ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 29.07.2024, 22:45
تنش در خاورمیانه و درخواست برلین از تهران

پزشکیان و ماکرون در مکالمه تلفنی چه هشدارهایی دادند؟

دولت آلمان از تمام طرف‌های درگیر در مناقشه خاورمیانه، به ویژه ایران خواسته است تا در جهت جلوگیری از تشدید تنش در این منطقه تلاش کنند. فرانسه نیز خوستار توقف حمایت ایران از بازیگران برهم زننده ثبات در منطقه شد.

این درخواست پس از آن مطرح می‌شود که اسرائیل وعده داده است به حمله مرگبار راکتی صورت گرفته به بخش اشغال شده بلندی‌های جولان که منجر به کشته شدن ۱۲ کودک و نوجوان شد، پاسخ دهد.

از سوی دیگر، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران نیز در گفتگو با همتای فرانسوی خود هشدار داد که حمله به لبنان عواقب جدی برای اسرائیل به همراه دارد.

به گزارش رویترز، کاخ الیزه نیز در بیانیه‌ای ضمن اشاره به گفتگوی تلفنی میان روسای جمهوری ایران و فرانسه اعلام کرد که امانوئل ماکرون در این ارتباط نسبت به ادامه حمایت ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین هشدار داده است.

بر اساس این بیانیه، رئیس جمهوری فرانسه در عین حال ضمن یادآوری نقش مهم ایران در جلوگیری از تشدید تنش میان لبنان و اسرائیل،‌ تاکید کرده است که تهران باید دست از حمایت از بازیگران بر هم زننده ثبات در منطقه بکشد.

امانوئل ماکرون سپس با اشاره به برنامه هسته‌ای ایران، نسبت به روند پیشرفت این برنامه ابراز نگرانی کرده و خواستار همکاری تهران با سازمان‌های بین‌المللی شده است.

در نهایت، موضوع آزادی سه گروگان فرانسوی در بند در تهران از جمله نکات دیگری بوده است که بر اساس بیانیه الیزه، آقای ماکرون بر آن تاکید کرده و تحقق آنرا برای بهبود روابط ایران و فرانسه ضروری دانسته است.

هشدار ایران: اسرائيل باید منتظر عواقب جدی حمله به لبنان باشد

رسانه‌های دولتی ایران روز دوشنبه گزارش دادند که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران در تماس تلفنی با امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی نسبت به هرگونه حمله احتمالی به لبنان هشدار داده و تاکید کرده است که این حمله عواقب جدی برای اسرائیل به دنبال خواهد داشت.

مقامات اسرائیلی پیش‌تر حزب‌الله لبنان را که تحت حمایت ایران است مسئول حمله راکتی روز شنبه به یک زمین فوتبال در ارتفاعات اشغالی جولان دانسته و اعلام کرده‌اند که پاسخی سنگین به این حمله خواهند داد.

حزب‌الله هرگونه مسئولیتی را در این حمله که گفته می‌شود در جریان آن ۱۲ کودک و نوجوان کشته‌ شدند، رد کرده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، مسعود پزشکیان در گفتگو با امانوئل ماکرون ضمن هشدار نسبت به هرگونه حمله احتمالی به لبنان، همچنین بر تمایل کشورش برای «بهبود روابط با فرانسه بر اساس اعتماد متقابل» تاکید کرده است.

به گزارش رویترز، پاریس در تلاش است تا از تشدید بیشتر تنش‌ میان اسرائیل و حزب‌الله جلوگیری کند؛ رئیس جمهوری فرانسه پیش‌تر در همین راستا روز یکشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل تلفنی گفتگو کرده بود.

بر اساس این گزارش، آقای ماکرون در این گفتگوی تلفنی به نخست وزیر اسرائیل یادآور شده بود که فرانسه کاملاً متعهد است تا «با انتقال پیام‌هایی به تمامی طرف‌های درگیر»، هر اقدامی را که لازم است برای «جلوگیری از تشدید جدید در منطقه» انجام دهد.

برلین: اطمینان داریم که حمله به جولان کار حزب الله بوده است

سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس خبری اعلام کرد برلین «اطمینان کامل» دارد که حمله مرگبار به زمین فوتبال در بلندی‌های جولان توسط حزب‌الله لبنان، گروه شیعی تحت حمایت ایران است، صورت گرفته است.

وی افزود که اقدامات اخیر شبه‌نظامیان حوثی مستقر در یمن که آنها هم تحت حمایت ایران هستند طی هفته‌های اخیر به طور قابل توجهی به بی‌ثباتی در منطقه دامن زده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آلمان یادآور شد که حمله آخر هفته اخیر (به جولان اشغالی) نگرانی‌ها از گسترش درگیری در منطقه را افزایش داده است، جایی که تنش‌ها به دلیل جنگ ۹ ماهه اسرائیل و حماس در غزه، تشدید شده است.

وی همچنین تصریح کرد که آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در تلاش برای «بهبود وضعیت جاری و جلوگیری از تشدید تنش» با چندین نفر از جمله همتای لبنانی خود تلفنی گفتگو کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنین از حدود یک هزار و سیصد تن از شهروندان کشورش که در لبنان به سر می‌برند، خواست در اولین فرصت ممکن به سرعت از این کشور خارج شوند.

او همچنین ضمن ابراز نگرانی از وضعیت شهروندان آلمانی در منطقه گفت که «در حال آماده‌سازی اقدامات لازم برای فراهم کردن بازگشت آنها هستیم.»

شماری از مقامات و شخصیت‌های سیاسی در جهان از جمله جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکنون این حمله را محکوم کرده و خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی برای روشن شدن بیشتر جزئیات و عاملان آن شده‌اند.

در پی احتمال افزایش تنش و شدت گرفتن جنگ میان اسرائیل و حزب‌الله، بسیاری از کشورهای غربی از جمله آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، نروژ و چند کشور دیگر خواستار ترک فوری خاک لبنان از سوی شهروندانشان شده‌اند.

در همین راستا پروازهای فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری در پایتخت لبنان در پی افزایش احتمال حمله‌ای گسترده از سوی اسرائیل لغو شده و یا به تاخیر افتاده و شماری از شرکت‌های هواپیمایی جهان نیز پرواز‌های خود را تا اصلاح ثانوی به بیروت را به حال تعلیق درآورده‌اند.

قبرس برای تخلیه غیرنظامیان از خاورمیانه به حالت آماده باش درآمد

وزیر خارجه قبرس روز دوشنبه گفت که این کشور برای کمک به تخلیه غیرنظامیان از خاورمیانه در صورت تشدید درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان به حالت آماده‌باش درآمده است.

کنستانتینوس کومبوس به خبرنگاران گفت که مقامات قبرس از اکتبر گذشته یک مکانیسم واکنش اضطراری را برای تخلیه احتمالی غیرنظامیان از منطقه در صورت تشدید تنش‌ها در نظر گرفته‌اند.

او افزود: «همه ما امیدواریم که این کار ضروری نباشد، در غیر این صورت، قبرس به عنوان یک پل ایمن برای تسهیل خروج غیرنظامیان از هر منطقه درگیر در خاورمیانه عمل خواهد کرد.»

جزیره قبرس واقع در شرق مدیترانه سال ۲۰۰۶ در جریان تشدید درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله، برای تخلیه هزاران تبعه خارجی از لبنان مورد استفاده قرار گرفت.

از سوی دیگر، لندن نیز سال گذشته از این جزیره به‌عنوان توقف‌گاهی برای تخلیه اتباع بریتانیایی و شهروندان دو تابعیتی خود از سودان استفاده کرده بود.

یورونیوز فارسی