را در وسط مسیر عوض کنید.
مذاکرات ایران و ۱+۵ در حال حاضر در وین در جریان است و قرار است این مذاکرات تا جمعه بهپایان برسد. پیش از این مقامات دو طرف تاکید کردند که بیشتر مسائل بین دو طرف حل شده و مذاکرات برای حل باقی مسائل ادامه دارد.
موگرینی: لحظه تاریخی بهزودی خواهد رسید
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که طرفهای مذاکرهکننده به توافق بسیار نزدیک هستند.
به گزارش ایسنا، فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتوگو با شبکه خبری سیانان، افزود: هماکنون بسیار به توافق نزدیک هستیم اما اگر تصمیمات مهم تاریخی و سیاسی در ساعات آینده اتخاذ نشود توافقی نیز در کار نخواهد بود.
وی تصریح کرد: فکر میکنم لحظه تاریخی (زمان اعلام توافق) بهزودی خواهد رسید.
روز جمعه آخرین ضربالاجل تعیین شده توسط مذاکرهکنندگان برای دستیابی به توافق جامع هستهای است. تاکنون ضربالاجل دستیابی به توافق به دلیل باقی ماندن اختلافات دو بار تمدید شده است.
آلن ایر: تا زمانی که نیاز باشد به مذاکرات ادامه خواهیم داد
سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر این که تا زمانی که نیاز باشد مذاکرات ادامه خواهد یافت، گفت: تلاش خواهیم کرد که هر چه زودتر به توافق جامع دست یابیم.
به گزارش ایسنا، آلن ایر در گفتوگو با شبکه خبری بیبیسی فارسی در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات مقامات آمریکا در مورد این که آمریکا نمیتواند تا ابد مذاکره کند واقعیت دارد یا یک بلوف سیاسی است؟ اظهار کرد: البته این موضوع واقعیت دارد. همانطور که جان کری، وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری اعلام کرد پیشرفتهای خوبی در مذاکرات حاصل شده است و برخی از مسائل خیلی پیچیده حل شده است اما هماکنون در نقطهای قرار داریم که باید تصمیمات سخت و دشواری اتخاذ شود.
او افزود: با وجود این که هماکنون میز مذاکرات را ترک نخواهیم کرد و خواستار دستیابی به نتیجه هستیم اما آمریکا تا ابد نیز پای میز مذاکره نخواهد بود.
ایر همچنین در خصوص تصمیمات دشواری که باید اتخاذ شود، گفت: نمیتوانم وارد جزییات شوم و نمیتوانم آنها را برشمارم اما قطعا مساله راستیآزمایی و شفافیت اهمیت ویژهای دارد.
سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد که آمریکا کیفیت توافق را فدای زمان نخواهد کرد. البته اکثر موضوعات مورد اختلاف حل شده است اما اختلافات باقیمانده نیازمند اتخاذ تصمیماتی سخت است.
او همچنین در مورد عبور از تاریخ تعیین شده برای ارسال توافق به کنگره، گفت: ما به هیچ وجه عجله نخواهیم کرد و اسیر زمانبندیها نخواهیم شد و هماکنون پس از حل بسیاری از اختلافات در نقطه حساسی قرار داریم که در این مقطع باید تصمیمات دشواری اتخاذ شود.
وی همچنین تاکید کرد: ما اینجا در محل مذاکرات خواهیم ماند و تلاش میکنیم که هر چه زودتر به توافق جامع دست یابیم.