ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 16.01.2025, 8:08
بزرگترین پروژه تولید انرژی تجدیدپذیر در امارات

شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر دولتی امارات متحده عربی، مصدر، روز سه‌شنبه از برنامه خود برای ایجاد یک تاسیسات جدید انرژی خورشیدی و باتری خبر داد که ۱ گیگاوات برق پاک بدون وقفه را تامین خواهد کرد و انتظار می‌رود حدود ۶ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سلطان الجابر، رئیس هیئت مدیره شرکت مصدر که همچنین به عنوان مدیر عامل شرکت نفتی بزرگ ابوظبی (ADNOC) و وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی فعالیت می کند، در مراسم افتتاحیه هفته پایداری ابوظبی، این پروژه را گامی مهم در جهت تبدیل انرژی های تجدیدپذیر به منبع اصلی انرژی خواند.

الجابر گفت: “این پروژه برای اولین‌بار، انرژی های تجدیدپذیر را به انرژی پایه تبدیل خواهد کرد. این یک قدم اول است که می‌تواند به یک جهش بزرگ تبدیل شود.”

الجابر قبل از اعلام این پروژه گفت: “چگونه می‌توانیم دنیایی را که هرگز نمی‌خوابد با منابع انرژی که می‌توانند این کار را انجام دهند، تامین کنیم؟ چگونه می‌توانیم منابع تجدیدپذیر را به انرژی قابل اعتماد تبدیل کنیم؟ امروز ... ما پاسخی داریم.”

شرکت مصدر گفت که این پروژه به چالش ماهیت متناوب تامین انرژی‌های تجدیدپذیر که برای اپراتورهای شبکه ایجاد کرده است، رسیدگی خواهد کرد.

این شرکت گفت که این پروژه که با همکاری شرکت امارات آب و برق راه اندازی شده است، ۵ گیگاوات ظرفیت خورشیدی را با ۱۹ گیگاوات ساعت ذخیره سازی ترکیب خواهد کرد که تضمین کننده تحویل بدون وقفه ۱ گیگاوات برق خواهد بود.

شرکت مصدر جزئیات بیشتری ارائه نکرد، اما برآوردهای مختلف نشان می دهد که چنین تاسیساتی می‌تواند برق صدها هزار خانه یا بزرگترین مراکز داده را تامین کند.

عبدالعزیز العبیدلی، مدیر ارشد عملیات شرکت مصدر، گفت که انتظار می‌رود این پروژه از سال ۲۰۲۷ شروع به فعالیت کند و ۹۰ کیلومتر مربع  در “صحرای ابوظبی” را پوشش دهد.

وی گفت که انتظار می‌رود هزینه این پروژه حدود ۶ میلیارد دلار باشد و با “سرمایه گذاری و تامین مالی پروژه از طریق بدهی” تامین شود.

الجابر پیش از این در روز سه شنبه گفته بود که رشد سریع برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی که به انرژی زیادی نیاز دارند می‌تواند منجر به افزایش ۲۵۰ درصدی تقاضای انرژی تا سال ۲۰۵۰ شود و بر نیاز به منابع انرژی متنوع تاکید کرد.