ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 16.01.2025, 22:20
لویی آرنو: ایران با زندانیان مثل «حیوان» رفتار می‌کند

لویی آرنو، شهروند فرانسوی که خرداد گذشته پس از دو سال زندانی شدن توسط جمهوری اسلامی از زندان «اوین» آزاد شد، در نخستین مصاحبه رسانه‌ای خود پس از آزادی درباره بازداشت، حبس، و آزادی خود صحبت کرد.

او که به عنوان گردشگر و به منظور آشنایی بیشتر با فرهنگ و تمدن به ایران رفته بود، هم‌زمان با اعتراضات سراسری در سال ۱۴۰۱ بازداشت ‌و با اتهامات امنیتی توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی به پنج سال زندان محکوم شد.

لویی آرنو که برای مدتی طولانی در سلول انفرادی زندانی بود، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «فرانس۲۴» گفت که مأموران دست به هر اقدامی می‌زنند تا شخصیت، کرامت، و هویت انسانی زندانی را نابود کنند.

او در ادامه افزود که با شرکت در این برنامه تلویزیونی می‌خواهد درباره تجربیات خود، سایر گروگان‌های فرانسوی و خارجی در زندان‌های جمهوری اسلامی، و‌سرکوب شهروندان ایرانی و مخالفان توسط حکومت ایران آگاهی‌رسانی کند.

به گفته لویی آرنو جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر هفت شهروند فرانسوی را گروگان گرفت که سه نفر آنها هنوز در ایران زندانی هستند.

او با ابراز تأسف از ادامه حبس این شهروندان فرانسوی، گفت که چندین گروگان خارجی دیگر، از جمله احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی سوئدی محکوم به اعدام، نیز زندانی جمهوری اسلامی هستند.

لویی آرنو در ادامه به تشریح وضعیت دشوار خود در زندان، از جمله حبس در بازداشتگاه مخفی ۲۰۹ که به گفته او مکانی شناخته شده برای ایرانیان است، پرداخت.

او گفت که در یک سلول کوچک هشت متر مربعی، بدون پنجره، و با چراغی که ۲۴ ساعته روشن بود، تمام مدت با دوربین تحت نظر بود.

به گفته لویی آرنو، مأموران زندان در جکومت جمهوری اسلامی با زندانی‌ها مانند «حیوان» رفتار می‌کنند و دست به هر اقدامی می‌زنند تا شخصیت آنها را خرد کنند.

او در ادامه افزود که در این سلول ارتباط زندانی با خانواده، دوستان، و دنیای خارج، قطع می‌شود و تنها صدای شیون، ناله، و فریاد سایر زندانیان را می‌شنود.

لویی آرنو با بیان این که شش ماه در این سلول زندانی بود، گفت که فقط سه بار تحت نظارت شدید امنیتی موفق به تماس تلفنی با خانواده و مقامات فرانسوی شد و مأموران به او دستور می‌دادند که چه مطالبی را بیان کند.

او در ادامه افزود که تمامی این اقدامات غیرانسانی با هدف افزایش فشارهای روحی، روانی، و جسمانی، بر زندانی انجام می‌شود تا او به تمامی اتهامات ساختگی و غیرواقعی مطرح شده، اعتراف کند.

لویی آرنو گفت که مأموران در شکنجه زندانیان «استاد» هستند و با اعمال شکنجه‌های فیزیکی و روانی، آنها را به مرحله‌ای می‌رسانند که به هر چیزی که آنها بخواهند، اعتراف کنند.

او در ادامه افزود که هر زندانی تلاش می‌کند تا با توجه به قدرت، استقامت، و ظرفیت خود از این شکنجه‌‌ها جان سالم به در ببرد، ولی درک این موضوع مهم است که در چنین شرایطی هیچ روز آسانی وجود ندارد، و هر ثانیه، دقیقه، و روزی، مبارزه‌ای برای بقا محسوب می‌شود که تمام انرژی زندانی را تخلیه می‌کند و او را در آستانه سقوط قرار می‌دهد.

به گفته لویی آرنو این فرآیندی است که درباره همه زندانی‌ها وجود دارد و به این‌ نقطه خواهند رسید. او در ادامه افزود که شش ماهی که در سلول انفرادی حبس بود، مانند شش سال گذشت و کابوسی بی‌انتها بود.

این شهروند فرانسوی یادآور شد که گروگان‌های خارجی و زندانیان ایرانی دیگری هستند که شرایط به مراتب سخت‌تری را تجربه کردند و سال‌ها است که در زندان هستند.

لویی آرنو با اشاره به این که به تلاش مقامات فرانسوی برای آزادی گروگان‌های این کشور در ایران باور دارد، از آنها خواست که شرایط آزادی سایر فرانسوی‌ها را فراهم کنند.

او همچنین گفت که می‌خواهد به سهم خود در این رابطه تلاش کند و به همین دلیل دعوت به شرکت در این برنامه تلویزیونی را پذیرفت تا آگاهی‌رسانی کند.

لویی آرنو یادآور شد که هزاران ایرانی مخالف جمهوری اسلامی نیز در زندان‌ها هستند و تحت شکنجه‌های «وحشیانه» فیزیکی و روانی قرار دارند، و جمهوری اسلامی تعدادی از آنها را اعدام کرده، یا در آستانه اعدام هستند.

این شهروند فرانسوی در پایان گفت که در هیچ تظاهرات ضدحکومتی در ایران شرکت نداشته است، تمامی اتهامات وارده توسط جمهوری اسلامی بی‌پایه و اساس است، و او را بدون هیچ سند و مدرکی محکوم کردند.

خانواده آرنو در زمان بازداشت او با رد ادعای مقامات جمهوری اسلامی، گفته بودند که او «هرگز درگیر جنبش‌های اعتراضی ایران نبوده» و «از سفرش به ایران هیچ‌گونه نیت سیاسی» نداشته است.

سه زندانی فرانسوی دیگر سیسیل کوهلر، شریک زندگی او ژاک پاری، و مردی به نام اولیویه گروندو هستند.

وزارت امور خارجه فرانسه اردیبهشت امسال بازداشت این چهار نفر را «گروگان‌گیری دولتی» و «باج‌گیری مداوم» از سوی جمهوری اسلامی خواند و این اقدام حکومت ایران را قویا محکوم کرد.

گروه‌های حقوق بشری معتقدند که جمهوری اسلامی با بازداشت اتباع خارجی به دنبال امتیازگیری از کشورهای دیگر است. جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرده و بازداشت افراد را به عنوان اهرم فشار دیپلماتیک انکار می‌کند.


صدای آمریکا