محمدحسین سپهری، برادر فاطمه سپهری که زندانی سیاسی زندان وکیلآباد مشهد است، در تماسی تلفنی، شرایط سلامتی خواهر زندانیاش را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد. این زندانی سیاسی به نقل از فاطمه سپهری گفته است مسئولان زندان وکیلآباد، بند پنج این زندان را مانند قبر کردهاند.
اصغر سپهری، برادر فاطمه و محمدحسین سپهری، چهارشنبه ۲۷ فروردین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت برادرش محمدحسین در تماس تلفنی اخیر خود از بند شش زندان وکیلآباد مشهد با خانواده، شرایط خواهرش فاطمه را بسیار نگرانکننده توصیف کرد و گفت ادامه این وضعیت میتواند جان او را به خطر بیندازد.
او با اشاره به اینکه برادرش هفتم فروردین با خواهرش ملاقات داشته است، نوشت که حال عمومی او «بسیار نامساعد» بوده و در این دیدار علت وخامت حال خود را چنین بیان کرده است: «بند پنج را به شکلی درآوردهاند که گویی قبر است؛ شاید دو ماه است که حتی یکبار هم نتوانستهام از جایم بلند شوم و از هواخوری استفاده کنم.»
به نوشته سپهری، ۲۱ فروردین، هنگامی که محمدحسین برای ملاقات دوباره خواهرش مراجعه کرده است، مسئولان زندان اعلام کردهاند که او به دلیل ناتوانی جسمی، از حضور در ملاقات انصراف داده است.
اصغر سپهری به نقل از برادر زندانیاش نوشت: «ادامه این شرایط چه توجیهی دارد جز اینکه عمدا میخواهند خواهرم را شکنجه کنند؟ خواهرم بیماری قلبی دارد و عمل قلب باز داشته است. چرا باید در یک اتاق بسته و در چنین شرایطی نگهداری شود؟ هدف مسئولان جمهوری اسلامی از این رفتارها چیست؟»
پیش از این و در چهارم اسفند ۱۴۰۳، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح، با انتشار مطلبی در اینستاگرام هشدار داد مقامات مسئول در جمهوری اسلامی از رسیدگی به وضعیت جسمی وخیم فاطمه سپهری و فراهم کردن امکان درمان برای این زندانی سیاسی امتناع میکنند.
فاطمه سپهری از شهریور ۱۴۰۱ و محمدحسین سپهری از مهر ۱۴۰۲ دوران محکومیت خود را در زندان وکیلآباد مشهد میگذرانند.
آنها ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ بابت پروندهای که در ایام حبس برایشان تشکیل شد، هر کدام به سه سال و ۹ ماه زندان دیگر محکوم شدند.
سپهری در بخش دیگری از مطلب خود با یادآوری اینکه فرزانه قرهحسنلو و زهرا کهنهکار، معروف به سپند آذر نیز همراه با فاطمه سپهری در بند پنج زندان وکیلآباد نگهداری میشوند، نوشت این سه زندانی سیاسی، تحت فشارهای روانی شدید، نبود تهویه و فقدان حداقل شرایط انسانی قرار دارند.
او مسئولیت مستقیم این «شرایط غیرانسانی» را بر عهده نوید طباطبایی، قاضی ناظر زندان، هادی اسماعیلزادگان، رییس زندان مرکزی مشهد، غلامرضا روشان، مدیرکل زندانهای استان خراسان رضوی و علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دانست.
در سالهای گذشته گزارشهای متعددی درباره وضعیت نامناسب زندانهای سراسر ایران منتشر شده است.
در تازهترین نمونه، ایراناینترنشنال ۲۳ فروردین در گزارشی خبر داد زنان محبوس در زندان قرچک ورامین از ابتداییترین حقوق خود محروم هستند.
ایراناینترنشنال