ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 28.04.2025, 14:19
حوثی‌ها: ۶۸ نفر  در حمله هوایی آمریکا  کشته شدند

تلویزیون تحت کنترل حوثی‌ها روز دوشنبه ادعا کرد که در حمله هوایی ایالات متحده ۶۸  کشته شدند. تصاویری که از تلویزیون المسیره بخش شد، اجساد پوشیده از گرد و غبار و آوار در خرابه‌های یک مرکز بازداشت مهاجران آفریقایی در یمن را نشان می‌دادند.

به گزارش رویترز، این حمله یکی از مرگبارترین حملات هوایی در شش هفته حملات هوایی ایالات متحده علیه حوثی‌ها بود؛ گروهی متحد با ایران که شمال یمن را کنترل می‌کند و در آنچه همبستگی با فلسطینی‌ها می‌نامد، به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله کرده است.

ارتش آمریکا بلافاصله به ایمیل رویترز که درخواست اظهار نظر در مورد این حمله را داشت، پاسخ نداد. ارتش آمریکا گفته است که به دلایل امنیتی عملیاتی، اطلاعات دقیقی در مورد اهداف حملات هوایی خود ارائه نخواهد داد.

تلویزیون المسیره، تحت کنترل حوثی‌ها، تصاویری از پیامدهای حمله در صعده، در مسیری که مهاجران آفریقایی برای عبور از یمن فقیر و درگیر جنگ برای رسیدن به عربستان سعودی از آن استفاده می‌کنند، نشان داد.

تصاویر اجسادی را نشان می‌داد که در میان آوارهای خون‌آلود پوشیده از گرد و خاک بودند. امدادگران مردی را که اندکی تکان می‌خورد روی برانکارد حمل می‌کردند. یکی از بازماندگان به زبان امهری، زبان اصلی اتیوپی، فریاد می‌زد: «مادرم».

محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثی‌ها، در شبکه ایکس نوشت که دولت آمریکا با بمباران بازداشتگاه صعده که بیش از ۱۰۰ مهاجر آفریقایی بدون مدارک را در خود جای داده بود، مرتکب «جنایتی وحشیانه» شده است.

رویترز توانست مکان و زمان وقوع ویدئوی پس از بمباران را از طریق نشانه‌های قابل مشاهده، مانند ساختمانی انبار مانند با سقف موج‌دار خرد شده، تأیید کند. تصاویر ماهواره‌ای از همان مکان در روز قبل، سقف را سالم نشان می‌داد.

این مکان با محل یک مرکز مهاجران که در حمله هوایی قبلی به رهبری عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ نیز مورد اصابت قرار گرفته بود، مطابقت داشت.

مرگبارترین حمله آمریکا به یمن تاکنون در این ماه رخ داد که در آن حمله به یک پایانه سوخت در دریای سرخ دست‌کم ۷۴ نفر را کشت.

طرفداران حقوق بشر نگرانی‌هایی را در مورد کشتار غیرنظامیان مطرح کرده‌اند. سه سناتور دموکرات روز پنجشنبه به پیت هگست، رئیس پنتاگون، نامه نوشتند و خواستار پاسخگویی در مورد تلفات غیرنظامیان شدند.

مسیر خطرناک

یمن یک دهه است که شاهد جنگ داخلی بین حوثی‌ها و دولتی است که جنوب را کنترل می‌کند و از سوی کشورهای عربی حمایت می‌شود، هرچند در دو سال گذشته پس از آتش‌بس بین حوثی‌ها و عربستان سعودی، درگیری‌ها کاهش یافته است.

مقامات سازمان‌های امدادی می‌گویند هر سال صدها هزار نفر که به دنبال فرار از فقر هستند، از طریق شاخ آفریقا و دریای سرخ سفر می‌کنند تا با پای پیاده از طریق یمن به مرز عربستان سعودی برسند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، آژانس سازمان ملل، سال گذشته بیش از ۵۰۰ نفر در تلاش برای رسیدن به یمن در دریای سرخ غرق شدند.

مرز یمن و عربستان، که از غرب به شرق در دشت ساحلی مرطوب، کوه‌های پوشیده از بوته‌های خاردار و تپه‌های شنی بیابانی امتداد دارد، سال‌ها خط مقدم فعال جنگ بود و حتی پس از آتش‌بس که درگیری‌های عمده را متوقف کرد، همچنان خطرناک باقی مانده است.

دیده‌بان حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ گزارش داد که مرزبانان سعودی با استفاده از سلاح‌های انفجاری و تیراندازی، صدها مهاجر اتیوپیایی، از جمله زنان و کودکان، را که سعی در عبور از مرز داشتند، کشته‌اند. یک مقام سعودی این گزارش را رد کرد.

عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، سال‌هاست که تلاش می‌کند تعداد مهاجران بدون مدارک که وارد این کشور شده و اغلب در مشاغل کم‌درآمد کار می‌کنند را کاهش دهد. مطالعات سازمان ملل نشان داده است که حدود ۷۵۰,۰۰۰ اتیوپیایی در این کشور زندگی می‌کنند.