روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای از ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی، در مجل اقامت آنها در تهران خبر داد.
براساس گزارشها زمان ترور حدود ساعت ۲ بامداد به وقت تهران بود. گفته میشود اسماعیل هنیه با شلیک موشک کشته شده است.
علاوه بر اسماعیل هنیه، رهبر حماس، وسیم ابوشعبان محافط حماس نیز کشته شده است.
خبرگزاری فارس نوشته «هنیه که برای مراسم تحلیف رئیسجمهور به ایران آماده بود در یکی از اقامتگاههای ویژه جانبازان در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابهای از هوا به شهادت رسید.»
هنوز کسی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است. اما حماس در بیانیهای اسرائيل مسئول ترور اسماعیل هنیه معرفی کرد. حماس گفت هنیه در عملیات اسرائیل در محل سکونت خود در تهران کشته شده است.
موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی حماس گفته است: «ترور فرمانده اسماعیل هنیه عملی بزدلانه است و بیپاسخ نخواهد بود.»
اسماعیل هنیه و محافظ کشته شده او «وسیم ابوشعبان» (سمت چپ)
اسماعیل هنیه روز سهشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳ / ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۴ برای شرکت در مراسم تحلیف دوره چهاردهم ریاست جمهوری به ایران سفر کرده بود.
اسماعیل هنیه، ۶۲ سال داشت و از دهه ۱۹۸۰ از اعضای برجسته گروه حماس بود.
حماس مسئول حمله روز ۷ اکتبر به اسرائیل بود که در جریان آن حدود ۱۲۰۰ شهروند در آن کشته و حدود ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند. ارتش اسرائيل در واکنش به این حمله، از زمین و هوا به نوار غزه هجوم برد، عملیاتی که همچنان ادامه دارد. طرف فلسطینی میگوید در جریان حملات ارتش اسرائیل به غزه نزدیک به ۴۰ هزار نفر کشته شدهاند.
واکنش وزیر اسرائیلی
هنوز هیچ مقام اسرائیلی جز آمیهای بن الیاهو، وزیر میراث فرهنگی اسرائیل، در مورد کشتهشدن هنیه اظهار نظری نکرده است.
این وزیر اسرائیلی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس کشته شدن هنیه را راهی درست برای پاک کردن جهان از «آلودگی» وجود او خواند و تاکید کرد اسرائیل نباید به هیچ «صلح خیالی» و «رحم بیشتری» تن بدهد.
بن الیاهو با گفتن اینکه دست آهنینی که به دشمنان اسرائیل ضربه میزند، همان دستی است که صلح را به همراه میآورد: «کشته شدن هنیه جهان را اندکی به جای بهتری تبدیل میکند.»
بنابر گزارش العربیه، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل از وزرای دولت خواسته که در مورد ترور اسماعیل هنیه اظهار نظر نکنند.
هنوز درباره جزئیات عملیات ترور اسماعیل هنیه در تهران گزارشی منتشر نشده است.
شبکه نفوذ موساد در ایران
اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی هفته گذشته گفته بود: «متلاشی کردن شبکه نفوذ موساد» نقطه عطف عملکرد وزارت اطلاعات در دولت سیزدهم بود. «شبکه نفوذ موساد شخصیتهای علمی ما را ترور میکرد یا در مراکز حیاتی خرابکاری میکرد که در دولت سیزدهم این شبکه و دسترسیها و توانمندیها از بین رفت.»
علی یونسی، وزیر اطلاعات در دولت محمد خاتمی و دستیار رئیس جمهور در دولت حسن روحانی، سه سال پیش (۷ تیرماه ۱۴۰۰) در مورد نفوذ موساد اسرائیل در جمهوری اسلامی هشدار داده و گفته بود: “نفوذ موساد در جمهوری اسلامی به حدی است که جا دارد همه مسئولین جمهوری اسلامی برای جان خودشان نگران باشند”.
محمود عباس: ترور هنیه اتفاق خطرناک است
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با محکومیت شدید این گفته، ترور هنیه یک اقدام بزدلانه و اتفاقی خطرناک است.
وی تاکید کرد، تودهها و نیروهای مردمی را به اتحاد، صبر و استواری در برابر اشغالگری اسرائیل فرا میخوانم.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه خبر داد که شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در مورد واکنش و راهبرد حکومت ایران به ترور اسماعیل هنیه، رئیس حماس در تهران، تصمیمگیری خواهد کرد.
نخستین جزئیات از ترور اسماعیل هنیه
خبرگزاری فارس نوشته ترور اسماعیل هنیه حدود ساعت ۲ نیمه شب اتفاق افتاد.
بنابر گزارش این خبرگزاری وابسته به سپاه، «هنیه که برای مراسم تحلیف رئیسجمهور به ایران آماده بود در یکی از اقامتگاههای ویژه جانبازان در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابهای از هوا به شهادت رسید.»
سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داده: هنیه با یک موشک شلیک شده از خارج از خاک ایران کشته شد.
نهادهای امنیتی ایران هنگام ترور هنیه چه کار میکردند؟
مهدی محمودیان، فعال سیاسی در پاسخ به پرسش بالا چنین پاسخ داده است:
برنامه کاری نیروهای امنیتی:
- برنامهریزی برای بازداشت شروین حاجی پور، علی آدینهزاده و سپیده رشنو
- حضور دهها ماشین گشت ارشاد برای جریمه خانمهای بدحجاب
- شنود جلسات احزاب
هنیه در شمال کاخ سبز در سعدآباد هدف قرار گرفت
گزارشهای خبری غیررسمی حاکی است که اسماعیل هنیه در یک مجتمع امنیتی سپاه پاسداران در بخش شمال غربی کاخ سبز در مجتمع سعدآباد تهران هدف قرار گرفت و کشته شد.
اردوگاه بسیج الزهرا، بخشی از محوطه مجتمع تاریخی سعدآباد تهران است که در ۴ دهه گذشته سپاه آن را به تصرف درآورده است. این مجتمع امنیتی دو درب اصلی یکی به منطقه دربند و یکی به جاده اصلی کاخ سبز سعدآباد دارد.
اهالی این منطقه پیش از این از شنیده شدن صدای انفجار در این مکان در حوالی ساعت ۲ بامداد ۱۰ مردادماه خبر داده بودند. جمهوری اسلامی هنوز در مورد جزئیات کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس و محافظ او و محل این ترور سخن نگفتهاند.
کاخ سبز یا کاخ شهوند در شمالغربی سعدآباد در سال ۱۳۰۷ خورشیدی ساخته شد. به دلیل استفاده از مرمر سبز در نمای این کاخ از آن به عنوان کاخ سبز یاد میشود. این کاخ محل اقامت رضا شاه بود.
یک رسانه نزدیک به اسرائیل تصویر مکانی که هنیه در آن ترور شد را منتشر کرده است.
محل اصابت پرتابه انفجاری پوشانده شده است.
این تصویر از سوی منابع فلسطینی نیز منتشر شده است.